Od kolega fotr je enkrat pravu, da so vsi ti tamočni avti v bistvu že prej ulavfani(mašine namreč),preden pridejo iz tovarne.
To je govoru za BMW M3, da je že prej stestiran in proban pod obrememnitvijo....
Ja.....avto je kot mačka, ima 7 življenj, samo kaj ko iz tovarne do salona jih zgubi že 6!
Po moje se to dogaja prav povsot tam kjer je treba avte preložit s pomočjo lastnega pogona pa ne glede na to ali je korejec, evropejec, japonec,........v bistvu je samo stvar odgovornega za to in koliko ima ta v glavi.
To se tudi dogaja v vsaki tovarni......iz traka do parkirišča ali skladišča.
To delajo z vsemi avti .. videno na focusih .. mislm da bi uzel smajser pa ko se od avta stran odalji samo rafali .. kot je ze nekdo rekel. NAJ SEM JIM POSUSI DESNA NOGA!
In potem mi gruntamo kako to da olje zre pa da je vse mastno okol motorja. Grrrrr
xandrej je napisal/-a:Moj stric je gradil garažno hišo v luki Koper pa sem bil tam in sem to videl na lastne oči tako sem se zaklel: Nikoli korejca in Japonca... Bogi avtomobili...
Ha, ha, ti še nisi videl, kaj delajo italijani, preden Alfice natovorijo na kamijon. Pa kaj šele delajo iz Alfic pri našem uvozniku ...
Jest lahko samo potrdim, da se v luki koper res dogaja to, ker dela tam en kolega, honorarno pa še avte vozi. Njegova zadnja žrtev: EVO 8! Vžgal in takoj hladnega do konca gas. Mal je manjkal, pa gi prtisnu nekam! Ker meni se smili tehnika, sploh pa še ta legendaren avto. Res je, da je že iz tovarne utečen, samo vseeno, olje je še hladno, mazanje je zelo slabo, obraba materiala pa velika.Pol se je pa zgovarjal, in je rekel, da bi ga tud on rajši ogrel, in se šel malo peljat, pa ne morejo, peljejo se tiste 4 km od ladje do parkplavca in to je to. Največkrat pa so "žrtve" ravno močnejši, ker se jim povprečnih avtov niti ne da terat.
To, da nimajo cajta pa absolutno ne drži, ker je predvideno povsem dovolj časa za kulturen transport avtomobilov.
Ka se tiče tega, da so zmogljivejši novi avtomobili, že utečeni, je pa tudi res. Kolega, ki dela na mercedesu mi je to potrdil, še posebej to velja za nihove AMG modele. Motor utekajo na testirni mizi, ker lahko edino tako zagotovijo res optimalno delovanje motorja.
pred ene parimi leti sm bil pri skoda centru v Trebnju. glih je prlepu kamjon novih Felicij. mal opazujem in vidm da sofer teh felicij pelje kot da bi ble njegove. kot bi mu nekdo reku da izprazne celo prikolco avtov v pol minute. kr zlajfa, prtiska nove mrzle motorje. kr srce te zacne bolet ce pomisls mogoce je pa to moj avto. mislm ej
po vseh teh prevozih so pa tuki še testni avtomibili!!! folk d bi vi vidl kwa se pučne s temi avti...gas na podnu non-stop, tiščanje mrzuga avta, pa to zaposleni na servisih in folk k probava avtomobile. mislem...kako bo pol avto delu normalno če ta prvih 10k kilometrov tolk pretrpii??!!!!!!!!