Ja res, kdor pravi, da PC-9 niso sposobna letala se pošteno moti (verjetno večino ljudi moti to, da ima propelor:) Jst sem se že peljal z njim in vam lahko povem, da ima odlične maneverske sposobnosti, to ste lahko videli tudi na različnih mitingih (sodčki, vertikale, Raversmani,...) Turbopropi so gotovo prihodnost šolanja po celem svetu. Pa vsaj 5x cenejša od raznih F-16.
Glede servisiranja in vzdrževanja letal v SLO: je na zelo visokem nivoju tako v vojski kot v generalnem letalstvu. Zakaj pa potem Adria servisira in modificira letala Lufthanse, Maerska, AirDolomitov, Austrian Airlinesa,....če so pa tako slabi?
Papirjev je pa pri tem res veliko. Trenutno sem na 6 mesečni praksi v inžiniringu v Adrii, in cele dneve pripravljamo dokumentacijo za letala (beri kopiranje).
V A-10 sem se pa itak zaljubil prvič ko sem ga videl. Je zelo okreten, močan tih (ima enake motorje kot letala CRJ, ki jih je 5 tudi v Adrijski floti). Videl sem ga leteti že na nekaj mitingih in je res carski. Imam pa doma tudi prazno "čauro" od 30mm topa (sem jo nafehtal pri ameriškem pilotu oz. zamnjal za pivo:)
Sicer imam pa tudi nick tak zaradi tega letala
Svetina pa naj počiva v miru, škoda ga je bilo