Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Pe mar 12, 2004 7:22 am

Preberi se enkret kaj sem napisal.
Ja, tista cesta ni avtocesta ampak dvopasovna cesta, rezervirana za motorna vozila z voznim in z prehitevalnim pasom.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Pe mar 12, 2004 10:00 am

Kar se tice zakonov, pa mar veste, da policist prometnik nesme brez dovoljenja in naloga za preiskavo pregledat prtljaznik vozila. Torej tisto, ko on pokuka dodatno opremo, medtem ko vi odprete prtljaznik. Ce paje kaj nedovoljenega noter se njegovo pricevanje ne sme upostevat na sodiscu! :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!:
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist So mar 13, 2004 12:23 am

s.hio je napisal/-a:Kar se tice zakonov, pa mar veste, da policist prometnik nesme brez dovoljenja in naloga za preiskavo pregledat prtljaznik vozila. Torej tisto, ko on pokuka dodatno opremo, medtem ko vi odprete prtljaznik. Ce paje kaj nedovoljenega noter se njegovo pricevanje ne sme upostevat na sodiscu! :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!:

Kje si pa to pobral?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG So mar 13, 2004 2:39 am

najprej na policiste .. no ja .. so dobri so slabi .. dobrih je ZELO malo .. drgac pa si dovoljo ravno kar jim pade na glavo .. kar pa se tice cest in pasov .. zakaj neki pa je po desni prepovedano prehitevanje ce pa sploh ni doloceno katero je vozni in prehitevalni pas? Torej ce ni definiranga pasu za prehitevanje zakaj dva pasova v ISTO SMER. Bedarije .. za 99% naroda je LEVI pas na avtocesti in hitri cesti PREHITEVALNI pas. Dejstvo pa negleda kwa zakon pravi ;) Joyride pridi zadevi do dna ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So mar 13, 2004 4:54 am

Andy je napisal/-a:
Misak je napisal/-a:Predn se zacne resno govort o dobrih in slabih dva primera:

Dober polcaj. Me je sam pogledu in mi na besedo vrjel d nism pil, cprou je bil petek zvecer in ura 3 zjutri jst pa sam avtu. Okoliscine sumljive, in mi ni dal za pihat nego mi je raj roko stisnu pa reku srecno vozno, pa sm pol u roki se chuppa chupko najdu :D

Slab(a) polcaj(ka): Polcajke vulve jim materne, worst of'em all!!! Prizorisce: glavna ceste skozi Grosuplje, cas: nedelja 3 p.m. Me gospodicna ustavijo in se je zacel rutinski pregled.

Ona: Dober dan, vozniško pa prometno prosm
Moja malenkost: Izvolijo.
O: Aha, aha, voznik zacetnik, je blo kej alkohola?
M: ????? Nedelja tri popoldan, itaq kdo pa ob tej uri ni pijan... Ni blo alkohola.
O: Stopte vn iz avta prosm, bomo en preizkus opravl. No k ste lih tuki, djte prosm se roke na streho, noge narazen.
M: ??????????????
O: *slat, slat slat slat tip tip slat* OK, nc ni.
M: ?!!????!!?!?!!?!!?!?!!?!!?! Smem zvedt kaj delate?!
O: Ste osumljeni posedovanja orozja.
M: (Ko koncno dojamem svet, ki se - potrjeno -vrti): KWa?! Na podlagi cesa?
O: Na podlagi lastne presoje.ž

No dobr, sledil je pac se pregled obvezne dodatne opreme, preizkus alkoholiziranosti voznika, ki je bil njeno veliko zacudenje pac 0,0 in pa brez pozdrava in cesarkoli vrzeni dokumenti v moje prelestno, nad slovenskimi varuhi zakona, razocarano narocje... :ue

Kdo je pol dobr pa slab?!

p.s.: Chuppa chups je bla pa una s kokakolo k je prou sedla tkrt zjutri :)

Ja kaj je pa s tem dialogom narobe?
V tem postopku ni uradna oseba povzročila nobenega protipravnega ravnanja tko
da ne vem zakaj se razburjaš.Če opravlja svojo dolžnost še ne pomeni da je zato slab/a..Glede lastne presoje...ti pa lahko samo rečem-ŽAL tko je pač urejen Zakon o Policiji v SLO pa LP

Hm, je problem ker (sicer lahko špregleda mene), a za preiskavo avtomobila rabi nalog oz. mora prej povedat zakaj preiskuje avto, te vprasa ce sestrinjas itd itd itd. Ce se ne strinjas, itaq poklicne in ti mal cakas dokler ne pride preiskovalni sodnik z nalogom, k ti obrne avto po dolzini in sirini. Polcaj sam pa ti more povedat zakaj preiskuje avto in te vprasat za dovoljenje.

Bomo rekl temu izvlecek iz ZVCP.

Sploh pa se zdej ne vem zakaj me je hotla preslatat... K sploh nimam dobre postave :ue Una je bla pa tut cist cela cudna, se mi je skor zenski svet zameru :twisted:
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider So mar 13, 2004 5:26 am

Misak je napisal/-a: Sploh pa se zdej ne vem zakaj me je hotla preslatat... K sploh nimam dobre postave :ue Una je bla pa tut cist cela cudna, se mi je skor zenski svet zameru :twisted:

(ne bučam, res slišu, lih dons od enga plavega angelčka)
A je mela brado pa je bla možata ful? No sm slišu da je ena taka lansk let končala policijsko. Baje da ne najdeš ženske na razredni sliki. :con

Hudo, Misak ratu jebač. Mogoče je vidla tvoj podpis na forumu, TOMIDELI!!!

:bow :hi :EE Zmagu si, taglavn si ratu, Misaka za predsednika :pij:

Učeri je bil đurđevdan, dons bi se mogu ob njej zbudit :)=(:
:lol:
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Cockta
Nov uporabnik

Napisal/-a Cockta So mar 13, 2004 11:26 am

RIDER MOJ :twisted: TUKI MUCA

kdaj se bova zdej dobila k si mi oblubu,da si delava use?? da te prešlatam tko k je ta policistka tega Misaka :-P

mmmm....mucccc....mijav :wink:

grozni ti plavi angelčki kaj :lol:

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride So mar 13, 2004 12:35 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Joyride pridi zadevi do dna ;)

Ne bi reku ce bi slo za interpretacijo ksnih dvoumno napisanih zakonov / clenov (ki dejansko obstajajo). Ampak v tem primeru je treba upostevat samo dva (tri) preproste clene iz ZVCPja. In to ne glede na to kasne so definicije avtocest, cest, rez. za mot. vozila, pasov, itd. Sm uprasu fotra - in to tko je!
Za to se mi ne da tle ponavlat, ampak evo se zadnjic:

ZVCP:
22. clen tocka 3
Na cestah z več prometnimi pasovi v naselju, razen na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, lahko vozi voznik motornega vozila, ki se lahko brez oviranja vključi v prometni tok, tudi po prometnem pasu, ki ni ob desnem robu vozišča.

Torej - v naselju lako vozis kjerkoli, na AC in cesti, rez. za mot. vozila pa ne!

31. clen tocka 5
Prehitevanje po desni strani ni dovoljeno na avtocesti in cesti rezervirani za motorna vozila.

Se enkrat - po desni se ne prehiteva!

97. clen tocka 6
Na avtocesti in cesti z več prometnimi pasovi morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Tudi ce ni z besedami definirano kaj je vozni in kaj prehitevalni pas - vozi se po desnem!

In ce komu to ni jasno... :roll:
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio So mar 13, 2004 10:19 pm

Policist je napisal/-a:
s.hio je napisal/-a:Kar se tice zakonov, pa mar veste, da policist prometnik nesme brez dovoljenja in naloga za preiskavo pregledat prtljaznik vozila. Torej tisto, ko on pokuka dodatno opremo, medtem ko vi odprete prtljaznik. Ce paje kaj nedovoljenega noter se njegovo pricevanje ne sme upostevat na sodiscu! :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!:

Kje si pa to pobral?

Poglej si malo podrobneje zakon pa bos videl. Drugace imam potrjen vir, ker ena dobra frendica studira pravo, je v drugem letniku in to zelo uspesno, torej se verjetno kar dobro spozna na te stvari, mar ne. Drugace pa bom njo se bolj podrobno vprasal v katerem clenu katerega zakona to pise. Bom porocal.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 So mar 13, 2004 10:53 pm

sej so krvavi pod kožo sej smo mi tud pa če bi jst to naredu bi mi listke pisu da se kadi

baron
Novinec

Napisal/-a baron So mar 13, 2004 10:57 pm

s.hio je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:

Kje si pa to pobral?

Poglej si malo podrobneje zakon pa bos videl. Drugace imam potrjen vir, ker ena dobra frendica studira pravo, je v drugem letniku in to zelo uspesno, torej se verjetno kar dobro spozna na te stvari, mar ne. Drugace pa bom njo se bolj podrobno vprasal v katerem clenu katerega zakona to pise. Bom porocal.

Torej čisto vse kar si napisal tudi ni res. Svojo kolegico povpraši o 148 čl Zakona o kazenskem postopku, ki policiji dopušča preventivni pregled potnikov, prtljage in vozila. Ko pa se pri tem pregledu najdejo predmeti, ki so kor dokaz v zvezi nekega kaznivega dejanja pa more polcaj prekint s pregledom, zavarovat ta dokaz (ga ne sme vzet iz avta, če je recimo v prtlažniku), zaprosit za preiskavo in ko jo dobi naredi preiskavo. Torej ni vse čisto tako preprosto kot si ti oz. ta tvoja frendica misli.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Ne mar 14, 2004 12:34 am

baron je napisal/-a:
s.hio je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:

Kje si pa to pobral?

Torej čisto vse kar si napisal tudi ni res. Svojo kolegico povpraši o 148 čl Zakona o kazenskem postopku, ki policiji dopušča preventivni pregled potnikov, prtljage in vozila. Ko pa se pri tem pregledu najdejo predmeti, ki so kor dokaz v zvezi nekega kaznivega dejanja pa more polcaj prekint s pregledom, zavarovat ta dokaz (ga ne sme vzet iz avta, če je recimo v prtlažniku), zaprosit za preiskavo in ko jo dobi naredi preiskavo. Torej ni vse čisto tako preprosto kot si ti oz. ta tvoja frendica misli.

Besede si mi vzel z jezika.
SlikaSlika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne mar 14, 2004 1:35 pm

Meni tudi...
pa o tem se je že pisal če še ne veš!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po mar 15, 2004 11:42 am

JOYride je napisal/-a:97. clen tocka 6
Na avtocesti in cesti z več prometnimi pasovi morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Tudi ce ni z besedami definirano kaj je vozni in kaj prehitevalni pas - vozi se po desnem!

In ce komu to ni jasno... :roll:

Zato tudi v avtosoli govorijo da vozi skrajno desno .. ker drgac pades .. seveda ker krsis tale zakon .. z upostevanjem tega zakona omogocis prehitevanje hitrejsim vozilom. kakor koli si pa pac potem to razlagate .. ampak zame je levi pas namenjem hitrejsim vozilom .. katerim se seveda tudi umaknem. Specificno pa to leti na hitre ceste in avtoceste. ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov