RedBaron je napisal/-a:Niso ga zamenjali.... 1.0 je še vedno v ponudbi v manjših modelih, res pa je, da ga v novi octaviji ni več. Zdaj je 1.5 115 KM... mesec dni nazaj sem 2 dni vozi nadomestno scalo (novo) 1.0 115 KM. Prijetna zadeva za vozit. Seveda ni to izstrelek, ampak vseeno prijetno zmogljiv, tako da ni naporen za vožnjo - po mojem mnenju je povsem dovolj, za neko normalno družinsko uporabo.
Motor je zelo tih v prostem teku, pri višjih vrtljajih (tam ned 3 ali 4 tisoč) se sicer sliši 3 valjnik, vendar ni tako izrazit, da bi bil moteč.
Mazda2 je napisal/-a:Ne bi imel 1.0 motorja, pa če mi ga šenkaš. Zdaj imam 1.5 z 132 kw v 10i generaciji Civica, pa si še to včasih zaželim, da bi imel vsaj še nekih 300 cc več.
Mazda2 je napisal/-a:Kubiki dajejo navor, ne konji. Konjev bi kar pustil toliko kot je, le kubike bi povečal. Mislim, da bi se 300 cc več le nekaj poznalo.
Mazda2 je napisal/-a:Kubiki dajejo navor, ne konji. Konjev bi kar pustil toliko kot je, le kubike bi povečal. Mislim, da bi se 300 cc več le nekaj poznalo.
AssKicker je napisal/-a:To se pa zelo motiš. Navor je odvisen od zasnove motorja, torej hoda bata, crossplane/flatplane, kompresor/turbo... 3zyl turbo ima veliko več navora pri nižjih obratih kot pa večji atmosferc podobne moči. Ne da sm zagovornik teh majhnih mlinčkov, ampak dejansko se premaknejo.
McLaren je napisal/-a:Mazda2 je napisal/-a:Kubiki dajejo navor, ne konji. Konjev bi kar pustil toliko kot je, le kubike bi povečal. Mislim, da bi se 300 cc več le nekaj poznalo.
Aja? Zato je mel Fordov 1.8 NA bencinar manj navora kot 1.0 turbo? 150 Nm proti 200 Nm. Lol
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov