Firediver je napisal/-a:Pred časom je bila objavljena simulacija glede hitrosti vozila in pretočnosti ceste in mislim, da oba ekstrema pri hitrosti nista bila optimalna.
Potem pa zaradi nižje hitrosti zaradi nepozornosti še vedno prisoten kakšen trk (recimo v koloni - sicer samo manjša škoda), je pa tudi res, da so pri nižjih hitrostih tudi šanse, da kamionu eksplodira guma manjše in če že, je tudi kolateralne škode malo.
Nisem pa si na jasnem, kako se bo promet odvijal upoštevajoč sledeče:
- max hitrost 110km/h
- vožnja vzorno samo po voznem pasu, po prehitevalnem samo za prehitevanja z 111 km/h.
- vključitev na avtocesto bo zanimiva, če je tam že kolona
- zaradi nizkih hitrosti na avtocesti bo kolona že na stranskih priključkih na avtocesto
Sem kaj pozabil?
AssKicker je napisal/-a:ani kao zakon, da v coni kjer je hitrost zmanjšana zaradi gradbiščnih del, nesmejo postaviti radarja?
boštjan_01 je napisal/-a:
Zakaj bi se vozili samo po voznem pasu? Kaj se po 2 pasovnih obvoznicah, kjer je omejitev običajno 90, tudi vozijo samo po desnem pasu, levi pa je prazen?
D12J12 je napisal/-a:Že kakšnih 5+ let "preučujem" promet, sem postal pozoren na vsako malenkost in za vsak zastoj so v večini krivi vozniki sami. Totalno nepremišljena vožnja vodi v fantomske zastoje in teh je na naših cestah iz dneva v dan več. Tukaj ne pomaga 10 pasov, če ljudje ne predvidevajo in se ne prilagodijo. Promet ni tako enostaven, da bi bilo 21ur v avtošoli dovolj, je potrebno veliko več prakse. Kaj mi pove znak za delo na cesti na AC? Da bom priletel s 130 km/h v območje kjer je omejitev 80? Tako se dela pri nas, potem pa pohodi zavoro in še 10 avtomobilov za njim in promet stoji. Boh ne daj prej spustiti gas, povečati razdaljo in v primeru, da nekdo zapelje pred nas nam ni potrebno uporabiti zavore. Veste kaj je zavora na AC pri tekočem prometu, ko hitrost ne pade pod 90km/h? Neznanje.
AssKicker je napisal/-a:ani kao zakon, da v coni kjer je hitrost zmanjšana zaradi gradbiščnih del, nesmejo postaviti radarja?
DePalmo je napisal/-a:/.../ dokler nisem dvakrat skoraj naletel na radar /.../
DePalmo je napisal/-a:/.../ Omejitve, vsaj povečini, so tam z razlogom.
Ruska_Luc je napisal/-a:Na avtocestnem gradbišču sem ga že srečal. Je pa bil ustrezno predhodno najavljen preko znaka "meritve hitrosti" tako da si z lahkoto pravočasno upočasnil.
limas je napisal/-a:Večinoma videvam tvoje Germane, ki vozijo po prehitevalnem pasu s hitrostjo šleperja. In taki Germani se ne odmaknejo na vozni pas. Čisto disciplinirano in "scharf", od Ljubljane do Kopra po prehitevalnem pasu. Prvi v koloni seveda.
Firediver je napisal/-a:boštjan_01 je napisal/-a:
Zakaj bi se vozili samo po voznem pasu? Kaj se po 2 pasovnih obvoznicah, kjer je omejitev običajno 90, tudi vozijo samo po desnem pasu, levi pa je prazen?
Obvoznice že, kaj pa avtocesta?
Sistem zadrge: to deluje samo ko so kolone že formirane in so hitrosti že precej nizke. Je pa vseeno bolje kot nič.
Mogoče veš, kako bi zadrga delovala pri, recimo, 90km/h? Jaz ne.
Na splošno izpostavljaš samo tiste situacije, ki tebi potrjujejo.
umilave1 je napisal/-a:Tako je, najboljšo pretočnost se doseže z izenačitvijo hitrosti vozil. Če bi na vseh 4 krakih do Vrhnike, Domžal, Iv. Gorice in Kranja in celotni Lj obvoznici znižali hitrost na 100 km/h ter sekcijsko merili hitrost, mogoče še varnostno razdaljo, bi že precej izboljšali pretočnost.
danci1973 je napisal/-a:Dajte malo vklopit možgan, prosim...
Po forumu brska: Google [Bot] in 28 gostov