kdk pravi:
1 pivo še peljem
2 piva - ključe ženi v roke
3 piva pa že težko nesem
4 piva ??? eh se ne spomnim ???
Me policaj vpraša če sem kaj spil (1:00 Petek )
Pravim : Ne pijem ko vozim
On pa nazaj : Jaz tudi ne , pred vožnjo pa. Boste kar pihali
Napihal 0,0
Poraba časa 30 min
Fantje in dekleta se ne splača vinjen vozit! Policaji so še najmanjši problem. Hudo je če se kaj resnega zgodi ( in verjetnost je velika )pa imaš koga na vesti celo življenje.
4Sale pravi:
Dolfe, malce off topic ampak vseeno - ko si že ravno poklicno deformacijo omenjal, a si mogoče pravnik; čist tko iz firbca me zanimače je še kakšen "somučenik" na tem forumu (midva z Gforsom zaenkrat še delava na tem da nekoč bova
). Če ti je pa zoprno odgovort pa ni problema, sam reč
.
GFors pravi:
Sej vsi meglo prodajamo te dni. Mi pravniki jo pač za zelo visoko ceno $$$$$.
Dolfe....dej povej naslov une knjige, mene te stvari, ki so povezane z obnašanjem ljudi ful zanimajo (psihologija mi je bila zmeraj ful všeč). Zdej me boste vprašal, kaj imajo logične napake in zmote pri tem. He, he, majo majo, sam se mi ne da to zdej tuki razlagat. Te stvari (psihologija, logika) majo tut pri pravu svoj pomen, če jih znaš s pridom uporabljat...
dolfe pravi:
Tudi če jaz ne zakrivim nesreče, kaj če se vame zaleti kakšen tip z novim porschejem in naredi totalko? Ker sem pijan, sem avtomatično kriv, ker sem pijan, me zavaravalnica ne krije, tako da lahko samo še hišo prodamo za plačilo škode.
[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 21.11.2002 ob 16:56 GMT]
dolfe pravi:
Bambi,
odkrito ti priznam, da sem zares predrzen in nenormalno sebičen.
Ampak sama si rekla, da je lepo da priznam, da zanič vozim, kadar sem pijan.
Tu pa nastane problem... "zaradi takšnih kot si ti, ki so tako prepričani v svoje šoferske sposobnosti tudi ko so alkoholizirani..."
Najprej praviš, da je lepo da priznam, da zanič vozim, kadar sem pijan, nato pa, da sem prepričan v svoje šoferske sposobnosti, kadar sem pijan... Mislim, da tu v tvojih izjavah nastopi protislovje. Pa brez zamere, pač "poklicna deformacija" ( z moje strani)
Ampak priznam, da imaš sicer popolnoma prav, in upam, da mi boš štela v dobro, da kot sem že omenil, že eno leto nisem vozil pijan.
[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 22.11.2002 ob 23:10 GMT]
dolfe pravi:
Še nekaj mi je prišlo na misel, Bambi
Praviš, da sem sebičen... To je res, vendar nedvomno drži, da je to v človeški naravi, tako rekoč samoohranitveni nagon. In če je že ravno Henry Kissinger rekel: "Mi, najprej mi in samo mi!"
Kako naj se jaz sploh lahko primerjam z nekdanjim zunanjim ministrom "svetilnika demokracije"
Priznam, da bi Noam Chomsky imel še marsikateri komentar na moja izvajanja
[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 22.11.2002 ob 23:09 GMT]
[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 22.11.2002 ob 23:11 GMT]
bambi pravi:
Pa se ti ne zdi, da si v tem primeru (alkoholiziranost za volanom) prestopil mejo sebičnosti?
Domnevam, da si v začetku 20'!
Predstavljaj si, da boš enkrat imel ženo, ki ti bo rodila sina in hčerkico.
Ker boš časovno obremenjen s službo, bo žena veliko časa sama preživljala z otroci! Pravtako bo sama z njimi šla nakupovat ali pa v kino gledat risanko...
In npr. po predstavi se peljejo proti domu, nasproti pripelje en "sebičnež", ki se je malo prej zabaval s prijatelji v gostilni in popil približno 4 piva...
"Sebičnež" prepočasi reagira in trči v avto tvoje družine!
Zgodbe več ne bom nadaljevala, ker si lahko sam predstavljaš kakšne možnosti so zaključek.
Upam, da se boš res v bodoče še držal tega, da ne piješ alkohola kadar voziš.
Če pa že, pa si pokliči taxi!
bambi pravi:
Kazni bi morale biti še višje!
Pa ne samo kar se financ tiče!
Jaz bi dala vsakega, ki je vozil alkoholiziran (ne glede na to, če je povzročil prometno nesrečo ali ne) na prisilno delo na travmatološkem oddelku...
... ali pa celo v mrtvašnico (vendar v tem primeru obstaja bojazen, da bi lahko preveč negativno vplivalo na psiho "nekoč alkoholiziranega šoferja".)
bambi pravi:
Kazni bi morale biti še višje!
Pa ne samo kar se financ tiče!
Jaz bi dala vsakega, ki je vozil alkoholiziran (ne glede na to, če je povzročil prometno nesrečo ali ne) na prisilno delo na travmatološkem oddelku...
... ali pa celo v mrtvašnico (vendar v tem primeru obstaja bojazen, da bi lahko preveč negativno vplivalo na psiho "nekoč alkoholiziranega šoferja".)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov