meganeman pravi:
Bom se enkrat odgovoril, kar sem ze na enem drugem forumu (imena ne bom povedal, da ne bo reklame). Tale tema je res zakon! Na koncno hitrost vpliva dosti faktorjev. Vazno je, da je avto "ulaufan" in ima kvalitetno olje (tudi gume ne smejo biti presiroke). Moj Megancek je sel po ravnem 195 km/h navzdol pa 217 km/h, sel bi se vec, ce bi v Sloveniji premogli kaksen vecji klanec, kot tisti na avtocesti iz MB v CE Zdejsni Megancek je sel, ko je bil se nov samo 185 km/h, zdej pa doseze 207 km/h. Vendar, ko menjam olje gre le 195 km/h. Seveda so to hitrosti odcitane iz stevca, ki naj bi imel napako 5%.
PS: JINXY thanx za skrb! Sreca pa je Megane najbolj varen v svojem razredu, tk da men ni blo nic! Ampak od takrat naprej prisegam na varnost:) Clovek se vedno kej nauci!
Haby pravi:
bi rad vidu da bos ti z renojem (sploh pa meganom) pozru TDIja z rdecim DI:):):):)
Roberto pravi:
Le čemu bi proizvajalec na uradnih straneh, v katalogih in prospektih objavljal "prenizke" končne hitrosti???
Če je podatek za končno hitrost 187, pač toliko zmore...ne rečem da se avto ne zvrti več...ob rednem priganjanju, pravšnjem hlajenju....
verjamem za kakih 5 km/h...več pa ne.
Kak kilometerček se morda še pridobi z oktansko bogatejšim gorivom, potem pa se stvar konča.
O 20 hm/h ali še celo večji hitrosti od tovarniško podane, je popolnoma nesmiselno govorit.
Bolj verjamem da se avto/mašina, kar se tiče najvišje končne hitrosti lahko za več km/h poleni, če je dalj časa v rokah/nogah počasnega voznika. V takem primeru tudi tovarniško obljubljenje hitrosti ne dosega.
Kakšna so pa odstopanja merilnika, in kakšne pnevmatike imate na svojih konjičkih pa sami veste...
Torej: Rad bi videl tistega navadnega 1,6 meganea, ki se s končno hitrostjo kosa s 60 KM močnejšim bratom 2,0, 16V ki ima tovarniško 216 hm/h.
Roberto pravi:
Ni stvar v tem, kok dobr oziroma kok slabo gre komu avto. Dejstvo je, da pri nekaterih števec laže tudi do 12%...kar pri 200 hm/h znese že svojih 24 km/h...
V nemški reviji sem pred približno tremi leti bral, da imajo Alfe pri hitrostih nad 150 km/h najvišja odstopanja med realno in pokazano hitrostjo.
Potemtakem se klele samo bahate, komu števec bolj laže... smisel tega...mi pa še zdej ni znan...pa mislim da mi nikoli ne bo!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost