Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gost

Re: KONČNA - MEGANE???

Napisal/-a Gost To dec 10, 2002 12:17 pm

CyberMedo:

OK, zmagu si. Se strinjam.

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman To dec 10, 2002 2:25 pm

Bom se enkrat odgovoril, kar sem ze na enem drugem forumu (imena ne bom povedal, da ne bo reklame). Tale tema je res zakon! Na koncno hitrost vpliva dosti faktorjev. Vazno je, da je avto "ulaufan" in ima kvalitetno olje (tudi gume ne smejo biti presiroke). Moj Megancek je sel po ravnem 195 km/h navzdol pa 217 km/h, sel bi se vec, ce bi v Sloveniji premogli kaksen vecji klanec, kot tisti na avtocesti iz MB v CE Zdejsni Megancek je sel, ko je bil se nov samo 185 km/h, zdej pa doseze 207 km/h. Vendar, ko menjam olje gre le 195 km/h. Seveda so to hitrosti odcitane iz stevca, ki naj bi imel napako 5%.

PS: JINXY thanx za skrb! Sreca pa je Megane najbolj varen v svojem razredu, tk da men ni blo nic! Ampak od takrat naprej prisegam na varnost:) Clovek se vedno kej nauci!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To dec 10, 2002 3:48 pm

HM.... JA FANTJE...
JS MAM MEGANA 1.6 90 KM PA MORAM POVEDAT DA SEM SE RED ENIM TEDNOM PELJAL IZ CE V MB TOČNO OKROGLIH 200 PO RAVNEM
Z GUMAMI MICHELIN M+S 175/R14
SEM PA SIGUREN DA BI NAVZDOL SE SEL KAKIH 10 KMH VEČ!!!
SAM TOLK O ONIH K PISEJO PD GRE 184 PA TKO SRANJE......

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Sr dec 11, 2002 3:06 pm

Andy, saj ti verjamemo - nihce ne pise, da ti bo stevec kazal 184 km/h. Pa nismo mi tisti, ki ti pisemo 184 km/h, ampak tvrdka, ki je tvoj avto nardila - pa ja ne bos trdil, da mas ti vec pojma o tem avtu kot oni, ki so ga naredili!!!
200 po stevcu ti jaz verjamem. Kolko gre pa po klancu je pa popolnoma nepomembno, hitrost avta se meri vedno po ravnem, na povprecni asfaltirani podlagi, v brezveterju, z eno osebo (soferjem) v avtu in brez prizgane klime, seveda na originalnih gumah. Tvoj avto gre v teh pogojih 184 km/h. Ampak kaki rahel, mogoce za soferja neopazen klanec (kak procent ali 2 naklona), mogoce rahel vetrc v hrbet, pa se stevec laze, tako da je 200 po stevcu realno - samo ne si mislit, da tih teh 200 dosezes kjerkoli in kadarkoli.
Moji kriticni posti pa letijo na ljudi, ki ocitno pretiravajo, ker neben povprecen sofer ni tako neumen, da bi verjel, da gre avto recimo 30-40 km/h vec, kot je uraden podatek... samo to sem hotel povedati.
LP

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Sr dec 11, 2002 10:02 pm

Jst mislim, da gre vsak avto vsaj 10 km/h hitrej, kot pise v prospektih, ker je napaka stevca okoli 5%, kar znese pri 200 km/h tocno 10 km/h:):):) Sam ne sme bit zamorjen, od kakega starcka!!!
Slika

Mikel
Nov uporabnik

KONČNA - MEGANE???

Napisal/-a Mikel Pe dec 13, 2002 1:34 pm

moja punca ga po navadi vozila po avto cestah v hitrostjah okorg 180 kot potovalno. Najvec je hodila okrog dvesto, ce se jej mudilo :-) ja, vedno se sedel zraven. Je bil 1.6 navaden, brez specialnih gum.
je pa res, da prej vozila katro - tam je sla najvec 160 z klanca navzdol...

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Re: Re: KONČNA - MEGANE???

Napisal/-a grehc Pe dec 13, 2002 1:44 pm

meganeman pravi:
Bom se enkrat odgovoril, kar sem ze na enem drugem forumu (imena ne bom povedal, da ne bo reklame). Tale tema je res zakon! Na koncno hitrost vpliva dosti faktorjev. Vazno je, da je avto "ulaufan" in ima kvalitetno olje (tudi gume ne smejo biti presiroke). Moj Megancek je sel po ravnem 195 km/h navzdol pa 217 km/h, sel bi se vec, ce bi v Sloveniji premogli kaksen vecji klanec, kot tisti na avtocesti iz MB v CE Zdejsni Megancek je sel, ko je bil se nov samo 185 km/h, zdej pa doseze 207 km/h. Vendar, ko menjam olje gre le 195 km/h. Seveda so to hitrosti odcitane iz stevca, ki naj bi imel napako 5%.

PS: JINXY thanx za skrb! Sreca pa je Megane najbolj varen v svojem razredu, tk da men ni blo nic! Ampak od takrat naprej prisegam na varnost:) Clovek se vedno kej nauci!

Mal bolj na začetek pejd pa boš videl, da sem te prehitel. (glede odgovora mislim):D:D:D:D:D:.

Lp Grehc
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Pe dec 13, 2002 3:44 pm

He, he sm vidu valda sm vidu:) Zarad tebe sm se sploh sm prijavu, ker tale debata zaziga!!! Vazn je da TDI-jevci zvejo, da jih navadna 1.6 masina od Renaulta pozre v koncni in v pospeskih, ce pa ne verjamejo, lahka pa sprobamo, malenkost:):):)

[Sporočilo uredil/a meganeman na dan 13.12.2002 ob 15:45 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Pe dec 13, 2002 4:08 pm

bi rad vidu da bos ti z renojem (sploh pa meganom) pozru TDIja z rdecim DI:):):):)
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman So dec 14, 2002 9:58 pm

Haby pravi:
bi rad vidu da bos ti z renojem (sploh pa meganom) pozru TDIja z rdecim DI:):):):)

Ni panike, ce ga imas lahka sprobama po obvoznici, ce ne pa prid z menoj pa bova enga nasla:) Passat TDI 130 km ostane zadaj pri 195 km/h, zadnjic pa sm clo BMW 525 td prehitu pri 210 km/h. Dizlom pri 200 km/h zelo pade navor, zato potrebujejo dosti daljse case za pospesovanje kot bencinarji. Recimo od 0-100 km/h sta 1.6 benciner in 1,9 TDI oba 110 km enako hitra v pospeskih. Od 100-200 km/h pa bo bencinar pospesil dosti prej, ker so to bolj turazne masine:):):)
Slika

Roberto
Nov uporabnik

Napisal/-a Roberto Po dec 16, 2002 11:21 am

Le čemu bi proizvajalec na uradnih straneh, v katalogih in prospektih objavljal "prenizke" končne hitrosti???
Če je podatek za končno hitrost 187, pač toliko zmore...ne rečem da se avto ne zvrti več...ob rednem priganjanju, pravšnjem hlajenju....
verjamem za kakih 5 km/h...več pa ne.
Kak kilometerček se morda še pridobi z oktansko bogatejšim gorivom, potem pa se stvar konča.
O 20 hm/h ali še celo večji hitrosti od tovarniško podane, je popolnoma nesmiselno govorit.
Bolj verjamem da se avto/mašina, kar se tiče najvišje končne hitrosti lahko za več km/h poleni, če je dalj časa v rokah/nogah počasnega voznika. V takem primeru tudi tovarniško obljubljenje hitrosti ne dosega.
Kakšna so pa odstopanja merilnika, in kakšne pnevmatike imate na svojih konjičkih pa sami veste...
Torej: Rad bi videl tistega navadnega 1,6 meganea, ki se s končno hitrostjo kosa s 60 KM močnejšim bratom 2,0, 16V ki ima tovarniško 216 hm/h.

Gost

Napisal/-a Gost Po dec 16, 2002 12:17 pm

Haby:

Golfa DI je zadnjič pokosil moj megane (1.6 16V) na semaforju pri končni enke (šentvid). Tip je hotel po levi poštartat, me prehitet in na pumpo zapelat pa mu ni uspelo... Tolk da o tem nebi preveč...

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman To dec 17, 2002 4:40 pm

Roberto pravi:
Le čemu bi proizvajalec na uradnih straneh, v katalogih in prospektih objavljal "prenizke" končne hitrosti???
Če je podatek za končno hitrost 187, pač toliko zmore...ne rečem da se avto ne zvrti več...ob rednem priganjanju, pravšnjem hlajenju....
verjamem za kakih 5 km/h...več pa ne.
Kak kilometerček se morda še pridobi z oktansko bogatejšim gorivom, potem pa se stvar konča.
O 20 hm/h ali še celo večji hitrosti od tovarniško podane, je popolnoma nesmiselno govorit.
Bolj verjamem da se avto/mašina, kar se tiče najvišje končne hitrosti lahko za več km/h poleni, če je dalj časa v rokah/nogah počasnega voznika. V takem primeru tudi tovarniško obljubljenje hitrosti ne dosega.
Kakšna so pa odstopanja merilnika, in kakšne pnevmatike imate na svojih konjičkih pa sami veste...
Torej: Rad bi videl tistega navadnega 1,6 meganea, ki se s končno hitrostjo kosa s 60 KM močnejšim bratom 2,0, 16V ki ima tovarniško 216 hm/h.

Slabo ti gre pol avto, ce ma 150 konjev pa gre sam 216:( Moj gre 207 km/h po stevcu pa ma sam 107 konjev:):):)
Primerjava pa je zelo slaba! A se lahka ti kosas z hondo R-type, ko ma 200 konjev??? Tovarniske hitrosti so ze pravilne, sam na stevcu laze:) A nisi razbral iz mojega odgovora? Zato gredo avtomobili vedno 10 km/h vec kot pise v navodilih, po stevcu seveda:)
Slika

Roberto
Nov uporabnik

Napisal/-a Roberto Sr dec 18, 2002 8:11 am

Ni stvar v tem, kok dobr oziroma kok slabo gre komu avto. Dejstvo je, da pri nekaterih števec laže tudi do 12%...kar pri 200 hm/h znese že svojih 24 km/h...
V nemški reviji sem pred približno tremi leti bral, da imajo Alfe pri hitrostih nad 150 km/h najvišja odstopanja med realno in pokazano hitrostjo.
Potemtakem se klele samo bahate, komu števec bolj laže... smisel tega...mi pa še zdej ni znan...pa mislim da mi nikoli ne bo!

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Sr dec 18, 2002 12:49 pm

Roberto pravi:
Ni stvar v tem, kok dobr oziroma kok slabo gre komu avto. Dejstvo je, da pri nekaterih števec laže tudi do 12%...kar pri 200 hm/h znese že svojih 24 km/h...
V nemški reviji sem pred približno tremi leti bral, da imajo Alfe pri hitrostih nad 150 km/h najvišja odstopanja med realno in pokazano hitrostjo.
Potemtakem se klele samo bahate, komu števec bolj laže... smisel tega...mi pa še zdej ni znan...pa mislim da mi nikoli ne bo!

Mas cist prov, sele on ko so ga ujeli na providi se lahka pohvali, da ve koliko mu gre avto:) opa, celo na 3 % natancno:) Vsi drugi lahko le dovnevamo v mejah do 10%:( Po mojem je tud vazno kok ti pise koncna hitrost na stevcu! Ce imas 200 km/h in nateras avto do tam, da ti kaze stevc 200 km/h bo sel ziher bolj pocasi kot tisti, ki ima na stevcu 240 km/h pa mu bo tudi kazalo 200 km/h! Ker so stevci umerjeni in na koncu stevca se pojavi najvecja napaka!

[Sporočilo uredil/a meganeman na dan 18.12.2002 ob 13:12 GMT]
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe dec 20, 2002 12:22 pm

hmm no zdej bom pa spet jest pametn :D
Jestm imam megana coupeja 1.4 16V 95Hp pa mi gre po ravnem do 210km (samo je rabil cca 6km da se je zasunkal, do 180 gre brez problema, potem pa zacne mal sanjat, ampak ko enkrat pride do dvesto gre rade volje cez in ce potem gas spustis dobis spet takoj nazaj notr koncno hitrost, samo da se masina prebudi pol pa gre! :D da o klancu na vzdol ne govorim, ker mi pride do blokade

Aja megan coupe imam majhen zracni upor, zato se ga da z isto masino dost bols kot recimo kaksen clio...

Ok pa sem bil pameten :D
Natakar Taxi Prosim!

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe dec 20, 2002 12:24 pm

Aja stevc pa itak vem da laze tko kot pr vseh avtomobilih! tko da realno je pomoje res manj kot 200km/h
Natakar Taxi Prosim!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost