Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če apr 22, 2004 8:42 pm

Swift = Stroj

Leti kot pri norcih (Mate tisto ziher ni bil GTi ker bi te stegnil kot pri norcih- al pa ga ni tiščal). Je kar popularen v našem koncu (Suzuki servis Vesel) in jih je kar nekaj. Najlepši je en rdeč, če ga je kdo slučajno videl (luknja v haubi, temna stekla, spuščen 120KM.... Skratka nisem še videl lepšega v SLO). Res, če bi rad imel poceni dirkalnik se ti ga splača kupiti. Če si pripravljen presedlati iz Passata (ker je, kot so že napisali razlika OGROMNA).
Težko pa je dobit dobrega GTija (ker je večina zlaufanih do amena al pa razbitih (folk ne zna vozit tega lahkega dirkalinka). Po možnosti naj bo torej vsaj karamboliran pa čim mlajši in čim manj kilometrine. Pa glej, da boš opravljal redne servise. :!: Bratranec ima običajnega 1.3 in je jamral, da se jim rad bat odkruši :shock: in, da samo čaka kdaj se bo to zgodilo pri njem. Če pa dobiš, si pa kupi kar Swifta Cabrio. Pa od GTija mašino not. :twisted: Al pa kar 1.6 mašino in GTi glavo. To šele leti!!
Aja, se opravičujem, da sem se ful razpisal ampak ta avto sem hotel sam kupit (pa se doma niso strinjali :evil: )
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če apr 22, 2004 10:50 pm

Symon je napisal/-a:ta avto sem hotel sam kupit (pa se doma niso strinjali :evil: )

Pametna mama :lol: :D oz ata :wink:

Ok saj nerecem ko ze mas en cas izpit in nekaj prakse da si kupis tak avto... sam kot za prvi avto pa ga osebno odsvetujem...
LP

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če apr 22, 2004 10:56 pm

Monster :evil: :evil: :evil: :evil: I want that car :lol: Sam k ga pr men duma tut noujo pustil, pa tut kšnga Unota Turbo ne :roll: Sam je res uprašanje, da tko kokr jst vozm, res nebi blo dobr da bi meu kšno tako krsto, k jo nebi meu doug, zdj si bom pa mogu ena ''j***a'' kupt :D No sej pomojem da bo Astra tut uredu 8) Pa sori za offtopic :oops:
LP

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Pe apr 23, 2004 12:17 am

Jst bi po zelo hitrem postopku mojga zamenju z gti-jem, sam problem je res u tem da so usi zgonjeni do amena, ampak to še ni tak problem kr so mašine kr vzdržljive, problem je kr povsod ko prašam, kašnga mehanika naprimer, reče da ne pozna nezaletenga gti-ja.
Drgač tist k reče da gre swift (tud navaden) slabo, al ma dost zjebanga al ga pa pod 3000 skos fura (za svojo moč gre avto zlo dobr, če le ni obtežen :P ). Avto ma zloooo dolg menjalnik in to je treba upoštevat, usaj pr mojem. 1. do 60, 2. do 110 (kar je pri podobno močnih avtih že skor tretja), 3. do 160 (tolk k končna v 5.), v 4. je pa končna, tam nekje 175 po števcu. Sm si zračunu in bi se 4. vrtela čez 200, 5. pa čez 230 (števc do 200 :? )... Najhitrej sm šou pa z njim pač do konca števca v 5. na morje.
Pa dost smešn pr tem avtu je to da ko luči al pa gretje zadne šipe, ventilator, pomik stekel uporabljaš, v prostem teku obrati padejo za kakih 200, al pa ko maš use4 uklučene skačejo obrati :lol:
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe apr 23, 2004 12:21 am

Mal oFFtopic!

BTW swiftrider, se zdaj mi je zal da nisma probala enga draga v lj, tazadnjic ko sem tam bil, swift je z 1.3 in 68km kr fajn poskocna zadeva...
Upam da ma kdaj mela se priloznost sprobat :wink:
Itak da bi me neso sam useen me zanima za kolk :lol:
lp

samix
Nov uporabnik

Kraj: Muta

Napisal/-a samix Pe apr 23, 2004 10:20 am

Dej povejte mi kolk ma Swift lukne za felne narazen?
A pašejo gor gume 195/50/15 4 krat 100 majo lukne narazen!
Kaj bi rekli na tehničnem pregledu?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe apr 23, 2004 12:34 pm

samix je napisal/-a:Dej povejte mi kolk ma Swift lukne za felne narazen?
A pašejo gor gume 195/50/15 4 krat 100 majo lukne narazen!
Kaj bi rekli na tehničnem pregledu?

Sem pregledoval pa pise v enem prospektu 4x114.3 :wink:
Pa v vsakem primeru rabis homologacijo!
LP

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Napisal/-a swiftrider Pe apr 23, 2004 5:29 pm

4X114 je jap. Tko majo mislm da vsi.
Švoh, ampak lahek 8)

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Pe apr 23, 2004 7:07 pm

samix: drzi kar je monster_d napisal, torej tiste feltne ne pasejo gor. Kar se pa gum tice bi sle gor 195/45/15, za tiste kot si ti napisal bi blo pa treba blatnike mal 'popravt'. :wink:

swiftrider: tut jst mam takga swifta kot ti in se strinjam s tabo 8) . Zanima me pa, kje ma tvoj blokado, da se ti druga zavrti do 110? Ker pr mojmu u drugi pri 7000 obratov stevc kaze 100 km/h u tretji pa 150 km/h.Aja pa kater letnik je? Moj je'94.
lp

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe apr 23, 2004 7:22 pm

Mate je napisal/-a:Enkrat sm vozu za enim Swiftom 1.3 gti, pa res dobr vlece, me je skor zadi pustu. Mam pa Golfa IV 1.6. Passat je pa velk, 1.6 je pa presvoh masina. Mamo doma letnik 95 varianta tud 1.6 pa ma 100 konjev. Pa tud svoh vlece pa nima tono pa pol :wink: .

jest ne bi zamenju, ce druzga ne zarad varnosti, k swifta res ni dost skupi.

rad bi videl golfa IV 1.6 ki pusti za sabo swifta res rad.jst sm na dragu pocil dol IV 1.6 z accentom 1.5 in to 3x :twisted: zapored tko da swift leti kot sneta skira samo ko pa zacne enkrat pokat pol pa to rata truga.so vzdrzljivi ob rednih servisih kar pa mislim da jih v sloveniji ni veliko.ce hoces dirkat pol nabav swifta samo jst bi mel rajs passata zarad razlogov ki so jih nasteli drugi.LP!

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Pe apr 23, 2004 7:37 pm

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Pe apr 23, 2004 8:13 pm

pomoje da res tezko dobis, suzuki swifta1.3gti, ful ohranjenga, pomoje da je vse skupi zgonen do konca, pa se ni tok prostoren, tko k je passat

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe apr 23, 2004 8:36 pm

Gelde Accenta 1.5 pa Golfa 1.6 ne vem. Sicer ma pa ta 1.5 masina verjetno tud bliz 100 konjev. Sm pa dragal z enim frendom z Hyundai Coupejem 1.6 k ma 110 km pa me je 2 premagu, enkrat sm jest zmagu, samo je blo zlo izenaceno, zdanjic sm se pa zasaltu :oops: . Sm pa prejle se enkrat zmeru pospesek... sicer ze spet s CDjem v radiu in je blo prblizno 11, s tem da sm bl lahke sorte (mal cez 60 kg) pa prazen tank. Pa mogoce kasn metr al pa dva visinske razlike ("klanc" dol). No ja, off topic, bom tiho od zdej naprej :)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So apr 24, 2004 10:21 am

A.F. je napisal/-a:samix: drzi kar je monster_d napisal, torej tiste feltne ne pasejo gor. Kar se pa gum tice bi sle gor 195/45/15, za tiste kot si ti napisal bi blo pa treba blatnike mal 'popravt'. :wink:

Hja take gume ima bratranec gor (al so 195/50 saj niti ni tako pomembno). Avto je še spuščen in zadeva izgleda super Slika res pa je, da baje ne sme preveč obtežit avto zadaj. :D
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Napisal/-a swiftrider To apr 27, 2004 1:42 am

A.F. je napisal/-a:samix: drzi kar je monster_d napisal, torej tiste feltne ne pasejo gor. Kar se pa gum tice bi sle gor 195/45/15, za tiste kot si ti napisal bi blo pa treba blatnike mal 'popravt'. :wink:

swiftrider: tut jst mam takga swifta kot ti in se strinjam s tabo 8) . Zanima me pa, kje ma tvoj blokado, da se ti druga zavrti do 110? Ker pr mojmu u drugi pri 7000 obratov stevc kaze 100 km/h u tretji pa 150 km/h.Aja pa kater letnik je? Moj je'94.
lp

Letnik 97, blokada pa je mal pred 7000rpm. A tvoj je že madžar? Kje maš pa kej končno pa kok... A maš isto 68KM

Aja, pa prid kdaj na drag da bom meu sploh konkretno konkurenco :P
Švoh, ampak lahek 8)

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo To apr 27, 2004 11:25 am

Ti zdejle primerjaš Tenk in Gokart :?: :shock: ....Če misliš menjat za Passata TDI pol ja...1.6 ne gre nikamor pa pije ko mala krava...je pa res da je delov za passata zelo veliko po odpadih :P za Swifta ti pa ne vem nič povedat...ampak jst bi reku swift

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. To apr 27, 2004 12:45 pm

Swiftrider:Ne mislim da ni madžar, vsaj nikjer na njem še nism vidu da bi pisalo made in hungrary..Se mi zdi da takrat jih gor še niso delali.

Ja sej pol ma tvoj glih tko blokado, tam okol 7000rpm..Pa 50kW ma, se pravi 68 KM..
Končna je pa po ravnem prbližno 170 v četrti (odvisno kakšne volje je :) ),peta brzina je itak predolga za po ravnem.. Navzdol pa odvisno kolk maš j**c da ga tiščiš :D , ka ga že najmanša sapica zmakne :? .

Ti veš kaj me še zanima, prot katerim avtom si že dragal(kok močnim), pa kakšni so bli izzidi? Predvsem me zanima kako gre recimo Punto 75 al pa Clio 1.4 tastar model(80KM) v primerjavi s Swiftom?
lp

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Napisal/-a swiftrider To apr 27, 2004 1:57 pm

Punto ostane zadi, glih učeri sm z enim dragu, pa čeprou nism tko res ornk štartu pa je šou mim obakrat na štartu, je bil na začetku druge že za mano.
Clio tastr 80KM pa kr pošteno leti. Do zdej sm dragu sicr sam z enim, k je meu predelan ror (dve cevi, pa bog ve kaj je še tam not pod haubo). Tist me je kr prehitu, sam zdej mam porihtan auspuh in mi ne pušča več, tko da mu morm kej rečt da bi še kako odfurala.
Drgač pa je tko če mal posplošim... Avto tja do 90 al pa tud 100KM(že mal težko) , pa da ma usaj tono ponavad ostane zadi. So pa seveda tud izjeme (recimo kaka alfa 33 ki vleče za svojo moč zelo dobr).
Drgač pa je ful odvisno od razdalje. Ponavad se itak fura na 1/8 milje na ilegalcih, tko da tuki je bolši rezultat za swifta kokr pa na dalše proge, pa tud tam ni spet tok drgač.
Če te še kej zanima pa pošl pm.

Lp, Žiga
Švoh, ampak lahek 8)

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx To apr 27, 2004 3:00 pm

Jaz imam swifta 1.3 skoraj sedem let, z njim sem prevozil 125.000 km, pa nisem menjal še ama čisto nič, razen rednega vzdrževanja(olje,svečke,filtri in jermeni). Pred swiftom sem vozil renaulte, pa sem bil z njimi zadovoljen, ampak čez swifta ga pa ni...Zadnjič me je lovil en tip z fiatom 1.9jtd in 105km pa niti pod razno me ni mogel prehiteti. Avto je res prelahek, a ima zato svoje velike prednosti. Pije kot vžigalnik- 750 km s 40l, vsi sklopi manj trpijo, zavore se manj rabijo itn. Jaz ti nakup swifta seveda toplo priporočam, samo gti varianto pa boš verjetno težko našel ohranjeno...
Vruuuuum

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri To apr 27, 2004 3:46 pm

Lep pozdrav!
No da še jst mal kej "pametnega" povem :wink: ...Torej jst mam GTija zdej že dve leti in morm rečt da je avto res bomba :) ...prej sem imel pa 1.0 swifta pa tut nimam pripomb čez njega...
No nazaj h GTiju...kot so že vsi povedal je to truga na kolesih kar definitivno drži...(halo...100 konjev pa 800 kil ti pove use)...pleh je kot s papirja in ko se že samo malo rukneš kam bo lukna, premze so v primerjavi s tem kako avto leti katastrofalne (sploh v kombinaciji z kakimi neumnimi diski in ploščicami - kot je to v mojem primeru storila sestra ker je hotela na "pravem" mestu dnar pršparat :evil: :evil: ) no lega tut ni glih blesteča...pravjo da je veliko bolje če je spuščen(jst ga zaradi finančnih razlogov še nisem spušal nič)...Ok seveda ma avto tut kej dobrih lastnoti ne :) ...no leti k zmešan...sploh tko nad 4 pa vse do 7500 RPM se mu rola!...uglaunem mašina je nevrjetna edino navora ima premalo...pol v vožnji jst tut vedno resnično uživam kar recimo za fotrovega BMWja ne morm rečt...tist je preveč dolgočasno use...
Ok sej zdej že kr neki nalagam :) ...bom tih...č ma kjer še kakšno vprašanje nej na PM al pa tle :wink:
Aja pa še to...okvar nisem imel še skoraj nič...edino ena odmična gred mi je počila ki pa tut ni predstavljala tak velik strošek(20k SIT - velik ne zato ker sem dal pri ta starem samo za ležaj na prednjem kolesu 11 k SIT)..olja ne spije skoraj nič(na 10 000 mogoče če dolijem slabe 2-3 dcl) - res pa je da menjam olje vsakih 10 000 in dajem notr Castrola SLX (4.200 litr :cry: )
Evo zdej pa res dost...
LP Kiri
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov