Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Forsythe
Nov uporabnik

Re: Re: Wankel?

Napisal/-a Forsythe Ne dec 15, 2002 8:50 pm

Pero pravi:
Če pa TI Supro naviješ brez težav in brez 5-10 kEUR na 600 KM in Wankle brez težav na 500-600 KM... Ti pa dam gajbo pira.
Seveda je to zelo drago. Ampak ce mas denar, lahko kupis celi kit, ki vsebuje turbo upgrate in tako dalje.

Na sliki imas Mazdo RX-7 z 500 konji (tunana od Greddy in APEXi)
Slika

Supra (800 hp - VeilSide predelava z HKS, BLITZ in APEXi dodatki):
Slika

Bom potem poiskal se grafe moci.

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 15, 2002 8:56 pm

Pero pravi:
Mazda ni odkrila tople vode. Njihovi motorji niso nič drastično bolj revolucionarni od NSU-jevih. Edino 30 let je razlike v kvaliteti materialov. Pred 30 leti avti niso zdržali isto kot sedaj predvsem iz par razlogov: boljši materiali in boljša olja.

Poglej mazdine Wankle 30 let nazaj. Isti kot NSU. Samo s to razliko da Mazda še vedno rine z glavo skozi zid z Wanklom.

Največja prednost ki jo nihče ni omenil je dobro razmerje moč/teža, kar pa glede na zahteve današnjega trga pride prav samo za športne avte. V vseh ostalih pogledih so pa wankli slabši od modernih bencinskih motorjev.

Brez zamere, ampak ocitno bolj malo spremljas Mazde oz. avtomobilizem. Ce ne bi vedel na NSUjevi motorji so vzdrzali zelo malo kilometrov in so bili veliko manj zmogljivi. Mazdin motor 13B vzdrzi 250000 km., nov motor RENESIS pa bo imel zivljensko dobo skoraj 2× daljso.

NSX je veljal za enega od najboljsih supersportnikov in ko je prisel ven RX-7 z 13B motorjem (serijski TypeRS - 350 hp) so pisali, da je to NSX killer. Torej kot pravis da Mazda rine skoz zid in nic pametnega ne naredi, poglej malo dejstva pa bos kmalu vidu da si brcnil v temo. Na best motoring (verjetno najboljsi testi na svetu) je RX-7 dolgo casa drzal najboljsi cas na vecini prog (na kateri testirajo tudi ferrarije, porscheje in tako naprej), sedaj pa je skupno na prvem mestu Nissan Skyline R34 GT-R, na drugem mestu pa je kljub starosti Mazda RX-7 TypeRS. Torej ce kot pravis gre za neuspesen motor, zakaj je potem 8 let star avto na drugem mestu???

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Re: Re: Re: Wankel?

Napisal/-a RegY Po dec 16, 2002 1:27 am

Slika

waaaaa... kak mi je pa ta avto leeeeeeeep

proda kdo za ... eeem... 30k še imam od rojstnega dneva :D

tolarjev, da nebo kdo napačno razumel :D:D:D:D:D:D:D:D
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Wankel?

Napisal/-a Pero Po dec 16, 2002 8:01 am

nebom nadaljeval debate...lahko pa greva na mobisux ;)

Ampak ti pa lahko narediš copy/paste pa napišeš kaj je v teh kompletih. Pa obvezno napiši še ceno.

Moram ti pa priznat da o Mazdah samo nakladam ker je nisem peljal, edino kar vem mi je povedal lastnik Mazde RX7... :(

Forsythe
Nov uporabnik

Re: Re: Re: Re: Wankel?

Napisal/-a Forsythe Po dec 16, 2002 10:01 am

RegY pravi:
waaaaa... kak mi je pa ta avto leeeeeeeep

proda kdo za ... eeem... 30k še imam od rojstnega dneva :D

tolarjev, da nebo kdo napačno razumel :D:D:D:D:D:D:D:D

RX-7 3. generacija je oblikovno meni tudi zelo vsec. Pri nas nima cene, ker je bil pri nas problem s servisiranjem 13B motorjev. V Sloveniji so 3 take RX-7ke in ena je imela v garanciji manjso okvaro motorja in so kar cel motor zamenjali.

Za nov motor RENESIS pa so oz. bodo morali vsi serviserji na tecaj, da se naucijo servisirat ta motor, saj se bo RX-8 prodajal veliko bolj kot pa se je RX-7. S tem da je tudi RENESIS bolj dostopen za morebitna popravila.

Lani se je prodajal RX-7 letnik 1994 za mislim da manj kot 3 miljone - okoli 2.5 miljona.

Se notranjost ene RX-7ke:
Slika

[Sporočilo uredil/a Forsythe na dan 16.12.2002 ob 10:03 GMT]

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Po dec 16, 2002 10:07 am

Pero pravi:
nebom nadaljeval debate...lahko pa greva na mobisux ;)

Ampak ti pa lahko narediš copy/paste pa napišeš kaj je v teh kompletih. Pa obvezno napiši še ceno.

Moram ti pa priznat da o Mazdah samo nakladam ker je nisem peljal, edino kar vem mi je povedal lastnik Mazde RX7... :(

Kaki nick imas v mobisuxu? V katerem delu slovenije je doma ta lastnik RX-7 3. generacije?

Spisek predelav na 500 hp RX-7ki:

R-magic titanium exhaust, Power FC tuned by R-magic of Japan, Bridgeport with Hurleys 2mm racing seals, Greddy polish T-78 single turbo kits, Greddy polish 3-ROW FMIC, Greddy polish Type-R BOV, Greddy polish elbow pipe, Greddy polish oil catch can, Trust twin oil coolers, Greddy pulley kits, Greddy 3" downpipe, APEXi AVCR boost controller, Fluidyne aluminum radiator, weldon fuel pump, SX fuel pressure regulator, 550cc/1600cc injectors with RP custom fuel rail

Spisek predelav na 800 hp Supri:

Veilside Race Intake Manifold , HKS DOWN PIPE, APEXi N1, BLITZ BOOST CONTROLLER, BLITZ TURBO TIMER, 850CC INJECTORS, TWIN IN TANK FUEL PUMPS, AEM ECU, , 2 BLITZ BOV'S, HKS2835 TWIN TURBO KIT

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po dec 16, 2002 11:06 am

Na Suxu in Avtoakustiki sem PejovicP. Na Suxu praktično nič ne pišem, na Avtoakustiki sem pa administrator.

Profesionalno se ukvarjam z prodajo avtoakustike tako da poznam veliko ljudi z zanimivimi avti. Ampak, po pravici povejo šele ko prodajo avte ;) Drugače sem pa malo starejši in se še spomnim RO 80 in Mazdinih wanklov iz tistih časov.

Če je to notranjost 3 generacije se mi zdi da poznam enega Gorenca ki jo je imel pa ga nisem že dolgo videl, zelo dobro pa poznam lastnika RX7 ene prejšnje generacije pa verjami da je avto prodal ravno zaradi motorja (prevelika izrabljenost, prevelika poraba, neprimerne performanse...) pa tudi še na pol poti do 250 tkm ni bil :(

Kar se pa tuninga tiče ti pa nič ne verjamem če pišeš copy/paste. Ko boš kdaj imel v roki kakšen tak kos, ko ga boš vgradil v kakšen avto, ko boš sam sfriziral karkoli, ko boš prebral kakšno knjigo... boš pa videl da sploh ni ''brez težav'' dobit moči ki jih omenjaš.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po dec 16, 2002 11:32 am

Sek koliko se mi zdi se ena RX-7 stara (mislim da je 1 generacija) prodaja v salamoncu z okvaro oz brez motorja nisem sigurn.

Mene je wankel motor vedno impresioniral z zasnovo in performansami, žal pa ima veliko problemov. Jaz bi pa Mazdi samo čestital da ta motor še razvijajo, saj je res da je vedno bolj vzdržljiv, mnogo problemov so rešili, precej jih je pa ostalo tudi v 3 gen. RX-7. Na Mobisuxu je bila debataaaaaaaaaaaaaaaaa o Wankel motorjih in kako je RX-7 brez večjih napak, potem pa je mislim da Rahman podal link na katerem so bili opisani problemi lastnikov z RX-7 kami in ti problemi niso bili malenkosti. Drugače pa so napisali, da kljub problemom avto občudujejo, le da so razočarani z servisom/uvoznikom in garancijo.

BDW sem imel priložnost celo poravljati Wankel motor, samo ne bom povedal na kakšnem stroju je bil montiran, ker se boste začeli smejat :D
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po dec 16, 2002 11:58 am

din pravi:

BDW sem imel priložnost celo poravljati Wankel motor, samo ne bom povedal na kakšnem stroju je bil montiran, ker se boste začeli smejat :D

Ali je bil morda za pogon kompresorja na hladilniku (kamijon)?

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Po dec 16, 2002 1:57 pm

Pero pravi:
Na Suxu in Avtoakustiki sem PejovicP. Na Suxu praktično nič ne pišem, na Avtoakustiki sem pa administrator.

Profesionalno se ukvarjam z prodajo avtoakustike tako da poznam veliko ljudi z zanimivimi avti. Ampak, po pravici povejo šele ko prodajo avte ;) Drugače sem pa malo starejši in se še spomnim RO 80 in Mazdinih wanklov iz tistih časov.

Če je to notranjost 3 generacije se mi zdi da poznam enega Gorenca ki jo je imel pa ga nisem že dolgo videl, zelo dobro pa poznam lastnika RX7 ene prejšnje generacije pa verjami da je avto prodal ravno zaradi motorja (prevelika izrabljenost, prevelika poraba, neprimerne performanse...) pa tudi še na pol poti do 250 tkm ni bil :(

Kar se pa tuninga tiče ti pa nič ne verjamem če pišeš copy/paste. Ko boš kdaj imel v roki kakšen tak kos, ko ga boš vgradil v kakšen avto, ko boš sam sfriziral karkoli, ko boš prebral kakšno knjigo... boš pa videl da sploh ni ''brez težav'' dobit moči ki jih omenjaš.

Motor v prvi in drugi generaciji seveda ni tako vzdrzljiv. Ampak v tretji generaciji pa je motor ze zelo izboljsan, nov RENESIS motor pa je nastajal zelo dolgo casa in so ga tudi zelo dolgo casa preizkusali, tako da so resili vec ali manj vse tezave ki so se še pojavljale v 13B motorju. V RX-EVOLVu so ga dolgo casa testirali in so z njim prevozli ogromno kilometrov, sproti pa so odpravljali tezave.

Še enkrat pravim, APEXi, HKS, Greddy.... ponujajo KIT s katerim spravis RX-7 na +500 konjev, Supro tam na 600 konjev itd. Torej ce imas denar (sigurno ogromno stane), ti npr. APEXi vgradi ta kit (ki vsebuje vse kar je potrebno) in imas avto navit na 500 hp. APEXi tudi pripravlja avtomobilize za dirke in med njimi je tudi RX-7, s katerim so lani zmagali.

Slika

BTW.: Ta Gorenska RX-7 je ce se ne motim rdece barve in je letnik 1994. Lani se je prodajala za 2.5 miljona se mi zdi. Dobro poznas tega lastnika? Vprasaj ga ce bo priso na kake drag dirke drugo leto, da vidimo kak gre avto..

[Sporočilo uredil/a Forsythe na dan 16.12.2002 ob 13:59 GMT]

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Po dec 16, 2002 2:04 pm

din pravi:
Sek koliko se mi zdi se ena RX-7 stara (mislim da je 1 generacija) prodaja v salamoncu z okvaro oz brez motorja nisem sigurn.

Mene je wankel motor vedno impresioniral z zasnovo in performansami, žal pa ima veliko problemov. Jaz bi pa Mazdi samo čestital da ta motor še razvijajo, saj je res da je vedno bolj vzdržljiv, mnogo problemov so rešili, precej jih je pa ostalo tudi v 3 gen. RX-7. Na Mobisuxu je bila debataaaaaaaaaaaaaaaaa o Wankel motorjih in kako je RX-7 brez večjih napak, potem pa je mislim da Rahman podal link na katerem so bili opisani problemi lastnikov z RX-7 kami in ti problemi niso bili malenkosti. Drugače pa so napisali, da kljub problemom avto občudujejo, le da so razočarani z servisom/uvoznikom in garancijo.

Za vsak avto najdes tezave. Potem je vseved nasel stran, kjer je opisanih (s strani lastnikov) se veliko vec napak in okvar na motorju od BMW M3 (nov model). Tako da tisto kar je rahman objavil ne pomeni veliko, ker za vsak avto najdes okvare.

RENESIS motor bodo morali znati pri nas popravljat in tudi ta motor je zelo vzdrzljiv, saj so ga nekaj let testirali in izboljsevali. Ta motor bo vgrajen v RX-8.

Uporabniški avatar
cruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a cruiser To feb 18, 2003 10:09 am

Jst imam 3. generacijo RX7 in sem bom pokazal na kakem dragu. Trenutno je se cisto stock, ker wankel zahteva drugacen pristop do tuninga kot ottovi motorji, tak da bo projekt tunnanja koncan sele drugo leto ($$$ - kr nekaj denarja bo potrebnega), imel pa ob okoli 350-400KM. Glede bodykita bom pa se videl, verjetno bo posobna tisti rdeci zgoraj.

Je pa smesno prebrati nekatere komentarje na temo wankla :)
RX7 je prisla na slab glas predvsem zaradi neznanja vzdrzevanja in tuninga teh avtov. Tu ne mores kr tko zamenjat filter pa odstranit katalizator in to. Poleg tega je pa na avtu ene par sibkih tock, ki se jih da odpravit za okol $600.

Tolk za enkrat.
2004 E46 M3 SMG2
2001 E39 525dT
1999 Seicento-R
2001 Aprilia Leonardo 150 ST
2008 Honda CRF 450 R

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To feb 18, 2003 2:51 pm

Vsi nekaj govorijo da je wanklov motor veliko slabši od ottovega. Pa primerjajte koliko let in $$$ je bilo vloženega v razvoj ottovega in v razvoj wanklovega motorja. Če bi bilo enako bi bil wanklov motor veliko boljši...

Moje mnenje... LP

Uporabniški avatar
cruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a cruiser To feb 18, 2003 4:29 pm

Plosk plosk plosk...
Ze samo koncept wankla je veliko boljsi od ottovega motorja po mojem mnenju - pri ottovem imas dele motorja ki se gibljejo v razlicne smeri (bati eni gor, drugi dol; glavna gred spet v drugi osi; ...), kar povzroca vibracije in teoreticno slabso vzdrzljivost. Vendar je na zalost relativno malo denarja bilo vlozenega v wankla, zato tudi taksne pomanjkljivosti le tega.
2004 E46 M3 SMG2
2001 E39 525dT
1999 Seicento-R
2001 Aprilia Leonardo 150 ST
2008 Honda CRF 450 R

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal Če feb 20, 2003 4:35 pm

Zanimiva reč.