Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe apr 30, 2004 3:33 pm

Kaj te vem v useh treh omenjenih vozilih sem se ze vozil, kot sovoznik... sam se nisem nobenega od omenjenih vozil vozil, tak da obnasanje na cesti itd.. nevem :D
Nevem osebno se mi je najbolj dopal clio...
Idi do prodajalcev poberi prospekte, pol jih doma dobr preglej, presturiral,
Pa bos vidu kolko ker porabi, kolko te pride dodatna oprema ce bos kaj uzel... zmogljivosti vozila itd..
lp

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Pe apr 30, 2004 3:47 pm

miljotaužnkrat sm že zier napisal sto ludi sto čudi pa okusov. meni so vsi trije všeč seveda pa dobiš pri vseh za enak denar različno vsebino dodatno opreme in ostalega.
Iz izkušenj, ti lahko povem (seveda se bodo spet usule psovke in sve okoli tega) da je najbolj udobn clio, glede 206 ti povem da se jo da lepo spedenat na hitro malo jo spustiš litke gor pa širke gume pa je to to metdem ko je getz(sory regy) visok seveda je odvisno od samega posameznika kaj hoče ali low ryderja ali humerja. Seveda pa ima tudi getz svoje prednosti katere ti bo regy z veseljem razložil (na hitro avtek dobro potegne z mesta, ma dost placa in odlagalnih prostorov pa tudi prtljažnik je kr velek).
na koncu koncev bo pa itak tvoja odločitev kaj nabavit. jst bi preizkusil vse tri če seveda imaš možnost in se nato kasneje odločiš
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe apr 30, 2004 3:56 pm

Veš kaj pa jst pravim? Kot prvo... jebeš (oprostite izrazu) stastistike o pokvarljivosti vozil. Naj si bodo ADAC-ove ali pa od ne vem... AMZS... :wink: . Glede na to, da nameravaš met avto 2 leti, to itak pomeni, da ti bo v teh dveh letih avto servisirala fabrika. Jaz na statistiko o pokvarljivosti ne dam nič. Le primer: Mojega očeta je na cesti pustila R Laguna. Spet slišim ljudi govorit Renault.... Renault..... :roll: :roll: . Okvara -> prazen akumulator po 6-ih letih. Kolkr jst vem, je življenjska doba le-tega krajša. A je to okvara? :shock: Je. Zato kr je Renault. :x . Če bi bila to veleopevana Toyota ali Mazda pa ne bi bila napaka ampak zgolj omembe nevreden ... SE PAČ ZGODI. Vsak bo namreč favoriziral znamko, ki mu je najbližje. Jst vozm že dve leti Peugeota, pa ti zato ne bom reku da zdej Peugeota kup. (upam, da razumeš). To ti je isto kot bi iskal deklco. Ko jo najdeš, ti je všeč in te boli k***c, če ugaja tvojim kolegom.

Aja... pa še tole. Kolk se pa lahko sploh avto pokvar v dveh letih. Ne velik.... Kolk pa zgubi na vrednosti.... Jap.. uganu si. Velik. In kateri zgubi največ med tremi opisanimi?

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Pe apr 30, 2004 3:57 pm

Jaz bi se malce pretestiral, katera klima hitreje ohladi avto, mrezo pooblascenih serviserjev, garancijske pogoje, pa recimo se kaksno malenkost (debelina volana, kakovost materialov, nastavitve sedezev, akustika - ozvocenje, polozaj za volanom, dostopnost, padec vrednosti, pa tudi nasicenost na trziscu (sploh ce bos po 2 letih prodajal), pac vse, kar bi utegnilo vplivati na voznikovo pocutje. Ne pozabi natancno preuciti opremo (ponavadi droben tisk - metalna barva, temna stekla, oblazinjenje ...), svetilnost svetil, nadomestne dele, zavarovalne premije, dovoljene dimenzije pnevmatik ...
Ce imas namen kupovati dodatno opremo, recimo ima Renault prednost (4x100 med vijaki), medtem ko ima Peugeot 4x108, hyundai pa povsem nestandardno 4x114.3, ce se ne motim. Za francoza dobis za mali denar (okrog 30.000) zelo lepa originalna lita platisca 16 col, kar je spet prednost. Prav tako bos za francoza prej dobil kakrsne koli plasticne dodatke, ki so v zadnjem casu tako popularni.

Potem pa vsakemu napisi pluse in minuse .. pa hop v stacuno ... 8)

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Pe apr 30, 2004 4:41 pm

go2obi in Pugi405 zelo lepo napisano :bow

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe apr 30, 2004 4:43 pm

206.

Zunanjost: Ni mi všeč,ampak od teh ki si jih ti naštel najlepša :wink:
Motor: Dokaj poskočen
Notranjsot: Trda (čudna) plastika, udobni zici (dost bočnega oprijema), dokaj veliko odlagalnih površin.
Servisi: Do zdej je bil 1x na servisu in nikakeršnih pripomb.

Hvalim in grajam :wink:
+ Motor (1.6)
+ Sedeži
+ Oblika (odvisno od okusa, ampak glede na to da je že kar star je še vedno ok)
+ Prostornost

- Menjalnik (premehak)
-Treba se malo stegnit, da prideš do pasa (na prednjih sedežih, 3 vrata).
- Plastika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe apr 30, 2004 7:57 pm

gerchy je napisal/-a:hyundai pa povsem nestandardno 4x114.3, ce se ne motim.

se motiš

getz ima 4×100!

v hyundai paleti ima to dimenzijo še samo accent, pa še to so mislim, da že pri prenovljenem modelu (2003) zamenjali na 4×100 ;)
Slika

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne maj 02, 2004 9:13 pm

jaz bi se odločil za getz, 206 ima amaturko malo lepše narejeno samo je motor zastarel.Clio pa če že kupiš vsaj z 1.6 motorjem, saj namreč moč je merjena na menjalniku in je je na kolesih manj kot pri ostalih znamkah.

Uporabniški avatar
Highlander
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a Highlander Ne maj 02, 2004 9:39 pm

Če boš kupil P206 ga jaz prodajam in sicer je motor 2.0 137KM je 2 leti star! Ima tud neki športne opreme poleg osnovne kompletne opreme (abs, servo, klima....)! Če si zainteresiran mi pošlji PM. Cena bi pa pla okrog 2.4

LP

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne maj 02, 2004 9:51 pm

Hja...
Ta serija Cliota EXTREME je kar dobra... dost opreme.Pomoje ne bi bil slab nakup.
Mama ima dci 2004 80 KM pa avtek gre res lepo in tudi notri ni švoh..

Če kupuješ P 206 vzam obvezno najmanj 1.4 kr kolega ma 1.1 pa je zaspan fulare!!!

Hm za Getza so ti pa že tak dost napisal...
Premisli dobr

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne maj 02, 2004 10:05 pm

torstorm je napisal/-a:jaz bi se odločil za getz, 206 ima amaturko malo lepše narejeno samo je motor zastarel.Clio pa če že kupiš vsaj z 1.6 motorjem, saj namreč moč je merjena na menjalniku in je je na kolesih manj kot pri ostalih znamkah.

Torstorm oprosti ampak tisto glede Clia :ue :]

Uporabniški avatar
MugenPow
Novinec

Napisal/-a MugenPow Po maj 03, 2004 1:14 am

moje mnenje je getz ker je sigurno bolj kvalitetn od vsazga francoza ,avto pa kupiš zato da ga voziš ne pa da ga maš skoz po servisih :wink: :wink:
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Po maj 03, 2004 6:48 am

Glede servisov in pokvar avtomobila bi bilo dobro raje, da se pusti to...
Be happy

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 03, 2004 7:37 am

sonic je napisal/-a:Karkoli kupim, načrtujem imeti 1, 2 do največ 3 leta, potem pa bom najbrž kupil kaj novega (verjetno v rangu golf/megane/astra). Seveda je pri zdajšnjem nakupu važno, kako se v avtu počutim, ampak predvsem bi rad čimmanj denarja izgubil, saj glede vožnje verjetno ni hudih razlik med temi tremi.

Mogoče bi ga še najmanj izgubil z rabljenim golfom in roko na srce tudi več veselja bi imel s takim avtom, le skrbi me, da se ne bi kvaril (kar lahko postane drago). Nov avto je le nov, predvsem pa ima garancijo.

Al pa če direkt kupiš malo večjega, kaj bo pa po 1-3 letih tolk drgač, denar?

Al pa kr nared to, na takih ljudeh, ki menjajo avte na 2-3 leta bomo taki kt mi fajn služil s tem, da bomo dobili praktično nove avte za ful manj denarja (če slučajno na enga sadista ne naletiš k mu je v veselje da se mašina vrti v rdečih vrtljajih). In s časom bodo tej avti mel še tovarniško garancijo (sem mel tak primer ko sem za mamo od punce kupoval avto, Yaris, rabljen, 500.000 SIT ceneje ker je 2 leti star, še v tovarniški garanciji :) ).
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po maj 03, 2004 7:48 am

MugenPow je napisal/-a:moje mnenje je getz ker je sigurno bolj kvalitetn od vsazga francoza ,avto pa kupiš zato da ga voziš ne pa da ga maš skoz po servisih :wink: :wink:

Jst ne bi dal roke v ogenj za Getza. :wink:

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Po maj 03, 2004 7:59 am

še moje mnenje sem bol za cliota mi je čedalje bol pri srcu
lp tigirca

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 03, 2004 8:04 am

tigrica je napisal/-a:še moje mnenje sem bol za cliota mi je čedalje bol pri srcu
lp tigirca

Kljub temu da voziš 206? Te kej na njem jezi al zakaj?
Slika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Po maj 03, 2004 9:17 am

Nixxon je napisal/-a:
tigrica je napisal/-a:še moje mnenje sem bol za cliota mi je čedalje bol pri srcu
lp tigirca

Kljub temu da voziš 206? Te kej na njem jezi al zakaj?

ne sploh ne samo kolega ma cliota in se zelo rada vozim z njim 8) pravijo da mi ful paše ker je crn :oops:

saj sem bila v veliki dilemi ko sem kupovala avto nisem se morala odločiti clio ali P206 in kupila sem P206 :oops:
lp tigirca

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Po maj 03, 2004 9:37 am

Tudi jaz sem za cliota,vozim ga ze 6 let,pa me se ni pustil na cesti.

Ce bi to pocel s kerim drugim bi bil verjetno ze na deponiji.
Morem rect da je zlo vzdrzljiv in trpezen avto.

Pa tud punce ga majo rade,nikol se ne pritozujejo da je premal placa.
Sej se Tigrica strinja,ste vidl :) :) :) :) :)

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po maj 03, 2004 9:58 am

getz
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov