_spirit_ je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:Asterix je napisal/-a:ko je hladno, vedno pustim prizganega 10 minut, pa potem grem...
Ja samo to je kao slabo ker avto le še dlje časa deluje hladen in je večja obraba. Spelal naj bi takoj samo pol vsaj nekaj mint vozil z nizkimi obrati.
Vse skupaj je samo en bla bla bla...
Dam za primer avto, ki sem ga vozil kadar sem opravljal izpit - Seatovo Ibizo 1,9SDI. Koliko ljudi je že prevozil ta avto veš sam, kakšna so speljevanja, spuščanje v visoke obrate, crkavanje motorja in pa predvsem ogrevanja katerega je malo nič... Kadar sem imel jaz avto v rokah, je imel 185.000km. Avto je delal ravno tako, kot dela zdaj moj 1,9TDI. Če ne bi vedel, si sploh ne bi predstavljal da ima toliko km! In še nekaj, dizli so tudi zato bolj vzdržljivi, ker se vrtijo na nižjih obratih kot bencinci!
Ja saj verjetno bi bilo to čisto v redu. Težava je samo v tem, ali bom kakšnega primernega 1.6 sploh dobil (ker sem pač izbirčen glede barve, opreme, itd..) Saj zato sem pa sploh začel razmišljati o dizlu.Vglavnem zato ,kolk boš avto rabi si rajš vzam bencinca!!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov