Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Pe maj 14, 2004 7:05 am

še vedno je pa možnost predn se odpraviš na pot daš na motor avta mrežico
pa lepo gor kotlete pa kake čevapčiče in se odpraviš na morje tam cirka
2 - 3 ure vožnje al pa več in ko prideš na morje sam parkiraš lepo in
vola kosilo narjeno :D

vlki nasveti malih kuharskih mojstrov :lol:

lp [g0ran23]

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe maj 14, 2004 7:27 am

[g0ran23] je napisal/-a:še vedno je pa možnost predn se odpraviš na pot daš na motor avta mrežico

lp [g0ran23]

Sam da ma mal priokusa motornega olja, bencinskih hlapov in cel kup mušic je nalimanih na tiste kotlete. :D :D :D

Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe maj 14, 2004 8:08 am

Tudi sam imam to torbo in moram priznati, da sem zadovoljen z njo. Kupil sem jo v Baumaxu za cca 8 ksit. Pozornost mi je pritegnila, ker ima tudi notranji ventilator, ki hladen zrak iz reber potiska po celi torbi. Po mojem mnenju so tiste brez notranjega ventilatorja dosti bolj neučinkovite.
Uporabljal sem jo na poti po evropi v klimatiziranem avtu, kar tudi mislim, da je pogoj za njeno učinkovitost.
Uporabna je tudi za ponoči - v njej sem imel mleko, sir, paštete... in zjutraj je bilo vse zelo hladno. Res pa je, da sem zjutraj tudi jaz avto na kable vžigal, zato se mi zaščita pri padcu napetosti zdi zelo dobra ideja.
Reber, se priporočam za ponudbo.

Torej, če torbi daste dobre pogoje za delo (podnevi klimatiziran avto, ponoči pa zadosti štroma), vam bo zelo dobro služila.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 14, 2004 8:14 am

V novem mestu en tip dela akumulatorje in jst mam kadar gremo na morje s sabo še 180Ah akumulator za hladilno torbo, in tko mi zdrži kr neki časa - za hladilno torbo sem pa dal 45k sit, ki je 42 litrski hladilnik na 12V ali 220V, tko da prvo ohladim doma na 220, potem pa na 12V samo vzdržujem temperaturo in je vse lepo hladno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Honda Civic-vw tuning
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Honda Civic-vw tuning Pe maj 14, 2004 12:45 pm

Če ni klime v avtu ni nič,drgač pa jaz sem dal zanjo 30k, pa če bi vsaj za 10c ohladila svaka ji čast.
Prodam Golf1,l80,prva lastnica primeren za nadaljno predelavo ali renoviranje.(cca 500k)
Tel:031-434-225
Kupim klimo za Honda Civic 1,4s (l.99).Nujno, poletje je tu.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe maj 14, 2004 1:36 pm

tomaz40 je napisal/-a:
[g0ran23] je napisal/-a:še vedno je pa možnost predn se odpraviš na pot daš na motor avta mrežico

lp [g0ran23]

Sam da ma mal prio okusa motornega olja, bencinskih hlapov in cel kup mušic je nalimanih na tiste kotlete. :D :D :D

Tomaž

Malo zacimbe ne skodi, sicr pa te to avtomobilisticno kosilo :DDD :lol: :lol:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe maj 14, 2004 1:39 pm

torej... tudi mene to mika... čeprav imam že ono osnovno na vložke

kaj, kje in kako priporočate?

p.s.: kje se lahko nabavi zaščita proti padcu napetosti, kot ste napisali malo višje?
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe maj 14, 2004 1:55 pm

Mi mamo doma dve, eno večjo in manjšo, ki jo imajo starši za na čoln. Zadevo mi doma prej prklopimo na 220V (tavelka ma zraven še pretvornik) in jo tako hladimo kakšno uro, nato pa damo notr mrzle stvari (iz hladilnika) in, včasih, še kakšno to hladilno stvar za v navadne izolirane torbe. Potem zadeva nekako vzržuje temperaturo.

Tople pijače pa res ne bo mogla shladit. Se mi pa zdi da je ta manjša boljša, samo je bla tud dražja, od firme Igloo, I think.

Priporočam, obenem pa tud jump-start kable zraven, smo mi enkrat zadevo pustil laufat, zraven je pa še lučka v avtu gorela in je zadeva ves juice iz akkuja potegnl, smo avto porival.
Slika

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Pe maj 14, 2004 2:14 pm

reber: kje si vgradil to zažčito proti izpraznjenju aku pa koliko približno si dal? Mi imamo tudi tako torbo pa smo ene 2x že morali porivati :)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe maj 14, 2004 2:30 pm

ThARippA je napisal/-a:reber: kje si vgradil to zažčito proti izpraznjenju aku pa koliko približno si dal? Mi imamo tudi tako torbo pa smo ene 2x že morali porivati :)

Mene tud zanima.
Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne maj 16, 2004 1:13 pm

Sem imel hladilno torbo, sicer 24V, ma to nima veze. Pijača v njej je ostala hladna, če je bila prej ohlajana, pa ogromno elektrike je požrlo. Pred letom, pa sem kupil kompresorski hladilnik 12/24V. Je res zakon. Sicer ni poceni, (89.000SIT) ampak je vreden denarja. Je pa znamke INDEL-B.

Lp

Bric

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim Ne maj 16, 2004 5:41 pm

Nam se zadeva tudi vredu obnese! Je pa nekaj stvari ki jih je treba upoštevati...nikoli je ne smeš naložiti čist polno (če hočš met večji učinek), pa v avtu (prtlažniku) more bit dovolj prostora da zrak kroži (ne sme bit čist pokrita)...
Je pa kot so že drugi omenili je stvar bolj primerna za ohranjanje temperature kot hlajenje samo!
Še eno stvar se ti splača kupit če tega nima že vgrajenega in sicer pretvornik iz 12 v na 220 v...zadeva pride 13k (pred 3 leti) samo se jo spalča nabavt da zjutri pol ne užigaš na kable pa tut učinek je bolši tko da mi vedno ko je možnost 220 V takoj na tist lepo prklopmo in lepo ohranja temperaturo... :wink:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne maj 16, 2004 6:29 pm

V avtobusu so hladilniki ki delajo hudo dobr samo delajo na 24V. In verjetno so v malo višjem cenovnem razredu kot te ko jih vi tukaj kritizirate. Malo dražja bi mogla delat kr dobr. Če mislte kej kupt ne šparat z dnarjem. Pol bolš da ne kupite nič.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

bitl
Nov uporabnik

zmota

Napisal/-a bitl To jun 01, 2004 9:12 am

Čisto na kratko!

Vsi tisti, ki imate toliko proti hladilnim torbam na 12V. Lansko leto sva šla s punvo za en mesec kampirat po franciji! V kolikor ne bi imela te torbe bi moral vsak dan kupovati novo margarino, mleko, hrenovke in se cel kup pokvarljivih živil. Stvar je namenjena obdrževanju temperature in ne hlajenja do ne vem kaksnih nizkih temperatur. Sploh ne pri okoliški tem cez 30 stopnij. Torba je odličen nakup, hkrat pa to torbo lahko porabiš tudi brez stroma, saj imas zraven se navaden pokrov.

Če pa greste za en dan na morje, pol pa se res splača nafilat torbo spingvini!

Sicer pa je torba na 12V ok.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov