Debate, ki niso vezane na ostala področja...

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Pe maj 21, 2004 9:49 am

Dejte mer k bom meu pocas tremo hodt na drage, mogoce sm meu pa res samo sreco. Nikol ne ves. Mam pa res tm ene 160 konju pa mal mn k 900kg. Drgac pa je fora tud v tem kok mas colske gume na avtu tko da una civic ma po moje ful prevelike. Drgac pa glih ne govorim kej prevec rad kaj sm naredu k se ni vse narjen kar mislim tko da k bom use naredu bom pol povedu use pa se na netu bo stran....enkat :D. Aja pa jz ze skos govorim da NI USE V KONJIH. Loh mas sleparja k ma 600 konju pa nimas sans ce ves kaj mislm . Aja pleh pri moji fiestici je se kr vredu tko da ...
Drgac pa respect do vsazga k pride vozt z mano tko da nobenga ne ponizujm ce kdo to misle 8) . Aja krema sej sm u nedelo biu na sestanku bemo ne morm pol v sredo spet pridt v tisto avstrijo vaso. Bom prletu kej naokol.

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Diesel Pe maj 21, 2004 10:23 am

Daj povej kaj več o predelavi motorja, da si znamo predstavljat....+30 Hp ni mačji kašelj! (brez turbince)...Zlo rad verjamem da avto leti ko sv..ja ; ampak.....

lp

Uporabniški avatar
Apolan
Nov uporabnik

Napisal/-a Apolan Pe maj 21, 2004 11:30 am

Sm tud jz že doskrat firbcal za tvojim avtom.. noter so samo prednji zici pa armaturka :wink: ..

daj napiši malo kako si dobil tistih 30 hp? si bil že na dynotu?

je res zakon avtoček! (še posebej mi je bla všeč dirka proti tistmu e39 bmwju :lol: 8)

sam neki mi pa ne gre v račun.. bobni na takem avtu??? :?

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Pe maj 21, 2004 12:13 pm

Diesel je napisal/-a:Daj povej kaj več o predelavi motorja, da si znamo predstavljat....+30 Hp ni mačji kašelj! (brez turbince)...Zlo rad verjamem da avto leti ko sv..ja ; ampak.....

lp

Da jets mal razložim:
Obstajate dve xr2i 16v Fiestici. Ena ima 105 druga 130KM. Imata isti izpušni sistem, isti izpušni sesalni kolektor in MAF senzor. 130konjski ima večjo loputo za zrak in ostrejše odmične gredi s temu prilagojeno elektroniko. Torej močnejši motor dušijo vse te stvari, ki si jih deli s šibkejšim. Odstranimo te obstrukcije in sicer bolj prepusten izpuh in večji MAF za zraven še kat dol vzamemosmo pa smo že pri dobrih 140KM.
Pol pa veste kaj sledi.....ostrejše odmične gredi v kombinaciji z optimirano el (20KM)....če gremo v ekstreme pa boljši sesalni in izpušni kolektor (stock sesalni kolektor je naravnan na nekje max moč pri 5k obratih)...pa da ne pozabimo še obdelava glave.....pol smo pa že ohoho visoko.....in še dosti rezerve ker standard blok zdrži 250KM.... preden ga pobiraš po cesti.

:D

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Diesel Pe maj 21, 2004 3:18 pm

mondy je napisal/-a:
Diesel je napisal/-a:Daj povej kaj več o predelavi motorja, da si znamo predstavljat....+30 Hp ni mačji kašelj! (brez turbince)...Zlo rad verjamem da avto leti ko sv..ja ; ampak.....

lp

Da jets mal razložim:
Obstajate dve xr2i 16v Fiestici. Ena ima 105 druga 130KM. Imata isti izpušni sistem, isti izpušni sesalni kolektor in MAF senzor. 130konjski ima večjo loputo za zrak in ostrejše odmične gredi s temu prilagojeno elektroniko. Torej močnejši motor dušijo vse te stvari, ki si jih deli s šibkejšim. Odstranimo te obstrukcije in sicer bolj prepusten izpuh in večji MAF za zraven še kat dol vzamemosmo pa smo že pri dobrih 140KM.
Pol pa veste kaj sledi.....ostrejše odmične gredi v kombinaciji z optimirano el (20KM)....če gremo v ekstreme pa boljši sesalni in izpušni kolektor (stock sesalni kolektor je naravnan na nekje max moč pri 5k obratih)...pa da ne pozabimo še obdelava glave.....pol smo pa že ohoho visoko.....in še dosti rezerve ker standard blok zdrži 250KM.... preden ga pobiraš po cesti.

Nisem vprašal kaj se da nardit; vprašal sem kaj JE narejeno!!!!!!!!!!!!!!!!

lp

Uporabniški avatar
Apolan
Nov uporabnik

Napisal/-a Apolan Pe maj 21, 2004 3:57 pm

točno to. :P

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Pe maj 21, 2004 4:02 pm

Diesel je napisal/-a:
mondy je napisal/-a:

lp

Da jets mal razložim:

Nisem vprašal kaj se da nardit; vprašal sem kaj JE narejeno!!!!!!!!!!!!!!!!

lp

Nej ti kar on pove! :P
Jest sem sam napisal kako stvari grejo. :D

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Pe maj 21, 2004 5:44 pm

Matr ste tecni :D a morm res use povedat . Aja pa glede civica itak mislm da je tastara crx una 150 konska al pa civic vtec vti se zmer najhuse od hond ( pa integra ok sam to ni konkurenca) Itak je pa tko kokr je mondy napisu jz mam pa narjen do tistga pred extremno sam se brez cip tuninga k ga bom su v kratkem delat sam tm itak ne bo vec k eni trije konji, se mi gre sam zato da mal ubrizg optimiram da bo ze pri ene 3500 obratih vleku kokr je treba k zdej sele tm na 4000.
Matr sploh se ne spomnm ungaBMW ja.
Aja pa original Fiesta RS1800 taka k mam jz ma od 0-100 kmh 8.1s, ce jz kej vem.
Drgac pa ce kdo hoce kej motor kdo navijat loh sam povem da ce recmo ze odmicne menjas potegne ceu kup stvari za sabo predn avto sploh zacne normaln laufat tko da.... grejo zivci pa dinarji.

Al pa si nej pogleda www.RS1800.com
al pa www.fiestaturbo.com

Uporabniški avatar
Apolan
Nov uporabnik

Napisal/-a Apolan So maj 22, 2004 1:22 am

hemingway je napisal/-a:Matr sploh se ne spomnm unga BMW ja.

hehe, vrjetno se ga boš sedaj spomnil, glede na to da si ga nocoj ene 5x zownal na leclercu.. :wink:

dobr leti res svaka čast! še enkrat bi šla pa bi se res uscal od smeha.. morda zdaj veš kakšni sta zadnji dve cifri nocojšnjega E39 bmwja? 5xxi?

sm že vprašal zgoraj, res me zanima, zakaj imaš bobne zadaj?? niso mele te fiestice serijsko diskov all-round?

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway So maj 22, 2004 3:56 pm

Em ne nima nobena fiesta diskov uzadi tko da tkole je pa tkole bo. Ma pa zato uspredi tok hujse. Hm ja ta bmw ma 197 konju kao? Tko da...... Kr gre ne.

Uporabniški avatar
cagiva
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a cagiva Po maj 24, 2004 10:42 am

www.fiestaturbo.com[/quote] :D to je pa sigurno ena boljših strani s Fiestami :D
Men pa ful dober zgleda,če ma sprednji odbijač v stilu Coswortha 8)
A mogoče kdo ve kako se kej obnese Fiesta 1.6 RS Turbo ,133 konjev, 0-100km/h : 8.2s ,ker pri nas je še nisem videl.??
Pa še to, a lahko eden pove koliko modelov Fiest obstaja,ker jest jih še zdej zgleda ne poznam vseh,čeprav se že nekaj časa zanimam za ta avto.
Vem za : 1.6 xr2 107KM , 1.6 Turbo 133KM ,RS1800 133KM,1.8 16v 105KM IN 1.8 16V 133KM ali sem kaj zamešal? ,ker to sem gledal po katalogih.
Born to be free

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po maj 24, 2004 1:06 pm

Si kr nasteu use. Drgac pa 1.6 turbo zakon. Z cip modulom dobis dodatnih 60 konjev.Pol das se kent al pa pipper odmicno pa mas 210 konjev. Ta avto bi se splacal tko narest da kups en tak 1.6 turbo motor v italiji kle pa nek karoserijo dobis. Je sigurno masina z veliko potenciala za tunanje. DA si predstavljas kaj govorim poglej se tole stran www.fastfords.org.uk pa si poglej pa preberi o uni ta rdeci ( rumena so pa sanje :D ).

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 24, 2004 2:13 pm

Ah ja tak je to :lol:
SAm hemingway na dragu pa si paral... res leti ko sneta sekira. respect :bow :wink:

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Po maj 24, 2004 3:16 pm

Apolan je napisal/-a:
hemingway je napisal/-a:Matr sploh se ne spomnm unga BMW ja.

hehe, vrjetno se ga boš sedaj spomnil, glede na to da si ga nocoj ene 5x zownal na leclercu.. :wink:

dobr leti res svaka čast! še enkrat bi šla pa bi se res uscal od smeha.. morda zdaj veš kakšni sta zadnji dve cifri nocojšnjega E39 bmwja? 5xxi?

sm že vprašal zgoraj, res me zanima, zakaj imaš bobne zadaj?? niso mele te fiestice serijsko diskov all-round?

tisti bmw je bil 525, ce se jaz ne motim, pa je vohal samo izpusne pline od fieste.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
cagiva
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a cagiva To maj 25, 2004 5:24 pm

ja ene par je precej hudih Fiest :D
Kje pa se da kupit odmične gredi,izpušne sisteme,...... :?: mogoče Nemčija ali je treba prov iz Anglije naročat?
Born to be free

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Sr maj 26, 2004 6:32 pm

hm ja kupt se da in u nemciji in v angliji in v avstriji se mors pac mal pozanimat. Ce bos pa res zagrizn pa mene poisc pa bova zrihtala ksne odmicne dobre.

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Sr maj 26, 2004 6:53 pm

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway So jun 05, 2004 7:12 pm

Ej franjo kaj si se odlocu????????

mickey
Nov uporabnik

Kraj: Celje

XR2i

Napisal/-a mickey Sr avg 11, 2004 7:48 am

No bom pa še jst dal en komentar!!

Glede XR2i nimam pripomb!
Avto je špriča !!

http://freeweb.siol.net/mikemp/avto/

lp, mickey

mickey
Nov uporabnik

Kraj: Celje

hm hm hm!

Napisal/-a mickey Po avg 16, 2004 5:57 am

Jap pjebi XR2i to je nekaj!!
Avto pre dober za svoja leta, da spolh ne govorimo o ostalih stvareh!!

(XR2i 1.6 81KW l. '90) :twisted:
195 km/h po avtocesti ( trije osebki v avtu ), avto je bil tak mirn da ni zaverjet!!
Ko sem kolegu reku kul smo se pelal je sam debel gledu, ka sploh ni nč občutit da se tok peleš!!
:twisted:
Res pa je da ga leta že zdelujejo kar je čisto normalno za tak avto!!

Če mene vprašaš je klasika za ljubitelje Forda, tak da naslednik Fiesta ST (150KM) mora tut sekat sam cena ( cca. 4.500.000,00 SIT) je mal zasoljena.

http://freeweb.siol.net/mikemp/avto/ :P

lp, mickey
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov