KrEn je napisal/-a:Lih sm nasu en star autokatalog...
Mazda RX-7 1308 ccm, 240 KM @ 6500 rpm, 294 Nm @ 5000, 5.3 s do 100, 250 koncna...![]()
![]()
![]()
Po moje je nek napaka :P
woolff je napisal/-a:No saj, konec koncev pa bo zdaj čez par let pokazala realna praksa kaj v resnici zmorejo ti motorčki
krentip je napisal/-a:Aja pa se to: baje je bil tale stric Wankl full nizko izobrazen - je bil bol samouk, ki mu je pa veliko ratalo
lisko je napisal/-a:Sam je pa druga fora.... kot je že en pred mano napisu. Glavna gred se suče ohoho visoko.... med tem ko pa "bati" se vrtijo 3x počasnej (ne me vzet za besedo če sem se zmotu naj me nekdo poprav) To se prav da pri enem delovnem taktu (1/3 obrata "bata") nardi glavna gred en obrat. Kar je enakovredno dvotaktnemu enovaljnemu motorju ali pa 4 taktnemu dvovalnemu motorju.Zarad tega tud razvije tko mal navora, ker se pač prenaša prek zobnikov in še ceo kontra prenos je ( slabljenje navora ki ga dejansk razvije rotirajoči bat).Moč pa razvije iz obratov... in tle pa ZAUGA po bencinu
šmeks je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Sam je pa druga fora.... kot je že en pred mano napisu. Glavna gred se suče ohoho visoko.... med tem ko pa "bati" se vrtijo 3x počasnej (ne me vzet za besedo če sem se zmotu naj me nekdo poprav) To se prav da pri enem delovnem taktu (1/3 obrata "bata") nardi glavna gred en obrat. Kar je enakovredno dvotaktnemu enovaljnemu motorju ali pa 4 taktnemu dvovalnemu motorju.Zarad tega tud razvije tko mal navora, ker se pač prenaša prek zobnikov in še ceo kontra prenos je ( slabljenje navora ki ga dejansk razvije rotirajoči bat).Moč pa razvije iz obratov... in tle pa ZAUGA po bencinu
Bati se vrtijo...sorry kje pa ti vidš bate..jst vidm samo enga rotacijskega.
monster_d je napisal/-a:šmeks je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Sam je pa druga fora.... kot je že en pred mano napisu. Glavna gred se suče ohoho visoko.... med tem ko pa "bati" se vrtijo 3x počasnej (ne me vzet za besedo če sem se zmotu naj me nekdo poprav) To se prav da pri enem delovnem taktu (1/3 obrata "bata") nardi glavna gred en obrat. Kar je enakovredno dvotaktnemu enovaljnemu motorju ali pa 4 taktnemu dvovalnemu motorju.Zarad tega tud razvije tko mal navora, ker se pač prenaša prek zobnikov in še ceo kontra prenos je ( slabljenje navora ki ga dejansk razvije rotirajoči bat).Moč pa razvije iz obratov... in tle pa ZAUGA po bencinu
Bati se vrtijo...sorry kje pa ti vidš bate..jst vidm samo enga rotacijskega.
plosca je kao! 2ploscni wankel, zato pa je naspiso "bati" in ne bati
lisko je napisal/-a: med tem ko pa "bati" se vrtijo 3x počasnej (ne me vzet za besedo če sem se zmotu naj me nekdo poprav) To se prav da pri enem delovnem taktu (1/3 obrata "bata") nardi glavna gred en obrat.
woolff je napisal/-a:Ja spremenili so kanale za dovod goriva in tudi izpušne kanale, doterali so tesnenje (ki je največji problem tega motorja),
šmeks je napisal/-a:Bati se vrtijo...sorry kje pa ti vidš bate..jst vidm samo enga rotacijskega.
NOSdoza je napisal/-a:primer motorcka za makete:
5ccm ima 1.27KM... noro... a?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov