Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Ne jun 06, 2004 8:29 pm

naj jaz dodam eno svojo izkušnjo z policisti...
Jaz in en kolega sva se peljala v eno diskoteko v MB. Bila je zapret in sva malo kruzala po MB in nato sva se odpeljala nazaj domov proti koroški. Nakar se v krožnem križišču za nama pripeljeta dva modela v modrobelem avtu z lučmi in se do križišča pri Fontani vozita lepo za nama. Ko sva s kolegom bila mimo avtobusne postaje, sta prižgala modre luči in valjda sem na naslednjem primernem mestu ustavil. To se je dogajalo ob 01.00 ponoči. To mesto na katerem sem ustavil je bilo v trdi temi. Midva čakava v avtu in nič. Nakar se "priplazita" do vrat in odprem šipo. Na sopotnikovi strani trka po oknu ta drugi policist in kolega pravtako spusti šipo. Najprej formalnosti-izpit, prometna, kaj alkohola..blablabla..Policistu pokažem, da sem pred nekaj minutami pihal pri enemu njegovemu kolegu, ki me je ustavil prej in da je bilo 0,00. Ves besen, ker očitno ne bo nič z njegovo normo se spomni druge finte. Ustavili smo vas zato, ker niste pripeti. Z kolegom se pogledava, kot dva idiota saj sva privezana že ves čas. Policistu pokažem na pas in ga vprašam, če je po novem še kakšen drug način, da se privežeš razen "tradicionalnega". Pa on hladnokrvno, da ko sta se onadva pripeljala za nama nisva bila privezana. Celo oba nisva bila privezana. Pa ga vprašam, kje sva se pa potem privezala, pa on nazaj, da tega nista videla. No, pokasirala sva položnici za prekršek, ki ga nisva storila. Valjda nisva plačala, podala sva pritožbo in čakava na odgovor. Tukaj pa sem izgubil vso zaupanje v takoimenovane varuhe reda.
Sprašujem pa se, kaj ti vse lahko naprtijo, saj očitno imajo neomejena pooblastila. Ob tem spoznanju me prav zmrazi.
Vruuuuum

Uporabniški avatar
Lilith
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Lilith Ne jun 06, 2004 9:13 pm

Alex, na podobno finto s pasom sva se midva z mojim bivšim pritožila, pa v prvi rundi nisva uspela, pol sva se ponovno pritožila....pa niso nikoli več odgovorili.
Kolega policist me je pa spodbudil k pritožbam, ker so to situacije, kjer gre za besedo (policistov) proti besedi (voznika in sopotnika).

Drgač pa so mene plavi tud že fajn sprovocirali, ko so vozili 70, tam kjer se da 90. Za njimi pa kolona lepo pridno. Meni je to bedno, pa grem prehitet, plavi pa po gasu za mano, me ustavljajo z lučjo, pa sprašujejo, kam se mi mudi. Sem mal čudno gledala in rečem, da nikamor, saj vozim po predpisih. Pravijo, da je cestišče spolzko in bi mogla manj. Pol začnejo še, da sem jih v škarje prehitevala. Jaz rečem, da v trenutku, ko je prišlo nasproti vozeče vozilo sem presodila, da je bolj varno, če jih dokončno prehitim, kot pa da se umaknem. Valjda se niso strinjali...pol sem jih pa imela dost, pa sem jim rekla, da tak vem, da bi radi kasirali, pa naj že enkrat, da bom lahk šla naprej. Po čudežu božjem se to ni zgodilo. Ampak ej, v kakem svetu živimo, no. :evil: :evil:
Born to be wild.

Ta_mali
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Ta_mali To jun 08, 2004 11:46 am

reber te kazni bos placal ce hoces al pa ne
men so po pol leta poslali domov da morm placat polno kazen ker jo nisem placal pravocasno (2 dni zamude) tako da dej rajs placi ker bos mogel pol

lep pozdrav

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a AnDr3jC3K To jun 08, 2004 11:54 am

Lilith je napisal/-a:Davčna je ko big father, vse vidi, pa nič ne pozabi.

Nekdo mora bit :lol:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 19, 2005 3:09 pm

evo jst sm tole brau...
pa mi lih ni čist jasn
pa zakona o prekrških (tastarga) tud ne najdem, vsaj v taki obliki kot bi hotu

torej lansko leto sem dobil OBVESTILO O PREKRŠKU
kazni nisem plaču
letos sem dubu PLAČILNI NALOG
in zdej mene zanima kaj je s tem polovičnim zneskom

a polovični znesek velja če plačaš v roku 8h dni po prejemu OBVESTILA O PREKRŠKU al od prejema PLAČILNEGA NALOGA

hvala za odgovor
podpis

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 19, 2005 3:13 pm

lublancan je napisal/-a:evo jst sm tole brau...
pa mi lih ni čist jasn
pa zakona o prekrških (tastarga) tud ne najdem, vsaj v taki obliki kot bi hotu

torej lansko leto sem dobil OBVESTILO O PREKRŠKU
kazni nisem plaču
letos sem dubu PLAČILNI NALOG
in zdej mene zanima kaj je s tem polovičnim zneskom

a polovični znesek velja če plačaš v roku 8h dni po prejemu OBVESTILA O PREKRŠKU al od prejema PLAČILNEGA NALOGA

hvala za odgovor

8 dni se šteje od prejema plačilnega naloga... 10000% Obvestilo je pač obvestilo...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 19, 2005 3:20 pm

hvala
sm poisku tud nov zakon in tm isto piše
tolk o pravnem pouku, ki bi mogu to vsebovat
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov