Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po jun 14, 2004 8:38 pm

Ko je ravno josephe omenil kilometre - če jih daš manj, imaš potem manjše obroke? Pa več kot rečeš jih najbrž ne smeš narediti, kaj pa manj? :)

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a |T|E|O| Po jun 14, 2004 9:04 pm

Mah nevem no..preveč enostavno zgleda to. :? Če bi blo tko easy bi imel usak nemec svojo firmo in se vozu z novim A6.. za samo 20k na mesec..zastojn :?:
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po jun 14, 2004 9:36 pm

20 mio je 20 mio, pa če jih plačaš takoj al pa na x obrokov...ne skrbi tut v 6-ki boš car, če jo kupš!Navijam za šestico, odločiš se pa sam :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jun 14, 2004 9:51 pm

avto najameš - leasing!
auto ni tvoj
ti ga sam vozš, tko k rent-a-car
itq da ne odplačaš ceuga
obroki so odvisni od kilometrou, ker pač zračunajo po kolkih letih se bo iztrošu auto
podpis

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po jun 14, 2004 10:08 pm

Fullback je napisal/-a:20 mio je 20 mio, pa če jih plačaš takoj al pa na x obrokov...ne skrbi tut v 6-ki boš car, če jo kupš!Navijam za šestico, odločiš se pa sam :roll:

tud navijam za 6 :wink:

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a luca Po jun 14, 2004 10:26 pm

6-ka definitivno.

Upam da ne bo kdo zameru, samo večino ljudi, ki se vozi v takih avtih(A8, S-klasa, 7-ka,...), je enostavnih kretenov, ker dajo ves dnar ki ga (kakorkoli že) dobijo v avto, da bi oni pol lepše zgledali, pa da bi ludi vidli da je pa njim "uspelo". :roll:

Že iz tega razloga, bi se jaz na tvojem mestu odloču za A6, al pa A4.

Luca
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jun 14, 2004 10:40 pm

haha, jaz bom dal jutr anketo kaj bom jel pojutrisnjem ker se res nemorem odlocit :lol: :lol: :lol:
hahaha
SE vedno se odlocam med dunajskim in puranjim zrezkom :DDD :EE

Mislim eh, kup pac tisto kar se ti bolj sveti oz kar ti je bolj usec, firma vozila je itak ista.
A8 novo sem ze neki prestavljal malo pa je krava da uf... lazje sleparja vozit... :P
Sicr pa kup kaj ti odgovarja

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To jun 15, 2004 7:15 am

Safy js sm tud za A6!
Nova linija, zgleda res hudo, nimaš kej sfalit, pa še znebiš se ga prej ko A8ke

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA To jun 15, 2004 9:39 am

Safrane, to me še zanima - če vzameš pri isti firmi po preteku pogodbe nov avto, moraš potem spet plačati polog ali se ti prenese?

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To jun 15, 2004 10:46 am

Pi.zda jest bi pa direkt kej takgale uzev, če je tak dnar
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=91404#
Slika Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jun 15, 2004 11:31 am

SAFRANE je napisal/-a:stratus: chip pri meni odpade ker so mi prevečkrat na več načinov dokazali da to preveč škoduje motorju. Za feltne se strinjam ->čeprav če ga bom vzel, bom najbrž vzel neke audijeve 17" manj ne, več pa tudi (zaradi komforta)ne
barva je pa zihr da pri A6-ki srebrna
pri črni se nič linije ne vidijo in je brezveze met tak avto s takimi proporcijami pol se pa nič linij ne vidi-pa še pucat ga morš skoz-pa še preveč mafijsko mi pol zgleda...

LP
JOHNY 8)

Če bi mel med tema dvema, potem definitivno A6, edin notr ni pa A8 bl sede. Pa verjemi, 17" na A6 bodo zgledale glih tolk da bo, 18", pomoje ne bo velike razlike v udobju, bi bile pa optimalne.
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To jun 15, 2004 12:05 pm

SAFRANE je napisal/-a:stratus: chip pri meni odpade ker so mi prevečkrat na več načinov dokazali da to preveč škoduje motorju. Za feltne se strinjam ->čeprav če ga bom vzel, bom najbrž vzel neke audijeve 17" manj ne, več pa tudi (zaradi komforta)ne
barva je pa zihr da pri A6-ki srebrna
pri črni se nič linije ne vidijo in je brezveze met tak avto s takimi proporcijami pol se pa nič linij ne vidi-pa še pucat ga morš skoz-pa še preveč mafijsko mi pol zgleda...

LP
JOHNY 8)

Komforta je v A6 bore malo. Kot sm reku, že s 16kami je avto trd ku p*****a!

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To jun 15, 2004 12:38 pm

Safrane:
še vedno ČIST ne razumem.
Npr. jst bi vzel tam avto in dal polog nanj in recimo v 3 letih plačal skupaj za ta avto 20k EU.
Če je to tako sem v teh 3 letih dal za "najem" avta 20k eu.

Jst še vedno mislim, da je bolje da bi si za ta denar kupil kak C5 ( ki je BTW men bolj udoben kot pa a8 stari model ) in bi imel svoj avto.
Drugače pa v tvojem primeru a6.

PS: Je pa fajn če maš najet avto, ti ga vsaj ni treba "šparat" :lol: :lol:

LP Joseph

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 To jun 15, 2004 7:18 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Josephe je napisal/-a:Safrane:
Npr. jst bi vzel tam avto in dal polog nanj in recimo v 3 letih plačal skupaj za ta avto 20k EU.

Jst še vedno mislim, da je bolje da bi si za ta denar kupil kak C5 ( ki je BTW men bolj udoben kot pa a8 stari model ) in bi imel svoj avto.

LP Joseph

20 k € za najem v 3 letih bi bilo v primeru A8
in ja kaj ti je boljše ? :
- dati takoj v štartu 20 mio sit :?
- ali pa dati 3,3 mio sit pologa in po 36 mesečnih obrokih = 4,8 mio sit
= skupaj:8,1 mio sit
no kje kaj profitiraš? zakaj bi pa sploh mogel biti avto tvoj ?? zakaj ? a se misleš z njemu poročit ? a me razumeš kaj ti hočm povedat->ti maš klele možnost da maš vsako 1 leto do 5 let zmeraj nov avto-najnovejši model z najnovejšo tehnologijo
in če jest dam lahko teh npr. 500 € /mesec v stroške ker imam podjeje, kaj je lepšega :twisted:
pa dejte si dopovedat folk da se ta velikha avtov ne splača, enostavno ne splača keširat ker je brez veze! ker bo po enem letu pušnu 20 % cene! halo ? pa a mislte da jest dnar serjem, da bom lahko dopustu da mi avto tok mojga denarja zgublja??ni šans! rajš ga mam lepo v poslovnem najemu-ajd nekej pologa je,ampak še vseen kot podjetje definitivno profitiram.
pa tudi najem ti ni treba v narekovaje dajati, ker dejansko gre za najem in za nič drugega
in najbolj se splača da ko ta rok gre, vzameš novega. Ker če bi ga pa hotel kupiti je pa zmerej tako da takrt ga pa kr dobr preplačaš-pa še enkrat vpr.: zakaj bi ga pa sploh hotu še met? magar vzamem istega (isti model,barva...itd.) samo da je nov, mesečni obroki bodo itak približno isti -sam mam pa avto k ma spet 0 km!

ja no...res to ni slaba varianta->sam še vseeno pa moraš imeti vsaj nekaj financ ker (sploh pri telih večjih avtih) so tudi obroki lahko kar za eno slo plačo-sam pri firmi se pa spet to ne pozna tolk.
Men je pa osebno prevozno sredstvo zelo pomembno, ker mi zelo pripomore pri mojem poslu, da sploh gre-tko da neki morm vanga vložit ni kej!

LP
JOHNY 8)

taprav direktor bo vlagal denar v svojo firmo.
ne pa za najboljši, najdražji avto :roll:

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To jun 15, 2004 8:02 pm

Safrane mau si me razočaru, kaj pa mercedes?

No ja, morm tud sam priznat, da je nova A6 boljša od E klase, tko da te kr razumem.
Drugač pa respect! Da si pri teh letih že tak avtek kupuješ je prou pohvalno.

Leasing je zagotovo najboljša izbira za nakup avtomobila, razen če nisi milijonar.

Jst bi ti svetoval A6-ko. Kot si sam rekel se večinoma voziš le s punco in občasno koga pelješ. Za to ti A6 nudi dovolj prostora. Poleg tega pa bi imel čisto nov avto in opremo po svoji izbiri.
Let there be rock!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To jun 15, 2004 8:10 pm

najem ni nakup... če bi kupoval bi v šusu skeširal +- 10mio...

sicer pa še ena misel... če že imaš firmo ki se ukvarja z uvozom rabljenih vozil iz tujine ne kapiram zakaj pri nas sploh gledaš za avti... :? :? dokaži "strankam" kaj lahko zrihtaš...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To jun 15, 2004 9:20 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Josephe je napisal/-a:Safrane:

LP Joseph

20 k € za najem v 3 letih bi bilo v primeru A8
in ja kaj ti je boljše ? :
- dati takoj v štartu 20 mio sit :?
- ali pa dati 3,3 mio sit pologa in po 36 mesečnih obrokih = 4,8 mio sit
= skupaj:8,1 mio sit
no kje kaj profitiraš? zakaj bi pa sploh mogel biti avto tvoj ?? zakaj ? a se misleš z njemu poročit ? a me razumeš kaj ti hočm povedat->ti maš klele možnost da maš vsako 1 leto do 5 let zmeraj nov avto-najnovejši model z najnovejšo tehnologijo
in če jest dam lahko teh npr. 500 € /mesec v stroške ker imam podjeje, kaj je lepšega :twisted:
pa dejte si dopovedat folk da se ta velikha avtov ne splača, enostavno ne splača keširat ker je brez veze! ker bo po enem letu pušnu 20 % cene! halo ? pa a mislte da jest dnar serjem, da bom lahko dopustu da mi avto tok mojga denarja zgublja??ni šans! rajš ga mam lepo v poslovnem najemu-ajd nekej pologa je,ampak še vseen kot podjetje definitivno profitiram.
pa tudi najem ti ni treba v narekovaje dajati, ker dejansko gre za najem in za nič drugega
in najbolj se splača da ko ta rok gre, vzameš novega. Ker če bi ga pa hotel kupiti je pa zmerej tako da takrt ga pa kr dobr preplačaš-pa še enkrat vpr.: zakaj bi ga pa sploh hotu še met? magar vzamem istega (isti model,barva...itd.) samo da je nov, mesečni obroki bodo itak približno isti -sam mam pa avto k ma spet 0 km!

ja no...res to ni slaba varianta->sam še vseeno pa moraš imeti vsaj nekaj financ ker (sploh pri telih večjih avtih) so tudi obroki lahko kar za eno slo plačo-sam pri firmi se pa spet to ne pozna tolk.
Men je pa osebno prevozno sredstvo zelo pomembno, ker mi zelo pripomore pri mojem poslu, da sploh gre-tko da neki morm vanga vložit ni kej!

LP
JOHNY 8)

Če hočeš imeti na vsak način avto +10mio, ti je res ta tvoja varijanata najbolša, se vsekakor izplača. Samo JAZ še vedno mislim, da je najbolje kupiti kak ne tako priznan avto, ki je podoben recimo A6 ( C5, 166, sonata, elantra, accord...).
No sej da se ne boš kaj razburjal, odočitev je tvoja.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jun 16, 2004 2:08 am

na hitro sem preletel topic...

...evo eno zgodbico...k mojmu fotru v firmo je včasih zahajal nek možak, ne spomnim se imena, a bil je silen biznisman s silno mnogo keša...fural je tastaro S 600ko kokr se spomnim, ampak dobr, to ni važn...no in nekoč je možakar na avtocommercu za svoj stroj ravno kupoval neke žarnice za žmigavce ali nekaj podobnega mu je v oči padel tam razstavljen C 200, ki je takrat ravno frišno uletel ven...in kojci je pomislil, da bi bilo to idealno poročno darilo za njegovo hčerko, ki se je možila čez dober mesec...nato je pobaral uslužbenca za šalterjem, koliko zadeva stane in ko je zvedel okvirne stroške, je rekel, da se vrne takoj, se usedel v avto, odpeljal do banke, se vrnil na AC z gotovino in še isti dan je odpeljal avto s vso pripadajočo dokumentacijo...

...moj point? ko boš mel cvetoč biznis in keša na gomile, takrat si privošči še dober avto...ne pa da neki palamudriš z lizingi, krediti in poslovnimi najemi...
...pa še nekaj...človek, ki ve kaj hoče v poslu in ima namen uspeti, se ne ukvarja cel dan z vprašanjem ali naj si kupi A8 ali A6...sploh pa ne na začetku svoje poslovne poti...zraven pa poudarjaš da more bit dizel, da boš nekaj prihranil :lol: ...sori ampak to je res smešno...
...in ne avtomobila ti nisem fouš (pošteno pa priznam, da zavidam vsakemu, ki ma pri teh letih šanso pofurat svoj biznis, sploh če ga to veseli) ...ker furam slično kravo od avta skori vsak dan (nova E klasa) in morem priznat, da mi je vedno relief ko se spet usedem v svoj avto...

...ampak ti si boš najbrž vseeno omislil luxus, zato mi ne preostane drugega kot da ti zaželim vso srečo z nakupom ali najemom avta in s tvojo firmo...kdo ve morda boš uvozil še kaj zame...a ne še prav kmalu... :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jun 16, 2004 7:39 am

maky je napisal/-a:sicer pa še ena misel... če že imaš firmo ki se ukvarja z uvozom rabljenih vozil iz tujine ne kapiram zakaj pri nas sploh gledaš za avti... :? :? dokaži "strankam" kaj lahko zrihtaš...

Točno to. To je tako kot če bi npr. direktor Mercedesa vozil BMW al pa Audi.

Te bo stranka vprašala: A ste tega tud uvozil iz Nemčije. Pa boš ti reku, ne tega pa ne, pri nas, pa si bo takoj mislila, OK, zakaj on sam noče avta iz tujine???

In po drugi strani je to zelo močan prodajni argument: Ja sej jest sm tud svojga iz Nemčije prpelou, bo stranka takoj pomislila da, če ga je zase vzel, potem že morjo bit to dobri posli.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov