Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 4:44 pm

RedBaron pravi:
<<jaz mam veliko kregov na cesti.raje vam niti ne omenjam

Hmm, tole pa ni ravno vzor strpnega voznika!!

Aja, pa še nekaj me moti:

Avtobusi z ono nalepko o prednosti, boli jih k*, a si jim čist za ritjo al pa 50m vstran, on da levi žmigovc pa potegne levo! mater jim...

nimam strpnosti do bedarij in stvari,ki me ogrozijo:(.žal.pač nisem strpen voznik.nisem pa nestrpen.to da razčistimo :).

glede busarjev..hja,oni to nalašč.poznam jih ene 3 in to jim je velik gušt:D:D.drugega praktično ne morjo naredit (da bi se mal pokazali..v tem smislu mislim).

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jan 05, 2003 4:58 pm

Tole s kiji je postalo moderno. En frend ga ma (aluminijastega) v avtu, odkar ima avto.

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 4:59 pm

se popolnoma strinjam glede preizkusa vožnje vsakih pet let. ampak bi lo toliko guzve da nevem ce bi jim ratalo to narediti. naj pa naredijo vsaj za tiste starejse od 55 let.

pa se enga soseda bom mau opisal pa boste ugotovili en velik kriz ki ga moram jaz prenasati. imamo parkirišče ki sprejme max. 9 avtomobilov(pri tem sta 2 avtomobila zaparkirana), pa se manjsega za 2 avtomobila, v bloku je 11 avtomobilov, tako da moramo zaradi enga bebca imeti avtomobile po travi parkirane. ta bebc je star čez 80 let, uporablja slušni aparat ki mu čisto nič ne pomaga, nima občutka za vožnjo, skratka vozeča se smrt. uglavnem ko štarta njegova 5-ka daje od sebe zvok kot da bi bil na dragu, avto pa se premika po polžje, pobutal je že čisto vse avtomobile, naš avto je popraskal čez celo stran pri tem pa ni čutil nič in tudi slišal ne, kartončkov od zavarovalnice nima več, avto ma totalno razbiz, avto parkira čez dva parkirna mesta (5-10 minut rabi da ga parkira), poleg tega pa vedno ko pripeljem domov gleda skozi okno, kot da mu bom butnil avto.

aja velja se omeniti, da ko je moja punca naredila izpit in prišla po mene domov, ga parkirala in čakala da pridem, pred mano pa je iz bloka prišel le ta cepec, se vsedel v avto in se pri totalno praznemu parkirišču (na parkirišču sta bla samo avto moje punce-njenih staršev in avto tega starčka) vzvratno zaletel v avto moje punce.

groza groza groza

nevem ker cepec mu potrduje zdraviško spričevalo za izpit, ko bo (bog ne daj), ta starček povzročil nesrečo s smrtnim izidom, bo upam da leta zdravnik kazensko odgovoren. ali pač ne?
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 5:12 pm

uf tarzan...neprijetno.nisem ti folš,niti mal :(.ej preprosto.imeli bi sobo,malo večjo sobo,kjer bi opravljali izpite,vsako uro,6 dni na teden.od 7h-19h. podobno kot to gre na roški.in komisija bi lahko bila tudi,študentje :).delo ne zahteva nobenih "posebnih" sposobnosti pa še nekdo drug bi mel job :D:D

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 5:20 pm

jaz sem imel bolj v mislih praktični kot teoretični preizkus znanja:)
Slika

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Ne jan 05, 2003 5:21 pm

Hja, pri avtobusih je ze tko, da poleg zakona velja pravilo vecjega ;) ce se bos pripeljam s tovornjakom bo 2x premislil a bo speljal ;)

Glede kretenov, ki prehitevajo druge na avtocesti z 110 na stevcu:
a) pripeljes za njega in das levi zmigavec, da mu nakazes da naj se umakne
b) ce le tega ne opazi v nekaj sekundah, mu 2x poblendas
c) gres po njegovi desni in mu jebes m.... ko si vstric :)
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby Ne jan 05, 2003 5:48 pm

Tut jst bom pojamral čeprav sem še čist friški (cca 7 mescov izpit)

Smrdi mi ko se kakšni frajer prlima na mojo rit pa mi voha zadnjico :)
Nemaram ljudi, ki ne uporabljajo žmigavce na avtocesti.
Priznam tut jst nisem vedno "priden" in včasih malo pritisnem na plin pa se malo zdivjam vendar vedno gledam, da je cesta čim bolj prazna ko to naredim.V mestu se tega ne upam.
Imam pa en problem, namreč imam dokaj novega focus-a k ma xeonke.Vse lepo in prav vendar imam problem z nasprotivozečimi avti, ki mi blendajo (kao, da mam dolge) če recimo cesta ni glih ravna.Tko da sem se že navadu, da včasih ko vidim da je mal breg pa vidim da nasprot gre kakšen avto malo pribremzam, da se avto malo spusti spred :) da ga ne totalno oslepim.Je pa še problem ker se xeonke same štelajo glede na naklon.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 6:02 pm

xenonke niti ne zaslužijo samih pluskov.res znajo bit moteče.sem tudi sam ene prakrat komu poblendal in ko mi je vrnil sem bil sam tiho...(u mislih sem mu rekel..izvini :D:D).jebiga,eni maste močne luči :).ko kje goniš pa si bolj sam kot v gužvi...čuvaj svoj izpit,so skriti (policaji seveda),tvoj izpit je kr koštal in časa in truda,nažalost tudi šuškou....na odprti cesti si pa lahka tarča :(

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne jan 05, 2003 6:12 pm

Pri Xenonkah je pa še ena fora. So še pač nekaj posebnega in v njih gledamo namesto na cesto :D:D

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 6:19 pm

velikokrat ja:(.to zna bit moteče.

ampak men je važno,da se je topic obnesel;).da vidim kaj delam narobe na cesti oz. koliko smo si "enaki".vidim,da je tu več ljubiteljev avtomobilov kot "prepametnih" (te seveda v ta topic niso pisali) in je to sam d best ;)

Vladimir
Novinec

Re: Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a Vladimir Ne jan 05, 2003 6:43 pm

MGsax pravi:
menjekul pravi:
zanima me koliko od vas upošteva pravila in lepo vozi?(recimo;uporaba žmigavcev na avtocesti med prehitevanjem,peljanje tik za ritjo drugemu vozniku,kakšno mnenje imate o "blendanju",če vam nekdo za vami na avtocesti želi nakazat,da se mu umakneš,ali opozorite nasproti vozeče na policijo in take stvari.).povejte česa vsega nemarate.

upam,da vas bo čim več odgovorilo in dejansko kaj napisalo saj vidim,da ste sami "dirkači" tule in me zanima koliko vas drugi zanimajo v prometu ;)

Ok. Mene ful razpizdijo starci, k vozjo k stene. Poj me mot, če mi kdo 1m za ritjo voz (mal šipe operem :D :D). Pa če kkšni prehtevajo kolono poj se pa nekam u sredo uguzi...

najbolj me razkuri ko je na avtocesti desni pas prost pa se en vozi po levem pol pa mu moraš blendat, šele nato se frajer umakne!
sam dam se vedno umaknem na desni pas, smerokaze dam skoraj vedno, najbolj pa mrzim če mi en na normalni cesti vozi čisto pri riti, pol ga pa zrihtam- malo zapremzam pol pa dam gas pa tak dalje.....
Ajde!!!!
Slika
Norris 771bhp Evolution VII RS

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c Ne jan 05, 2003 6:45 pm

ja, pride prav

prej je nekdo omenjal lesenij kij :) jaz imam pod prednim sedezem energetski kabel (fi 4cm), to je manjse od kija, toda tudi efektivno. Je pa izkljucno za samoobrambo.
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Vladimir
Novinec

Napisal/-a Vladimir Ne jan 05, 2003 6:46 pm

[quote]misty pravi:
Na kratko: Čisto se strinjam s Tarzan-om in kdk-jem. Dodal bi pa še razno odmetavanje stvari iz avtomobilov pred tabo, najhujši so cigaretni ogorki :(.

Maš prou. K ga fukne skoz oken pa če za nemu vozeš. pišuka sm se enkrat ustrašu.
Ajde!!!!
Slika
Norris 771bhp Evolution VII RS

EXO
Nov uporabnik

Napisal/-a EXO Ne jan 05, 2003 7:54 pm

Se strinjam z vsemi mnenji....sploh zaradi zmigovca. Najbl zaj**** zame je pa ce se peljes po cesti k je siroka za enga mopedista (to nej bi bla regionalna) :) pa se nasprot pele en kekec direkt po sredin ceste....si reces OK se bom se mau umaknu an, mu na izi poblendas un ne j**e....mors pol na bando pa skor po trav, pa po moznosti zgazis se ksnga pesaka zivce parajoce...
2LOW4U

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne jan 05, 2003 9:23 pm

a se koga drugega razen mene moti, ko se po snegu vozijo z neociscenimi avti, takimi tud do 10cm nametanimi s snegom, pa da majo po moznosti samo malo okence v svet scisceno?

grrrrr....

dalec od tega, da bi mel vedno cist avto, ampak vsaj stekla, ogledala in svetlobna telesa scistim, da me vsi vidijo...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne jan 05, 2003 10:09 pm

Sneg na avtu - seveda me moti , ker potem moram jaz na njega pazit.
Fantje in dekleta - na Petrolu so poceni metlice in to dolžine 30cm - zelo učinkovito očistiš sneg.

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jan 05, 2003 10:58 pm

dobek pravi:
a se koga drugega razen mene moti, ko se po snegu vozijo z neociscenimi avti, takimi tud do 10cm nametanimi s snegom, pa da majo po moznosti samo malo okence v svet scisceno?

grrrrr....

dalec od tega, da bi mel vedno cist avto, ampak vsaj stekla, ogledala in svetlobna telesa scistim, da me vsi vidijo...

Seveda moti.
Ko pa si že omenil sneg, a ma kdo kej izkušenj z avtobusarji pozimi (načeloma tud par tovornjakarjev - redki), ki vozijo po snegu - oz. pesku, s katerim so posute ceste, kot poleti. Pesek pri tem seveda veselo leti naokoli, največkrat po bližnjih avtomobilih :(.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne jan 05, 2003 11:11 pm

Pa ledene plošče ki padajo dol s kamionskih cerad.... GRRRR!!!! Na avtocesti sem jih parkrat dobil direkt pred avto.....
Razumem da je tudi za kamioniste zajebano to spucat dol...ma ko ti pade pred avto par desetkilska ledena plošča se pa malo zamisliš...
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne jan 05, 2003 11:22 pm

O.K. ni čist neposredno povezano z naslovom topica - samo me vseeno zanima če se še kdo zamisli nad tem ko vidi voznico (lahko tudi voznika če je Alan Hranitelj :D ), da stopi iz avta v unih ful špičastih čevljih s takimi štikli do neba?

Meni ni jasno kako lahko s takimi čevlji vozijo - matr še s kakšnimi bolj normalnimi so lahko problemi. Ne vem no - aja pa to ni nič šovinističnega, da se dame ne bodo razburile ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Ne jan 05, 2003 11:39 pm

Ste ze skor use napisal sam neki pa morm se useen dodat. A se vam kdaj zgodi k ful prpicite po avtocesti po levem pasu pa pred vami kr naenkrat potegne edn vn z desnga pasa... jao ej da mi ne bi blo skoda avta pa sebe bi se parkrat kr poknu v njega.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov