ASenna je napisal/-a:ti sam ibizo vzem pa gasa
krentip je napisal/-a:MGsax je napisal/-a:ko bo v sloveniji spet se lahko sam prpričaš če želiš. tudi sam je presenečen, ker prej je mel vedno alfe (250 KM) in so mu žrle od 15 dalje
Sam ga more na izi pelat in ne terat, ker če realno pomislš to ni možno.
ThARippA je napisal/-a:Kot je cupra povedal, glavna prednost turbača je v navoru, ker vleče v celem območju vrtljajev in tako lahko čisto udobno voziš pri dizel obratih (nekje 1800 - 2800), poraba pa bo tudi temu primerna. 1.8 navadna mašina pa je tako lena in ima tako malo navora, da jo je treba že pri običajni vožnji, speljevanju, pospeševanju v mestu, ... terati visoko v obrate in tako pri enakem načinu vožnje kuri krepko več.
Jaz osebno imam raje 110 km dizla kot pa 125 km 1.8 brez turbota, medtem ko je turbač čisto druga zgodba.
BTW, 1.8T bo v VAGu sedaj nadomestil 2.0T z 200 KM. Kaj bo šele ta delal ...
accim je napisal/-a:aja pa navor pa to. recimo do 2000 vrtlajev je avto kot 1.6 mašinanad 3500 pa vleče...
X-Hair je napisal/-a:Ja dio, a potem imam jaz dizla al kaj. Ta sekret od 1.8T za salo peljes pod 10l. Od doma do Wajdusne in zvecer proti LJ in se domov. Poraba 8.5l. Je pa res da sem tudi ze racunal sam porabo in primerjal z carunalnikom, ker sem imel enak obcutek da to kaze kaksen dober liter narobe ampak je prekleto tocno. Tako da jaz se zanasam kar na tole. Itak da pije ko je plohanac. Slide sedaj pa ti meni povej kateri avto ne pije ko je podn.So ekstremi ko pridem od doma pa do LJ s porabo manj ko 6 in se ekstremi ko je poraba kazala 15.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov