Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

re

Napisal/-a matevz Ne jun 20, 2004 4:56 pm

ASenna pojma nimaš,fiesto kup
ASenna je napisal/-a:ti sam ibizo vzem pa gasa :wink:
FORD POWER !!!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne jun 20, 2004 6:00 pm

krentip je napisal/-a:
MGsax je napisal/-a:ko bo v sloveniji spet se lahko sam prpričaš če želiš. tudi sam je presenečen, ker prej je mel vedno alfe (250 KM) in so mu žrle od 15 dalje

Sam ga more na izi pelat in ne terat, ker če realno pomislš to ni možno.

kot kaže se boš moral sam prepričati ali pa vprašati kakega lastnika cupreR v Sloveniji
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne jun 20, 2004 6:08 pm

12 litorv kr mal za 1.6!

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jun 20, 2004 7:16 pm

Danes sem na passatu 1.8T (ki je nekaj malega težji od ibize) z normalno vožnjo (2-3K, prehitevanja, na ravnini gas do podna da sem poslušal turbino) v kakih 80 kilometrih imel povprečno 7.9, s kakšnih 60-40 v prid relacije.
Poraba na 1.8T mašini ni problem, večji je zavarovalnina in preobilica konjev, če gre za prvi avto.

Jaz bi vzel clota, razliko v denarju pa shranil za naslednji avto ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne jun 20, 2004 7:16 pm

Glede 1.8T 180 ps motorja ki je v Ibizi ki jo MGSax omenja. Ne nabijat če nimate izkušenj z tem motorjem. Govorim lahko sicer za Leona z istim motorjem+dvignjen talk turbine, poraba je pr mestni vožnji povprečna 10,8 -11,5 L. Pr relaciji pa tut pod 10 pade, s tem da se avta ne trba čist nč šparat. Seveda se da porabo tut nabit, vendar samo če bi šel na kkšn mobikrog pa skos gas do podna, ker po mestu nikakor ne morš tok gont da ti bo 15l kuru. Glede porabe met 1.8 in 1.8T. Turbač manj pije pa če se na glavo postavte :P Je pa res da more bit avto lepo servisiran in da ga vozš kot se za turbača spodob.
PS rabi pa tale motorček 98 oktanov da lepo diha :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 20, 2004 8:55 pm

Cupra R...kko lhk turbo tolk manj pije kot NA??? To je mal tko tko...tud čipan avto kao manj žre...k se lepo počas voziš, pa ga je treba za odtenk manj tišat...ko pa tišiš zna žret pa dost več...pa če se na glavo postavš...je pa res da lhk poraba pod deset pade, ampak ga morš šparat...
čeprov ne vem kaj je za tebe to da ga ne šparaš? Jz avta načeloma res ne šparam...lhk stratus_ kej pove kaj men to pomen...pa mam tud porabo temu primerno. Nism reku da si se zlagal, ampak ta motor od VAG zna bit tud požrešen...kokr vsak turbo
Pa jz tud tle napišem realno porabo od 1.8, (ne vem zkua jo ne bi) ki je okrog 10...če normalno voziš...lagano žre tm okrog 9, če pa tišiš pa tud 12,13...pa še več je tud blo tu in tam ampak to pa res redko...pa ni blo glih po mestu še manj pa po mobikrogu...
Tko da na računalniku je lahko Tharippa-ju pisal 7,9 poraba je bla pa zihr za kak litr večja...vemo kako so ti rač. natančni...kokr kjr no...

Še neki...tast ma Golfa TDI(110KM) pa mu pije 5,7-6,3...voz počas..no ne počas, ampak normalno vozi...ne divja pač. Da bi 1.8T bencinarca od VAG žrla sam slaba dva litra več in to s prehitevanjem pa polnim gasom na ravninah, kot dizl v še lažjem avtu, pri lagani vožnji...ne vem no
Pa on sam računa porabo za vsak tank, tko da ne govorim po potovalnem računalniku...

Poznam pa ljudi(ekstreme), k majo na kakih 15 let starem bmw-ju 316 na frgazarje porabo 7-8 litrov... stari...pa na relacije še manj :roll: potem pa svizec, sej veste kua...

Pa če ti povem da mam pa na R5 1.1 (11l) porabo ponavad!!! večjo k na A4 1.8(10l) mi tud verjetno ne boš verjel...pa ni glih razštelan Reno...je pa gas skor pod podnam skus...fejst je važn kako voziš avto, tko k sm napisu

Drgač pa da nm čist off topic...jz bi tle vzel 1.8T...zagotovo je boljša mašina k renojeva, kljub večji porabi

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 20, 2004 9:29 pm

no no no...sej ni zmir tuk hudo :oops:
sam to je men NE šparat...ne pa da dva, tri tovornake prehtiš pa se peleš na relacijsko, kua vem 110 km/h po ravni cest...
Če ga pelješ na polno na kaki zaviti cest CupraR, ti tud žre 15, se strinjaš?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Ne jun 20, 2004 9:35 pm

Če si lahko Ibizo privoščiš, ne razmišljaj, drugače pa raje Cliota nabavi, pa bo še kaj $$$ ostalo za druge stvari.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne jun 20, 2004 9:58 pm

Jeb. a 1.8 motor brez turbine je čist sfaljen, to slo celo pr Audiju priznal. Glede porab sm že napisal žre pač unih 11l, karna splošno ni majhna poraba, vendar za te konje je zame precej nizka.. Drgač pa navor dela svoje in takle motor je brez zveze v drugi na 6000 rpm tišat po ovinkih, ker maš lahk v četrti in še zmeram svisnko povleče pr 3000 rpm :twisted:

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jun 20, 2004 10:23 pm

Kot je cupra povedal, glavna prednost turbača je v navoru, ker vleče v celem območju vrtljajev in tako lahko čisto udobno voziš pri dizel obratih (nekje 1800 - 2800), poraba pa bo tudi temu primerna. 1.8 navadna mašina pa je tako lena in ima tako malo navora, da jo je treba že pri običajni vožnji, speljevanju, pospeševanju v mestu, ... terati visoko v obrate in tako pri enakem načinu vožnje kuri krepko več.

Jaz osebno imam raje 110 km dizla kot pa 125 km 1.8 brez turbota, medtem ko je turbač čisto druga zgodba.

BTW, 1.8T bo v VAGu sedaj nadomestil 2.0T z 200 KM. Kaj bo šele ta delal ...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jun 20, 2004 10:31 pm

hmm...zanimiv ampk dost res. npr. jst mam accenta 1.5 k mi kur cca 9-10 lit. povpr. ker vsak breg ga morš tiščat da kam gre. mislm..ok da kam gre..malo hitreje, pol mamo pa še 2.0 T doma, k ga pa učash vozm in recimo da učash probam vozt z isto hitrostjo kot z accentom in res ni neke razlike v porabi...zdj al je z avtm (mojim) nekj narobe, alpa nevem...tko da 1.8T niti ne kuri tolk več, kot bi si človk mislu. maš pa večje stoške pri drugih stvareh...tko da...
Zadnjič spremenil CST™accim, dne Ne jun 20, 2004 10:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 20, 2004 10:32 pm

ThARippA je napisal/-a:Kot je cupra povedal, glavna prednost turbača je v navoru, ker vleče v celem območju vrtljajev in tako lahko čisto udobno voziš pri dizel obratih (nekje 1800 - 2800), poraba pa bo tudi temu primerna. 1.8 navadna mašina pa je tako lena in ima tako malo navora, da jo je treba že pri običajni vožnji, speljevanju, pospeševanju v mestu, ... terati visoko v obrate in tako pri enakem načinu vožnje kuri krepko več.

Jaz osebno imam raje 110 km dizla kot pa 125 km 1.8 brez turbota, medtem ko je turbač čisto druga zgodba.

BTW, 1.8T bo v VAGu sedaj nadomestil 2.0T z 200 KM. Kaj bo šele ta delal ...

1.8 ma kr precej navora v primerjavi z drugimi 1.8 NA mašinami...pa mašina ni tud mal lena jo ni treba pr običajni vožnji turirat...za mal bolši pospešk pa ja to pa je res...fora turbine pa ni glih v čist nizkih obratih :roll: prej od 2000-4500 ne pa pri dizelskih 1800-2800 ta območje je torej za dizle ne pa bencinarje :wink: Torej še vedno, ko turbača tišiš zna pit k žolna...
Sicer mam pa sam raj teh 125 bencinskih konjev k pa 150 in več dizelskih...poraba me ne mot...mogoče je kjrmu to nesmiselno, pa neumno, ampak pač ne maram dizla...edin v majnih avtih ala Corsa, Clio...seveda se pa strinjam s tabo da je turbač poglavje zase in bi ga tud jz mel raj kot tega(NA)

LP

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jun 20, 2004 10:37 pm

aja pa navor pa to. recimo do 2000 vrtlajev je avto kot 1.6 mašina :? nad 3500 pa vleče... :twisted:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 20, 2004 10:38 pm

accim je napisal/-a:aja pa navor pa to. recimo do 2000 vrtlajev je avto kot 1.6 mašina :? nad 3500 pa vleče... :twisted:

no no...edn k ve kako se turbini streže :D če voziš v območju 1800-2800 je bol da si kupš turbo dizla, ne pa turbo bencinarja :wink:

Pa še tm gor...CupraR...se strinjam s tvojim postom :pivo ...ampak za porabo bistven pod 10 morš pa še zmir mal ahtat kaj z gasom delaš :wink:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne jun 20, 2004 10:59 pm

Itak pod 10l ne pridš, razn če bi zelo umerjeno relacijo vozu, pa še to gre težko, ker maš težko pedal za gas pr mer, ker avto kr hoče it :lol: Glede obratov, turbina konkretno prime šele pr 3000 rpm in ne pr 2000 kokr oblublja tovarna. Klub temu da te kresne v rit pr nizkih obratih, pa vsaj men kr mal manka občutek k ga mam pr Hondi ko se motor kr noče nehat vrtet. :P

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jun 21, 2004 5:32 am

Ja dio, a potem imam jaz dizla al kaj. Ta sekret od 1.8T za salo peljes pod 10l. Od doma do Wajdusne in zvecer proti LJ in se domov. Poraba 8.5l. Je pa res da sem tudi ze racunal sam porabo in primerjal z carunalnikom, ker sem imel enak obcutek da to kaze kaksen dober liter narobe ampak je prekleto tocno. Tako da jaz se zanasam kar na tole. Itak da pije ko je plohanac. Slide sedaj pa ti meni povej kateri avto ne pije ko je podn. :mrgreen: So ekstremi ko pridem od doma pa do LJ s porabo manj ko 6 in se ekstremi ko je poraba kazala 15. :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jun 21, 2004 6:55 am

X-hair sej nism tku mislu no, tist za dizla sm mislu, da tisti k pretežno voz čist nizko turažno da bi blo bolj pametn dizla kupt.
Drgač pa svaka ti čast, če spravš porabo pod 6 na 1.8 turbo mašini...sam je šlo pa zlo zlo....zlo zlo...zlo umirjeno a? :lol: Pa tud drgač je bolj umirjeno...za 8,5 :wink:

Drgač pa CupraR, sej glih to sm jz hotu povedat...tko k si ti reku zdej, vsak avto pije ko je podn... :wink: Turbač pa pol pokaže še dolenjske gene k je na podnu :EE Pijemo ga radi, stari in tamladi... :lol:
LP

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Po jun 21, 2004 7:05 am

X-Hair je napisal/-a:Ja dio, a potem imam jaz dizla al kaj. Ta sekret od 1.8T za salo peljes pod 10l. Od doma do Wajdusne in zvecer proti LJ in se domov. Poraba 8.5l. Je pa res da sem tudi ze racunal sam porabo in primerjal z carunalnikom, ker sem imel enak obcutek da to kaze kaksen dober liter narobe ampak je prekleto tocno. Tako da jaz se zanasam kar na tole. Itak da pije ko je plohanac. Slide sedaj pa ti meni povej kateri avto ne pije ko je podn. :mrgreen: So ekstremi ko pridem od doma pa do LJ s porabo manj ko 6 in se ekstremi ko je poraba kazala 15. :roll:

X-Hair: ti pojma nimaš kako se vozi če maš povprečno 6-8l :D :D :D :D In še posebno na poti v Idrijo. :D :D :D
The MAN

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jun 21, 2004 7:21 am

salesky je napisal/-a:X-Hair: ti pojma nimaš kako se vozi če maš povprečno 6-8l :D :D :D :D In še posebno na poti v Idrijo. :D :D :D

:EE :EE :EE
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov