Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So jun 26, 2004 1:18 pm

najlažje je gledat na stvari samo z ene strani madtem ko z druge strani nimamo niti ene informacije. Taka posploševanja ne samo da niso točna ampak se jim je treba čim bolj izobibat. Jst sem navedel samo par razlag za kaj bi lahko šlo v teh zgornjih primerih, mogoče je pa šlo za kaj čisto tretjega. Ja,ja psihologija zna bit kr zanimiva!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip So jun 26, 2004 1:39 pm

BiMMER je napisal/-a:...tudi mobilne telefone (zaradi prisluškovanja)...

Kar si ostalega napisal se ne bom spuščal v to, ampak kot zanimivost bom povedal, da če se policist pogovarja po mobitelu in da je v tem istem vozilu radar (to ne velja za provide), se pravi da se en polcist pogovarja po gsm-u, drugi ti pa meri je tista meritev nična, saj lahko prihaja do motenj. Tako da lahko v takem primeru zahtevaš certifikat o umerjenosti radarja in se en mal kregaš (meni se je to zgodilo pa sem rekel, kaj dela kolega in je odvrnil, da se pogovarja s "centralo", potem sem zahteval certifikat o umerjenosti, ga ni imel in sem zahteval naj napiše na kazen, da se je kolega pogovarjal po gsm-u in da ni bilo certifikata, sem to poslal kot ugovor in mi je bilo vrnjeno opravičilo!)

PS: primer dobrega argumenta

BiMMER je napisal/-a:Vedno se najde opravičilo za tako parkiranje. Kaj pa veš kaj se je dogajalo. Kaj pa če je kdo komu spizdil denarnico al pa torbico pa so ga iskali po opisu s počasno hojo. Ne mi tle govorit, da ni šlo za intervencijo, če ne veš kaj se je dejansko dogajalo. Sej kdor se bolje spozna na Psihologijo bo vedel, da poznamo pri človeku cel kup kognitivnih iluzij oz. pravil za sklepanje. Tukaj v tem primeru gre za čisto iluzijo napačnega posploševanja lastnih vedenj in stališč (false-consensus bias).

OK to je res, lahko da so imeli "intervencijo". Sedaj pa ti opišem kako se je vse na hitro dogajalo (sam sem sedel v restavraciji pod oljko al neki tazga). Skratka čez steklo sem videl, da so parkiral, nato so čist na izico šli po tistih tekočih stopnicah do vrha, vsi trije šli na wc in v pogovoru odšli naprej. Če pa tuki malo sklepaš in uporabljaš pravila za sklepanje ti bo prec jasno, da bi blo bolje, da bi se trije policisti razdelili in vsak pokril en del City parka ne pa da bi vsi trije skupaj počas hodili, ker bi jim mamca na vozičku pobegnila.

BIMMER je napisal/-a:..Taka posploševanja ne samo da niso točna ampak se jim je treba čim bolj izobibat...

Hm ali policisti ne posplošujejo?

BIMMER je napisal/-a:Ni dovolj informacij o problemu, da bi ga lahko razreševali.

Če nima lučk, se mora vesti tako kot ostali, torej je tukaj ena informacija o problemu, ki rastolmači VELIKO!

LP

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec So jun 26, 2004 1:48 pm

krentip je napisal/-a:...če se policist pogovarja po mobitelu in da je v tem istem vozilu radar (to ne velja za provide), se pravi da se en polcist pogovarja po gsm-u, drugi ti pa meri je tista meritev nična, saj lahko prihaja do motenj.

:rofl :rofl :rofl
Ta je pa lovska! Zdaj bojo pa še đsm-ji krivi za 'preveliko' izmerjeno hitrost? :lol: Kaj pa konjički pod havbo in pa osel za volanom? Ti pa niso nikoli krivi, kaj? :P 8)

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip So jun 26, 2004 1:50 pm

MetodTrobec je napisal/-a:
krentip je napisal/-a:...če se policist pogovarja po mobitelu in da je v tem istem vozilu radar (to ne velja za provide), se pravi da se en polcist pogovarja po gsm-u, drugi ti pa meri je tista meritev nična, saj lahko prihaja do motenj.

:rofl :rofl :rofl
Ta je pa lovska! Zdaj bojo pa še đsm-ji krivi za 'preveliko' izmerjeno hitrost? :lol: Kaj pa konjički pod havbo in pa osel za volanom? Ti pa niso nikoli krivi, kaj? :P 8)

Lej to je ena varka pač, ki verjel ali ne pali. Jaz nisem rekel, da dejansko vpliva, ampak lahko pa pride do motenj.

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec So jun 26, 2004 1:53 pm

Pomoje je več 'motenj' pri osebku s težko nogo. :roll:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jun 26, 2004 4:56 pm

MetodTrobec je napisal/-a:Pomoje je več 'motenj' pri osebku s težko nogo. :roll:

nice shot trobec :EE

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jun 26, 2004 5:04 pm

monster_d je napisal/-a:
MetodTrobec je napisal/-a:Pomoje je več 'motenj' pri osebku s težko nogo. :roll:

nice shot trobec :EE

sam tale trobec pa res trobenta smešne :lol: :lol: :lol:

bimmer: sej lahko si vzoren policist in opravljaš svoje delo korektno samo iz svojih izkušenj in pričevanj drugih, so pa eni policisti res .... no,
pa ni jih treba zagovarjat, samo to ste se učil u tacnu da krijete hrbet sebi,pohvalno

hmm, psihologija, ja o tem bi se pa dalo veliko povedat :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jun 26, 2004 6:47 pm

Sam tole dvoje lhk rečem...Bimmer je zlo lepo napisu, vse kar je napisu je blo dost objektivno...kljub temu kar v Tacnu učijo...

Dejstvo je neki...poglejte si post o popravilih...Kdo sam šraufa avto...tisti k pojma nimajo se pač ne spustijo šraufat, vključno z mano...
Ravno tko se tisti, k pojma nimate o poklicu, pa delu policistov ne spuščajte v presojanje, kaj sploh delajo...
Pa luč lhk vsakmu crkne...lahk da mu je crkla 1 minuto predn si ga ti zagledu :roll:
Poštenga folka pa ne jebejo v glavo, vsaj brez razlogov ne...
Nikomur še niso kr brez veze kazen napisal...(ok no, se najde primer)
Sam če pa eni ne znate sprejet odgovornosti za svoje dejanje, in svoje bedarije pripisujete slabi volji policistov na delu, morte pa kvečm sebe kej vprašat...Pa prosm ne zdej mi odgovarjat tle, o pokvarjenih polcajih...seveda se najde kdo...ampak a veste, takih je mal...da ti bo kazen napisu če nouš prekrška naredu...
Eh, sej raj nm vč pisu v ta post...itak bolš da ne...a ne?

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jun 26, 2004 7:06 pm

men se tudi ne da , oz. se nočem več spuščat v te zadeve, :roll:

itaq pa, 1000 ljudi -1000 čudi, in vsak ima svoj mnenje,in tako je tud prav :lol:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov