DIRTY – Kot kaže bo preteklo še veliko vode, preden boš »odrastel« od ljubiteljstva neke znamke avtomobila do nekega splošnega vedenja in poznavanja avtomobilov oz vsega kar se tiče avtomobilizma. Sicer pa ti moram čestitat; si pač med tistimi, na tem forumu, ki znajo poiskati in predstaviti podatke, ki so primerljivi in dokazljivi. Vztrajno brskanje po podatkih, njihovo analiziranje oz primerjava posameznih dejstev o vsem kar se tiče avtomobilizma te bo počasi »pripeljala« do nekega splošnega znanja. Pazi le na to, da boš znal gledati nepristransko in te ne bo določena blagovna znamka povlekla na »stranski tir«. Na tvojo nepristranskost me pač opozarja dejstvo, da ti mene ozmerjaš s tem, »da hvalim svoj pleh«. Običajno je tako, da tisti, ki drugega z nekom označuje oz ozmerja, pač tisti »z nekom« jemlje iz lastnega »zeljnika«, lastne nepristrankosti, ki so posledica pripadnosti neki znamki.
Pa poglejmo, kje si ti bluzil.
Omenjena statistika kaže na to da je res MONDEO pred OCTAVIO v nekaterih letih (98, 99), v nekaterih pa OCTAVIA pred MONDEOM (00,01,02). Če pa pogledaš statistiko za prejšnja leta (raziskava leta 2000 – v kateri so vključeni avtomobili stari od 4 – 6 let) je MONDEO po napakah »pri repu« na lestvici (pred njim sta le LAGUNA in 406). Sicer pa si sam oglej tukaj
http://www.fahrschule.de/Auto/20010427.html.
Dejstvo je, da je MONDEO »na sceni« več let kot ŠKODA. OCTAVIA je namreč svojo tržno pot začela jeseni (na Pariškem salonu) leta 1996, MONDEO pa je bil »rojen« marca leta 1993.
OCTAVIA torej ostaja v »zlati sredini«, MONDEO pa napake iz prejšnjih obdobji »povlečejo« proti repu lestvice (veliko okvar).
Tako glede na tvoje pomanjkljivo znanje in kot kaže privrženost neki avtomobilski znamki, ne upoštevaš dejstvo, da je potrebno o kvaliteti modela MONDEO razpravljati od leta 1993 naprej. To sem navedel, če pa ti narobe razumeš oz tvoje pojmovanje modela MONDEO sega le od leta 1998 naprej tvoj problem.
In prosim ne mešat zraven ostalih modelov ŠKODE oz FORDA, ker o tem ni bilo govora oz ni tekla debata.
LP