Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: AVTO- TOVARNA V SLO!!!!

Napisal/-a Sale Pe jan 10, 2003 2:53 pm

Tokrat pa ne bomo predolgo čakal, da bo tale debata dosegla take razsežnosti kot "tista" druga. Zato vas že kar opozarjam, če boste nadaljevali z žaljenjem in provokativnimi (nesmiselnimi, negativnimi,...) sporočili jo bom takoj zaklenil, žal je tako.
Slika Slika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Re: Re: AVTO- TOVARNA V SLO!!!!

Napisal/-a zazo Pe jan 10, 2003 3:01 pm

4Sale pravi:
Tokrat pa ne bomo predolgo čakal, da bo tale debata dosegla take razsežnosti kot "tista" druga. Zato vas že kar opozarjam, če boste nadaljevali z žaljenjem in provokativnimi (nesmiselnimi, negativnimi,...) sporočili jo bom takoj zaklenil, žal je tako.

Plosk Plosk!

tako se dela.. edin tako forum ostane prijazen vsem uporabnikom... mamo podobne probleme ucas tut na nasem forumu.. pa jih raj v "kali" zatremo :D
http://www.avtoakustika.com (forum)
dB-drag Racing
Razred S1-2
SPL 146.9 dB

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe jan 10, 2003 3:20 pm

hja ljudki imejte se radi! :D
No k sm glih zdej gledu Extra o Lamboginijih, no sicer sem to ze prej vedu... ampak oni so tud s traktorji zacel, in jim je uspel skupi spacat avto, k gate trga... samo kolkr gledam firme, ko vrzejo ne vem kolk miljonov dolarjev (OGROMNO) miljonckov, tko da se ponavadi se zapufajo, in to velike firme,(Fiat- Stilo, pa je full hud avto, pa ni sel v prodajo tko kot so si zamislili in posledice so obcutne) da naredijo en avto... razvoj, raziskave, testi...
mislem, da ce bi se ze zacel s cim ukvarjat, bi blo mogoce res bols s predelavam zacet ala Hannah... al pa kej tazga, tolk da se (mogoce kaj kapitala dobi oz. dobro ime firme (hude predelave) zravn se se kaj naucis kako sploh vse skupaj deluje, potem se pa mogoce cez leta sravis naredit prvi model kaksnega fancy sportnega avtomobilcka, notr vrzes kaksno hudo masinco... samo saj pravm (razvoj=izkusnje=miljoncki)

lp
Natakar Taxi Prosim!

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Pe jan 10, 2003 4:32 pm

Mogoče je res sma hala vredna 450000 Eur, ampak to še vedno ni nič resnega. Za informacijo: Jeseniški Acroni, ki že nekaj let posluje zelo dobro in , ki je 3 največji slovenski izvoznik ( no ja Slovenske železarne,kar je približno isto) se bo prodal realno za okoli 8 miliard tolarjev. Preračunaj si sam v evre. Tko , da ne bom več govoril. Če sam sebi verjameš prav, jaz ti ne.
Sicer boš pa sam videl, da hala ne pomeni še niti začetka, kaj šele vse ostalo.
Sicer pa sem ekonomist in tudi jaz nekaj vem, čeprav ne prodajam avtomobilov.
Nočem nikogar žalit niti se kragat. Res bom vesel , če se bo odprlo salo eno novo delovno mesto, samo tvoje trditve so res zelo, zelo močne.
Želim vam veliko sreče pri projektu, če pa rabite ekonomista sem pa takoj na voljo.
Brez zamere.Lp,Vesi

MIKEVR6
Nov uporabnik

Napisal/-a MIKEVR6 Pe jan 10, 2003 5:22 pm

Najprej oprosti 4SALE...

kot smo opazili je to bolj tuning portal, kot pa navadna avtomobilistična sekcija ki razpravlja o alternatorjih in svečkah).

Kot drugo sama ideja je perfektna, vendar pa tudi 10 mio eur ne vem če odtehta stroške postavitve strojev, ki bi izdelovale od karoserije do motorja in ostale opreme v podjetju.

Če pa že ne in da bi začel uvažati razno razne kose, bi bil avto cenovno nekje okoli 40.000 eur, pa še to da ne pozabimo, če bi bil še tako dober, kateri nemec bo kupil popolnomo neznano znamko, ki je bila izdelana praktično v bivši JUGI...
To je tako kot da bi kupil YUGO OPC....

Če čisto logično pomisliš brez ogromno sponzorjev in sredstev in kreditov in zelo sposobnih ljudi, ki bi seveda delali najbrž za 100 čukov na mesec da bi vam razvijali ne vem kaj je to le ena taka misle kot je prej nekdo omenil z raketnim izstreliščem...

Le skromna misel.
LP!

Sporočilu sem en del izbrisal v upanju, da bomo ohranili debato brez kreganja. Brez zamere ;). (Moderator)

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 10.01.2003 ob 18:53 GMT]

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: AVTO- TOVARNA V SLO!!!!

Napisal/-a MGsax Pe jan 10, 2003 5:35 pm

MIKEVR6 pravi:
Najprej oprosti 4SALE...

kot smo opazili je to bolj tuning portal, kot pa navadna avtomobilistična sekcija ki razpravlja o alternatorjih in svečkah).

Kot drugo sama ideja je perfektna, vendar pa tudi 10 mio eur ne vem če odtehta stroške postavitve strojev, ki bi izdelovale od karoserije do motorja in ostale opreme v podjetju.

Če pa že ne in da bi začel uvažati razno razne kose, bi bil avto cenovno nekje okoli 40.000 eur, pa še to da ne pozabimo, če bi bil še tako dober, kateri nemec bo kupil popolnomo neznano znamko, ki je bila izdelana praktično v bivši JUGI...
To je tako kot da bi kupil YUGO OPC....

Če čisto logično pomisliš brez ogromno sponzorjev in sredstev in kreditov in zelo sposobnih ljudi, ki bi seveda delali najbrž za 100 čukov na mesec da bi vam razvijali ne vem kaj je to le ena taka misle kot je prej nekdo omenil z raketnim izstreliščem...

Le skromna misel.
LP!

ja kaj pa te naj vozi po tvoje. kaj bo te mel od tega če se bo vozil v porsche-ju. vsak vozi tisti avto ki mu je všeč. sam bi tudi vozil avto z preko 200KM pa se ne splača , če pa se da priti tudi z 100KM nekam.
za nekatere ni avto statusni simbol, je pa tusdi safrane stal precej le cene si malo poglej kakšne so bile!!

mislim da vas daje nevoščljivost, ki je tukaj na forumu kar pogosto prisotna tu na forumu!

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 10.01.2003 ob 18:50 GMT]
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

MIKEVR6
Nov uporabnik

Napisal/-a MIKEVR6 Pe jan 10, 2003 5:41 pm

Poba ne gre za nevošljivošč, gre za odpiranje tem ki so za v sekcijo, MOJE SANJE, in safrane tudi že ve zakaj ostali čez safrana tukaj govorijo, preberi ostale poste potem pa govori...
Taka oseba, ki imat toliko denarja in lahko pluva ostale avtomobile mora za moje pojme imeti ferrari enzo, ne pa neko limuzino z opremo, potem se pa primerja tuki po videzu, kaj šele po zmogljivostih...

LP!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Pe jan 10, 2003 10:02 pm

O.K. debata se je preselila že na osebo raven - zadnja možnost, da se začnemo spet menit o predmetu te debate (predlogi, ideje, nasveti,...). Kaj kdo fura in za kok denarja itd., se mi res ne zdi povezano z "avto tovarno v SLO". Zadnje opozorilo.
Slika Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty So jan 11, 2003 5:51 pm

Ja, končno en k se mu je posvetl! To bi blo tko ql da bi mel svojo tovarno!!! Js sm o tem že velik razmišlu. In kar se tiče oblikovanja bi ti SAFRANE moral samo poiskat nadarjene mulce po SLO in jih usposobt, kaj bo teb bertone, pininfanira, itd. To ti razlagam k sm js tut en tak in grem naslednje leto na SŠOF Lj. (Srednja Šola za Oblikovanje in Fotografijo). Jes najraj dizajneram avtomobile, zato sm se odloču da bom to delu v življenju! Tko al pa drgač. Jes sm ful za tako stvar, sam mam en VELK blem... men manka še 3 leta do polnoletnosti. Takrat ko končam tudi šolo, loh računaš name(če hočeš)!!!! Res k js mislm kšno tovarno itak odpret(nekoč...), pol pa, iz malega raste veliko!

Tko da res, js sm že dost stvari preštuderu. Res bi nam pa ratal, če bi uveljavli zgodovino TAM-a in naredl revolucijo tko, da bi ponudl vozila z VELIKO muzike za MALO denarja.

NO, js se priporočam!
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jan 11, 2003 10:27 pm

samo kometiram.itak:D.glede risb avtomobilov se spomnem,da so tudi to nekajkrat objavili v eni izmed avto revij.in če me spomin ne vara so bili slovenci res ful dobri.dejstvo je,da je velik ljudi talentov,ma dobre ideje,ipd. sam zravn prit....je pa čist druga zgodba:(

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty So jan 11, 2003 10:37 pm

No ja tazga drazga programa nimam... bi mogu motor prodat, hehe! Se pa učim delat na compu ja. Morm kupt uno tablco k se not ušteka, pa da pol s tisto palčko rišeš... k mi bl gre na roke. Ampak sej se bom nauču!

Ja sj js tut ušol med uram to skiceram! Najraj med mato... hehe. Najraj rišm boke... in 3D.

Drgač pa če bi se kje dobila... bom jes še mal pridno skiciru (tko na A4), na kupček zlagu, pa k bom meu tako solidno zbirko pol se pa slišmo(hehe, ne morm ti celo torbo zvezkov navlečt...)!

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty So jan 11, 2003 10:54 pm

Evo SAFRANE, zdele k smo se o tem menil sm čist u izi na hitr narisu u Paint-u z miško dva modela(hehe, da naus mislu da sm dau use od sebe...). Če mi daš tvoj E-mail, ti ju pošljem. Datoteki sta BMP.

G-4S

Napisal/-a G-4S So jan 11, 2003 11:33 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Ne jan 12, 2003 11:28 am

Js z veseljem prlimam slikce gor, sam kako???

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne jan 12, 2003 9:35 pm

Eafrane: ce potrebujes ekonomista: evo me! :) Pa se kak 2km od bivsega tama zivim. Sicer pa sem tudi jaz vedno rad risal modele avtomobilov (se posebej v srednji soli med solskimi urami ;) ). Kako pa se imenuje ta program za risanje? Me zanima malo, ker sem jih ze jaz kar nekaj preizkusil, pa nobeden, ki se dobi zastonj ni kaj dober.

Miki

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy Ne jan 12, 2003 11:16 pm

SAFRANE

A si že probu risat v CATI-i(CATIA Solutions) Kar se tiče risanja delov je zakon, da se jo hitro naučit in dobijo se tudi dodatni moduli za modeliranje avtomobilov.
A.-P.Don

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy Ne jan 12, 2003 11:20 pm

SAFRANE
Aja pa pozabu sem napisat, da se dajo tudi razni preračuni izvajat(npr. toplotni,statični dinamični,mehanični,nelinearni,linearni...),kar je po moje še najbolj pomembno pri snovanju novih delov,saj lahko na ta način preden izdelaš zadevo že vidiš, ali bo funkcionirala ali ne.
A.-P.Don

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a donCapeli Po jan 13, 2003 9:33 am

Safrane: a ti bi avte delu??
hmmm ful sem za to idejo. upam, da bi se dalo jo izpeljat. po tvojih govorih vidim, da si resen in z vsemi krediti ipd jah, bi se dalo kaj zrihtat.
ma tudi jst sem malo skepticen: res, da neka nova tovarna bo tezko prodrla na trgu, ki je ze takoaltako prenasicen.
drugo: davki grejo vedno bolj gor in place jim ne sledijo. javni prevoz bo verjetno postal cenejsi, zato pa bodo ljudje rabili avto bolj ob vikendih(zame: JST BREZ AVTA= BREZ SVOBODE)
in kar je najbolj vazno: z tako porabo nafte naj bi jo bilo do 2018, ce racionalizira svet porabo jo bo do 2040(USA sprejmejo Kiotsko resolucijo).
v glavnem trend v svetu je(kot najbrz ze ves) avtomobili na vodik in elektro avtomobili za po mestu.
Kaj ste vi(ti pa fotr) ze kaj razmisljali v tej smeri???
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a donCapeli Po jan 13, 2003 10:14 am

s kakšno tovarno se pa za pogon menite???
moreš vedet kako podvozje, kak motor, oblika...
mislim avto kakega razreda????
pogon na nafto??
(jst delam na carinjenju avtov, pa ti povem, da vedno manj bencinarjev carinimo. al so ful hudi bencinci(prave limo) ali pa male kubikaze.. kar je vmes je ful malo napram kolko tdijev pa sdijev se carini
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Gost

Napisal/-a Gost Po jan 13, 2003 10:20 am

Safrane, če stvar uspe, kapo dol... Zadeva je taka, da glede na to, da masovne proizvodnje gotovo ne bo, da bo treba naredit neki posebnega. Zdej, al bo to superšportnik al pa mikro avto na gorilne celice, v obeh primerih bo gotovo veliko problemov. Fora je v tem, da sploh ni problem naredit karoserije in sestavit enga avta, problem je sestavit 100 enakih avtov, vse skupaj prodat in s tem vsaj pokrit stroške... Že veliki proizvajalci majo z enim modelom 4 leta dela, predno zalaufajo proizvodnjo, s tem da že majo cele kupe razvitih tehnologij. In to so samo glavni problemi, brez podrobnosti. Če še vedno misliš, da vama bo s fotrom ratal, in to rahlo nakažeš (brez raznih naštevanj bivših služb, tud Prost je bil 4x svetovni prvak, pa se je kot šef fajn opekel, in 10 mestnih zneskov) se ti z veseljem pridružim.

[Sporočilo uredil/a amajeric na dan 13.01.2003 ob 10:21 GMT]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov