Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jul 13, 2004 9:11 am

Mate je napisal/-a:Kakor jest vem... iz govoric... se ob uporabi petroleja masina manj greje. Se pa skoz ziher se vedno da dobit petrolej, ker ma ne frend doma to kosilnco in laufa na petrolej.

Tudi jaz sem to slišal, namreč, da se ob uporabi bencina namesto petroleja mašina pregreva. Pregreva pa se tudi če hladilna rebra na cilindru niso očiščena, če pa so očiščena in je vse lepo vzdrževano, pa naj ne bi bilo nič narobe.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To jul 13, 2004 9:32 am

Hmmmm, nevem kako naj še razložim da delovanje tega motorja samo na bencin ne škodi. Ta motor je toliko predimenzioniran, da je že skoraj večna mašina. ja zakaj pa mislite, da so te mašine po večini starejše od vas uporabnikov tega foruma :? . A se sploh zavedate kako stari so že ti stroji ?.

BDW: takšne in podobne stroje sem poklicno popravljal vsaj 12 let in je ni stvari na teh mašinah, ki je ne bi znal popravit.
Slika

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re: Petrolej

Napisal/-a Nikola_Tesla Pe jun 13, 2014 12:31 pm

Zdravo

Imam pa srečo . . . . ponavadi naletim na teme stare okoli 10 let ....

Nekje sem prebral, da lahko dodaš 10-20% "nafte" k bencinu, da dosežeš počasnejše zgorevanje bencina .... in imaš podoben učinek kot da bi uporabljal petrolej ?

Je to pravilna (koristna) poteza ?

Lp.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Pe jun 13, 2014 4:31 pm

Nikola_Tesla je napisal/-a:Zdravo

Imam pa srečo . . . . ponavadi naletim na teme stare okoli 10 let ....

Nekje sem prebral, da lahko dodaš 10-20% "nafte" k bencinu, da dosežeš počasnejše zgorevanje bencina .... in imaš podoben učinek kot da bi uporabljal petrolej ?

Je to pravilna (koristna) poteza ?

Lp.

Živjo,

Stvar, ki dela na petrolej lahko pogojno dela tudi na bencin ( zaradi višjih temperatur izgorevanja je potrebno dobro očistiti reže cilindra razne nesnage za lažje hlajenje). Za nadomestek petroleja pa uporabi 5l bencina in dodaj 9 decilitrov nafte (in ne več, ker drugače je premasno in ne dela tako kot more).

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Po feb 02, 2015 6:07 pm

Hvala za odgovor

Zadevo sem preiskusil v lanskem letu... dobro deluje brez "pokanja" neizgorelih izpušnih plinov v "razbeljenem" izpuhu.

Lp.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov