Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Re: Smrt spet kosila med motoristi

Napisal/-a knap Pe jul 09, 2004 8:14 pm

Techfreak je napisal/-a:V četrtek ob 17.50 je prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom na regionalni cesti Latkova vas - Trbovlje. Izven naselja Marija Reka je 28-letni voznik motornega kolesa iz okolice Polzele v levem nepreglednem ovinku padel po vozišču in trčil v varnostno ograjo. Voznik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Druga pa se je zgodila praktično v mojem kraju:

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila ponoči okoli 1.30 na lokalni cesti Kapla - Pondor v kraju Pondor. Udeležen je bil 20-letni voznik motornega kolesa iz okolice Polzele, ki je zapeljal z vozišča in trčil v drevo.
Voznik je bil huje telesno poškodovan, 15-letni sopotnik pa je zaradi poškodb na kraju umrl.
vir: Policija.si

V drugi nesreči bojda sopotnik ni imel varnostne čelade - priletela sta pa v mogočno lipo.

:!:Pamet v roke in čelado na glavo

LP

uf... sranje, pa glih dons sem se tm mim pelu pa vidu svečke prižgane, res škoda mladih življenj. ps. ta regionalka je znana med motoristi, da radi divjajo in izzivajo srečo. zelo ovinkasta cesta ni pa nevem kako prometna, kadar je pa malo dežja je pa še bolj mastna in nevarna! :cry:

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Pe jul 09, 2004 8:29 pm

Motor je velik adrenalin , velik adrenalin pa je velikokrat SMRT!

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

j e nevarno, je pa tud zabavno

Napisal/-a maniac So jul 10, 2004 5:20 pm

Sem motorist od 14 leta dalje in sm bl divjak po srcu, :twisted:
ampak leta in izkušnje so naredila svoje(nism rabu dolgo),
da zdej full merkam pr vsem-še vedno hiter na cesti, najhitrejši, če je treba a NIKOLI ne razkiram v ''tri krasne''-nikoli v škarje... :!:

KAMIKAZE pa so vse pogostejši tudi pri nas.
mladi vozniki nasploh pa so nažalost zelo nepremišljeni in ne upoštevajo morebitnih posledic svojih dejanj, kaj šele predvidevajo oslarije drugih voznikov!!!

Človek mora nekaj dati skozi, da zna cenit življenje:
prevečkrat sm gledu ''MATILDO'' v oči in poznal ljudi, ki jih je vzela na drugo stran.

Ljudje pamet v roke, pa vedno negativno predvidevat reakcije drugih, ker te lahko to velikokrat reši!!!

Veliko sreče na cesti-rabili jo boste!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe So jul 10, 2004 6:30 pm

Jaz samo ZELO UPAM, da toti nevarni skuterist (ki se je že začela njihova sezona :x :x :x skakanja PRED, MED avto) ne bojo kupili kakšen hiter motor, ali pa da se bojo umirili čez kakšno leto, ker te bo pokol na cestah :? :? :? :?

Ne moreš vrjet, kako eni vozijo, pol pa da še majo kaki hiter motor, adijoo :(

LP

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne jul 11, 2004 5:45 pm

Se tud strinjam z dejan84. :)
Jaz sem tud leto in pol imel skuter pa sem ga pol prodal, ker se mi je zdel nevarno. Vsaj ene 3-krat sem bil v situaciji, ko me je kdo v avtu grdo izsilil (bodisi me ni videl, bodisi iz objestnosti - ja tud taki idioti obstajajo :evil: ). Tko da to je res, da mal drugač razmišljaš, če voziš in avto in motor. Kot šofer si dost bolj previden in paziš na šibkejše udeležence v prometu (motoristi, kolesarji, pešci). No vsaj jaz sem tak. :)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne jul 11, 2004 6:26 pm

BaSe je napisal/-a:Jaz samo ZELO UPAM, da toti nevarni skuterist (ki se je že začela njihova sezona :x :x :x skakanja PRED, MED avto) ne bojo kupili kakšen hiter motor, ali pa da se bojo umirili čez kakšno leto, ker te bo pokol na cestah :? :? :? :?

Ne moreš vrjet, kako eni vozijo, pol pa da še majo kaki hiter motor, adijoo :(

LP

Poznam fanta, ki je sedaj star 16 let, pa so mu sedaj doma kupl 750 kubnga dirkalca(mamica je vzela posojilo da je sinčku kupla motor), s tem da se je mali prej dve leti vozu s sestrinim skuterčkom (no, mel je še eno skor 20 let staro 125 endurco, k ni šla nikamor - še jst sm ga s poštarsko štirko butnu :twisted: ).
Mali je pa res prava kamikaza. Zdej se voz po mestu v kratki majčki, kratkih hlačah in natikačih, braz čelade, rokavic, ledvičnga pasu pa ostale motoristične opreme. Aja, pa motor je tud neregistriran.
Sej sm mu že reku, kaj počne, pa da nej gre delat izpit za 125, pa naj si nabav en luštn 125 motorček, ga nej registrira pa se v miru pa lepo nauči vozt, sam on je pač prepametn. On je tkoaltko boga za j***a prjel, pa noben mu nč ne more ("...sej kapsom komot spi*diš s takim dirkalcem..." ---- MY ASS!!!!!)

Men je prav žal, k ga gledam, pa k vem kakšna kamikaza je, k kr slutm da se mu bo neki nardil. Upam sicer da ne, ampak s skuterja direkt na motor s 100+ KM ne gre.

V glavnem, moj sin ne bo nikol kej tazga naredu. Najprej izpit, pol pa motor z vso pripadajočo opremo zravn. Tega primera 100% ne odobravam, najrajš bi pa šou kej povedat njegovim tastarim, ki so tolk neumni, da tamalmu dovoljo in mu celo pomagajo da naredi tako neumnost. :x :x :x Men je fotr že letos spomlad reku ko sem kupoval motor, da mi rajš pištolo kup kot pa da mi da kakšen tolar za motor, pa ko ve, da sm na motorju naredu že več k 50.000 km pa k ve kako vozm, ne pa da mali brez izkušenj takoj na raketi na poti v steno drvi.

Se opravičujem ker sem vam pobral 10 min da ste to prebral, ampak pr takih stvareh se splača razpisat, da ne bo še več žrtev po neumnosti.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 11, 2004 8:57 pm

Sej prov da se kdaj še kjr razn mene razpiše :oops:

Točno tko k si ti napisu o pobegu...MY ASS...
V najbolj črnem scenariju se bo zgodilo tak, ko se je mislim da nekje pr Velenju pred leti, ko so naredili policisti blokado paru na motorju...bla sta brez čelade...do blokade se nista ustavla, zaključek si najbrž predstavljate...pa ne obsojam tle policistov, da ne bote spet pljuval po njih, ampak mladež dandanes res nč ne tuhta...
Ko sm mel motor se menda nism 3x pelu brez čelade...Če bi reku da nikol bi se zlagal, ampak govorim o vožnji po parkplacu al pa na vikendu od naše do stričeve bajte(400m) drugač pa v prometu...NE! Čelado na glavo in jakno na sebe, tud če je blo +35° uzuni.

Pamet v roke...predvsem v desno motoristi :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Po jul 12, 2004 6:56 am

OMFG, se je zacelo, in to zelo konkretno!! :cry: :cry: :cry: in najbolj zalostno dejstvo je to, da tudi ce nisi popolnoma nic kriv, najebes dalec najbolj.

dejan84 je napisal/-a:Fora je v tem, da avtomobilisti prevečkrat spregledajo motoriste, jih izsiljo, ker ne misljo da se motor prbližuje z veliko hitrostjo, nekateri jih pač zanalašč izzivajo (sm se pelu glih zadnč iz SG pa je en pametnjakovič s tastarim porschejem ko sm ga prehitevu stopu po gasu pa zavil prot men - je blo že kr bliz :evil: ) in ker si na motorju velik bolj ranljiv kot v avtu, se velik nesreč motoristov konča s smrtjo.

Najbolš bi blo, če bi lahko vsakega dal za en teden v avto, en tedn na motor, en tedn na kolo in en tedn peš. Pol bi vsak izkusu, kaj se dogaja in verjemite mi, da bi se obnašanje ljudi v prometu spremenilo. Dokler pa bojo na cesti naduvani mulčki, k si rečejo k se približuje motorist: "Haha, en 600 kubn motor pa že ne more mene prehitet k mam VTEC-a pa 160 KM..." pa bo šou pol neki po gasu al pa ga izsilu, bomo lahko bral take stvari po časopisih.

word. bodimo bolj odrasli, in pustimo vsakega, da gre svojo pot, z dokazovanjem dokazes le svojo nezrelost. eno so trenutki igrivosti na cestah z izletnimi conami (brez ograj ali jarkov), cisto nekaj drugega pa ne-bo-mi-usel-style naganjanje, kjer trpijo zivci. sej vem, tud js se vcasih pustim sprovocirat, a ko berem crno kroniko, mi kr mal mine do vsega skup.

vse manj nas je. :cry:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po jul 12, 2004 10:01 am

Jst se tudi odkar pomnim vozim z motorji. Ampak na cesti sm doživu že marsikaj tko da vozim cross, hard enduro. Prav zaradi nesreč in preveliki izpostavljenosti na cesti z motorji rajši furam po terenu. Tam ti nima kej preveč bit. Razen polomljenih kosti. :oops:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov