INFINITI je napisal/-a:Zopet imata tako upedenano Xdrive sistem pri BMW in Infiniti G35 AWD ter FX35/45.
Nissan Skyline ma tud tak pogon.
PS: A ni quattro stalen štirikolesen pogon? Vsaj tko se mi zdi.
Nixxon je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Zopet imata tako upedenano Xdrive sistem pri BMW in Infiniti G35 AWD ter FX35/45.
Nissan Skyline ma tud tak pogon.
PS: A ni quattro stalen štirikolesen pogon? Vsaj tko se mi zdi.
Klausz je napisal/-a:To ni res: Quattro ma razmerje prenosa moci spredaj/zadaj 50/50, najbrz si mislu syncro ki ga je vcas mel VW in je mel teoreticno na idelani podlagi 100/0 spredaj/zadaj. V bistvu se da to razmerje pri vecini nastimat in Porsche ma pr Carreri 4 na zadnja kolesa spelan neki vec kot na sprednja (zdi se mi da 60/40)... pol pa kao prehaja na kolo, ki ima najvec oprijema. Najboljsi je sistem s tremi blokadami diferenciala, ki mora pelat, tud ce ma sam eno kolo oprijem s podlago.
Golfy je napisal/-a:jah 4 motion rulz :P
INFINITI je napisal/-a:ASenna je napisal/-a:Tole pa ni najbolj logično. Ravno kontra - spredaj motor in zadaj pogon omogočata idealno razporeditev teže 50-50, kar je osnova za dober tracking (v praksi). Porsche ima sicer dober tracking, je pa tudi hudičevo zaj**** za vozit na meji (velja predvsemv za starejše serije) oz. zelo neprijazen v kočljivih situacijah.
ja tole 50-50 je logično da je bolš, sam povej mi še zakaj imajo športni avtomobili zadaj pogon in motor(ferrari razen maranellota skor vsi,porsche,clio V6,lambo.....).Velik ljubitelj hroscev pa bolhic pa ficotov?
niti ne, ljubitelj malo novejših avtomobilov z takim pogonom kot napr. fičo :P
no mel sem v mislih novejše športake
Sicer ti je že slide odgovoril. Jaz ti dodam glede poršeja. on za razli9ko drugih ki si naštel dejansko ima na zadnjem delu avta motor. V prašaj kateregakoli strokovnjaka in ti bo povedal da ima Porsche popolnoma zgrešen koncept kar se tiče tega razporejevanja in dinamike šasije. Edino trma, tradicija 40 let drkanja ene in iste 911 pizdarije in velik kup moderne elektronike mu omogočata da danes vseeno dobro leži na cesti. Vendar so to dosegli z ogromnim številom trikov in elektronike da skompenzirajo "zgrešen" koncept.
JAh če smo kr znotrej hiše VW je že Syncro bolš..
Slide je napisal/-a:Druga stvar je pa elektronika pozimi oziroma v snegu...Ta ti bo kvečjemu zagrenila vse skupaj, saj v končni fazi avto na zelo spolzki podlagi ne bo mogel niti vrteti gum v prazno kaj šele speljati...lep primer...bedaki pri Oplu so naredili pri prejšnji Astri takšen TC(traction control) ki se ni dal odklopit...posledica...Astra z ledu ni in ni mogla speljati...vprašaj malo recimo policiste kako so kleli![]()
LP
Slide je napisal/-a:...če pa kdo misli da se tovarne odločajo za sprednji pogon zaradi boljšega obnašanja avtomobila, živi v veliki zmoti...sprednji pogon je cenejši za izdelavo...
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov