Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 15, 2004 8:50 pm

Templar je napisal/-a:
NoSpeedNoFun je napisal/-a:
malenkost. Tega ze nekaj casa ni več. Poznam se en konkreten primer, kjer je bil možakar precej bolj konkreten. Blizu 3.0!
Res, nic nisem bil kriv. Krivec pa odgovarja na okrožnem sodišču za:
Kaznivo dejanje povzročitve težje telesne poškodbe iz malomarnosti
Mislim, da je zagrožena kazen do 9 mesecev zapora in kazen minimalno 400.000 (nisem pa ziher)

NAPAKA!!!

325. člen Kazenskega zakonika v 31. poglavju Kazniva dejanja zoper varnost javnega prometa.

prvi odastavek:
Udeleženc v prometu ki s kršitvijo predpisov o varnosri cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri ja bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do TREH let

drugi odstavek:
če pa ima dejanje za posledico smrt ene ali več oseb se storilec kaznuje z zaporom do OSMIH let

ja to ja, pa se nisem ziher nevekateri stavek nekega odstavka, mislim da 13 v nevem čem.
Prav imas. Ravno zaradi tega, ker nisem bil ziher sem napisal, da nisem siguren

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 15, 2004 9:01 pm

PiZo je napisal/-a:Mislm da je ta kazen še zmer pre mila, kajti sam si reuk d si 4x ali 5x vozu pijan in že to je preveč. Zarad takih debilov kot si ti folk umira po cestah in ti se greš še na forum bunit da se ti je zgodila krivica. Pa a si ti mentalno zaostal? Pač si mel srečo pa se ti teh 5x ni nč zgodil sam kaj pa 6-ič? ali pa 7-ič? Če se iz tega da so te 3x ustavil pijanega, že pr prvem nisi naučil da ni varno in pametno vozt pijn, pol ti tut ni za pomagat.

P**** ti materina, ti si ena napol pismena p***, ki ne zna brati! a slučajno kaj govorim o kaksni krivici. NApisal sem, kot opozorilo, da so kazni čedalje hujse. Večina ve, da sem imel tudi prometno in je mišljeno, kot svarilo.
Prvo kar je ti cepec zahojeni, da narediš izpit, pol boš pa tukaj prodajal klobase o nevem čemu. Sem pa res mentalno zaostal. Verjemi, da bom storil vse, da dobim tvoj IP in verjemi, da bos videl kaj lahko stori mentalno zaostal, ti pezde malo!!! KAr se pa tiče, ko so me 1. ustavili pa naprej... zaenkrat sam plačujem svoje kazni, vse plačijem že zelo dolgo SAM. Nisem taka pišuka propala, da bi živel na grbi staršev ali koga drugega!! Me zanima koliko si star ti smrkavc!!! Vidim že po nicku, da si ena pišuka!!! KO boš prvi tolar dal zame, se pa oglašaj. Jaz pa že nekaj let plačujem zate v šolo, ko si 5x zaostal, plačujem, ko se zdraviš odvisnosti in plačujem umobolnice zate. DA te ni sram smrkavec!!!
Sram te bilo, da pri teh letih še ne znaš brati!!! s***** na irca in tam utrujaj in žali!! Če ne veš kaj pomeni forum avtomobilizem in čemu je namenjen pejt raje nazaj v šolo iz tam, ko si včeraj prišel. VErjemi mi, da tem bom našel ti tele usrano!!! piška ti materna!!! KOlk me razpizdijo taki pametnjakoviči!! Glej, da ne boš ti nazadne v cajtngu, da si povozil otroka ali kaj podobnega! Čeprav, če mene vprašaš boš v cajtngu: Prehiter voznik povozil brezdomca Vendar ti ne boš voznik ampak brezdomec! Fuj in fej!
Ostalim se opravičujem!

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 15, 2004 9:10 pm

blazz je napisal/-a:
Kako si lahko izključen, če si prehiteval vozilo, ki je zavijalo levo???
Pa ne mislit, da čem bit pameten, tud jest sm že napihal (1.15) sam me je izučilo in na srečo brez kreša.
Pa tist o avtomatski krivdi imaš prav, ti boš odgovarjal za alko, krivec pa za nesrečo!

Pri zavijanju se moraš prepričati, če lahko to storiš varno! Enako, kot za kolesarje, edin, da je zamenjana stran! Jaz sem ga že prehiteval, kar je blo tudi videno, saj sem ga zadel naprej od sprednjih vrat!
Ne mislim, da si pameten, vendar jaz sem iz podeželja. PO naših cestah gre čez dan 5 avtomobilov. Ponoči nič. POlicijo komaj poznamo. Potem pa pridejo 2x na leto po bero. Pri nas je 1.1 promila že v zraku! Je pa res, da jaz zelooooo malo pijem! Na žalost. Onemu sem povedal. Nisem napisal tega posta zaradi tega, da je krivičen. Le zato sem ga napisal, da ostali vidijo kako izgleda kazen za povratnika! Mišljeno predvsem odvzem! Ker za 0,99 ne jemljejo izpita!
LP!

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 15, 2004 9:20 pm

Še to! Nikoli več ne bom ničesar napisal oziroma odpiral tem. Z tem postom nisem nikoli želel biti kakšen frajer ali pa se hvaliti na nek čuden način! Želel sem dati le v poduk voznikom, kaj se lahko zgodi. Mislim, da si res nihče ne zasluži, da take stvari poizkusi na svoji koži. Jaz sem jih in sem želel deliti te izkušnje. Predvsem v PODUK! Verjemte, da tega nebi storil, če bi imel še eno možnost!
Že naslov tiste teme o prometni. KAJ SE ZGODI ČE... je mišljeno to!! Kaj se lahko zgodi!! Za boljše branje je pač napisano na malo bolj smešen način, ker sam sem pač človek, ki nisem zadrd, ki nikoli ne obsoja in ker pač ve kaj pomeni živeti. Lahko bi napisal kot nekateri uuu pa sem ga krstil, svoj avto, kao, da je sedaj pa frajer! NE!
Povedal sem, kaj se pač zgodi ČE... Nikakor ne morem biti frajer, če plačijem državi take denarje in če sem se razbil z avtomobilom. Ta nesreča me je stala 4 miljone in jo bom plačeval še doooolgo!!! Torej nisem frajer ampak zapufan b**** a ne??
Mislim, da tisti, ki spremljate forum veste, da nikoli nisem prodajal klobas, če pač nisem bil siguren sem napisal SVOJE mnenje in tudi pripisal, da nisem siguren, da je le moje mnenje!!
Lp Luka!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 16, 2004 7:13 am

Kaj se te sekiraš jaz sem za svojo prvo objavo postavo vprašanje kakšno kazen lahko pričakujem če sem napiho 0.6 promila pa sem biu vse prej ko človek.

Tu na forumu so itak vsi pridni in vozijo po pravilih.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a AnDr3jC3K Pe jul 16, 2004 11:38 am

PiZo je napisal/-a:Mislm da je ta kazen še zmer pre mila, kajti sam si reuk d si 4x ali 5x vozu pijan in že to je preveč. Zarad takih debilov kot si ti folk umira po cestah in ti se greš še na forum bunit da se ti je zgodila krivica. Pa a si ti mentalno zaostal? Pač si mel srečo pa se ti teh 5x ni nč zgodil sam kaj pa 6-ič? ali pa 7-ič? Če se iz tega da so te 3x ustavil pijanega, že pr prvem nisi naučil da ni varno in pametno vozt pijn, pol ti tut ni za pomagat.

Na tak način pa ni potrebno pametovat.
Vsak kdaj kaj spije pa sede za volan. On je imel pač nesrečo da so ga tolk krat dobili. Zaradi tega ga zdaj ne rabiš imenovat za "debila", "mentalno zaostalega" itd.

LP

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL So jul 17, 2004 5:23 pm

P**** ti materina, ti si ena napol pismena p***, ki ne zna brati! a slučajno kaj govorim o kaksni krivici. NApisal sem, kot opozorilo, da so kazni čedalje hujse. Večina ve, da sem imel tudi prometno in je mišljeno, kot svarilo.
Prvo kar je ti cepec zahojeni, da narediš izpit, pol boš pa tukaj prodajal klobase o nevem čemu. Sem pa res mentalno zaostal. Verjemi, da bom storil vse, da dobim tvoj IP in verjemi, da bos videl kaj lahko stori mentalno zaostal, ti pezde malo!!! KAr se pa tiče, ko so me 1. ustavili pa naprej... zaenkrat sam plačujem svoje kazni, vse plačijem že zelo dolgo SAM. Nisem taka pišuka propala, da bi živel na grbi staršev ali koga drugega!! Me zanima koliko si star ti smrkavc!!! Vidim že po nicku, da si ena pišuka!!! KO boš prvi tolar dal zame, se pa oglašaj. Jaz pa že nekaj let plačujem zate v šolo, ko si 5x zaostal, plačujem, ko se zdraviš odvisnosti in plačujem umobolnice zate. DA te ni sram smrkavec!!!
Sram te bilo, da pri teh letih še ne znaš brati!!! s***** na irca in tam utrujaj in žali!! Če ne veš kaj pomeni forum avtomobilizem in čemu je namenjen pejt raje nazaj v šolo iz tam, ko si včeraj prišel. VErjemi mi, da tem bom našel ti tele usrano!!! piška ti materna!!! KOlk me razpizdijo taki pametnjakoviči!! Glej, da ne boš ti nazadne v cajtngu, da si povozil otroka ali kaj podobnega! Čeprav, če mene vprašaš boš v cajtngu: Prehiter voznik povozil brezdomca Vendar ti ne boš voznik ampak brezdomec! Fuj in fej!
Ostalim se opravičujem!

Ti pa si močen ja,... za tvojo informacijo izpit imam že kar nekaj časa in da ti mene sodiš po nicku, dokazuje da si le online močnež. Dejansko misliš da se te bojim? Bravo res se te, ker mi groziš in me strašiš na forumu. Kar se tiče tega da je že vsak kdaj kj spiu in se useu za volan... am... in kaj pol? Čim maš ti eno ali 2 pira v riti se tvoj reakcijski čas na cesti drastično zmanjša sam se ti tega NE zavedaš. Tep se pač zdi vsenormalno itd. sam če pa pridš v to situacijo je pa stvar drugačna. Tut kazni ki sem jih do zdj dobil (in jih ni bilo malo) si sam plačujem pravtako kot bencin in ostale stroške na avtomobilu. Tko da ne ti men kle pameti solit da se šlepam skoz lajf s pomočjo starcev... če mislš d si car ker si pač dlje časa na forumu in ker imaš tok "zajebani" nick kot je NoSpeedNoFun, ti povem da nisi.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So jul 17, 2004 5:55 pm

blazz je napisal/-a:Men se zdi še mal mal, posebej če je še to v povezavi s eno drugo tvojo temo (zavijanje levo pa to) :evil: :evil:

pri tej nesreci nisem bil popolnoma nic kriv!!! Moja krivda je bila 100% izključena!
Odgovarjam le za prehitro voznjo, ki pa bo zavržena, saj ni bilo niti centimetra zavorne poti. Glede na škodo na avtomobilih in objektu, pa hitrosti natancno ni mogoče določiti, oziroma se lahko spodbija, ker, če ne drugega je policija v zapisniku zapisala, da ni mogoče določiti smeri vožnje. Torej se manj hitrost (tukaj pomaga fizika) :) Smer je bila vpisana naknadno, po tem, ko sva voznika povedala
Drugace pa sem bil pijan tu ja. Zato je v ad-1. analiza, torej odvzem. Napihal pa sem 1.61, torej fantje, ce napihate mal vec kot 1.5 je bolje se ne strinjati in iti na odvzem, pa ceprav je 27.000 pregled! :)

P.S.: Tole moram napisati še. V celem življenju sem vozil 4 ali 5x pijan in od tega so me 3x ustavili. Mislim, da vas je tu, ki tako obsojate večkrat pilo in vozilo. Le da imate pac vecjo sreco. Pa tudi 7 let imam ze iszpit. Torej manj kot 1x letno sedem pijan za volan!!
Do sedaj se nisem povzročil nesrece, to tudi nekaj steje. Naredil pa sem ca 500-600.000 km!

ti si pa isti ko jaz. kdaj vozim, me ustavijo. in to tak dalec, da so mi sle tocke in grem zdaj spet delat. pa vedno malo nad 0.5, s toleranco nikol da bi blo pod 0.5, mater.
no, zdaj se fajn drzim, vozim se samo relacija 10 km, drgac pa punca vozi. saj vsakega izuci, poznam pa tipa, ki ima za 10 mio prekrskov.mu je sodnica rekla, naj gre sedet raje.
hja, pac ne pijem vec, saj ni tak hudo.
pa 7 let izpit, nikoli nesrece.
tisti, ki pa tulijo na tiste, ki so kazen dobli malo vinjeni, p asploh nea resno jemljem, ker vsak kdaj kaj spije, pa vozi.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz So jul 17, 2004 7:39 pm

monster_d je napisal/-a:Litrco v roke pa peski po mestu :lol:

amen to that :wink:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jul 17, 2004 10:53 pm

Asterix je napisal/-a: poznam pa tipa, ki ima za 10 mio prekrskov.mu je sodnica rekla, naj gre sedet raje.

Ah dej no...10 miljonov no...kja je pa naredu :? Ok, če že ma, kako da ni šou prej sedet? 10 miljonov KAZNI? :shock:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jul 18, 2004 1:49 am

PiZo je napisal/-a:
Ti pa si močen ja,... za tvojo informacijo izpit imam že kar nekaj časa in da ti mene sodiš po nicku, dokazuje da si le online močnež. Dejansko misliš da se te bojim? Bravo res se te, ker mi groziš in me strašiš na forumu. Kar se tiče tega da je že vsak kdaj kj spiu in se useu za volan... am... in kaj pol? Čim maš ti eno ali 2 pira v riti se tvoj reakcijski čas na cesti drastično zmanjša sam se ti tega NE zavedaš. Tep se pač zdi vsenormalno itd. sam če pa pridš v to situacijo je pa stvar drugačna. Tut kazni ki sem jih do zdj dobil (in jih ni bilo malo) si sam plačujem pravtako kot bencin in ostale stroške na avtomobilu. Tko da ne ti men kle pameti solit da se šlepam skoz lajf s pomočjo starcev... če mislš d si car ker si pač dlje časa na forumu in ker imaš tok "zajebani" nick kot je NoSpeedNoFun, ti povem da nisi.

Torej, kaj se oglašaš??? Mislis, da si kaj boljši, če goniš čez omejitve?? Al če voziš čez rdečo luš??? A? Kaj?
Naj ti še nekaj zaupam!! SAm imam 50% boniteto! Pri kasku pa še celo 2 razred???
Torej? Jaz še nisem razbil nič?
Da ti še tole povem... Ko sem napihal drugič. sem spil 3 smile. Zdaj pa naredi računico. Visok sem 185 cm. Imam 94 kg. Sem športnik, ki trenira 4 ure na dan.(borilne veščine). Koliko mislis, da sem bil dejansko pijan?. Naj ti pa se povem, da sem pihal 20 min po prvem pivu in 5 po tretjem!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne jul 18, 2004 10:25 am

Templar je napisal/-a:NAPAKA!!!

325. člen Kazenskega zakonika v 31. poglavju Kazniva dejanja zoper varnost javnega prometa.

prvi odastavek:
Udeleženc v prometu ki s kršitvijo predpisov o varnosri cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri ja bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do TREH let

drugi odstavek:
če pa ima dejanje za posledico smrt ene ali več oseb se storilec kaznuje z zaporom do OSMIH let

NAPAKA!!!

Po tem členu se lahko ovadbi le voznika, ki opravlja JAVNI PREVOZ, torej voznike avtobusov, taksijev in podobno. Po tem členu voznik osebnega vozila, ki je na privatni vožnji in ne opravlja javnega prevoza ne more kazensko odgovarjati!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

CM
Novinec

Napisal/-a CM Ne jul 18, 2004 10:47 am

a poj je za tvoje pojme pol slovenije(oz.še več) mentalno zaostale?folk umira tud zarad treznih voznikov..sploh pa ogroža tut sebe če pijan voz a na to pa nič ne pomislš?se prav je drugh škoda njega pa ne? :?
PiZo je napisal/-a:če mislš d si car ker si pač dlje časa na forumu in ker imaš tok "zajebani" nick kot je NoSpeedNoFun, ti povem da nisi.

a poj ti mislš da si car k mu pravš d**** pa da je mentalno zaostal?sj ne rečem sj ti kr povej kar hočes sam lohk pa uporabš bl kulturen način...kako voz,a pije al ne,kaj dela z svojim avtom ..to je še zmeri odločitev posameznika in ti ne boš spremenu tga tut če se neki bunš kle

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jul 18, 2004 10:53 am

BiMMER je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:NAPAKA!!!

prvi odastavek:

drugi odstavek:

NAPAKA!!!

Po tem členu se lahko ovadbi le voznika, ki opravlja JAVNI PREVOZ, torej voznike avtobusov, taksijev in podobno. Po tem členu voznik osebnega vozila, ki je na privatni vožnji in ne opravlja javnega prevoza ne more kazensko odgovarjati!

Ewo, bom preveril v najkrajsem moznem casu, ker sva soseda pa se dobra prijatelja :D

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Če jul 22, 2004 5:59 pm

čakte...tko vam povem. Jst delam vsak dan na Inštitutu RS za Rehabilitacijo in morm vsak dan gldat ljudi ki so bili poškodovani v prometnih nesrečah. Večina teh ljudi je bila poškodovana zaradi drugih. In če ti morš vsak dan gledat une 10 - 23 letnike/ce k so na vozičkih nimajo skoraj nič motoričinih sposobnosti te le mau prime. Prou zarad tega sm šu tja delat d sploh vidm kok fajn se jst mam in kako hitro se ti lahko življenje spremeni. Recimo mamo enga fantka 10-12 let... ki je biu poškodovan ko se je neka mularija spravla nek večer pit nato so pa ukradl traktor. Tmau se je s kolegi igrou na vaški ulci... voznik je zgubu pod vplivom alkohola nadzor nad traktorjem in fanta povozil in mu razbil glavo. Fant ma pred seboj še celo življenje sam ga bo mogu zard takih norcev preživet v vozičku in bo zmer odvisn od negovalca. Preden se kle name pizdite...poglejte na take situacije z drucga vidika.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 22, 2004 6:08 pm

Ja, js vozim točno po omejitvah. Vsaj 2x na celo vožnjo. Tako kot stoječa ura, ko je 2x na dan točna. Enkrat ko pospešim in drugič ko ustavljam...

Drugač pa nočem zdj kj se bunit, veste da to ni prav in prosim ne zgledujte se po men. Je bla ena tema kolk kazni mamo doma in lahko vidte, da sm pri vrhu, tk da se res ne splača, sploh če pol zarad tega še avto stovčeš. Tok tok...

LP

PS nikoli pa ne grem pijan za volan. Never. :?
Slika

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 22, 2004 7:00 pm

lenivec je napisal/-a:
CM je napisal/-a:.sploh pa ogroža tut sebe če pijan voz a na to pa nič ne pomislš?se prav je drugh škoda njega pa ne? :?

ne ker se je sam odločo da bo vozo, torej se je sam odločo da ga ni škoda....
saj ponavadi pijanemu ni nič, najebe pa tisti nič hudega sluteči pešec al pa nasproti vozeč al pa kaj.

kolega je mel že 2x totalko ker se mu je pijani pripelal po njegovem pasu. k sreči ni blo nikol nič hujšega razn ovratnice, oba povzročitelja sta pa napihala več kot 1.xx

Sam tko BTW... jaz sem bil pijan, pa nič kriv, pa zgleda, da sem bil poleg unega cepca na inšitutu (Soča po domače). A?
Kako bos pa temu rekel, ki me je razbil??? Pa je bil trezen!!!
Če bi bil jaz trezen bi sel najbrz tam 180 km/k? predstavljaj si kako bi bilo potem??

Pa se en primer... na cesti umre veliko več ljudi zarad treznih kot pa pijanih ljudi! :) :) :)

Uporabniški avatar
Kap|ica°
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Kap|ica° Če jul 22, 2004 7:12 pm

Btw: ce dobis pri sodniku kazensko tocko, zaradi prehitre voznje, a se ta kdaj iznici, al se tocke pol sam se nabirajo ? ;)
Speed limit..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov