Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če jul 29, 2004 8:09 am

Če bi jaz za vsak tak dogodek postal, bi ta tema imela 25 strani :)
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jul 29, 2004 9:48 am

ne morem dopovedat, da če je na voznem pasu kolona, pospeševalni se pa že končuje, da ne smeš bremzat, ampak pospešit

Ja, ljudje imajo težave z vključevanjem na AC. Očitno jim je konec vključevalnega (pospeševalnega) pasu taka psihološka ovira, da mislijo da morajo obvezno pred njegovim koncem zavit na vozni pas neglede na lastno hitrost, magari če je tam na voznem že kdo drug. Pa je konec posp. pasu samo narisana črta. Če ni ničesar na odstavnem, se bi lahko mirno še par metrov po odstavnem peljali, če je že treba, če si ne upajo zadost hitro pospešit.

Da bi pa naredili najbolj pravilno: gas stisnili kot je treba in že na pospeševalnem dobili zadostno hitrost, to pa ne. Zakaj? Kdo bi vedel.

Zato me je pa že foter pred leti naučil v zvezi z avtocesto, da se je mimo uvozov na AC (ko ti že pripelješ po AC, ne ko se sam vključuješ) najbolje preventivno zapelat na prehitevalnega (če je prost seveda).

Še ena misel na to temo: folk očitno rad v visokih prestavah vozi in potem seveda v kakšni četrti bolj slabo pospešuje, ko pride na pospeševalni pas s kakimi 50 kmh, posebej s samo pol gasa. Očitno mislijo, da šparajo mašino, če jo VES čas gonijo z nizkimi obrati in počasi pospešujejo ter da bo šla v maloro, če se bo kdaj malo bolj zavrtela.
Itak pa zmotno mislijo, da s počasnim pospeševanjem šparajo gorivo (sem že pred časom bral, pa glih te dni je tukajle v eni temi napisano, da je najbolj učinkovito in ekonomično najhitrejše možno pospeševanje do želene potovalne hitrosti in potem v najvišjo prestavo)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če jul 29, 2004 11:32 am

Ne sam da preventivno zapelješ na prehitevalni pas, ko greš mimo izvoza, mislim da je celo to pravilo!!!

Sam je pa ena jeba, ne smeš zapeljat z 130km/h na prehitevalni če te en prehiteva glih takrat z 200km/h. :D :wink:

Kar spet eni delajo... Pa smo na začetku :?: :D :wink:

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če jul 29, 2004 12:51 pm

Jaz sem prejšnji teden videl na obvoznici LJ iz izvoza center v smeri proti dolgemu mostu, videl enega starga fotra z biciklom :shock: peljal je po odstavnem, ampak to še ne pomeni da je to varno početje. :?

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če jul 29, 2004 1:20 pm

Samo je pa treba vedet, da so eni pospeševalni pasovi debilno kratki. Sploh, če se držiš cestnih predpisov in imaš šibek avto (R5 campus, Polo 1.0...). Poglejte si kdaj table z omejitvijo hitrosti. Najprej je omejitev 40, potem je pa znak za AC šele na začetku pospeševalnega pasu. Tipičen primer... uvoz Ivančna gorica proti Ljubljani, ali pa še huje... Višnja gora, kjer je še klanec gor. Da tam s takimi jajčki dosežeš hitrost 130km/h že na pospeševalnem pasu, moraš prav brutalno na plin pritisnit, pa še ne rata. :twisted: Stvar se še poslabša, če so taki jajčki naloženi, ali pa imajo velika lita platišča. Seveda lahko pelješ tudi naprej, ko je že konec pospeševalnega pasu, čuden občutek pa vseeno obstaja.

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Če jul 29, 2004 5:48 pm

V ponedeljek sem šel s kombijem v Nemčijo po motor in moram povedat da se mi je v tujini zgodila ena pizdarija (izsilil sem voznika tovornjaka, ker sem se zgubil in sem zavil dol z obvoznice pri Salzburgu -> ni bilo hudo, ker sem zanalašč to naredu, je blo zadost placa, a model je vseen blendov). Ceste v Avstriji in še posebej v Nemčiji označene 1A, za moje pojme bi bile bolje skoraj težko (pustmo obvoznico, kjer sem zalutal po svoji neumnosti). Ljudje vozili strpno, mirno, celo za traktorji, omejitve v večini spoštujejo, razen parih izjem, pa tud od teh ni noben čez kakšen ovinek na počez pripeljal -> pač malo hitreje. Večino avstrije sem prevozil sicer po AC, kjer se folk čez tunele drži omejitev dokaj strogo, ostalo pa kar leti ;)
In potem po skoraj 1000 prevoženih km pridem nazaj v Slovenijo in kaj vidim -> folk v škarje, vožnja čisto do riti (in to v nalivih), na koncu gorenjske AC, preden prideš na Celovško je en pacient "parkiral" avto (brez trikotnika ali kakšnih smerokazov) ob desni strani -> pol avta še zmer na voznem, vse to v dežju in slabi vidljivosti.
Bah...sej ni za govort.

No ja, možno da sem jest v tujini naletel na same angelčke ;);)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 29, 2004 5:59 pm

Se je tud ze zgodil, da je na AC k gres dol za center, nekdo pustil avto ugasnjen na prehitevalnem pasu.
There is no time...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jul 31, 2004 7:56 am

Mrcina je napisal/-a:Ne sam da preventivno zapelješ na prehitevalni pas, ko greš mimo izvoza, mislim da je celo to pravilo!!!

To je najbolje kar lahko storiš zase in za varnost drugih. Če se le da to stori večina ljudi. In prav je tako!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo So jul 31, 2004 11:11 am

Qwerty je napisal/-a:Jaz se vecinoma "gibljem" po Ljubljani in sem kar dosti v avtu. In skoraj vsak dan opazim kakega tujca ali neljubljancana,...

Zalost je, ker po LJ delajo kazin vglavnem vozniki s tablco LJ.

Ce gremo malo ven iz LJ, se vam ne zdi malo obupen vhod na AC pri logatcu (za smer postojna)...tam se mi zdi da je edini primer kjer mas na zacetku pospesevalnega pasu znak STOP, in ce ga spregledas te odpihne kak tovornjak, ker majo tam svoj pas...se vam ne zdi to malo nevarno ?

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So jul 31, 2004 11:32 am

dogaja se marsikaj. mislim da mnogi ne znajo ali nočejo ali nevem kaj..pač ne uporabljajo vzvratnih pa nevem kakšnih še ogledal. se mi je zgodilo da vozim cca. 170, nato me prehiteva nekdo ki vozi 200, potem pa vidiš nekoga ki se 20 m pred tabo vključuje na avtocesto...(vozi cca. 70-80) levo ne smeš, desno naj nebi šel, naprej...zavore mam itak mal bl švoh trenutno...mislm... :roll: pa sj sm predvidevov da bo šel vn, samo če že prej ni šel (ko sem bil 50 m od njega) zakaj potem ko sem 20?! :evil: res nevem zakaj morajo eni zapelat na avtocesto, takoj ko je konec vklj. pasu... :?

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte So jul 31, 2004 11:58 am

accim je napisal/-a:res nevem zakaj morajo eni zapelat na avtocesto, takoj ko je konec vklj. pasu... :?

Zato.. ker morajo. Ker je bil recimo, na začetku odstavnega pasu parkiran avto? Skoraj bi nabasal na enga kretena, ki je ustavil avto, takoj na začetku odstavnega pasu, ko se pelješ z rondoja pri Tomačevem proti Jaršam po sev. obvoznici. Sam na bremze je stisnu... da bi prižgal vse smernike.... ja bohnedej. Kar stal je tam. Enim je treba glavo odšraufat. Jim tako ali tako nič ne koristi. :evil:

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento So jul 31, 2004 12:22 pm

fantje fantje ko je v MB bila prva toča se ena baba sred lepega na koncu tunela ustavi in to na pospeševalnem .
seveda pripelje odzadi en avto direkt v njo
po dobri akciji se se baba dere če je nor policiji pa pove da je hotela počakat da toča gre mimoi

avto cesta mb- šentilj

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye So jul 31, 2004 12:54 pm

seicento je napisal/-a:fantje fantje ko je v MB bila prva toča se ena baba sred lepega na koncu tunela ustavi in to na pospeševalnem .
po dobri akciji se se baba dere če je nor policiji pa pove da je hotela počakat da toča gre mimoi

avto cesta mb- šentilj

ja fak no.... :shock: no commnet

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Ne avg 01, 2004 4:30 pm

seicento je napisal/-a:fantje fantje ko je v MB bila prva toča se ena baba sred lepega na koncu tunela ustavi in to na pospeševalnem .

avto cesta mb- šentilj

podobno sem videl na hitri cesti trzic-jesenice, takoj po koncu AC v smeri jesenice (pri trzicu) je en predor, tam se je prav tako en pameten ustavil v predoru zaradi toce in so se stirje nabasali v njega...

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 Ne avg 01, 2004 9:06 pm

Po toči zvoniti je prepozno :twisted:
Hyundai - Always There 4 U

Uporabniški avatar
Doctore
Nov uporabnik

Napisal/-a Doctore Ne avg 01, 2004 9:31 pm

Fantje, fantje, fantje.
1.)Ker imam nekaj pojma :roll: o medicini :bere in raznih statističnih podatkih :tipk , vas moram močno razočarat, da so po številu nesreč s hujšimi poškodbami in smrtjo :bow moški močno :pij: :pivo pred ženskimi pripadnicani.Če vam napišem odstotke vas bo šokiralo. :o
2.)Ker imate tudi sami verjetno boljše polovice :8 se zamislite, da na njih vreščijo :-:o trobijo, blendajo maniaki :twisted: v spuščenih :vrum z prevrtanimi auspuhi, raznimi spojlerji, modeli, ki mislijo da so sami idealni vozniki. :vrum
3.)In še nazadnje, Slovenci smo kulturno nerazviti vozniki, kar je dejstvo in posledica neizobraženosti in slabemu delovanju avtošol, ki se samo še grebejo za kandidate in dajo zelo malo na izobraževanje bodočih voznikov.
LP, Doctore.

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 Ne avg 01, 2004 9:41 pm

Doctore je napisal/-a:Fantje, fantje, fantje.
1.)Ker imam nekaj pojma :roll: o medicini :bere in raznih statističnih podatkih :tipk , vas moram močno razočarat, da so po številu nesreč s hujšimi poškodbami in smrtjo :bow moški močno :pij: :pivo pred ženskimi pripadnicani.Če vam napišem odstotke vas bo šokiralo. :o
2.)Ker imate tudi sami verjetno boljše polovice :8 se zamislite, da na njih vreščijo :-:o trobijo, blendajo maniaki :twisted: v spuščenih :vrum z prevrtanimi auspuhi, raznimi spojlerji, modeli, ki mislijo da so sami idealni vozniki. :vrum
3.)In še nazadnje, Slovenci smo kulturno nerazviti vozniki, kar je dejstvo in posledica neizobraženosti in slabemu delovanju avtošol, ki se samo še grebejo za kandidate in dajo zelo malo na izobraževanje bodočih voznikov.
LP, Doctore.

To je dejstvo, da so moški po številu nesreč pred ženskami. Verjetno je med tvojimi statistikami tudi podatek, koliko je v Sloveniji voznic in koliko voznikov :!: In glede na to primerjavo boš ugotovil, da tvoja ugotovitev skoraj izgubi na pomenu. Ne pravim, da so zdaj vse ženske slabe voznice. Je pa pogostokrat posredni povzročitelj kake nesreče. Dolgo vozim in različne relacije. Moram potrkat. Nisem še imel nesreče. Sem pa videl take stvari na cestah, da sem se lahko samo za glavo prijel. V velikih primerih je bila za volanom ženska (vožnja nasproti po prehitevalnem pasu, ustavila NA CESTI in telefonirala, vožnja po enosmerni cesti v nasprotni smeri..., ko pa sem jo prijazno opomnil, mi je pa kazala če sem jaz pri pravi, ker da ona lepo počasi vozi....)

Uporabniški avatar
Doctore
Nov uporabnik

Napisal/-a Doctore Ne avg 01, 2004 9:49 pm

Verjetno je med tvojimi statistikami tudi podatek, koliko je v Sloveniji voznic in koliko voznikov In glede na to primerjavo boš ugotovil, da tvoja

Razmerje je zanemarljivo, v 10 letih je na vsakih 10 moških voznikov razmerje žensk naraslo na povprečno 7 žens na 10 moških, od teh 7 žensk imata 2 povprečno nesrečo, samo z materialno škodo in brez alkohola v krvi, od 10 moških, ki imajo prometno nesrečo, ( hude telesne poškodbe), je v okoli 90% prisoten alkohol.

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 Ne avg 01, 2004 10:07 pm

Doctore je napisal/-a:
Verjetno je med tvojimi statistikami tudi podatek, koliko je v Sloveniji voznic in koliko voznikov In glede na to primerjavo boš ugotovil, da tvoja

Razmerje je zanemarljivo, v 10 letih je na vsakih 10 moških voznikov razmerje žensk naraslo na povprečno 7 žens na 10 moških, od teh 7 žensk imata 2 povprečno nesrečo, samo z materialno škodo in brez alkohola v krvi, od 10 moških, ki imajo prometno nesrečo, ( hude telesne poškodbe), je v okoli 90% prisoten alkohol.

No, nikoli se nisem upadal s statistiko za to področje. Samo ko takole pogledaš, ko se voziš, vidiš pretežno voznike. Nekaj se pa da razbrati iz tvojega teksta. V 90% povzroči nesrečo PIJAN moški, medtem ko 2 ženski od 7 povzročita nesrečo TREZNI. :? Kar pomeni, da nesrečo povzroči samo 10% TREZNIH moških, medtem ko je pri treznih ženskah odstotek večji. Ah, filozofiram :P
Sicer se ne vsedem nikoli pijan za volan, ampak dvomim, da bi bil tudi pijan sposoben voziti po obvoznici nasproti po prehitevalnem pasu :ue

Uporabniški avatar
Doctore
Nov uporabnik

Napisal/-a Doctore Ne avg 01, 2004 11:01 pm

He, he :EE dobro si obrnil moje besede.Nič hudega. 8)
Ja, vidiš pretežno moške za volanom :vrum , ker v svetu nasplošno velja, da ženska lahko vozi možev avto :vrum le, ko pelje njega iz gostilne :pij: .(moža)
Povej mi, ko se peljeta skupaj z ženo :8 v kolikih % se ona vsede za volan :vrum , priznam :oops: pri meni je isto :ue .V večini vozim jaz.
Danes je vožnja z avtomobilom eno izmed stresnejših :/:o:/ dejavnosti v človekovem življenju, enkrat ko te bo nekdo izsilil si izmeri pulz po možnosti še pritisk, ugotovitve te bodo sigurno šokirale. :shock:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov