Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Če avg 05, 2004 9:34 pm

kaj pa na moje vprasanje glede ciscenja platišč z kislino nebo noben nic odgovoril ali pa moram za eno vprasanje res novo temo odpirat :twisted:
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ Če avg 05, 2004 9:46 pm

lazo je napisal/-a:kaj pa na moje vprasanje glede ciscenja platišč z kislino nebo noben nic odgovoril ali pa moram za eno vprasanje res novo temo odpirat :twisted:

Ni potrebno, ker ti itak ne bo nihče odgovoril :wink:

Ko smo mi kupovali z usnjem oblečene fotelje nam je prodajalec rekel, da je za usnje najbolje da ga samo vsake toliko pobrišeš z vlažno krpo. Zdaj pa ne bi vedel kašna je tukaj razlika med avtomobilskimi sedeži in fotelji????

LP :hi

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Če avg 05, 2004 11:14 pm

lazo je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Osebno nikoli ne bom imel ustnja v avtu iz navedenih razlogov

4. poleti ga samo z maslom namažeš pa lahko gor šečeš jajca-kurja ali svoja

a ni to fajn pa ti se ena zraven vsede,pozimi jo malo hladi pa jo ti ogreješ,poleti pa shladis,sam tut veliko manj je pucanja z usnjem kot blago,pri usnju umazanijo enostvno pobrizes pa vsaj jaz mislim da se nekako veliko lazje spuca kot blago,

da nebi odpiru nove teme lahko kar tle vprašam, v veliko avtopralnicah ''ročnih seveda'' uporabljajo tisto kislino za čiščenje alu platišč umazanjo i ta sranja dol,saj se posebi ce je avto avtomatik se tista umazanija zlo rada hito nabere od bremzanja pa zažre not,kok kej ta kislina skodi feltnam ,baje z vsakim pucanjem en sloj feltne dol das,al kako,nekje jo pa mesajo 50:50 z vodo,kaksno mnenje imate o čiščenju feltn z temi dodatki in kakšne dodatke kej vi uporabljate. :?:

to je bilo moje drugo vprasanje glede ciscenja alu platišč ,saj o usnju je bilo kar dost povedano ,zdaj pa sprobat variante pa kera se najbolje obnese :wink:,ja med usnjem v avtu in forelji,usnje v avtu je kar dobro izposavljeno soncu in vrocini,vremeskim razmeram,dokler pa fotelj je v bajti,ce ga le nimas na balkonu čez ceu let, :P
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če avg 05, 2004 11:23 pm

pa nehite že s temi ˝nek prijetelj,...˝ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :roll:[/quote]

Sej če bi ti reku poimensko itak ne bi verjel pa bi spet reku,da buče prodajam, :lol: :twisted: drgač pa hvala za odgovor :D :wink:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Pe avg 06, 2004 12:24 am

glede čiščenja feltn, pomoje ti nov feltno razžrl če se s kislino puca, no saj takoj ne, pomoje jo boš prej skrivu, al pa prodau preden se bo kej poznal od čistila. kar se pa usnja tiče, za pucat je baje res dost sam, vlažna krpa, razn če je kak hud madež. pa kokr jaz vem celi usnjeni zici ne drsijo (vožnja s prijateljem), tut če greš hitr pa če gre ato počez čez uvinke, premetava te pa v vsakem zicu. če bi pa bil rad čist prmer not pa dej po zicu našiti ježke, pol pa obleč kake mehke cofaste hlače in pulover, in se novš premaknu tut za milimeter.

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Pe avg 06, 2004 1:09 am

ZEeMF je napisal/-a:glede čiščenja feltn, pomoje ti nov feltno razžrl če se s kislino puca, no saj takoj ne, pomoje jo boš prej skrivu, al pa prodau preden se bo kej poznal od čistila. kar se pa usnja tiče, za pucat je baje res dost sam, vlažna krpa, razn če je kak hud madež. pa kokr jaz vem celi usnjeni zici ne drsijo (vožnja s prijateljem), tut če greš hitr pa če gre ato počez čez uvinke, premetava te pa v vsakem zicu. če bi pa bil rad čist prmer not pa dej po zicu našiti ježke, pol pa obleč kake mehke cofaste hlače in pulover, in se novš premaknu tut za milimeter.

dobra ideja ta z jezkom ,stayling varianta :P
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 06, 2004 6:38 am

Usnje v M3, gladko, pa si pri miru, res pa je, da so zelo dobri zici, pa prpet moraš bit itak.
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr apr 20, 2005 7:20 pm

mene pa zanima če pozna kdo koga ki bi mi kvalitetno pa pocen preobleku usnjene sedeže. Zjahani so ze, ker je usnje cist nekvalitetno pa obrabljeno.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr apr 20, 2005 7:39 pm

pomoje da ti to nardi vsak usnjar al pa šivilja sam morš met šablono svojga zica...

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če apr 21, 2005 10:01 am

jaz iščem nekoga k bi to napravu za manj kot 100k (to je moja najcenej varianta) , ker baje da je nekdo enemu na forumu to naredu za 30k, pa noče povedat kdo :twisted:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če apr 21, 2005 10:48 am

stealth je napisal/-a:jaz iščem nekoga k bi to napravu za manj kot 100k (to je moja najcenej varianta) , ker baje da je nekdo enemu na forumu to naredu za 30k, pa noče povedat kdo :twisted:

Ti pelji avto na Industriju usnja vrhnika pa boš dobil vrhunsko kvaliteto. Če si že poceni kupil takega športaka bi ga moral lepo vzdrževati ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če apr 21, 2005 11:34 am

stealth je napisal/-a:jaz iščem nekoga k bi to napravu za manj kot 100k (to je moja najcenej varianta) , ker baje da je nekdo enemu na forumu to naredu za 30k, pa noče povedat kdo :twisted:

hmmm za 30k zelo težko če je pravo usnje, sky ja, sam pravo pa dvomim. edino
če je kak dober prijatu pol pa ja ;)
Slika

Creed555
Novinec

Kraj: Posočje

Napisal/-a Creed555 Če apr 21, 2005 12:14 pm

Spasky je napisal/-a:Ja, nažalost alfe nimajo kombinacije usnja in alcantare. No zanima me predvsem usnje v 156-tici, drsi ali ne? Prijatelj ma BMW 323 ci z usnjem pa ga včasih moti!
Nek prijatelj mi je spet rekel, da majo v alfi usnjeni sedeži slabši oprijem( bočni)in če hitreje vozim naj raje ne vzamem usnja
no lastniki alf, ki imajo usnje naj mi prosim malo več povejo, sploh če so imeli možnost peljati obe varianti!

Lep pozdrav

Jst ma leder zice v 147ki in spredi ne drsi čist nič ker majo sedeži dober, se popravljam odličen bočni oprijem. Zadaj je pa štala če nisi pripet in če je vožna bol sportna! Drgač so pa usnjeni sedeži super. Vsaj v Alfah! Moje mneenje.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če apr 21, 2005 10:50 pm

Infiniti:Ti pelji avto na Industriju usnja vrhnika pa boš dobil vrhunsko kvaliteto. Če si že poceni kupil takega športaka bi ga moral lepo vzdrževati

Ni problem vzdrževanje. Sam zakaj bi plačeval 3x več če nekdo naredi isto dobro za 3x manj...Brez skrbi avto bo še zmeri lep saj krša ne mislm dajat not ;)[/quote]

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če apr 21, 2005 11:05 pm

stealth je napisal/-a:
Infiniti:Ti pelji avto na Industriju usnja vrhnika pa boš dobil vrhunsko kvaliteto. Če si že poceni kupil takega športaka bi ga moral lepo vzdrževati

Ni problem vzdrževanje. Sam zakaj bi plačeval 3x več če nekdo naredi isto dobro za 3x manj...Brez skrbi avto bo še zmeri lep saj krša ne mislm dajat not ;)
[/quote]

V glavnem se da dobiti poceni, pa se pol razpoka, ali pa naguba, večinoma že v štartu naredijo nagubano. Še vedno ti svetujem da pojdeš v vrhniko. Sem videl pri prijatelju 3 nove bemfle, ki so naročili z navadnimi zici in jih potem dal preobleč pr njih - fenomenalna izdelava in šivi špica narejeni, vsakič ko dobijo avto ga jim oni zrihtajo. Frendica je isto imela avto, kupila je rabljenega, pa so ji prenovili zice, zamenjali peno da ni udrta in speštana od dolgoletne vožnje in na koncu usnje čez; vse izvrstno narejeno, tudi "žepi" za airbage v sedeži z napisi "SRS" - res kvalitetno; jaz na tvojemu mestu sploh nebi razmišljal dolgo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Stane H.
Nov uporabnik

Napisal/-a Stane H. Pe apr 22, 2005 3:33 pm

maky je napisal/-a:no jaz mam pa z usnjem kar slabe izkušnje kar se drsenja tiče. ga mamo v ML-u in p*****a tako drsi da ni res.

Res je! Drsi drsi! :woohoo

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe apr 22, 2005 5:55 pm

Jst imam v mojem usnje in prav nič ne drsi, je pa res, da nimam gladkega usnja.
Eno zelo dobro sredstvo za nego usnja prodajajo na BMW servisih, stane pa 5600 SIT (250ml)

Če koga zanima je kataloška št: 81 22 9 400 901
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe apr 22, 2005 7:50 pm

Še ene par for za nego usnja, ne samo v avtu.
http://www.avto-magazin.si/forum/viewtopic.php?t=399
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov