Napisal/-a 6killer Če avg 05, 2004 8:57 pm
No tud jas poblendam, ko sn na varni razdalji, da pol ni sitnosti, ampak je pa fora da kakor ste ze ugotovili, da folk nazaj malce cudno gleda (v smislu saj mam prizgane luci, kaj me j e b e s, ampak skor nihce (vecina) pa ne posteka vec (vsaj pio mojih izkusnjah) da bi kje ta ONI stali. No encajt sn mel se v avtu (od starega ) not montirano CB postajo in ko je bila eno noc taka priloznost v hocah , ko so na bus postaji stali (smer sl. bistrica), blendat ni blo smisla saj je bil nasprotni pas locen kao AC (iz MB veste kaj mislim), vzgem postajo, grem na 16 kanal (kanal od tovornjakarjev)in se zaderem: kanal 1-6 pozor v hocah radar v smeri slov. bistrica. to ponovim in tema, cez cajt pa slisim, kako me dva tovornjakarja posiljata v vse po spisku od 3PM naprej, ker sem ju zmotil pri cvekanju. Ok za to se ajde opravicujem (ker sem se brez predhodne najave vsilil v zvezo), ampak ker je moj stari sofer, vem, da je ta kanal v slo kao namenjen vsem voznikom za opozorila na cesti in ne cvekanju, saj bi se lahko spravla na kerega drugega izmed preostalih 39 kanalov ane? No, ker sem v tem casu ze prisel domov (doma malce v hribu, sem se enkrat ponovil opozorilo (16 kanal tisina - verjetn prisla ovadva pilota izven dosega), malce poskeniram in na 13 kanalu naletim na dva operaterja ki sta se "svercala" po "civilnem" bandu, ker o njiju nisn vedel nic, jima podam opozorilu (kaj ves morda sta pa na cesti, ziher je ziher.........), ampak kontra pa dobim sam en PM in spet od zacetka vse po spisku............. to me je tako razpizdlo, da sem ob 3 zjutraj sel ven montirat postajo in od takrat tega hudica nocem vec videt v avtu............
Nauk te zgodbe: Ocitno narodu dol visi, ce ga opozoris na "nevarnost", pac raje placa, tud prav, ampak vsaj poblendam pa se zmer...............pa ceprav mi pol kontra krilijo v abecedi za gluhoneme (vsaj podobno temu do te mere, da ti je takoj jasno, da te je poslal v PM itd......).
Sicer kateri so imeli oz se imajo montirane CB postaje, je zlo vredu, da se kaksno opozorilo znajde tud tam gori na 16 kanalu, ampak ocitno je ta "navada" ze izumrla, blendanje v smislu "pazi na radar" pa tud ni vec dalec od tega.
73 de S56ZWH (Andrej)
PS: Ocitno narodu zadostuje, da zvedo vse potrebne novice prek radija, ampak iz lastnih izkusenj vem, da to novico zves takrat ko je ze prepozno (enkrat je niti nisem zvedel, drugic pa sem slisal po radiju na zelo ironicen nacin ravno, ko me je g. milicnik povabil na preventivno "pihanje na frulico" (valda 0.00), ampak kazni za prehitro voznjo se nisem uspel ogniti (tista fora na lepe oci ocitno ni delovala (najlepsa stvar na meni).............))........., ali pa je sploh ne izves. (najbolj ziher je blendanje!!!!