Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So avg 07, 2004 11:55 pm

hanibal1 je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:
hanibal1 je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:
habbich je napisal/-a:Zakaj ze?
Spet en k je slisu od soseda, ki pozna cistilko ki je v sorodu z nekom..., da so renaulti zanic, ker mu je katra zarjavela...
Zdej bos valda napisu da ste mel doma 3 renaulte, ki so vsi bli vec na servisih k na cesti, in govoris iz lastnih izkusenj :)
Renault je j**c :D :D

Pa daj prodaj ze megana, kaj se cakas? :lol: :rofl Jaz ne morm nic rect cez renoja .. specificno cez megana ali starega clijasa. Predvsem drugi je zelo trpezn avto.

Lp, Klemen

Poglej malo naslednja linka!
http://www.autokiste.de/start.htm?site= ... 4/3100.htm
http://www.autokiste.de/psg/0404/misc/3100.pdf

Gre pa za statistiko okvar za leto 2003!

No kot verjetno ugotoviš so Renaulti na samem koncu lestvice skoraj v vseh kategorijah :!:
Tako,da vsaj ta statistika ne govori v prid Renaultu :oops:

Kolikor je meni znano avtor topica kopuje nov avto in ne starega od 4-6 let, kar obravnava ADAC. :wink:

Ja na žalost res ni Lancerja SW vmes lepo pa pokaže,da je micka kaj se tiče zanesljivosti na samem vrhu tako,da mislim,da nov Lancer SW tudi sodi na isto stopnjo!

Full hudo. Važn, da maš en (kao) zanesljiv avto. Jebeš ostalo (dizajn, opremo, vozne lastnosti, varnost). Mimogrede, micka je vse prej kot vzor japonske kakovosti. oglej si mal članke o vpoklicih... :-P

sector
Novinec

Napisal/-a sector Ne avg 08, 2004 6:40 pm

eh, kot vedno in je navada tudi po drugih forumih se je debata razvila v kreganje med rizarji in ostalimi.

ce mi je sluzilo ze par renojev brez vecjih tezav in me nikoli noben ni pustil na cesti tudi z nakupom micke ne bom veliko tvegal.

avensis in co. spadajo v razred visje, med vecje in udobnejse avtomobile. seveda je drazje tudi vzdrzevanje in se kaj ampak, kot receno, vsega tega ne potrebujem. hocem pa nov avto (pravilo; izogibaj se rabljenih zensk in rabljenih avtomobilov :twisted: )

P.S. konkurencni avtomobili (1.6) imajo vsi preko 81KW ob enakem navoru, kar avtomaticno pomeni razred drazje zavarovanje. recimo nova honda civic s starim1.6 motorjem (110KM), oprema sport stane 4mio sit. enako opremljeni in neprimerno udobnejsi ter hitrejsi lancer SW 2.0 (136KM) pa 4.3mio. znesek zavarovanja pa bo popolnoma isti. (razred 81-100KW). ravno toliko (4.3mio) stane tazadnji megane karavan dynamic confort 1.6, z manj opreme (! niti radia nima) kot omenjeni lancer 2.0 sport. haha :roll:
primerljiv lancer karavan 1.6 s podobno opremo je vec kot 600k sit cenejsi!

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Ne avg 08, 2004 11:20 pm

sector je napisal/-a:eh, kot vedno in je navada tudi po drugih forumih se je debata razvila v kreganje med rizarji in ostalimi.

ce mi je sluzilo ze par renojev brez vecjih tezav in me nikoli noben ni pustil na cesti tudi z nakupom micke ne bom veliko tvegal.

avensis in co. spadajo v razred visje, med vecje in udobnejse avtomobile. seveda je drazje tudi vzdrzevanje in se kaj ampak, kot receno, vsega tega ne potrebujem. hocem pa nov avto (pravilo; izogibaj se rabljenih zensk in rabljenih avtomobilov :twisted: )

P.S. konkurencni avtomobili (1.6) imajo vsi preko 81KW ob enakem navoru, kar avtomaticno pomeni razred drazje zavarovanje. recimo nova honda civic s starim1.6 motorjem (110KM), oprema sport stane 4mio sit. enako opremljeni in neprimerno udobnejsi ter hitrejsi lancer SW 2.0 (136KM) pa 4.3mio. znesek zavarovanja pa bo popolnoma isti. (razred 81-100KW). ravno toliko (4.3mio) stane tazadnji megane karavan dynamic confort 1.6, z manj opreme (! niti radia nima) kot omenjeni lancer 2.0 sport. haha :roll:

Pravilen odgovor!:-P

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 09, 2004 11:02 am

No pa poglejmo kako je s tem:
Lancer:
http://www.mitsubishi.ackonim.si/modeli_doprema_lancer_sw.asp

Megane (izbereš grandtour, cenik, ambient authentique, oprema confort, mašina 1.4--> ma točno tolk moči kot lancerjev 1.6):
http://www.renault.si/galerija/index.jsp

Megane je sicer 300k dražji, sam se glih zgliha ker dobiš popust (za lancerja dobiš kej?), sicer pa nebi jest o kakšni opremjenosti lancerja: 2 airbega (z besedo: dva!), radija ni vidt, samo predoprema, pri meganu maš še daljinca, pa še par igračk več no... pol pa prišteješ še dizajn, varnost, prodajno/servisno mrežo in se odločiš za micko...
Drugače ti pa želim dober nakup. :wink:

sector
Novinec

Napisal/-a sector Po avg 09, 2004 4:44 pm

1.4 masina ima manj navora. le-ta pa je meni pomembnejsi od konjicev. diesel masine ne maram. avto mora stati stirinajst dni zunaj pri -20 in potem kresniti v prvo. diesel je ze zmrznil :roll:
oprema; kaj meni pomagajo kartice, ce crkne baterija? se sedaj ne vem, zakaj imenujeno potovalni racunalnik, racunalnik, ce pa kaze manj podatkov od povprecnega stevca za kolo :lol: priznam, da je oblika lepsa in ima vecji kufer in vec prostora za sopotnike, zato pa je lancer spredaj udobnejsi in ima vsaj toliko prostora kot laguna
glasbo bi itak iz starega avtomobila prenesel. ravno gledam cenike, nova astra karavan 1.6 enjoy, brez klime, bo stala nekaj pod 4mio sit!! kam gredo cene?

Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 09, 2004 4:55 pm

sector je napisal/-a:1.4 masina ima manj navora. le-ta pa je meni pomembnejsi od konjicev. diesel masine ne maram. avto mora stati stirinajst dni zunaj pri -20 in potem kresniti v prvo. diesel je ze zmrznil :roll:
oprema; kaj meni pomagajo kartice, ce crkne baterija? se sedaj ne vem, zakaj imenujeno potovalni racunalnik, racunalnik, ce pa kaze manj podatkov od povprecnega stevca za kolo :lol: priznam, da je oblika lepsa in ima vecji kufer in vec prostora za sopotnike, zato pa je lancer spredaj udobnejsi in ima vsaj toliko prostora kot laguna
glasbo bi itak iz starega avtomobila prenesel. ravno gledam cenike, nova astra karavan 1.6 enjoy, brez klime, bo stala nekaj pod 4mio sit!! kam gredo cene?

Slika

Jah, če ti "nepotrebna" elektronika ne odgovarja, potem je najbolš, da kupš astro classic karavan al pa kakšno xsaro karavan, kakšno almero... To je vse še brez raznih igračk, več al manj, pa še za ugodno ceno jih dobiš (cnej kot lancerja+popust).
Kam grejo cene? :twisted: Nebi vedu. Pred 5 leti je dal fotr za solidno laguno 3.5M, dons je sploh ne dobiš pod 4.7... nevemnevem... Sam je pa tut res, da gre tehnologija precej hitr naprej, tko, da je to čist logično. Sam ni mi pa jasn, zakaj so avtomobili v ameriki kljub tehnološkemu napredku še vedno zelo poceni... :?

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To avg 10, 2004 4:01 pm

sector je napisal/-a:eh, kot vedno in je navada tudi po drugih forumih se je debata razvila v kreganje med rizarji in ostalimi.

Evo, on topic: nisem lastnik, sem pa ene dva tedna vozil Lancerja 2.0 SW sport. Če odšteješ notranjost, je avto zelo v redu. Poraba zna biti malo visoka, ampak je zelo odvisna od voznika. Pelje se super, tudi čez ovinke (malo genov od evota), ni preglasen, placa je dost ...
Ma pa kako malo konstrukcijsko napako, recimom posoda za vodo za šipo je desno spredaj tik za odbijačem. Če ga samo malo pritisneš (da se na odbijaču niti ne pozna), gre k vragu posoda, pa plastika pod njo ... Pa še kaka taka malenkost bi se našla, recimo klima malo nerodno piha (ponavadi v glavo), ključ je tiste sorte za žepe trgat, luči niso vrhunske ...
Ampak za ta denar je za tistega, ki prživi starinsko notranjost (in malo čuden videz spredaj, zadaj je pa super) zelo dober avto ...

sector
Novinec

Napisal/-a sector To avg 10, 2004 6:45 pm

najlepsa hvala za svoje mnenje!! notranjost mi je cisto vsec. sedi se dobro, drugace pa sem cudak, ki ga 1000 gumbov na armaturi ne gane :P kaj to pomaga, ce armatrura zacne skripati po enem mesecu voznje.
kako kaj voznje po avtocesti? ima kratek menjalnik? pri 140kmh ze tuli? kaj pa prehitevanje sleparjev. potegne fino ze iz nizkih obratov ali je treba saltati z vmesnim plinom (oz. zaletom) :D

priblizno koliksna je bila tvoja poraba?

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN To avg 10, 2004 8:19 pm

Mogoče nam ga uspe dobiti za kakšen show... Nikoli se ne ve :lol:
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

sector
Novinec

Napisal/-a sector Sr avg 11, 2004 5:30 am

GapsoN, nisem vedel, da obstaja tudi mitsubishi klub in forum :D ze berem..

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr avg 11, 2004 7:34 am

sector je napisal/-a:najlepsa hvala za svoje mnenje!! notranjost mi je cisto vsec. sedi se dobro, drugace pa sem cudak, ki ga 1000 gumbov na armaturi ne gane :P kaj to pomaga, ce armatrura zacne skripati po enem mesecu voznje.
kako kaj voznje po avtocesti? ima kratek menjalnik? pri 140kmh ze tuli? kaj pa prehitevanje sleparjev. potegne fino ze iz nizkih obratov ali je treba saltati z vmesnim plinom (oz. zaletom) :D

priblizno koliksna je bila tvoja poraba?

Menjalnik je bolj kratke sorte, ampak tam do 160, 170 km/h ni panike z vrtljaji oz. z zvokom, potem začne pa kar bogato tulit. Poraba je bila okoli 11, če se prav spomnim (je tega že par mesecev), ampak po moje se da normalno, vsakdanje voit (če si zmerne sorte) z okoli 9 ali 9,5. Motor sicer lepo potegne iz nizkih obratov, se pa tudi zelo rad vrti, tako da daje vtis precej močnejšega strojčka, kot je v resnici. Prestavlja se pa zelo lepo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov