Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride To avg 10, 2004 4:27 pm

Sej sm js tut ze dvakrat slatou rite pred mano, in verjetno jih nebi ce bi mel 30m razdalje (ali pac), slo pa je bl za neskoncentreranost pa ne-opazovanje niti tistga pred mano.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To avg 10, 2004 5:33 pm

gled evarnostne je nemški olicaj rekel da se orientirajmo hitros deljeno z dva. se pravi pri 100km/h 50 m! se tudi meni zdi primerna razdalja. čeprav je ne moreš vedno držati, sploh če se kdo na levi špuri avtobana vozi p ase ne umakne, se mu je treba malo na zadek prilepit 8)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty To avg 10, 2004 10:33 pm

ne vem no....da bi pri vožnji še tole računal :roll:
občutek...in pogled usmerjen čimdlje (to ne pomeni, da unga direkt pred tabo ne gledaš ;)) pa en uč na une odzad pri bremzanju.
tko teorija... praksa: oooo kako bi po buči tiste, ki mislijo da se bo njihov mestni avtomobilček ustavu prej ko moja CBRa in mi tiščijo v rit :x . No ja hvalabogu se to ne dogaja tako dostikrat :twisted: , pa vendar

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Sr avg 11, 2004 5:37 am

MGsax je napisal/-a:gled evarnostne je nemški olicaj rekel da se orientirajmo hitros deljeno z dva. se pravi pri 100km/h 50 m! se tudi meni zdi primerna razdalja. čeprav je ne moreš vedno držati, sploh če se kdo na levi špuri avtobana vozi p ase ne umakne, se mu je treba malo na zadek prilepit 8)

Pa 2 sekundi je baje tut kul razdalja.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr avg 11, 2004 7:44 am

MGsax je napisal:
gled evarnostne je nemški olicaj rekel da se orientirajmo hitros deljeno z dva. se pravi pri 100km/h 50 m! se tudi meni zdi primerna razdalja. čeprav je ne moreš vedno držati, sploh če se kdo na levi špuri avtobana vozi p ase ne umakne, se mu je treba malo na zadek prilepit

Pa 2 sekundi je baje tut kul razdalja.

No saj, pri 100 kmh v dveh sekundah prevoziš glih ene 55 m...

Ampak v mestu je to malo težje upoštevat oziroma v praksi tega ni. Po zgornjem pravilu naj bi npr pri 40 kmh torej držali 20m varnostne razdalje. To je skoraj dolžina dveh avtobusov! ("ta kratki" busi, ne podaljšani, kakor je večina mestnih avtobusov v LJ). Dejansko pa večina v mestu vozi največ 5m za sprednjim avtom.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr avg 11, 2004 8:20 am

saj veste vedno je razak m ed teorijo in pavzo. pa če bi tako razdaljo hotel držati je nebi mogle ker se bi ti vedno en noter "vsral"
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov