Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To avg 10, 2004 10:19 am

MIKIMOUS je napisal/-a:
Snuff je napisal/-a:ja bmw je za ene najbolsi za ene audi za ene mercedes za ene pa jugo, zate k se pa s takimi stvarmi obadas si pac cudn, k to je cist normalna stvar

Logičn da je normalna stvar, ampak k en začne spraševat kaj nej kup za 1 miljonček, pol vsi feni naprimer BMW-ja lohk tud drugi sej sploh ni važn tišijo neka stara j***a.
Sam da je njihova znamka na ostale stvari pa ne gledajo.

Pol vas pa prašam a je ta forum kredibiln, če dotična oseba dobi take odgovore. :?

Itak noben forum (razen "patriotskih" - če se seveda zanimaš za isto znamko) ni 100% verodostojen, če ga ne spremljaš dalj časa in veš od koga kaj pričakovat...
Slika

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape To avg 10, 2004 10:21 am

RES JE!!! :bow :bow :bow

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid To avg 10, 2004 10:22 am

Pa kaj, dej zastop kaj kle sprasujes ker avto na miljon kupt, k ves da bodo vsi svojo najlubso znamko povedal, kup si cliota t nov model, pa bo najbols za ta dnar.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To avg 10, 2004 10:25 am

Snuff je napisal/-a:Pa kaj, dej zastop kaj kle sprasujes ker avto na miljon kupt, k ves da bodo vsi svojo najlubso znamko povedal, kup si cliota t nov model, pa bo najbols za ta dnar.

Pr rablenih je itak ne veš kaj kupt. Lahko ti t nov model cliota za 2mio dela velik več problemov, kt lada desetka za 0,7mio sit, ba bo čist glih oprema not...
Slika

BMW RALLY
Novinec

Napisal/-a BMW RALLY To avg 10, 2004 10:25 am

Eh, zakaj clio pa golf pa....če lhk kej bolšga....? :P B :P M :P W 8)
http://users.volja.net/noones/
Zadnjič spremenil BMW RALLY, dne To avg 10, 2004 10:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid To avg 10, 2004 10:26 am

ja ne kup si nej avtomarket pa nej not pogleda kaj nej kup, ce kle ne dobi ustreznega odgovoraa,

darky
Novinec

Napisal/-a darky To avg 10, 2004 10:31 am

Stereotip veleva, da so nemški avtomobili za razred boljši od ostalih, kar je popolna bedarija, ampak eni (običajno strojniško manj podkovani osebki) temu verjamejo in če njim tako paše, jim ne bom govoril, da se motijo.
Tudi sam imam določene priljubljene znemke, kar pa še ne pomeni, da bom slepo kupoval samo njihove avtomobile.
Naučil sem se na avto gledati kot AVTO in ne na značko, ki je spredaj prilepljena.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 10, 2004 10:34 am

darky je napisal/-a:Stereotip veleva, da so nemški avtomobili za razred boljši od ostalih, kar je popolna bedarija, ampak eni (običajno strojniško manj podkovani osebki) temu verjamejo in če njim tako paše, jim ne bom govoril, da se motijo.
Tudi sam imam določene priljubljene znemke, kar pa še ne pomeni, da bom slepo kupoval samo njihove avtomobile.
Naučil sem se na avto gledati kot AVTO in ne na značko, ki je spredaj prilepljena.

Bolj se ne morem strinjat, k so dons dejanske razlike kvalitete in vsega ostalega zihr nižje kot razlike v cen.

Naute vrjel kot človkeu k prav da morjo bit psi pa avtomobili nemški, so mi renoji ratal všeč, a je to kkšna bulezn :P

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To avg 10, 2004 10:35 am

MIKIMOUS je napisal/-a:Naute vrjel kot človkeu k prav da morjo bit psi pa avtomobili nemški, so mi renoji ratal všeč, a je to kkšna bulezn :P

Renaultis akuta...
Slika

darky
Novinec

Napisal/-a darky To avg 10, 2004 10:53 am

Jaz delam, v enem podjetju, kjer izdelujemo sestavne dele za večino svetovnih avtomobilističnih izdelovalcev (BMW, Audi, Toyota, RR, PSA-Peugeot&Citroen, Ford, Garret,....). Tako kot jim mi dobavljamo določene sestavne dele, tako jim veliko večino kosov dobavljajo razna druga podjetja. Neumno je razmišlajati, da so eni bistveno boljši od drugih, če pa imajo na koncu istega dobavitelja.
SE VAM NE ZDI???

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To avg 10, 2004 10:58 am

darky je napisal/-a:Jaz delam, v enem podjetju, kjer izdelujemo sestavne dele za večino svetovnih avtomobilističnih izdelovalcev (BMW, Audi, Toyota, RR, PSA-Peugeot&Citroen, Ford, Garret,....). Tako kot jim mi dobavljamo določene sestavne dele, tako jim veliko večino kosov dobavljajo razna druga podjetja. Neumno je razmišlajati, da so eni bistveno boljši od drugih, če pa imajo na koncu istega dobavitelja.
SE VAM NE ZDI???
Razlike definitivno so, sej kvaliteto določa tudi kvaliteta sestavljanja določenih polizdelkov... Se pa strinjam, da se z velikim delom razlike v ceni plača ime im mogoče tudi design, nekaj je pa vseeno tudi na kvaliteto... Zdej je pa odvisno od človeka koliko je pripravljen dat zato...
Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 10, 2004 11:04 am

Pomoje v kvaliteti to se prav v kvaliteti k jo določ tovarna, med tovarnami ni velike razlike. Mislim, da so večje kvalitetne razlike v distributerjih. Pred leti se je Opel tako opeku.
Jest k mam golfa IV sem dvakrat menu šipo pa dvakrat ključavnico, bolezen vseh štiric, slaba kvaliteta distributerja.
Mislm pa, da so slovenske tovarne k delajo za avtomobilsko industrijo sam za :bow :bow :bow :bow . Mislm Prevent, Hidrija, Iskra, pa še jih je neki pa se jim opravičujem k jih ne poznam.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To avg 10, 2004 11:07 am

No, da še jaz nekaj povem. Jaz, kot je že nekdo pred mano napisal, gledam na avto kot na AVTO, torej mi značka na maski nič ne pomeni, pove mi pa nek občutek, ali mi je avto všeč ali ne. Zato mi je pri določeni znamki en model všeč, spet drugi pa ne. Medtem, ko t.i. patrioti poveličujejo vse modele neke znamke oziroma koncerna.
Tako mi npr. ni všeč golf, mi je pa A3, čeprav sta oba nemca.

Itak, da bo vsak hvalil znamko, ki jo vozi, morebitne pomanjkljivosti pa prikril. To je subjektivnost. Enako je, če si zaljubljen; zaradi zaslepljenosti ne vidiš pomanjkljivosti ljubljene osebe ampak le vse najnaj...

Zato vse zaprisežene znamkarje prosim za malo tolerance in objektivnosti na tem forumu.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To avg 10, 2004 11:08 am

Distributerji? Ne štekam, kaj ma distributer zravn pri slabi kvaliteti mehanizma stranskih šip pri Golfu mkIV...
Slika

darky
Novinec

Napisal/-a darky To avg 10, 2004 11:08 am

Horse..strinjam se s tabo in dejansko imaš prav. Želel sem povedati, da kljub vsemu razlike niso takšne, kot je razlika v ceni oziroma ni takšne razlike kot ljudje mislijo. Iz moje strani lehko povem, da enako pozornost in trud namenimi kakšnemu elementu za BMW ali pa za Citroena. V vsakem primeru imaš risbo, ki se je moraš držati in določene standarde, ki jih moraš zagotoviti.

iKst
Uporabnik

Re: Zakaj glih BMW

Napisal/-a iKst To avg 10, 2004 11:08 am

MIKIMOUS je napisal/-a:OK zdej pa še vozne lastnosti. Kar sem jest vozu MB-je Audije in BMW-je pa ni blo tuko mal je moj mnenje tak. ČE hočeš voziti po idealni liniji s čim manj odrsavanja in čim večjim oprijemom si kup Audija Quattro, če mislš drset skozi ovinke, je najbolj primeren BMW, če pa hočeš met prestiž ja je pa še vedno zvezda.

Tko da vas lepo prosem vse fene BMW-jev, pa tud drugih, da ne serjete po drugih avtih, k v 90% primerov iz vas govori sam estetika, pa zdi se mi da gre tuki bolj k za zdrav razum za neke vrste religijo vero.

Jaz nisem lastnik BMWja, sem se pa že nekajkrat prepričal da so to zelo dobri avtomobili. Kvalitetno narejeni in predvsem zelo športni. Takih užitkov in handlinga ne dobiš pri nobenem audiju ali benzu. Če ti je vsaj malo do same vožnje (ne do prevažanja iz A v B) ti bo BMW sigurno zlezel pod kožo. Če si pa bolj praktičen tip pa verjamem da ima recimo kak A4 avant dosti prednosti.

Sicer pa je nekaj na tem, če je večina uporabnikov zadovoljnih. Vem da obstajajo zagrizeni hondaši, alfisti, BMWjaši. Nisem pa še slišal da bi kdo bil tak pristaš Audija ali benza ali Hyundaja. Pač, nekateri avtomobili imajo dušo.

Tole z vožnjo čez ovinke pa tudi ni čisto res. Z BMWjem se boš peljal hitreje kot s podobno motoriziranim Audijem ali benzom. Quatro ti na suhi cesti ne pomaga prav nič, samo težji je avto zaradi njega in slabši filing imaš na volanu.
O kvaliteti izdelave pri mečkah pa tudi nebi izgubljal besed, ker mislim, da vsi vemo kam so padli v zadnjih letih.

Pa da povem še enkrat da nisem lastnik BMWja niti fanatični oboževalec. Če bi hotel bi si ga lahko kupil, pa raje vozim nissana, ker je za moje potrebe boljši. Samo hočem povedat, da ima BMW nekaj zelo dobrih lastnosti, ki jih veliko ljudi zna ceniti. Ko ga pelješ izstopa iz povprečja.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci To avg 10, 2004 11:12 am

Ni problem v tem da prisegas na neko znamko problem je v tem da ni objektivnosti.Se pravi da ce nekaj ni vredu na avtu da to poves ker zaradi tega nisi nic manj pripadnik znamke kot tisti ki trdi da je vse super idealno.Druga stvar je pa zanicevanje znamk in govorjenje da je vse slabo tako kot imajo to nekateri v navadi in se to bom povedal ni avtomobila ki bi bil popoven vsak ima kaksno napako neglede na znamko zato bodimo posteni in povejmo naravnost ce je kaj dobro ali slabo.

maček
Stalni uporabnik

Re: Zakaj glih BMW

Napisal/-a maček To avg 10, 2004 11:16 am

iKst je napisal/-a:
MIKIMOUS je napisal/-a:OK zdej pa še vozne lastnosti. Kar sem jest vozu MB-je Audije in BMW-je pa ni blo tuko mal je moj mnenje tak. ČE hočeš voziti po idealni liniji s čim manj odrsavanja in čim večjim oprijemom si kup Audija Quattro, če mislš drset skozi ovinke, je najbolj primeren BMW, če pa hočeš met prestiž ja je pa še vedno zvezda.

Tko da vas lepo prosem vse fene BMW-jev, pa tud drugih, da ne serjete po drugih avtih, k v 90% primerov iz vas govori sam estetika, pa zdi se mi da gre tuki bolj k za zdrav razum za neke vrste religijo vero.

Jaz nisem lastnik BMWja, sem se pa že nekajkrat prepričal da so to zelo dobri avtomobili. Kvalitetno narejeni in predvsem zelo športni. Takih užitkov in handlinga ne dobiš pri nobenem audiju ali benzu. Če ti je vsaj malo do same vožnje (ne do prevažanja iz A v B) ti bo BMW sigurno zlezel pod kožo. Če si pa bolj praktičen tip pa verjamem da ima recimo kak A4 avant dosti prednosti.

Sicer pa je nekaj na tem, če je večina uporabnikov zadovoljnih. Vem da obstajajo zagrizeni hondaši, alfisti, BMWjaši. Nisem pa še slišal da bi kdo bil tak pristaš Audija ali benza ali Hyundaja. Pač, nekateri avtomobili imajo dušo.

Tole z vožnjo čez ovinke pa tudi ni čisto res. Z BMWjem se boš peljal hitreje kot s podobno motoriziranim Audijem ali benzom. Quatro ti na suhi cesti ne pomaga prav nič, samo težji je avto zaradi njega in slabši filing imaš na volanu.
O kvaliteti izdelave pri mečkah pa tudi nebi izgubljal besed, ker mislim, da vsi vemo kam so padli v zadnjih letih.

Pa da povem še enkrat da nisem lastnik BMWja niti fanatični oboževalec. Če bi hotel bi si ga lahko kupil, pa raje vozim nissana, ker je za moje potrebe boljši. Samo hočem povedat, da ima BMW nekaj zelo dobrih lastnosti, ki jih veliko ljudi zna ceniti. Ko ga pelješ izstopa iz povprečja.

Maš prov, sam morš pa pogledat tud ceno a je rest BMW proti Audiju glede na ceno toliko boljši. Ne verjamem.

Sploh pa če dobr teste berete naj bi jih tuko A6 kot A8 bila zelo enakovredna mogoče že prehitevata. Jest mam neposredne izkušnje z A4 in BMW 3, pa nekih hudih razlik ni. Novi A4 se po vseh kritrerijih mirno primerja z BMW-jem 3, mogoče je BMW na cesti bolj dinamičen, apak le za neki procentov in me osebno ne moti, ma pa Audi bolj kvalitetno notranjost. No pa smo spet pri primerjavi. Mislm, da so premajhne razlike, da bi bilo še vredno razglabljat.

Kar se tiče distribucije. Distributerji kopujejo pri manjših tovarnah dele ki jih potem prodajajo koncernom, to so samostojna podjetja oziroma d.o.o.-ji ki so pooblaščeni da za določeno tovarno iščejo določene dele.

C0B0
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a C0B0 To avg 10, 2004 11:24 am

HORSE je napisal/-a:Ne, tukaj sploh ne gre za omejenost, ampak za patriotizem...

Jaz sem VW patriot in bom valda reku, da je VW boljši od Opla, Peugeota, Fiata,... Roko na srce, verjetno ve to ni res oz. 100% to ni res, samo takšni "klani", kot so BMW, VW, OPEL, HONDA,... imajo svojo znamko za sveto... Kdo pa je rekel, da je Bog boljši od Alaha oz. Hindujskih bogov? Takšen patriotizem lahko enačiš oz. vsaj primerjaš z religijo oz. vero.

Bog je svet, vse ostalo je zabloda. ---> VW je zakon, vse ostalo so j***a. Kakšna podobnos?

Ko smo ze pri bogovih -> Mazda= Bog ( mazdaizem ) zatorej je Mazda naj naj :P :P :P
SlikaHonda Civic 1.4i - Who needs VTI when you have Da BiNgO

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To avg 10, 2004 11:25 am

vinci je napisal/-a:Ni problem v tem da prisegas na neko znamko problem je v tem da ni objektivnosti.Se pravi da ce nekaj ni vredu na avtu da to poves ker zaradi tega nisi nic manj pripadnik znamke kot tisti ki trdi da je vse super idealno.Druga stvar je pa zanicevanje znamk in govorjenje da je vse slabo tako kot imajo to nekateri v navadi in se to bom povedal ni avtomobila ki bi bil popoven vsak ima kaksno napako neglede na znamko zato bodimo posteni in povejmo naravnost ce je kaj dobro ali slabo.

Se strinjam, samo priznam, da tudi sam ne bi povedal ravno vsega, kar mi nagaja pri avtomobilu "moje" znamke... Tudi priznam, da se tudi sam zbadljivo pošalim na račun drugih znamk....

iKst, tudi AUDI ima fane, ki imajo skupaj z VW svoj klub... Osebno sem zaradi VAG bolj na strani AUDI-ja, samo mi je pa pogon na zadnji kolesni par zelo všeč in bi mogoče celo premislil pri nakupu za kaj bi se odločil...
Glede Quattro-ta pa se ne bi strinjal s teboj. Dobro, ni ravno Audi, smo sem imel priložnost botiz Golf-a 4 1.8 in 1.8 4motion in je razlika očitna, v prid 4motion... O.K., sej je front vs. 4x4 samo na večini cest ima pomoje Quattro prednost pred zadnjim pogonom... No, pustimo sedaj to in se raje usmerimo na debato o primerjanji in ne na primerjanje...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov