Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 12, 2004 6:28 pm

hm...je razmeroma drag, motorna paleta pa ni posebej impresivna...še najzmogljivejši se zaenkrat zdi 120d...bo treba počakat M1, ki bo pa nedvomno prava mala petarda :D ...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če avg 12, 2004 6:33 pm

res je mal drag.

Una cena je za ta avto kot si ga ti vozu al za serijski model.

Pa kaj od tega kar si napisu da je v avtu je dodatna oprema??
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če avg 12, 2004 6:35 pm

auto je vreden ene 4 miljone
ostalo pa je znamka (bmw) :wink:

Uporabniški avatar
dr.Zwgbl
Nov uporabnik

Kraj: Spodnja Polskava

Napisal/-a dr.Zwgbl Če avg 12, 2004 6:44 pm

darky je napisal/-a:Se strinjam...občutno predrag.
Kaj čmo..nemcem se je itak strgalo kar se cen tiče.

da občuuuutno predrag pa še ostudno grd je. :( ne vem kaj so mislili pri dezajnu (očitno 0) ampak tole je nič od nič :(
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 12, 2004 6:48 pm

mnja...o dizajnu bi se dal tako kot vedno razpravljat na puno :wink: ...

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Če avg 12, 2004 8:32 pm

sector je napisal/-a:hja, bavarci se gredo lahko solit. prav tako A3 in novi mercedes A oz. B...gdo ma pa denar za taksne zadeve. naj mi en odrasel clovek med vami odkrito pove ali se splaca danes zapraviti ze 3, 4, mio za nov avto? trenutno si lastim avto nizjega razreda in imam z njim, preracunani vsi stroski { zavarovanje, registracija, bencin, servisi...} reci in pisi 65.000 sit na mesec!! pa avto ne servisiram na uradnem servisu in ne kupujem originalnih delov :?

Ja glej,če ti nimaš toliko denarja da bi si ga lahko privoščil,zakaj se naj grejo potem bavarci solit?
Ta avto najbrž ni namenjen tistim,ki so pred 20 leti kupovali golfa 2 dizla,zdaj pa kupujejo nov avto.Kaj bo kupil tak tradicionalno usmerjen kupec? Bmw serije 1 ali novi A3 ziher ne.Vzel bo golfa.Kaj hočem povedat,serija 1 ni namenjena zelo širokemu krogu kupcev (navsezadnje je oblika takšna,da ti je lahko samo všeč ali pa grd,vmesne variante ni) in zato je tudi cena nastavljena tako,da odstopa od morebitnih konkurentov.
In verjemi,da so v upravi naredili pred lansiranjem serije 1 zelo obsežno raziskavo trga,če lahko sprejme tak avto kot je serija 1.In zgleda da ga lahko.Kot sem pa napisal,enim je všeč,drugim ne.Ene moti oprema,druge ne.Eni so za italijane,drugi ne.100 ljudi,100 čudi.
Zdaj manjka pa še samo to,da se japsi oglasijo... :twisted:

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 12, 2004 8:51 pm

hm...že že...ampak kakšna naj bi bila ciljna populacija dotičnega modela?...namreč dejstvo ostaja, da gre za razmeroma precej drag avto :? ...

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Napisal/-a JureT Če avg 12, 2004 8:53 pm

Mercedes Benz sportcoupe ima enako ceno,pa so jih tudi kar nekaj prodali. :wink:
Je pa res da ne moremo uspeha modela soditi po slovenskem trgu. :wink: Če bi sodili po tem bi bil daewoo lano v svetovnem vrhu. :lol:

Ampak priznam,tudi meni ni všeč.Nič na njemu.Za tak denar sploh nebi razmišljal:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=139919

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Če avg 12, 2004 9:07 pm

Kar se cene tice za BMW ni niti najmanj presenetljiva kaj sele previsoka.

Stvar je taksna da se vsak tolar vlozen pozna in se v resnici ne placa samo znamko kot nekateri pravijo. Gledat je treba kako je vsak kos natancno in do podrobnosti prestudirano narejen in sestavljen. V BMW-ju se ne bos nikoli izgubil za volanom in vse je na svojem mestu (v primerjavo z kaksnim francozom) in vse dela tako kot mora delat, nic ni prepusceno nakljucjem.

Meni se izredno dopade asfericno tudi desno ogledalo in ne samo voznikovo, pa sama armaturka kako je predpostavljena da ne isces gumbov po njej ampak je vse jasno loceno ter uporabno.

Izredno mi je vsec ta vzorec ki ga ima nad radiem in potem gre proti sovozniku (kaj je to CF?). Temu se rece pozornost v podrobnosti.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 12, 2004 9:15 pm

se strinjam, ampak sportcoupe naj bi vsaj nominalno spadal razred više (kot coupe verzija c-klase), bmw 1 pa spada v razred golfa, a3-ke, megana itd...kjer vlada ubijalska konkurenca...meni je sicer 1ka do neke mere všeč...a presenečen sem, da so jo zastavili na tak klasičen način, namesto da bi še dodatno poudarili bmw-jsko športnost...tako pa se tale bmwejček od konkurence po ničemer ne razlikuje bistveno, razen precej bolj zasoljene cene...glede oblike...ni grd, daleč od tega...a tudi ni nekaj za dol past...na kaj točno pri tem modelu stavi bmw mi nikakor ni jasno...mislim, da bi bilo skrajno arogantno pričakovati, da bodo ljudje plačevali velike denarje za bmw značko na havbi...nadalje me moti motorizacija...ne dvomim, da se bom za M1 slinil kot polž s parkljevko (ko pride ven)...do tedaj pa...še najzmogljivejši motor, ki je trenutno v ponudbi je 120d s (mislim da 150 KM)...če je že 118d stal dobrih 6 mio, koliko bo potem šele ta :shock: ...

...kar pa se tiče dotičnega modela...poglejmo, kaj dobimo za podoben denar pri audiju, ki podobno kot bmw ponuja precej športnosti in prestiža...

A3 2.0 TDI Ambition
Cena 5.933.163 SIT
Zunanjost kombilimuzina , 3 v
Motor vrstni 4 / 2000 ccm / 140 KM
Gorivo / Poraba diesel
Garancija (let) 2 leti / 12 let

Slika

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Napisal/-a JureT Če avg 12, 2004 9:35 pm

Saj,kot sem napisal,tisti ki razmišlja o nakupu golfa ali astre,serije 1 še pogledal ne bo.To so ponavadi tradicionalno usmerjeni kupci,ki jim je za stvari ki jih ponuja bmw,malo mar.Upam pa si trditi,da serija 1 v vseh pogledih v voznih lastnostih poseka vse konkurente,ki si jih naštel,pa tudi izdelava je najbrž na malo višji ravni kot pri golfu 1.4 za 3,8 miljona. :wink: Tudi znamka šteje definitivno,k temu svoje doda tudi ugled znamke....V glavnem,to ni avto za vsakogar.Mogoče pa se tudi v tem segmentu skriva kakšna tržna niša.Trg je treba preizkušat. 8)
Konec koncev pa tudi smart s svojo ceno ni za zgled svoji konkurenci,pa si vseeno upam trditi da se jih po vsem svetu proda več kot pa vw lupo.

Aja,je pa že zdaj jasno,da serija 1 neka velika tržna uspešnica ne bo,pa mislim da je to kar realna ocena,če gledamo da se za enak denar dobi 1 leto staro serijo 5 (E60).

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Napisal/-a JureT Če avg 12, 2004 10:29 pm

Takle obraz pa dobi vsak voznik ob vožnji serije 1:
Slika

The ultimate driving machine... :wink:

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Pe avg 13, 2004 12:16 am

da bi ti vidu kakšen bi mel ta tip pb vožnji alfe (npr.147)ej takšen :shock: :shock:
ne ni vreden svojga denarja 100%
za njega bi dal največ 5mio :wink:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe avg 13, 2004 7:36 am

Loopz je napisal/-a:se strinjam, ampak sportcoupe naj bi vsaj nominalno spadal razred više (kot coupe verzija c-klase), bmw 1 pa spada v razred golfa, a3-ke, megana itd...kjer vlada ubijalska konkurenca...meni je sicer 1ka do neke mere všeč...a presenečen sem, da so jo zastavili na tak klasičen način, namesto da bi še dodatno poudarili bmw-jsko športnost...tako pa se tale bmwejček od konkurence po ničemer ne razlikuje bistveno, razen precej bolj zasoljene cene...glede oblike...ni grd, daleč od tega...a tudi ni nekaj za dol past...na kaj točno pri tem modelu stavi bmw mi nikakor ni jasno...mislim, da bi bilo skrajno arogantno pričakovati, da bodo ljudje plačevali velike denarje za bmw značko na havbi...nadalje me moti motorizacija...ne dvomim, da se bom za M1 slinil kot polž s parkljevko (ko pride ven)...do tedaj pa...še najzmogljivejši motor, ki je trenutno v ponudbi je 120d s (mislim da 150 KM)...če je že 118d stal dobrih 6 mio, koliko bo potem šele ta :shock: ...

...kar pa se tiče dotičnega modela...poglejmo, kaj dobimo za podoben denar pri audiju, ki podobno kot bmw ponuja precej športnosti in prestiža...

A3 2.0 TDI Ambition
Cena 5.933.163 SIT
Gorivo / Poraba diesel

Slika

Samo eno stavr si tule pozabil: BMW ima edini pogon zadaj - in je za tiste, ki to cenijo (in si pač žeijo avto nekje v golfovem razredu), potemtakem itak brez konkurence. Če si ga seveda lahko privoščijo. Sam bi samo zaradi tega mirno pljunil tolko denarja (če bi ga imel ...)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe avg 13, 2004 10:53 am

jakaracman je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:se strinjam, ampak sportcoupe naj bi vsaj nominalno spadal razred više (kot coupe verzija c-klase), bmw 1 pa spada v razred golfa, a3-ke, megana itd...kjer vlada ubijalska konkurenca...meni je sicer 1ka do neke mere všeč...a presenečen sem, da so jo zastavili na tak klasičen način, namesto da bi še dodatno poudarili bmw-jsko športnost...tako pa se tale bmwejček od konkurence po ničemer ne razlikuje bistveno, razen precej bolj zasoljene cene...glede oblike...ni grd, daleč od tega...a tudi ni nekaj za dol past...na kaj točno pri tem modelu stavi bmw mi nikakor ni jasno...mislim, da bi bilo skrajno arogantno pričakovati, da bodo ljudje plačevali velike denarje za bmw značko na havbi...nadalje me moti motorizacija...ne dvomim, da se bom za M1 slinil kot polž s parkljevko (ko pride ven)...do tedaj pa...še najzmogljivejši motor, ki je trenutno v ponudbi je 120d s (mislim da 150 KM)...če je že 118d stal dobrih 6 mio, koliko bo potem šele ta :shock: ...

A3 2.0 TDI Ambition
Cena 5.933.163 SIT
Gorivo / Poraba diesel

Slika

Samo eno stavr si tule pozabil: BMW ima edini pogon zadaj - in je za tiste, ki to cenijo (in si pač žeijo avto nekje v golfovem razredu), potemtakem itak brez konkurence. Če si ga seveda lahko privoščijo. Sam bi samo zaradi tega mirno pljunil tolko denarja (če bi ga imel ...)

Sem čakal kdaj se bo en oglasu. Tisti ki majo radi zadn pogon bojo res velik rajš kupil 1ko čeprav je mal dražja. Dražja je pa glih zarad tega. Pogon na zadnja kolesa je dost dražji. Recimo audiju prištej pol miljona pa si na ceni BMW-ja. Tako da tut glede na ceno tehnike v avtomobilu BMW-ni nabijal cene nč bol kot audi.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Pe avg 13, 2004 1:00 pm

ma jaz se ne strinjam da tisti ki ima rad zadnji pog. bo kupil
serijo 1. Tisti ki im a rad zadnji pogon bo kupil kar 3-ko in pika.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 13, 2004 1:28 pm

@martin
jakaracman je napisal/-a:Samo eno stavr si tule pozabil: BMW ima edini pogon zadaj - in je za tiste, ki to cenijo (in si pač žeijo avto nekje v golfovem razredu)

Torej ne bodo kupl trojke in pika :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

sector
Novinec

Napisal/-a sector Pe avg 13, 2004 1:38 pm

v ZDA mustang coupe V8 pride preracunano v nas denar nekaj cez 4.5mio sit. toliko pri nas recimo golf 1.6 s sportno opremo. tudi tuji avtomobili so cenejsi, sploh pri najvecjem razredu so razlike v ceni nekaj mio sit.

kdo bo kupil bmw 1? kaksen je profil kupca taksnega avtomobilcka? serija bo polomija. napovem ze sedaj.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 13, 2004 1:46 pm

Kokr jaz vem, se v ZDA sploh ne bo prodajala, za prodajni uspeh se pa ni bat, verjemi, da je mali bmw požel ZELOOO veliko zanimanja, predvsem pri ljubiteljih te znamke, pa tudi pri drugih, tak da se za prodajne cifre gotovo ni za bat...
Lahko pa pogledaš še malo BMW forume iz Severne Amerike, pa boš videl kaj si mislijo o novi enki...neki v tem smislu...gaddem, vaj dont vi get dis kar hjr in amerika :wink: Torej še američani bi ga kupovali...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Pe avg 13, 2004 2:05 pm

kot ubrneste ne mi reč da ta avto ni preeeeeedrag za to kar ponuja in predstavlja !
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov