Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Ne avg 15, 2004 3:22 pm

A kdo ve kdo je uvoznik za kinder jačke, k bi BMW isseto poštrihu na kinder jajčka, pa bi mugoče kej sponzoriral. :mrgreen: :rofl

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 16, 2004 5:56 am

Pr nas smo 88-tega kupili stoenko 1300 super s 75KM, vse je delal sam armatura je bla na voznikovi strani zraven prednjega stekla, na sovoznikovi pa 5cm stran - avto je naredu 2 hiše(prikolca pa vozi pesek, pa cegle pa strešnik - uglavnem ves material za 2 hiše smo zvozili s to stoenko) avto je imel 160.000km, ko smo morali prvič menjati sklopko. Sedaj ima 500.000 pa jo še bratranec vozi in avto dela - resda je mal gnil ampak vozi se še pa pije samo 8 litrov, kar je za tisto mašino ugodno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po avg 16, 2004 7:45 am

Pri nas pri bajti so se zvrstile naslednje zastave:
-2 fička - Eden je bil fotrov prvi avto, noter so šli štirje odrasli pa dva mulca, pa gasa vsak vikend na izlet. Drugi je bil mamin, kao drugi avto pri hiši, na koncu je bil tako zarustan, da si z makadama prišel kot mlinar. Na koncu smo ga z žlahto zamenjal za sod (prazen!)

-2 jugota - Prvega je šel foter iskat v Prištino. dol z letalom, nazaj z avtom. pol je bil še nekaj časa (mesec ali dva) na servisu, preden je dokončno zvozil... Drugi je bil kupljen pri firmi avto-bum (ki se je mogoče še kdo spomni), ki je prirejala žrebanja za jugote, ven si listek potegnil, kateri mesec v letu ga boš dobil. Plačal si ga seveda takoj. Z njim tut morje problemov, z barvo zapacan tank itd...

- Mel je foter tud fiata 1500 (ja, ne zastave 1300, ampak original italijanski), kot že nekje zgoraj rečeno, vreča cementa je bila obvezna oprema pozimi. Pol gre pa mat sama pogledat domov, pa njen foter zagleda vrečo cementa, si misli kakšnega moža pa ma, se mora s polnim prtljažnikom gradbenega materiala vozit in vzame vrečo vn. Mat seveda ni prišla domov, dokler niso splužili...

Meli smo pa še moskviča (ko se je bajta gradila), nivo, dve škodi (uni tastari) itd... Naj še povem sanjske avte mojega fotra, ko je bil čist mulac je bla to opel olympia, kasnej pa škoda coupe..

No, in pridemo do ne tak davne preteklosti... Moj prvi avto prav tako zastava in sicer 128. Tak cuker, je sestra kupila šest let starga z 29.000km!!! Avto ni šel 100km/h. No v nadaljnih petih letih je naredila zastava še dodatnih 40.000km, od tega 10.000 v mojih rokah zadnje leto. ko sem jo prodal je bila še vedno brez pikice rje, letela je 170, če je blo malce nagnjeno, pelalo se nas je pet na morje z vso prtljago... ko sem jo prodal, jo je kupec čez dva meseca zabil pijan v drevo.... Še sedaj mi je hudo za njo...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 16, 2004 1:44 pm

No pa še nekaj o pegleznu (polski fiat)

A se še spomnete, kuko ste jo zakurblal, kakšn zvok k da bi boinga verglu.
No pa gretje, pipco za gret je mela pod zadnjimi zici, grela pa je s tako brzino, da ko sem se z Lesc do Krana pelu pozim se mi je zmerom zanohtal.

Pa velikost tud ni bla njena vrlina. Jest mam 190cm višin pa kolega prov tuko s tem da ma še ene 20 kg več; no v glavnem se jest usedem v peglezn pol se pa še on butne not sem jest na drug stran vn padu, tolk o širini.

K smo šli pa tankat je pa kolega k je zadi sedu reku " hudiča ej k mi majstr u žep tanka"
Drgač je pa to gviral, na vsake tok cajta je blo treba amenat zajlo za kurblat.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po avg 16, 2004 2:23 pm

Mi je še foter govoru kako so šli na morje (Cres) s fičotom. Zadne zice ven, prednega desnga tut, pol pa not vse nabasat. Mama je sedela na eni skrinji, ki je bila namesto prednjega sedeža, brat pa je na kupu robe, ki je bila namesto zadnjih sedežev, ležal pod stropom. Par dni predno je bil po načrtu odhod domov, se je pa vreme skisal.
In valda hitr spakirat (so kr desna vrata zaklenil, pa not metal robo, pol mamo not postavl pa spet naprej not metal, tko da je bla čist zasuta z vsem bogom) in letijo na trajekt. Pridejo tja, vreme zmer slabši in nalagajo avtomobile, pa moji glih vidjo da ne bodo pršli na tist trajekt. No in pol jih mimo vrste spravjo gor. Pred njimi sta bla namreč dva nemca z Mercedesi, placa je blo na trajektu pa glih za enga fičaka. Trajekti 3 dni niso več vozil zarad neurja. :shock: :lol:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Re: Nostalgija

Napisal/-a dj_em Po avg 16, 2004 2:41 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Odpiram novo temo in upam, da bo še kkšen svojo zgodbico dopisu.

Vsi se še spomnimo naše bivše juge pa naših bivših zastav. Pa se pogovarjam z ldmi pa slišm različne zgodbice.

1. Fotr kup leta 1978 novo stoenko plača na keš, čaka ene pol leta. Pol gre pa ves vesel pono u Ljubljano, prvo kar se mu je naredlo je na tehničnem padu. Pol pa mi jamramo če kej škripa. Gremo dalje po 4 letih pa ni naredu pomoje še 40 000 km zamena motor, ne generalno prov zamenat ga je mogu. Pol se nekako normaln voz naprej neki let. Stojadina pa v 10 leth popolnoma zgnije. Voznikova vrata so mu tko zgnila, da so mu dol padla, pa jih je pol dau nekak nazaj gor, pa se voz naprej, vn pa not je hodu pa skoz sovoznikova vrata. Štos je bil k ga enkrat ustav pulcaj, no ta človk je bil tolk pametn, da je šu vrata odpirat, seveda mu padejo na noge (a se še spomnete une risanke mamli k je gunmu psu vsakič čist avto razpadu tuko nekak našmu fotru) Polcaj je bil kar neki mescov na bolnišk.
Pozabu sem ument da že pr novmu ni delu cagar za bencin tuko da ga je zmeri rukov kok ma še notr. Ja ja, kje so tisti romantični časi.

No gremo naprej, blo je v tistih časih k so se še fičoti prodajal, no pa hoče en znanc šipo odpret ni šlo, roč se je pa v prazn vrtu, kva je zdej to, ja šipa je bla podkajlana.

Leta 86 naša mat gre v Kragujevac po avto k je bil kao cnej kokr pa u lublan. Prideta z stricem dol huda zima je bla takrat. Hoče še neki zbirat glede barve, pa prav prodajalc, da ma zuni avtomobile seveda 1m pod snegom in jih gre z lopato odmetavat, pa mal po plehu pa mal mim boli ga, mat je vzela enga k je bil v salonu.

Še zadnja, od kolega fotr je mu vardburga karavan, pa podjetnik je bil. No pa so v BIH hodil mal fušat. Vardburga so fulllll naložil tuko da se je pleh na gume usedu pol so pa skrampi ga mal na vn zakrivl pa so šli...

:ue

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 16, 2004 2:45 pm

Tema je namenjena vsem tistim, k se mal z nostalgijo spominjajo bivše juge. Mislm, da so se dogajale zanimive štorije, k bi jih blo fino skupi zbrat.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 16, 2004 3:56 pm

Še mal bom zatežu:
Sem se spomnu da je mu kolega horošča, sej veste gunga tastarga volkswagna, no uglavnem mu enkrat zadeva crkne.

Pa gre vse preverjat skor use.

Pa hrošč ne da nič od sebe, pol je mu pa še enga hrošča za rezervne dele, pa ga podre pa zamena motor, pa zadeva še kr ne dela, pa grunta, pa kulega kliče pa ubadva tuhtata. No da nam predolg, diagnoza: staknjena žička pr ključavnici za kontakt.

Mu je pa že tuko zarustanga, da če je v mal večjo lužo zapelu je mogu vrata odpret da je voda vn stekla.

No rezervne dele je mu pa tud po celem posestvu, se je pol njegovmu fotru čist strgal, je za dve tavelke prikolce sestavnih delov na odpad pelu.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 16, 2004 4:38 pm

Sam kukr vem ni nobena 101 imela serijskih 75 konjev ampak 65 - 1.3 seveda.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 16, 2004 4:41 pm

a niso mel na konc floride pa tud 101-ke 1.4 motorje pa 75 kon

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po avg 16, 2004 4:59 pm

Samotar je napisal/-a:Sam kukr vem ni nobena 101 imela serijskih 75 konjev ampak 65 - 1.3 seveda.

So mele!
101 special tovarnisko 75km, glava drugacna itd...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po avg 16, 2004 5:07 pm

Ja ne kje so tisti casi :lol:
SAj nekatere stavri so ble celo na boljsem kot zdaj.
Glih berem vase poste...
Cela familija nabasana z ficakom na moje itd. Vedno smo bol;j zahtevni vedno mormo bit bolj komfortni.
Je avto mal manjsi, al pa je pri nogah mal manj placa se ze pritozujemo, kaj ces zivimo pac v takem casu...

Drugac pa je tudi fotr mel yugota 45 letnik 1982.

Pol sem se jaz eno 60-ko mel (toti motor je romal v sedanjega yugota),
pol eno 55-ko spet
pa zdaj spet 55ko 8)

Pa stric mel par jugotov, ficaka, pa gs-a ko je ga lahko celo spusto ali dvigno itd.
So bli casi...
Pol sem ze tudi dosti zgodb slisal o stoenkah v stari jugoslaviji tudi pri nas, cele prestasane z profili, letele ko snega sekira itd...
bo mogoce ker drug vec o tem povedal jaz sem se premlad da bi se tistih casov spomno :D

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Sr avg 18, 2004 5:10 am

Leto ´88 ali ´89,ne spomnem se več točn.Fotr je šel v Bor po novga yugota.Je hotu met tisto vojaško zeleno barvo.
Prijazni prodajalec:"Pa što če vama vojnička barva, pa vi niste za rat..." :shock:

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr avg 18, 2004 4:02 pm

V bivši Zastavi so vedno skrbel, da si bil pravočasno obveščen o športnih dogotkih. Govorim o fuzbalu. Če je blo kej slabega narejenga al pa sploh ni bilo si točn vedu da je mela crvena zvezda slab dan.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr avg 18, 2004 4:24 pm

Tkole gre nekak..
Na japonskem so mel tak pac tak koncn test pr avtu, da so vanj fuknli macka in ce je bil nasledn dan se ziv, avto slabo dihta, pr zastavi k so mel mal slabse standarde kot pa na japonskem, ampak podoben sistem, so pac v avto vrgl macka in ce ga nasledn dan ni blo vec noter je avto slabo dihtov..

Robi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Robi_ Sr avg 18, 2004 5:30 pm

Mi smo tudi meli Z101 letnik 82 res da nismo delali nekih hudih kilometrov samo v 125.000 kilometrih je crknalo samo:
-1x benz pumpa
-1x vodna pumpa
-1x menjana kuplonga
-1x prednji diski

drugače pa razen rednega vzdrževanja v 19 letih kolker je bila pri hiši ni bilo nobenih ekstra problemov. Pa čeprav smo občasno probavali obrate :D Pri 120km/h v drugi boli že kot formula, ko prestaviš v tretjo kar zabremza vse skup :lol: Niti avto ni bil pretirano rjav, sam ga pa ni nobeden hotel pa je romal na surovino.

Disco39
Nov uporabnik

Napisal/-a Disco39 Če avg 19, 2004 9:21 am

@Mikimous: jest se upam po stengah s svojim Discotom :):):)

Pa se storija: Se je moj fotr pr 16ih k je bla njegova mat neki bolana usedu u fica, nalozu staro mamo, pa jo odpelu v Trst u soping. Valda se ni mel izpita in tud na carini se niso zmenil za to. Pac je vnuk pelu babico v Trst a ne? No, pol je pa lepo do 18tga vozu povsod in se na voznje za izpit se je prpelu s ficom (takrat je mel ze svojga) pa se sam usedu v instruktorjevega in lepo pelat po programu :D

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če avg 19, 2004 9:29 am

Disco39 je napisal/-a:@Mikimous: jest se upam po stengah s svojim Discotom :):):)

Ok reč da sem ne vem kva ampak ne vem pa kva za en je tvoj avto. M'n je pršlo neki na misu, ampak dej raj povej kva je za en. :D

Ja jest svojmu tud čez robnike nočm. Je tok nizek da je bil že krščen.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če avg 19, 2004 9:31 am

MIKIMOUS je napisal/-a:
Disco39 je napisal/-a:@Mikimous: jest se upam po stengah s svojim Discotom :):):)

Ok reč da sem ne vem kva ampak ne vem pa kva za en je tvoj avto. M'n je pršlo neki na misu, ampak dej raj povej kva je za en. :D

Ja jest svojmu tud čez robnike nočm. Je tok nizek da je bil že krščen.

Jaz vem da je land rover discovery (sem pogledal podatke).

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 19, 2004 3:13 pm

Sej potemtakem tut moja Favoritka letnik 90 spada pod nostalgijo. Sedaj tut meni ni noben robnik vec problem. Pri menjavi zadnjih amorizerjev sm se pac odlocil, da bi avto mal dvignu. In so mi jih nardil tako, da je salcka na samem amortizerju 2 cm visja kot original. In avto je sedaj zadaj visiji za 7 cm. Vsaj ce ga primerjam s sosedovo 'serijsko'.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov