x - men je napisal/-a:MIKIMOUS : ta je pa bosa, da niso Francozi smeli uporabljatoi tehnologije VW. Saj je vseskozi glavni dobavitelj sistemov za vbrizg dizelskega goriva BOSCH ki nima pomislekov, da jih prodaja francozom. Sploh so pa tehnologijo Common-rail iznašli v Fiatu, le francozi so jo bolj razširili zaradi specifike svojega trga .
Bor je napisal/-a:Kakšen dizel!![]()
Dizel bo itak pršu na isto ceno k bencin. Pol pa praktično ne bo več razlike. (Mal manjša poraba zato pa par 100k drazji avto). Ne bo več neke računice. Moje mnenje.
Drgac pa poznam tud pasata ki je pr 50k km crknala turbina pa je niso hotli na garancijo menjat dokler ni tip znoru ( še dober da je pravnik) pol so pa zamenjali. Je pa odletu ležaj in se je turbina dobesedno razletela.
TITan je napisal/-a:MIKIMOUS je napisal/-a:Dizel ne more priti na isto ceno kot bencin zaradi cenejše proizvodnje. Tako majhna razlika je le v sloveniji
Kaj pa Švica pa Anglija? Tam je dizel že mal dražji od bencina.
MIKIMOUS je napisal/-a:Drgač pa enaka kubatura popije občutno manj goriva.
Primer iz mojih izkušenj Golf 1.6 105 konjski popije realno ne po nekih normativih 11 litrov moje vožnje 1.9 TDI 90 konjski golf ki ga vozm popije 6.8 l goriva po moji vožnji. To ne pomen da ga šparam. Po ravni cesti pri hitrosti med 90 in 110 km/h je lahko pri tem TDI-ju 3.9 l/100 km. Dobr si preberte pod kakšnimi pogoji tolk popije. Da nebi kdo kej drgač guvoru, TDI-ja je pa sam od zuni vidu.
woolff je napisal/-a:Dizel se splača, če delaš z njim več kot 20-25 k km na leto drugače ne in to je preračunano. Za prej omejeno mazdo je letni redni servis 60 ksit ne glede na prevožene kilometre za seata oz. golfa pa od 35 do 45 ksit. Za primerjavo je mene za corso stal letni servis 15 k sit
MIKIMOUS je napisal/-a:woolff je napisal/-a:Dizel se splača, če delaš z njim več kot 20-25 k km na leto drugače ne in to je preračunano. Za prej omejeno mazdo je letni redni servis 60 ksit ne glede na prevožene kilometre za seata oz. golfa pa od 35 do 45 ksit. Za primerjavo je mene za corso stal letni servis 15 k sit
Letni servis kušta 22 000 SIt Tok je bil moj zadnji pred enem mesecem, 75 000 km. Res je da se določeni servisi dražji mislm da je na 50 000km tam okol 50k, da je 100000km okoli 110k SIt.
Mislm pa da ne moreš corso pa golfa pa mazdo 6 v ist koš metat, trije popolno različni tipi.
Ja sam še to k tolk govorijo... kaj ni treba hodit vsako leto na servis tud če se ne preseže tistih kilometrow
PS vsi govorijo od tem izračunu jst pa ga nism še vidu
Še nekaj o vprašanju .... jst sm vozu TDI (DI rdeče) 115 golfaIV in gre vredu
Jst mam pa HDI in sm tudi zelo zadovoljen
LP
woolff je napisal/-a:Ja sam še to k tolk govorijo... kaj ni treba hodit vsako leto na servis tud če se ne preseže tistih kilometrow
PS vsi govorijo od tem izračunu jst pa ga nism še vidu
Še nekaj o vprašanju .... jst sm vozu TDI (DI rdeče) 115 golfaIV in gre vredu
Jst mam pa HDI in sm tudi zelo zadovoljen
LP
Najdaljše intervale mislim, da ima opel pri astri in sicer 60k km oz. na dve leti.
Izračunaš si sam, s tem da upoštevaš ceno nafte oz. benza, zavarovanje, davke oz. dajatve in servis. Potem pa primerjaš kilometrino, ki si jo naredil z avtomobilom. Najlažje ti je, če imaš dva avtomobila na razpolago
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov