Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po avg 23, 2004 3:18 pm

folk vi ste nori , res

hummer, pejt se pelat z enim in drugim in kup kar ti bolj sede :wink:

ne glej na statistike , jest si kupim avto keri mi najbolj leži in sede za vozit in v katerem uživam ob vožnji, pač vozm renoja in to starga 10 let in se po statistiki vsak drugi dan na servisu :P , ma kake ma folk ej

tko da kupi avto ob katerem boš užival ob vožnji, sprobi oba mogoče se boš pa pol za kerega drugega odločil, tko to gre

kako ti pa avto dela je pa tko:

TAKO KOT TI Z AVTOM TKO AVTO S TABO :wink: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po avg 23, 2004 3:45 pm

merodajna mnenja o renaultih so samo mnenja tistih, ki so ali še vozijo renoja več let in so si v tem času nabrali bolj ali manj pozitivne izkušnje...

...klobase v stilu, kupi renoja pa boš vsaka 2 tedna na pregrešno dragem servisu, povejo več o inteligenci osebka, ki to piše, kot pa o renojevi kvaliteti...ljudje iste baže pa, če omeniš kakšno napako pri njihovi omiljeni znamki, takoj tulijo, čes kaj pa ti veš, če ga še nikoli nisi sprobal...

...nadalje se sklicujejo na razne statistike in raziskave, a je že tako, da najdemo malo morje totalno nasprotujočih si podatkov in vsak bo uporabil tisti podatek, ki mu je všeč, tisti ki pa mu niso, pa jih enostavno spregleda in zamolči...

...edino kar šteje so osebne izkušnje...kaj pa so povedali vaši kolegi, strici, tete, fotri in mtke me baš boli Qrac...naj se logirajo in to povejo sami...
Zadnjič spremenil Loopz, dne Po avg 23, 2004 5:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Po avg 23, 2004 3:58 pm

Točno se strinjam z Loopz-om :wink:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
PriSon
Novinec

Napisal/-a PriSon Po avg 23, 2004 5:14 pm

Vsak drži za svojga...za ta dnar bi recimo jaz kupil Ford Mondeo tddi oz. tdci! :lol: :lol:

Drugače pa svetujem, da se pelješ z obema malo daljšo turo in boš videl kateri ti bolj ustreza!!! Mislim, da se dandanes lahko pri vsaki avtohiši zmeniš za testno vožnjo!!

Dosti sreče!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po avg 23, 2004 5:28 pm

Kater mesec v 2003 megana gledaš? Da ni to kakšen predpotopen testni avtomobil, ki ga boš res mel dva tedna na servisu.
Moja odločitev: megane.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Po avg 23, 2004 5:30 pm

Novi renoji se men ne zdijo najbols zaneslivi sploh prvi letniki nekega modela. Pri sosedu, ki so mahnjeni na renoje so meli pri zadnjih dveh kar nekaj tezav in sicer clio 3 gen, in pa megan 1 gen. Oba avtomobila sta bila kar nekajkrat na popravilu vendar pa to v casu garancije in so bila ta popravila zaston ko so po nekaj obiskih servisov avcto ustimal pa dela kot urca. Oba tako megan kot clio po nekaj popravkih na servisi v casu garanciije sedaj opravlajta svoje poslanstvo z odliko.

Tko, da saj moje mnenje o renaultih je tak da nikol prvega letnika kupet ker bos mel probleme po kakem letu ko so porodne tezave odpravljene pa ni vec problema. tko d jest tega prvega letnka nebi kupval amapk bi uzel malo novejsga.,
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man Po avg 23, 2004 5:43 pm

Aja pa Elantra samo z enim spojlerckom zadi in pravo barvo zgleda bols kt megan

Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po avg 23, 2004 7:03 pm

hyundai, definitivno

ok, saj vem, da sem pristranski :oops: ampak saj so že drugi potrdili, da je resnica ;)

da še citiram reporterja milana: "resnica ni plenica, pa vendar marsikomu smrdi"

do zdaj se je baje prvič v petih letih zgodilo, da so eno serijo hyundaijev klicali nazaj in to je bila lih moja serija getzov, ker je bil en kabel pretanek bojda in "baje" lahko oksidira, pa je lahko nevarno, ker je pač za ABS, drgač pa je zadnja napaka bila na letniku 98 accenta (še taokroglega kot jih imajo recimo JOYride, Bsmuk itd.), ko je bil sprednji desni odbijač pretanek in se je zvijal, pa so jih "po želji" zamenjali - baje

jaz sem zadovoljen, pa do sedaj še nisem slišal od nikogar, ki vozi hyundaička (govorim z dostimi lastniki - na servisih, na netu, na srečanju (rojstni dan) sem jih spoznal zelo dosti...) in vsi pravijo, da bodo krepko premislili, če bodo še kdaj kupili drugi avto, kot hyundai - tudi jaz vem, da bom, čeprav dvomim, da me bo ta želja spreletavala (ok, priznam, morda ob kakem volvotu za zelooooooo stara leta)
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po avg 23, 2004 7:08 pm

Slika

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man Po avg 23, 2004 7:32 pm

UF dobra je regy dobra. Jest tut tako mel :))
Sam je pa tut una moja slika huda pa je u bistvu cist stocka sam zadnj spojler pa ma hudo crno barvo

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po avg 23, 2004 7:38 pm

Sanje svinje kukuruz.

Ne da se mi pisat - pejt se peljat z obema, potem pa kupi megana... :D

:wink:
Slika

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po avg 23, 2004 7:54 pm

Moj nasvet je takšen: Ne oziraj se preveč na bolne nasvete nekaterih tu gor, ki so apriori proti Renaultu, oz. tisti znamki, katere ne vozijo. Jaz sem se lani odločil za Megana II in ni mi žal. Z avtom sem zelo zadovoljen, gre kot urca BP. Sploh pa je nesmisel primerjati Megana I in II tako po raznih statistikah kot tudi ne po vožnji itd...Po cca. enem letu in 25.000 prevoženih km, vse dela tako kot mora in nič ne škriplje, kot si marsikdo tu od vas predstavlja...
Povejte mi prosim, kdo mi lahko garantira, da se mi ne bo npr. nova Toyota, Mazda oz. katerakoli druga znamka avta, manj oz. nič kvarila?
Nimam nič proti Hyundai-u, oz. Lantri, vendar gre v tem primeru tu, glas za Megana...
LP
tom2

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po avg 23, 2004 7:58 pm

Med tema dvema bi uzeu Elantro kadarkoli. Servisi so res poceni, nikoli ne komplicirajo zadeve če je kej za zamenjat - Ne pozabi da je hyundai po zanesljivosti na 2. mestu skupaj z hondo, takoj za toyoto. -Statistika pa če je komu všeč ali ne pove najboljšo resnico glede kvalitete vozila; tko da tisti ki ji ne verjamete držte pesti sami sebi da vas nakup ne bo tepel po denarnici ker ste postali del spodnje lestvice statistike.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Po avg 23, 2004 8:16 pm

INFINITI je napisal/-a: - Ne pozabi da je hyundai po zanesljivosti na 2. mestu skupaj z hondo, takoj za toyoto...

Ne bo pozabil, verjemi... :bow :bow
tom2

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 23, 2004 8:25 pm

INFINITI je napisal/-a:Med tema dvema bi uzeu Elantro kadarkoli. Servisi so res poceni, nikoli ne komplicirajo zadeve če je kej za zamenjat - Ne pozabi da je hyundai po zanesljivosti na 2. mestu skupaj z hondo, takoj za toyoto. -Statistika pa če je komu všeč ali ne pove najboljšo resnico glede kvalitete vozila; tko da tisti ki ji ne verjamete držte pesti sami sebi da vas nakup ne bo tepel po denarnici ker ste postali del spodnje lestvice statistike.

Že mogoče... zato je mel fotr v dveh letih z novo sonato za dobro tretjino avtomobila stroškov. In to na super ugodnih servisih, kjer ne poznajo besede garancija oz. tovarniška napaka na motorju in menjalniku. In potem je na koncu po dveh letih dobu manj kot polovico cene zanj. WOOHOOO. I kaj boš kupoval megana, ki ga še ni na adacovi tabeli. Brezveze, raj kup avto, ki je kakšno generacijo za drugim. :wink:
moja napaka: elantro, brez dvoma! :roll:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po avg 23, 2004 8:48 pm

metallic je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Med tema dvema bi uzeu Elantro kadarkoli. Servisi so res poceni, nikoli ne komplicirajo zadeve če je kej za zamenjat - Ne pozabi da je hyundai po zanesljivosti na 2. mestu skupaj z hondo, takoj za toyoto. -Statistika pa če je komu všeč ali ne pove najboljšo resnico glede kvalitete vozila; tko da tisti ki ji ne verjamete držte pesti sami sebi da vas nakup ne bo tepel po denarnici ker ste postali del spodnje lestvice statistike.

Že mogoče... zato je mel fotr v dveh letih z novo sonato za dobro tretjino avtomobila stroškov. In to na super ugodnih servisih, kjer ne poznajo besede garancija oz. tovarniška napaka na motorju in menjalniku. In potem je na koncu po dveh letih dobu manj kot polovico cene zanj. WOOHOOO. I kaj boš kupoval megana, ki ga še ni na adacovi tabeli. Brezveze, raj kup avto, ki je kakšno generacijo za drugim. :wink:
moja napaka: elantro, brez dvoma! :roll:

Ma ja-zanimivo da ima moj sorodnik že 5 let sonato z krepko čez 200 tisoč km. Je le redno servisirana, vozijo jo pa vsi v firmi tako da je totaly abused in BREZ ENE NAPAKE. Jst sm meu neko napako na mojmu kupeju na menjalniku, zaradi katere mi je požrlo 2 sinhrona; lahko bi me vlekli za nos in menjali sinhrone do izteka garancije; vendar je vodja servisa na avtotrejdu pristal da brezplačno zamenjajo celoten menjalnik z novim; od takrat nobene napake več. Nadalje mi je na menjalni ročici počil 0.5 mm velik košček plastike-lepotna napaka torej, brez enega ugovora so ob opozorilu na ta detajl prišraufali novo. Avto je sedaj že več kot leto dni izven garancije- odkrili so majhno razpoko na kolektorju, kolektor in katalizator sta iz enega dela, zato je bila edina možnost kompletna zamenjava - guess fakin what? - del so mi zamenjali brezplačno, celo delovne ure nisem plačal in so mi prišparali 110.000 tisoč sit; pa še novi kat sem dobil na račun tega. Moji računi za ta avto pa ne presegajo 15-16 T sit na servis; tko da vleci koga drugega za nos :wink:
Še posebej za tisti del o tretjini stroškov v dveh letih; na avtu ki ima 3 leta garancije na kompletno vozilo si se pošteno zlagal
Zadnjič spremenil INFINITI, dne Po avg 23, 2004 8:59 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po avg 23, 2004 8:55 pm

Omelo je napisal/-a:Ja uglavnm, če boš kupu Renaulta, boš vsake 14 dni na servisu, kateri bo pregrešno drag. Kar nekako pomeni, da bi, če bi kupil Elantro, lahko brez pregrešno dragega servisa, kupil še eno v enem letu.

Folk, bolni ste usi po vrsti. Poznam precej ljudi, en kolega je z Meganom Coupe, naredu 80k km v enem letu! Niti enga problema ni mel z njim!

Jst mam Twingota, tut nobenga problema.

Sestrična ma Cliota, dizla, l 04. tut nobenga problema.

Tako da ne rabte tle nekej pametovat, sploh če ga nimate!

Ke nekateri že prou najedate s tem sranjem. Pa j**eš statistiko!

:con
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 23, 2004 8:59 pm

Včečem za nos? a ti veš kolk stane nov menjalnik? Namreč neki je zašteku, ostala je ena sama prestava in mojster je reku: Vaša krivda gospod. novga! v redu, nov menjalnik. in to po ene 10kkm prevoženih. Si je fotr mislu, sej zdej bo pa dobr. Falus bo dobr. Čez par kkm je zaribala mašina. Kr tko, nivo olja je bil kul, nobene rdeče lučke, sam pokadil se je. Mehankar: vaša napaka gospod. Pa so zamenal ene "pol" mašine. (in to na mickini mašini, ki do takrat še ni vidla cifre 4k rpm!) No in potem še fotrova velika napaka, ker ni vzel kaska: mat se je mal na parkirišču zaletela, airbaga sta se sprožila in je šlo še ne vem kolk jurijov. No in potem sta bla tastara še mal bl razočarana, ko sta mislila, da bosta dobila vsaj ene 2M, pa sta za 2 leti star avto dobila manj kot 1.5M (avto je bil umes popravljen). mogoče je bil pa '97 hyundai bistveno dražji? :shock:

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man Po avg 23, 2004 9:01 pm

Tom2 upam d z unimi bolnimi nasveti nisem bil mislen jaz.
Ker jaz nisem dajal nikarsnih nasvetov ampak sem samo povedal izkušnje soseda z renaulti, ki so jih jupl koj k so vn prsli in so joh mucile porodne teazve.
Prav tako pa sem lepo napisal da po odpravi le teh tezav nadalnih problem ni blo vec . In zato sem mu svetoval naj ne kupuje tistega avta, ki je bil med prvimi izdelanimi. Nikjer nisem omenil naj ne kupi renaulta.

Upam, da se razumeva pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Po avg 23, 2004 9:09 pm

music_man je napisal/-a:Tom2 upam d z unimi bolnimi nasveti nisem bil mislen jaz.
Upam, da se razumeva pa lep pozdrav

Ne, nisem imel tebe v mislih. Sploh, pa sem tudi jaz že naletel na tak avto z porodnimi težavami... :pivo
LP
tom2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov