Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog To avg 31, 2004 6:14 pm

Hm, samo meni ne dela ta HTML koda v podpisu, v nastavitvah pise da je HTML izklopljen , ceprav imam na "Vedno omogoči HTML: DA" ...

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Kraj: Žiri

Napisal/-a Bossek Sr sep 01, 2004 2:39 pm

maddog je napisal/-a:Hm, samo meni ne dela ta HTML koda v podpisu, v nastavitvah pise da je HTML izklopljen , ceprav imam na "Vedno omogoči HTML: DA" ...

sedaj sn mal poprav tko da na povečini forumih dela

prej na suxu ni prjel ker majo drug tip foruma....če hočeš pa tukaj met v podpisu pa samo tisto kodo, ki je na strani napisana pod povezava za na forum kopiraš in naj bi delalo
Slika

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Sr sep 01, 2004 5:26 pm

Hvala, zaj pali ;) Lahko bi naredil se, da ne bi bilo belega ozadja na slikci (transparentnost) ;)

[edit]

Pri Povprecni porabi bi lahko poleg avtomobilov pisalo tudi nicke uporabnikov ;)

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Sr sep 01, 2004 8:57 pm

maddog je napisal/-a:Hvala, zaj pali ;) Lahko bi naredil se, da ne bi bilo belega ozadja na slikci (transparentnost) ;)

[edit]

Pri Povprecni porabi bi lahko poleg avtomobilov pisalo tudi nicke uporabnikov ;)

hvala za idejo

zdej se dela nova slikca pa bom naredu da bo še za nick plac pa še transperent bom probal narest :D

bom obvestil
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 01, 2004 10:18 pm

fuuuul fajna stran! vsa čast! :DDD :pivo
Slika

Vremenko
Nov uporabnik

Napisal/-a Vremenko Če sep 02, 2004 3:24 pm

Res zelo huda stran. Sam nekaj ne štekam glih najbol. Kaj pomeni oz. kaj računa stolpec >povprečna< pod pregledom porabe. Ali to računa povprečno porabo na tank, ali celotno povprečno porabo. Kajti v mojem primeru mi računa kar celotno povprečno porabo. Za primer:

Zadni vpis z današnjega dne: s 35.45 litrov sem naredu 733,8km, kar znese v povprečju 4.83, men pa kaže 5.09. Fora pa je, da je 5.09 v resnici celotna povprečna poraba za vseh pet vpisov.

Edit: Zdaj dela vse OK.
Zadnjič spremenil Vremenko, dne So sep 04, 2004 8:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Če sep 02, 2004 8:13 pm

Vremenko je napisal/-a:Res zelo huda stran. Sam nekaj ne štekam glih najbol. Kaj pomeni oz. kaj računa stolpec >povprečna< pod pregledom porabe. Ali to računa povprečno porabo na tank, ali celotno povprečno porabo. Kajti v mojem primeru mi računa kar celotno povprečno porabo. Za primer:

Zadni vpis z današnjega dne: s 35.45 litrov sem naredu 733,8km, kar znese v povprečju 4.83, men pa kaže 5.09. Fora pa je, da je 5.09 v resnici celotna povprečna poraba za vseh pet vpisov.

Če sem se zmotu, se opravičujem za ta post.

joj s temle računanjem sem mel že problemu precej :evil:

sedaj je v razvoju itak čisto nov sistem za računanje pri katerem boš lahko vnesel tako število kilometrov, ki jih kaže števec ali pa koliko kilometrov si naredil.

tole tvoje rezultate bom pa pregledal pa ti sporočim kako je prišlo do teh izračunov :roll:

P.S. OK napaka za napačno kalkulacijo je v kodi. Napaka bo popravljena pri noven sistemu, ki upam da bo kmalu dokončan.
Slika

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek So sep 04, 2004 11:04 am

Tko narejeno je bilo kar precej popravkov na samem računanju in vnosu porabe.
Pa najbol da kar povem:
1. Dodana je možnost vnosa prevoženih kilometrov
2. Popravljeno je bilo računanje povprečne(sedaj naj bi bilo pravilno :roll: )
3. Pri vpisu datuma je izbira iz koledarja

To nej bi blo za enkrat, kmal pride pa še kej več.

LP
Bossek
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So sep 04, 2004 12:59 pm

nekaj ti ne štima :?

tole dobim ko se hičim prijavit z userjem in kodo

Parse error: parse error, unexpected $ in /home/web/muha.cc/poraba/poraba.php on line 90

neki si z spremenljivkami zamešal

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek So sep 04, 2004 2:15 pm

red_mamba je napisal/-a:nekaj ti ne štima :?

tole dobim ko se hičim prijavit z userjem in kodo

Parse error: parse error, unexpected $ in /home/web/muha.cc/poraba/poraba.php on line 90

neki si z spremenljivkami zamešal

sem na hitro preletu kodo in napake na tej vrstici nisem našel. Je pa res da sem zjutraj še razvijal sistem za računanje tko da možno da si ravno ob kakšen uplodadu odprl stran.

Dodal sem pa še nekaj novega:
preledaš lahko porabo ostalih uporabnikov(seveda če oni dovolijo <- to se nastav pod uredi avto)

red_mamba: če še opaziš napako mi sporoč, hvala

LP
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So sep 04, 2004 2:35 pm

aha, zdej je pa ql

drugače sem se pa poizkusil logirati okoli 13.15 danes

če najdem sporočim, me pa zanima kako si naredil izpis porabe, je to java?

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek So sep 04, 2004 3:50 pm

[quote="red_mamba"če najdem sporočim, me pa zanima kako si naredil izpis porabe, je to java?[/quote]
Ne vse je PHP dela pa z mySQL bazo.

BTW: v načrtu je še da se bo lahko podatke izvozilo v excel ali v PDF format.

Če imate pa še sami kakšne ideje pa le na dan z njimi :idea:
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So sep 04, 2004 6:17 pm

ja PHP in MySQL baza vem, tudi sam pišem v PHPju. Mislil sem kako dinamično izpišeš vrednost v podpis :wink:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
pirpiksna
Nov uporabnik

Kraj: JN76TL-Maribor(okolica)

Napisal/-a pirpiksna So sep 04, 2004 6:58 pm

Hay!

Zlo zanimivi podpisi....glede porabe........upam, da avtorja ne moti, ampak sem predlagal v eni drugi temi, ki je namenjena idejam okoli posodobitve portala (www.avtomobilizem.com), da bi se tovrstni podpisi in evidenca vodila tudi na forumu (sem dopisal da morajo avtorja vprasat......za dovolene.....), moti me le to, da ko gledam vase "porabe", da ne vem za kaksne hrcke gre..........(mislim, da nebi bila slaba ideja, ce bi se v podpisu izpisalo, za kak tip motorja gre (kubiki, moc, vrsta........itd (tud za kak avto gre (tip in model) nebi blo slabo)) oz. o kaksnem avtu je sploh govora.......... Ker recimo mal lahko v avtarju sluzbeni "stroj" od fotra in mu vodim evidenco......npr. MAN GT-A XXL (ito tnx za info zadnic na ovem forumu(tovornjak.net)), ki nima povprecne porabe pod 30l/100km......no in recimo, da meni to spodaj pise, bi blo res malce cudno ane? WTF? za kak stroj se gre........ Tako, da kolikor vidim, vam vasi "hrcki" pijejo malo (recimo) tam okoli 6l, ampak kako pa naj sedaj vem za kako "mrcino" se gre............ No to je samo moj predlog..........sicer pa pocasi se bom tudi jas prjavo za evidenco vodit.......zlo dobra ideja je......(bo vsaj kregarije okoli porabe avtov manj....ker narod nebo mogo nabijat da njemu extra malo zere..........tak da tudi nebi bilo slabo, da bi bila "poraba" za vse clane obvezna..........ce je nimas, sploh ne govori, kolk ti "pije", ker ti ne verjamem, dokler ne dokazes z trenutno povprecno in evidenco, kolk, gdaj, za koliko in pri koliko km si tankal..........no temu jas recem argumentiraje svoje izjave), ker dobim za nekaj dni svojo prvo lastno "zvau" (sicer je bolj kljuse, kot zrebec, ampak ze stari ata so pravli, da se senkani kobili ne gleda v zobe.........).......
73 (LP) de S56ZWH (Andrej) ex 6killer

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek So sep 04, 2004 9:56 pm

pirpiksna ni slaba ideja....bom dal da bo pisalo

red_mamba: če dobr pogledaš imaš na strani 3 linke, 1 je za na stran, 2 je za na forume kot je ta(se pravi phpBB tipa) 3 je pa za na forum kot je mobisux ker je uBB tip tko da poprav da se bo videlo :P
P.S. Uporabi 2 link
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So sep 04, 2004 10:02 pm

Pa kaksen pavsal vn iz tega potegn. Recmo 2000 Sit na mesec.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne sep 05, 2004 7:28 am

ja to sploh nisem dobro pogledal, samo bi načeloma morala HTML koda delati povsod samo admini ne smejo bit paranoični pa mora bit HTML koda omogočena ;)

drugače sem pa sedaj videl da imaš sliko tipa *.png, torej če si prav predstavlam imaš shranjeno predlogo slike, na katero potem php doda txt in zapiše novo porabo.
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne sep 05, 2004 8:47 am

Hm... jest mam tako evidenco za svoj avto v excelovi datoteki za pretekli dve leti pa par mescov. skor enih 60kkm pa okol 900k bencina. A bi se dalo to kako uvozit?

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Ne sep 05, 2004 10:40 am

Mate je napisal/-a:Hm... jest mam tako evidenco za svoj avto v excelovi datoteki za pretekli dve leti pa par mescov. skor enih 60kkm pa okol 900k bencina. A bi se dalo to kako uvozit?

bi se dala z ne preveč dela, lahko mi pošleš e-mail pa pripni excelovo datoteko in bom uredil, če si že registriran še napiš na kater uporabnišk ime vpišem podatke.

red_mamba: načeloma v forume ne moreš ustavlat direkt html kode temveč phpBB tage ki so mal drugačni. Glede slike je pa tko. Slika se ob vsakem prikazi generira nova, tako da je poraba res trenutno povprečna. Seveda je pa nova slika v nastajanju in bo do večera po vsej verjetnosti narejena(gor bo uporabniško ime, avto, prostornina in moč).
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne sep 05, 2004 4:07 pm

Bossek: najlepsa hvala. Tole zdej dela, edino podpis se ne vem ce dela.

Dobra stran, edino zdej bom mogu na dve mesti pisat stroske 8)

Tud podpis dela :con

Se neki... zakaj ne zracuna "tocne" trenutne porabe. K pr men je 8.0. Ce grem gledat v un excelov file je pa 8.7 in isto na tvojmu siteu. Povprecna dveh let je pa okol 8.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov