Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Sr sep 01, 2004 11:00 pm

Hyundaiyu marsikdo upravičeno pravi Korejski Mercedes, saj se lahko ostale korejske znamke skrijejo pred njim.

Nekateri celo omenjate lepoto prejšnjih modelov in kako so primerjali motorje. Navaden 1.4 75KM bencinc v C3 ima že preko 12 let in ga še vedno vgrajujejo. spomnimo kaj je leta 92 vgrajeval Hyundai v svoje modele.

Pravim, samo da je Hyundai zaspal na ne lovorikah in spi že akr nekaj let. Ko je bila v prodaji še Lantra (navadna in karavan), ter prvi Accent sta bilo to avtomobila z naprednimi motorji za tisto obdobje in prijetno zunanjosto. To potrjujejo tudi prodajne številke oz. tržni delež. Če me spomin ne vara je še pred cca. 8 leti imel Hyundaj 3 tržni delež v Sloveniji, sedaj je pa okrog 10. mesta. Na tem forumu obstaja tudi ena tema kjer se piše o najgrših avtomobilih in so Hyundaiyi zelo dostikrat omenjani - to je pač mnenje večine, ki ne vozi Hyundaie in je zaradi tega manj pristranska.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če sep 02, 2004 12:09 am

mislim, da imava s čojkotom zelo isti pogled na hyundai, s tem, da je on na drugi znamki, jaz pa pač pristaš :D

vsi si pa priznajmo, da morda nima hyundai najbolj posrečene oblike (malo od tu, malo od tam, ampak vseeno je za svoj čas zelo moderna), najbolj dovršenih materialov v notranjosti ipd... ampak je pa zato dosti bolj zanesljiv avto, kar lahko trdimo za malokatero evropsko znamko po zadnjih podatkih.

hyundai v slo ni priznan kot je recimo kaki golf ali clio, samo, ker ni evropski avto, ampak je korejec
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 02, 2004 9:19 pm

Jst sanjam (zaenkrat samo sanjam) o Sonati letnik 99, 2.0 16v Top-K oprema. Avto mi je zelo lep - temnejse barve.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

pavlea
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a pavlea Pe sep 03, 2004 7:30 pm

1,6 ali 2,0 pa bi vzel samo zato, da bi mi avtek postal špilika :D turbince za te mašine se vsepovsod v koreji in ameriki dobi :D[/quote]

Ti Regy !

A se turbina lahko vgradi pri 1.6 mašini?? Baje sem slišal nekje da je to bolj za avtote z visoko kubaturo, samo nisem siguren če je to res?
Kolko pa pride turbina zanj? :?:

Pa še to: z turbino se mašini poveča malo moč, torej pri registraciji je to nekaj cekinčkov več ne??? :o
Samo potem je tu še nekaj, če ti to vgradiš po registraciji, kdo bo pa vedel da maš zdaj močnejšo stvarco he he :wink:

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Mazda323 Pe sep 03, 2004 7:32 pm

Samo meni so starejši hyundai dosti lepši kot sedanji npr. meni osebno nova Lantra sploh ni lepa :twisted:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe sep 03, 2004 8:13 pm

kdo bo pa danes vedel pr nas da je turbo gor? daj ne se fukat, no...

čeprav dvomim da bi to ugotovili, možnost pa je mala, no... khm

idi povprašat malo na hyundaiperformance, prav za te mašine še nisem zasledil kita, ker se zadnje čase najbolj oziram za tiburonom 2,7 V6... ampak ok... za 2,0 vem, da se kiti dobijo na www.importshark.com

za 1,6 bi pa bolj moral iskat po kakih accent straneh, katere pa še zaenkrat nisem našel :D

bo res treba malo pogledat vse skupaj... čeprav mam jaz samo 1,3 :( bomo morali malo začet iskat mašino :D
Slika

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek Pe sep 03, 2004 8:33 pm

Samotar je napisal/-a:Jst sanjam (zaenkrat samo sanjam) o Sonati letnik 99, 2.0 16v Top-K oprema. Avto mi je zelo lep - temnejse barve.

dobra izbira. še boljša je v kombinaciji z 2.7 v6 motorjem in top-ku opremo jo mamo neki časa že in gre avto k urca

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Ne sep 05, 2004 7:10 pm

Mene sam zanima ce so ble te starejse masine 1,6 115km in 1,8 130km k so jih vgrajevali u lantre pa coupeje 1gen. Prov hyundajeve al je od mitshubisija z nekaj malega sprememb kot pravjo nekateri.

Se drugac pa brez panike dele bi kmal mogle pridet novi motorji 1,8 20, in 2,4 ki jih razvijajo skupaj z daimler chryslerjem in mitsubishijem.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne sep 05, 2004 7:17 pm

Prejšnji 1,6 s 115KM in 1,8 130KM so bili znižani na 100KM in 125 zaradi ekologije.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov