Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_CoS_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _CoS_ To avg 31, 2004 6:14 pm

Men je pa ceu auto usec sploh kar se tice motorja in navora! pa notranjost se mi prou dopade! :) je neki posebnga - ne vids vedno BMW 7 z modrim usnjem tud po armaturi. no ja usaj jst se nism vidu nikol.
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To avg 31, 2004 6:25 pm

mater dobra strojčina ni kj :wink: ...mislm d se nisi zajebu k si tole nabavu,ampk tud men kot večini bi bl ustrezal beli žmigoci,nawem kaku tu d teb to cheap zgleda :)...anyway sicr pa sj usak ma svoj ukus...armaturka zakon,čist predsedniški avto :)...upam d ti bo dobr služu :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g To avg 31, 2004 6:27 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:odlična izbira...in cena?

vse skupej z uvozom in vsemi stroški mal mn kt 8 mio SIT-nov je bil tak s to opremo pri nam 23 mio SIT leta 2001 (khm...) tko da mislem da sem res nekej prišparal... :-)

LP
JOHNY 8)
ja koncno !!!!! drgac pa prava izbira vsaj kar se tice znamke pa srecno voznjo !!!!!!!
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

G-4S

Napisal/-a G-4S To avg 31, 2004 6:57 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Zadnjič spremenil G-4S, dne To avg 31, 2004 6:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To avg 31, 2004 6:57 pm

hja, lepo to... končno boš dobil nekaj zase

boš prišel pokazat kaj imaš na kako srečanje ;)

boš james bonda pičil, a? :D
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To avg 31, 2004 7:56 pm

Čestitam na odločitvi! Čeprav me mal pr src stisne, ko pomislim kakšne zverine bi lahko dobu za 8mio. :noro Če se ti pač dopadejo ležerne limuzine OK. Jaz bi se odločil za kaj drugega. Mi pa ob ceni 8mio nekako ostane cmok v grlu, čeprav je nov bil 23mio. Se spomnim, da smo pred dvemi leti prodajal 7-ico, mislim da letnik 1996 740d avtomatik in ni šla za 3 mio. :huh: Kakorkoli veliko užitkov ob vožnji!
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To avg 31, 2004 8:23 pm

ej safy... no hard feelings, ampak men se zdi da ti nekak ne pašeš na ta forum no... :? ubistvu maš ti ful dnarja, bi reku da preveč in pol se lahko preseravaš s tem pa unim pa tretjim avtom. ok, če si ta dnar sam zaslužu pol :bow . sam ne vem no... men se lih ne dopade folk k se preserava s tem pa z unim pa tretjim, po možnosti jih pa še starci podpirajo in jim keš dajejo. sj mogoče ti nisi tak in sm napačn vtis dubu o teb. :oops:

drugeč glede avta pa.... ta avto je majka....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 31, 2004 8:25 pm

Če se ti pač dopadejo ležerne limuzine OK

Nemaš ti pojma dečko šta je sedmica :P
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To avg 31, 2004 8:39 pm

ne se preveč hvalt glede denarja ker te nepridipravi kaj hitro olajšajo.
drugače pa avto je res luksuz in je dober nakup le če ga res rabiš za dolge vožnje v tujino, drugače pa je samo duvanje. Kar se pa tiče glede cene ne vem kolk so kej te modeli je pa tko da se pri takih avtih tapravi stroški začnejo šele pri nakupu. upam da boš mel srečo z avtom ker jest takega avta nebi ne prodajal ne kupoval če ima res samo 80.000 kilometrov. taki avti so namenjeni poslovnim vožnjam in imajo letno povprečje tam okoli 120.000 - 150.000 kilometrov. ta je pa 3 leta star in ima samo 80.000 kilometrov? na servisno knjigo in pa zabeležbami v računalniku avta pa se ne gre zanašat ker je vsaka servisna na roko podpisana in štemplana, kilometre po števcu se pa z vmesnikom spremenija čisto poljubno in zelo preprosto, kar ti za 10 jurjev naredi vsak nepooblaščeni mehankar. pa tudi če je vse dobro je sama registracija in zavarovanje drago v oblake, pol je pa kle še 20 litrov nafte na 100 kilometrov, ter obvezni servisi in še $$$$$$.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To avg 31, 2004 8:56 pm

S|icKeR je napisal/-a:ej safy... no hard feelings, ampak men se zdi da ti nekak ne pašeš na ta forum no... :? ubistvu maš ti ful dnarja, bi reku da preveč in pol se lahko preseravaš s tem pa unim pa tretjim avtom. ok, če si ta dnar sam zaslužu pol :bow . sam ne vem no... men se lih ne dopade folk k se preserava s tem pa z unim pa tretjim, po možnosti jih pa še starci podpirajo in jim keš dajejo. sj mogoče ti nisi tak in sm napačn vtis dubu o teb. :oops:

Jaz pa mislim takole: Safrane po moje nima niti priblizno toliko denarja, mislim takoj in v gotovini, da bi si kupil taksen avto. Nekaj si bo sposodil pri sorodnikih, vzel kaksen kredit, poslovni najem ali kaj podobnega, pa bo nekako napraskal... :wink: Tisti, ki imajo DENAR, ga ne porabijo na ta nacin, ampak raje investirajo v posel. Ta avto je cisti luksuz, ki ga ne mores opraviciti na cisto noben racionalen nacin. Nic manj udobno in varno se ne peljes v kakem Mercedesu razreda E, BMWju serije 5 ali SAABu 9-5, je pa tak avto enakega letnika za cca. 50% cenejsi. 4.000.000 (+ obresti, ce bo vzel kredit), ga bo torej veljal cisti luksuz, imidz, postavljanje, ce hocete. Ce mu to toliko pomeni, zakaj pa ne. Clovek se ponavadi sam odloci, koliko casa bo garal, da bo potem uzival in cas garanja je premo sorazmeren kasnejsim uzitkom v prihranjenem denarju. Safrane bo torej uzival v mladosti, na stara leta pa se bo vozil z avtom, ki je razred ali dva nizje... 8)

Safrane, ne razumi me narobe, nisem ti nevoscljiv, saj bi si tudi jaz lahko privoscil taksen avto na podoben nacin, ampak jaz bom kaksen tolar raje pustil za hude case. Morda je primerjava slaba, ampak zanima me, ce si naredil preracun, koliko bo taksen avto izgubil na vrednosti v, recimo, petih letih in ali se ti ne bi bolj splacalo potem vzeti 740i (ce ze vztrajas pri seriji 7 E38), ki jo dobis ze za 1.100.000 SIT, lepo ohranjeno pa za okoli 2.000.000 SIT. Vem, da naredis veliko km, ampak obcutek imam, da bi bilo to vseeno bolj racionalno :?: Pa brez zamere -it's just my personal opinion...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To avg 31, 2004 8:58 pm

S|icKeR je napisal/-a:ej safy... no hard feelings, ampak men se zdi da ti nekak ne pašeš na ta forum no... :? ubistvu maš ti ful dnarja, bi reku da preveč in pol se lahko preseravaš s tem pa unim pa tretjim avtom. ok, če si ta dnar sam zaslužu pol :bow . sam ne vem no... men se lih ne dopade folk k se preserava s tem pa z unim pa tretjim, po možnosti jih pa še starci podpirajo in jim keš dajejo. sj mogoče ti nisi tak in sm napačn vtis dubu o teb. :oops:

kašne ti kle prbijaš seveda paše na ta forum prav vse v zvezi z avtomobilizmom in samo prav da je tudi en malo polj finančo podkrepljen kot pa sami luzerji z pod pol miljona sit premoženja ki bi radi 1000 km iz svojih hondic.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To avg 31, 2004 9:13 pm

bridgestone je napisal/-a:ne se preveč hvalt glede denarja ker te nepridipravi kaj hitro olajšajo.
drugače pa avto je res luksuz in je dober nakup le če ga res rabiš za dolge vožnje v tujino, drugače pa je samo duvanje. Kar se pa tiče glede cene ne vem kolk so kej te modeli je pa tko da se pri takih avtih tapravi stroški začnejo šele pri nakupu. upam da boš mel srečo z avtom ker jest takega avta nebi ne prodajal ne kupoval če ima res samo 80.000 kilometrov. taki avti so namenjeni poslovnim vožnjam in imajo letno povprečje tam okoli 120.000 - 150.000 kilometrov. ta je pa 3 leta star in ima samo 80.000 kilometrov? na servisno knjigo in pa zabeležbami v računalniku avta pa se ne gre zanašat ker je vsaka servisna na roko podpisana in štemplana, kilometre po števcu se pa z vmesnikom spremenija čisto poljubno in zelo preprosto, kar ti za 10 jurjev naredi vsak nepooblaščeni mehankar. pa tudi če je vse dobro je sama registracija in zavarovanje drago v oblake, pol je pa kle še 20 litrov nafte na 100 kilometrov, ter obvezni servisi in še $$$$$$.

Evo, to sem tudi pozabil -740d bo pravi magnet za tatove (sploh zdaj, ker po moje so tudi tatovi pismeni in berejo forum), 740i letnik 94/95 pa lahko pustis odklenjenega s kljuci v kljucavnici, pa ne bo nihce niti pomislil, da bi ga odpeljal...

Za kilometre pri resnih prodajalcih v Nemciji se ni treba bat, ker je tam tista firma, ki vrti stevce, takoj ob dovoljenje -tam ni Balkan kot pri nas! Poleg tega obstaja centralna evidenca, kamor se vpisujejo kilometri posameznega avtomobila ob vsakem servisu pri pooblascenem serviserju, taksnih avtomobilov pa itak nihce ne servisira pod drevesom. Sicer pa Safrane ni od vceraj, ker profesionalno uvaza avtomobile in zase bo menda ze znal poskrbeti.

Registracija in servisiranje je res drago, 20 litrov je pa malo pretirana ocena, recimo za kaksnih 50% 8) Jaz sem imel 740i in poraba na relacijo (kakor se bo vecinoma vozil tudi Safrane) je bila brez problema 13 litrov na 100 km in to pri 180-200 km/h. Po mestu je pa seveda druga pesem, ampak tja se pac s taksnim avtom ne peljes velikokrat.

Safran, moral bos razmislit o novem imenu... Recimo 740? :D

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 To avg 31, 2004 9:18 pm

Ok, saj ne rečem: je dober, lep, drag, luksuzen, itd...Ampak, a ni vseeno mal velik avto tole? :? Pa mislim tudi, da je malo več skrbi, kje ga parkiraš itd...Moje mnenje pač...
Pa veliko srečnih in varnih km ti želim!
LP
tom2

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki To avg 31, 2004 9:19 pm

Ej, Jerry, a slučajno veš, od katerega leta naprej se vodi ta centralna evidenca? Zanjo do sedaj sploh nisem vedel. Bi pa znala bit koristna.
Hitro se daleč pride

Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 31, 2004 9:21 pm

Safran čestitam, sam pol pa že zameni slikce od safrana z BMW-jem.
Srečno vožnjo, pa zmerno porabo.
Ti ga pa full prvošm.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To avg 31, 2004 9:23 pm

SAFRANE je napisal/-a:
bridgestone je napisal/-a:ne se preveč hvalt glede denarja ker te nepridipravi kaj hitro olajšajo.

Hm... no lej, v Nemčiji dejansko obstajajo razni bogataši ki si kupijo luksuzni avto ampak se z njim ne vozijo nevem koliko. Večinoma gre v tem primeru tudi za starejše ljudi. Lastnik tega vozila naj bi bil star mislim da 61 let.
Mislim da dejansko že po sliki lahko vidiš da je avto še kot nov (volan, sedeži,čistoča nasploh).
Stroški za tako vozilo ? jah poraba je od 9-12 L diesela (odvisno od vožnje)
registracija je odvisno : Zavarovalnica Maribor= 600 jurjev, Generali = 500 jurjev. Drugje pa še nisem šel po ponudbe.
Sevisi so od 300-600 EUR. Menjava olja je na 30.000 km, večji servis pa na 60.000 km. Meni bodo pri tem vozilu naredili sedaj ta velik servis. Gume so mi dali nove (Continental) za 900 EUR dodatno pa si bom kupil še nove zimske (Dunlop) na rabljenih original BMW alu feltnah.
Skratka no, računam da bom imel za nekaj časa sedaj mir, zato pa tudi kupujem res že ta zadnji model, kjer so že odpravili vse napake, pa še tudi tega z malo km . Poleg tega mi dajo še 1 leto Bmw Evropsko garancijo ki velja za vso mehaniko in elektroniko (!)

tko da mislim da ni tolk švoh nakup no...sigurno pa da to ni poceni avto, samo jest ga rabm. Delat mislem 50/60 tisoč km / leto , zmeri so to dolge vožnje, pa več jih peljem naenkrat, skratka rabm veliko, komod limuzino pa da je diesel. In to je to.

LP
JOHNY 8)

vse lepo in prav sej ti ful prvošm to mrcino ker je bavarc itak zakon in tut da si objavil na forumu, kjer je govora samo o hondicah.
glede stroškov pa:
samo gume so za take dimenzije, težo in hitrosti tam okoli 50.000 sit po kosu.
servisi- s tem sem mislil določene dele ki se menjajo recimo hladilnik klime, kompresor klime, sklopka, menjava diskov ki se pri avtih težjih od 1800 kg kaj hitro zvijejo in izgubljajo obliko, pol verjetn je to turbo mašina in tut turbine so hudičevo draga stvar ki pa tudi popustijo tam nad 250.000 km, potem bosheva pumpa dosega astronomske cene za ta model, ki pa tut ni večna, pol pa še amortizerji....
sploh v zakup vzemi ker človeka ne poznaš in tudi ne veš kje je avto stal čez zimo, kolk je bil na soncu, kako ga je ta ata vozu. dostikrat je za avto slabše če ga peleš enkrat tedensko na nedeljski sprehod, kot pa redna vožnja vsak dan. kar se pa porabe tiče je res da imajo limuzine nižje koeficiente zračnega upora ter zaradi ogromne teže veliko vstrajnost tako da boš na odprti cesti res dosegel 12 litrov ker verjetno ne boš vozil 90 km/h, ker to hitrost upoštevajo ko ti navedejo tovarniško porabo za oprte ceste. V mestu in v klanec ter prehitevanjih ti pa nobena diesel tehnologija ne pomaga. 1800 kg je velika teža, gume so ogromne in to je velika sila ki jo mora motor premagovat tako da z mestno vožnjo ne boš pršu pod 20 litrov zihr.
pol bo kle še stopu v kratkem nov zakon v veljavo ki bo luksuzne in velike avte dodatno obdavču in to ne bo malo, sej veš politika kapitalizma je jemlji bogatim.
ko boš pa avto prodaju čez par let pa itak ne boš zanga nč dobu, ker tak avto je nemogoče profat ker je prevelik in malo je sploh potencialnih kupcev za take XXXL $$$$. kar se pa eno letne garancije tiče. Avto ti bo brez večjih problemov sigurno zdržu 2 leti, pol se bo pa vidl kaj si ti kupu.
tko da ne me zdej preveč resno jemat to je tvoja odločitev in tvoj dnar sm pa vesel in ti prvošm uzitek v takem stoju samo upam da veš v kaj se spuščaš ker 8 mio ni mal denarja, no kokr za kogar.
Aja pa še to pol si boš mogu še šoferja najdt in enga varnosnika pa poš pravi gospod formata XXXL :) :D

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To avg 31, 2004 9:29 pm

BMW serija 7: 730 -najlepsi v SLO!!! 1.000.000,- SIT
bencinski motor, 3000 ccm, 138 kW / 188 KM

Letnik: 1991 (rabljeno vozilo)
1.registracija: 1991
Veljavnost nalepke:
Prevoženi km: 212000
oblika: limuzina (4 vr.)
barva vozila: črna metalik
notranjost: črna /
menjalnik: automatic
Ohranjenost: odlično ohranjeno
online izračun financiranja
cenik registracije

Oprema:
NOTRANJOST:
- leseni dodatki v notranjosti
- komfortni sedeži
- nastavljiv sedež
PODVOZJE:
- zavorni sistem ABS
- regulacija zdrsa pogonskih koles ASR
VARNOST:
- meglenke
- alarmna naprava
UDOBJE:
- pomična streha + električni pomik
- avtomatska klimatska naprava
- dvojna klimatska naprava
- tonirana stekla
- električni pomik prednjih in zadnjih stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- centralno zaklepanje
- avtoradio:BMW Business
- električni paket
- potovalni računalnik
- nastavljiv volan po višini
- nastavljiv volan po globini
- servo volan
- tempomat
OSTALO:
- 2.lastnik
- servisna knjiga
- nepoškodovan
- nekaramboliran
- avto je garažiran
- sredinski naslon za roko
- senčni rolo za zadnje steklo
- paket za kadilce
- vreča za smuči

Opombe:
Ste navelicani kreditov in hitrega izgubljanja vrednosti novega vozila? Bi radi imeli varen avto? Ste si zazeleli razkosja, nimate pa 20.000.000 SIT za nov avto taksnega razreda? Ste razvajeni in vam noben avto ne nudi tistega, kar zelite? Ce morda se niste, bi se pustili razvajati? Odgovor na vsa ta vprasanja je morda BMW 730i, ki je po 13 letih sicer ocenjen samo se na 5% vrednosti novega, pa vendar zaradi skrbnega in natancnega vzdrzevanja na pooblascenem BMW servisu se vedno v odlicni kondiciji, tako kot prvi dan, ko je zapeljal iz salona. Trditev iz naslova, da je avto najlepsi v Sloveniji, ni pretiravanje! Prav vse, vsaka podrobnost na avtomobilu, je ohranjeno tako, kot da bi pravkar prisel iz tovarne! Na avtu ni sledi o rji, motor deluje po 13 letih prav tako kot prvi dan, podvozje je brez kakrsnekoli zracnosti! Voznikov sedez je kot nov in ne kaze najmanjse sledi obrabe! Tako lepo ohranjenega avtomobila se niste videli! Popolna servisna dokumentacija zajema vsak kilometer, ki ga je avto prevozil! Avto je iz stare serije, ki se ni na slabem glasu zaradi pokvarljive elektronike, tako da je skrb zaradi tega odvec. Ukradli vam ga ne bodo, ker je prestar. Rezervni deli za BMW so eni najcenejsih nasploh (cenejsi kot za VW, Audi, Mercedes,...), mehanikov je malo morje. Sicer pa jih ne boste potrebovali, ker se BMW NE KVARI! Danes, ko ljudje iz avtomobilov iztisnejo vse do zadnje kapljice zivljenja, preden jih prodajo, je tako ohranjen avtomobil prava redkost. Pohitite, da ga ne zamudite...:)

P.S.: Danes vsak prodajalec napise, da je njegov avto KOT NOV... Potem pa prides pogledat in ne ves, ali bi se smejal, ali jokal... Zato sem oglas napisal na taksen nacin. Od mene ne boste odsli razocarani!
Prodajalec:
Jernej

GSM: 041 / 342 - 672
E-mail: branko.koderman@siol.net

Opomba: Na E-mail ne odgovarjam!

Oglas oddan: 3.8.2004 16:03:00

Online kontakt s prodajalcem:
Vaše ime:
E-mail:
Telefon: /
Komentar: ...prostor za komentar

...klikni ikono za tiskanje oglasa Št.ogledov oglasa: 49

www.Avto.net

Lej kaj sm najdu na netu :D najlepša 7-ka v SLO pa slike ni zraven :roll:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 31, 2004 9:32 pm

Se strinjam da boš mu full stroškov upam da si ga kupu zarad svojih užitkov.

Me pa mot sam ena stvar dej vrž mobilca ven, k prov grdo z guno špago zgleda.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To avg 31, 2004 9:54 pm

dobra izbira, meni je tudi tale stara sedmica lep avto. Malo se mi je pa ustavilo pri vlažilcu cigar :P . kaj si vse zmislijo

srečno vožnjo

G-4S

Napisal/-a G-4S To avg 31, 2004 10:06 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Zadnjič spremenil G-4S, dne To avg 31, 2004 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov