saso mladenovic je napisal/-a:Ja in Infinity ti si kdaj delal v savi??? Jst sem in sem vidu celono proizvodnjo!! Drgač sam sem bil v gatru to je tam kjer nalagajo jekleni kord za vso proizvodnjo... sam tolk btw v Savi izdelujejo še gume dunlop good year pa še tri druge firme!! Ne vem kako lahko rečeš da blage nimam ko mi je sam majstr mešalnice rekel da je ista zmes?!?! Sploh pa kdo je tebe karkol naučil o zmeseh v zimski gumi in letni zgleda da si nekakšen ekspert zato ker si sprobal dve firmi gum!! Najprej si nekaj prepričaj pol pa nabijej!!!
Ja potrjujem v Kranjski Savi se delajo zmesi skor za kompletn koncern Goodyear v Evropi. Pa za tiste k niste vedl, pripravljajo se oz so se že pripravli za izdelovanje vrhunskih gum kot je F1, in podobnih.
Glede na to da imajo gume praktično isto zmes v nekem določenem rangu ni tolk velikega odstopanja. Zato ker so V koncernu goodyear kvalitetne gume, tud Savske niso slabe. En je neki govoru čez zimske S2, guma je solidna in boljša v svojem razredu, sam če maš pa to gumo več kot tri sezone, morš pa tud vedt da se struktura v gumi spremeni in postane trda, pol maš pa pizdarije.
Poleg tega bi blo pri nekaterih mal obnavlat znanje o gumah.
Ni sam dimenzija pa višina gume pomembna. O širini tok (vem da se naute strinjal ampak tuko je sem tud u Savi delal) če ma avto širi gume še ne pomen da se bo hudo bl ceste držu, ampak se mu bodo širše gume manj obrabljale kot pri manši deminzij.
Poleg tega morte vedt da so gume kot F1 hitreje obrabljajo ker imajo mehkejšo zmes, se pa bolje držijo ceste.
Bi se dal še velik povedat na to temo, neki testi v revijah se mi pa ne zdijo glih najbolj regularni, saj so nekateri vozniki umirjeni in bolj ekonomični, zato naujo vsi dal na svoj avto F1, zato pa so gume med sabo različne. Mislim da je traparije primerjat Savo Efecto z Goodyerovo F1 in podobno.
NO pa še mal heca, kok so mišelinke dobre ste pa u Spaju vidl.