Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Ne sep 05, 2004 8:26 pm

INFINITI je napisal/-a:Ja in? -Vsaka firma ima pod svojim okriljem second rate proizvajalce da pokrivajo nižji cenovni razred.
Sava Kranj spada pod Goodyear; kaj je pol kakorkoli primerljiva z recimo GY F1?

Pa sej brezveze; če bi tukaj nekdo objavu vprašanje če drek res smrdi, bi se zagotovo najdu nekdo užaljen ki bi trdiu da pa njegov zihr ne.

Moj ne a nis tega vedu. OK mal heca, več dnarja več muzke pr gumah druzga nimam kej rečt.

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Ne sep 05, 2004 8:42 pm

Infinity in kaj bi rekel na to da jst vem da uporabljajo isto zmes za GY F1 in Eskimo S3!!!! Pa da Sava dela jekleni kord, tekstilni kord... ??? In zdej ker je to narejeno v Savi je zanič guma??!?!?!?
R5 GTT

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne sep 05, 2004 8:51 pm

Infinity in kaj bi rekel na to da jst vem da uporabljajo isto zmes za GY F1 in Eskimo S3!!!!

Rekel bi da gledaš preveč risank; pocen zimska zmes za poletno max performance gumo? -daj ne nabijaj!

Pa da Sava dela jekleni kord, tekstilni kord... ???

Da gre za zmanjševanje stroškov proizvodnje in logistike - so what? Za toyoto tut dela neka kitajska XY firma plastiko

In zdej ker je to narejeno v Savi je zanič guma??!?!?!?

Ne; pač pa so natestih pristajale 90% časa na dnu lestvice - mislim da to nima veze z krajom izdelave in imenom; temveč z zanič rezultati ki jih je dosegla na testnih poliginih širom EU. Mislim da bom njim bolj verjel kot tebi ok?

Ah ja pa tvoj post je dokaz moje prejšnje trditve o dreku - pa brez zamere :wink:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Ne sep 05, 2004 8:59 pm

Ok kje si pa dubu teste od save. Bi jih prov rad vidu, sam jih že več let išče po revijah širom evrope. Avtomagazin k ga nekateri tolk hvalte nima testa od S3, k sam kopirajo od nemcev.

Dejte nehat srat. Gume Sava zlo na splošen rečen so ene najboljših v svojem razredu.

jest mam pozim S3 gumo. Naj vam kot podatek povem da sva se v Švic iz prelaza Simplon lovila z nekim Audijem S3 k ma quattro pogon, se je vidl da je mu zimske gume, vendar mi ni mogu pobegent, še več prehitel je pred mano tri avtomobile bil približno 500 m vspred pa sem ga ujel, ko mi je hotu skoz ovinke pobegnt se je vidlo da mu gume v prazno koplejo kar pomen da niso mele nobenga oprijema, jest sem bil skoz za njim, še na ravninah je nucu kr neki da mi je pobegnu pa ni blo to v pospeških. V glavnem mojih 90 KM prod njegovim 180 in quattro pogonu, je pogrnu glih pr gumah, pa ni mu kleberce.
Tolk o gumah da neb eden spet na podlagi nekih testov al pa če gli že njegov stric neki prodaja pol naj bi bil pa taglavna faca na forumu. A ma kdo kej prakse.
Jest sem pr seb vidu da je zimska guma S3 (sava) ena najboljših, po dveh sezonah je minimalno obrabljena, pa drži mislm da bi lohk pudmornco vn potegnu tuko k u reklam.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne sep 05, 2004 9:00 pm

Sava dela super zimske gume(eskimo s2/s3)
o letnih (effecta) pa nimajo pojma, to tolk drsi, sploh v dežju da ni za verjet.. splo pa pr gumah se res ne špara, zto se za svojo varnost splača dt gor ene dobre gume - res pa je da take gume stanejo ene par 1000 več kar se pr 4 kolesih kar pozna ( za ta denar dobite občutek varnosti, pa še v primeru dežja ste lahko bl sigurni da se bo auto ustavu)
podpis

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne sep 05, 2004 9:12 pm

INFINITI je napisal/-a:Pa sej brezveze; če bi tukaj nekdo objavu vprašanje če drek res smrdi, bi se zagotovo najdu nekdo užaljen ki bi trdiu da pa njegov zihr ne.

:lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 05, 2004 9:16 pm

lublancan je napisal/-a:Sava dela super zimske gume(eskimo s2/s3)

Ja -vidmo:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ID=30131#0
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne sep 05, 2004 9:17 pm

evo še mene
sava s2 -zanič!!(pri bremzanju, pri vožnji v ovinke ..), s3 solidno sploh za ta dnar
mel pa fotr savo exact pa je bil kar zadovolen (leta nazaj)
kleber -ne vem
jst sem kupu LASSA impetus 2-zelo vredu guma (pa pocen)vendar le 2 sezoni pol pa je ratala trda ampak še zmer bolš kot MICHELIN Energy XT 1 ki je poden od gume pa še draga je!!! za suho je vredi za dež pa drsalka!!!sploh po 1 ali 2 letih!!če mene vprašate so vse michelinke za en kur@c dokler ni njihova cena 30ksit in več(raje več) tiste so dobre!
Mel sem pirelli :bow kapo dol (p3000) pa je to še slaba napram P6000 in ceneje od michelina.
tko da ne drži vedno draga guma->dobra guma :ne

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po sep 06, 2004 8:14 am

Gricko je napisal/-a:evo še mene
sava s2 -zanič!!(pri bremzanju, pri vožnji v ovinke ..), s3 solidno sploh za ta dnar
mel pa fotr savo exact pa je bil kar zadovolen (leta nazaj)
kleber -ne vem
jst sem kupu LASSA impetus 2-zelo vredu guma (pa pocen)vendar le 2 sezoni pol pa je ratala trda ampak še zmer bolš kot MICHELIN Energy XT 1 ki je poden od gume pa še draga je!!! za suho je vredi za dež pa drsalka!!!sploh po 1 ali 2 letih!!če mene vprašate so vse michelinke za en kur@c dokler ni njihova cena 30ksit in več(raje več) tiste so dobre!
Mel sem pirelli :bow kapo dol (p3000) pa je to še slaba napram P6000 in ceneje od michelina.
tko da ne drži vedno draga guma->dobra guma :ne

Razen Goodyear F1

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po sep 06, 2004 1:15 pm

Ja in Infinity ti si kdaj delal v savi??? Jst sem in sem vidu celono proizvodnjo!! Drgač sam sem bil v gatru to je tam kjer nalagajo jekleni kord za vso proizvodnjo... sam tolk btw v Savi izdelujejo še gume dunlop good year pa še tri druge firme!! Ne vem kako lahko rečeš da blage nimam ko mi je sam majstr mešalnice rekel da je ista zmes?!?! Sploh pa kdo je tebe karkol naučil o zmeseh v zimski gumi in letni zgleda da si nekakšen ekspert zato ker si sprobal dve firmi gum!! Najprej si nekaj prepričaj pol pa nabijej!!!
R5 GTT

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po sep 06, 2004 1:30 pm

saso mladenovic je napisal/-a:Ja in Infinity ti si kdaj delal v savi??? Jst sem in sem vidu celono proizvodnjo!! Drgač sam sem bil v gatru to je tam kjer nalagajo jekleni kord za vso proizvodnjo... sam tolk btw v Savi izdelujejo še gume dunlop good year pa še tri druge firme!! Ne vem kako lahko rečeš da blage nimam ko mi je sam majstr mešalnice rekel da je ista zmes?!?! Sploh pa kdo je tebe karkol naučil o zmeseh v zimski gumi in letni zgleda da si nekakšen ekspert zato ker si sprobal dve firmi gum!! Najprej si nekaj prepričaj pol pa nabijej!!!

Ja potrjujem v Kranjski Savi se delajo zmesi skor za kompletn koncern Goodyear v Evropi. Pa za tiste k niste vedl, pripravljajo se oz so se že pripravli za izdelovanje vrhunskih gum kot je F1, in podobnih.

Glede na to da imajo gume praktično isto zmes v nekem določenem rangu ni tolk velikega odstopanja. Zato ker so V koncernu goodyear kvalitetne gume, tud Savske niso slabe. En je neki govoru čez zimske S2, guma je solidna in boljša v svojem razredu, sam če maš pa to gumo več kot tri sezone, morš pa tud vedt da se struktura v gumi spremeni in postane trda, pol maš pa pizdarije.
Poleg tega bi blo pri nekaterih mal obnavlat znanje o gumah.
Ni sam dimenzija pa višina gume pomembna. O širini tok (vem da se naute strinjal ampak tuko je sem tud u Savi delal) če ma avto širi gume še ne pomen da se bo hudo bl ceste držu, ampak se mu bodo širše gume manj obrabljale kot pri manši deminzij.

Poleg tega morte vedt da so gume kot F1 hitreje obrabljajo ker imajo mehkejšo zmes, se pa bolje držijo ceste.

Bi se dal še velik povedat na to temo, neki testi v revijah se mi pa ne zdijo glih najbolj regularni, saj so nekateri vozniki umirjeni in bolj ekonomični, zato naujo vsi dal na svoj avto F1, zato pa so gume med sabo različne. Mislim da je traparije primerjat Savo Efecto z Goodyerovo F1 in podobno.

NO pa še mal heca, kok so mišelinke dobre ste pa u Spaju vidl. :D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 06, 2004 1:34 pm

Tuki se pa definitivno strinjam z INFINITIJEM, zimska guma in letna guma enostavno ne morejo biti z iste zmesi...
Mogoče je kdo že vozu zimsko gumo poleti...in le je kolikortolk (pre)hitro vozu, se je le ta pregrela in nič več držala, avto je pa za sabo vlekel črne špure :roll: ...
Zimske gume morajo meti mehkejšo zmes, a mislite da je res vse v profilu pr zimski gumi al kaj?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Po sep 06, 2004 1:55 pm

Tuki se pa definitivno strinjam z INFINITIJEM, zimska guma in letna guma enostavno ne morejo biti z iste zmesi...
Mogoče je kdo že vozu zimsko gumo poleti...in le je kolikortolk (pre)hitro vozu, se je le ta pregrela in nič več držala, avto je pa za sabo vlekel črne špure ...
Zimske gume morajo meti mehkejšo zmes, a mislite da je res vse v profilu pr zimski gumi al kaj?

Točno tak. Zimske in letne pnevmatike ne moreš primerjati. Struktura materiala, kot tudi profil in namen profila sta drugačna. Tako kot je letna guma za zimske razmere nevarna je tudi zimska guma za letne razmere nevarna. Tisti voznik, ki vozi dinamično to dobro ve, ker če se tega ne zavedaš lahko postane drago :wink:

Moje izkušnje so pa takšne: Za majhen avto (ala ibiza ,corsa) in dimenzije 195 /50 /15 so po moji presoji najboljše gume GY eagle F1, michelin pilot sport.
Na kii so mi bile (175,55,14) semperit sport life (v dežju zanič)
Zelo dobre so tudi BF goodrich G profiler (195,50,R15) in Yokohama A539 (odlične v dežju)

Za zimo pa so mi najboljše gume Kumho

Z kleberjem nimam izkušenj, sem pa bil totalno nezadovoljen s savo in se je izogibam
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 06, 2004 2:07 pm

saso mladenovic je napisal/-a:Ja in Infinity ti si kdaj delal v savi??? Jst sem in sem vidu celono proizvodnjo!! Drgač sam sem bil v gatru to je tam kjer nalagajo jekleni kord za vso proizvodnjo... sam tolk btw v Savi izdelujejo še gume dunlop good year pa še tri druge firme!! Ne vem kako lahko rečeš da blage nimam ko mi je sam majstr mešalnice rekel da je ista zmes?!?! Sploh pa kdo je tebe karkol naučil o zmeseh v zimski gumi in letni zgleda da si nekakšen ekspert zato ker si sprobal dve firmi gum!! Najprej si nekaj prepričaj pol pa nabijej!!!

Moj komentar na tako naivno-infantilni post je le: :rofl -Sploh mi je brezveze kej komentirat kontra; je le treba met sogovornika vsaj malo na isti ravni kot si sam.

Bom pa svetoval kolegom naj ne zapravljajo svoj denar na GY F1; naj raje kupijo Eskimo S3 in mu poberejo lamele - kva bo to sekal ejga! :EE -Škoda da nisi prej povedal nam nevednežem to "dejstvo" ki ga očitno vesta le ti in slabo izobraženi "majstr mešalnice"

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po sep 06, 2004 2:41 pm

woolff: BF goodrich in michelin je isto. Samo da se prva proizvaja in v glavnem prodaja v angliji.Razlog:Angleži niso hoteli kupovati Michelina(francoski) pa so francozi lepo postavl novo firmo BF goodrich , ki je kao angleška.No to so pa kupovali.
In tudi te gume niso dobre do določene cene in dimenzije.
Kolega ma omenjene na avtu 185/60 R14 in je že letu iz ovinka po mokrem.

Glede F1 nisem vozu sem pa GT3, ki so bile kao zelo dobro.No morem rečt da so ble res ampak samo 2 sezoni, pol jih pa ni blo več :P .Za moje pojme malo premehka.Kot sem rekel pirelli P3000 so se kosale z GT3 , men so ble še mal bol všeč, so pa tudi mehke.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 06, 2004 2:47 pm

huh...kaj bi pol reku za kake F1 al pa Sp9000 :lol: To je šele mehko, drugač pa meni paše na F1 to da ne cvilijo sploh! Kolega jih ma na Alfi 145 in res ne cvilijo ama nič, medtem ko Dunlop, ki jih mamo na Audijo ob agresivni vožnji kaj hitro jokajo...Da pa kej slabše držijo bi pa težko reku :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po sep 06, 2004 2:52 pm

no če gremo na mehke gume, pol je treba probat un "čigumi" na kakšnih hudih motorjih :P .Pa tudi o menjavi gum na cca 4000-5000(mogoče) km :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 06, 2004 2:57 pm

Motor je pa itak čist druga zgodba...Drugač pa zanimivost...v velikem nagibu, se motorist pelje (s športnim motorjem ala CBR ali R1) po vsega 1cm2 gume...ENEM KVADRATNEM CENTIMETRU...pa kaj si nor...ko sm to prebral me je mnil še kdaj za gume šparat :shock:
Drugač je mel pa kolega za 4000km zadnje gume na BMW-ju 535i...konji in mlada težka noga tud naredijo svoje :wink:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 06, 2004 7:47 pm

Kleber je francoska firma, moje gume so pa tut v UK narjene, vsaj pise tko gor.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Vremenko
Nov uporabnik

Napisal/-a Vremenko Po sep 06, 2004 8:25 pm

Naj vam nekaj povem glede istih zmesi in ostalega. Res je, da imajo nekatere znamke gum enake zmesi oz. enake surovce. To pomeni, da je guma POPOLNOMA enaka, le da je drugi profil. Lahko vam povem, da so surovci za znamke intensa, voyager hp, debica furio, optonix in esa tecar (letne gume in gume nižjega cenovnega razreda) čist enaki. Poleg tega so tudi surovci za nekatere zimske gume enaki (s3 in esa super grip npr.) Je pa tud res, da ima eagle ventura popolnoma svojo zmes, prav tako eagle nct5, hydragrip, ultra grip in dimezije od fulde. Ne pomnim pa, da bi imele isto zmes zimske in letne gume. Za F1 ne bi vedu, ker jo v Savi ne delajo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost