Je res, da je najbol optimalna poraba med 2000-3000 obrati? Mam dizla, pa mi večinoma porabi od 5,6 do 6 litrov, nazadnje mi je pa do zdaj največ - 6,62! Zaka mi je poraba tk narastla??? A preveč divjam?
ToniTic je napisal/-a:Glej, da ga ne boš dalj časa gnal po avtocesti preko 3000 obratov. Dizli tega ne marajo in hitro dušico spustijo. Sem že večkrat vidu.
Je pa res, da je dizel bolj kot bencinar obcutljiv na obrate, ceprav se meje pri razlicnih avtomobilih zelo razlikujejo... Izogibanje tiscanju mrzlega motorja in obratom v rdecem polju bo zadostovalo zupi13 je napisal/-a:men kaže računalnik na AC pri 200 km/h, trenutno porabo okol 25l/100 km!![]()
pr okol 120 pa pade na 6,5-7 l/100km, pol pa mam mal za premišljevat!
Moj BMW 730 pri 200 km/h recimo porabi 14,3 litra, serija 3 ali 5 pa se kak liter ali dva manj zupi13 je napisal/-a:jst se ne vozm tk hitr ponavadi, sam kdaj pa kdaj je pa treba mal spomnt avto za kaj je naret!pa da mal adrenalina našopa v žile!
ivan320d je napisal/-a:zupi13 je napisal/-a:jst se ne vozm tk hitr ponavadi, sam kdaj pa kdaj je pa treba mal spomnt avto za kaj je naret!pa da mal adrenalina našopa v žile!
za šopanje adrenalina so tud druge zadevce. dizla si kup, ne bo ti žal. so pa že dandanes glih tk živi ko bencinerji!!!![]()
ajd, če maš keda čas te povabim na karting, pa se ga boma našopala!!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov