sonic je napisal/-a:Dobr se res lahko prodaja samo ne zarad svoje kvalitete in dobrih lastnosti ampak zarad imena. Cena previsoka 100%... To je tako kot clio pr nas.
Ma ne vem če je cliotova cena res toliko previsoka (glede na ostale avte v tem razredu). Sem jih pred meseci kar nekaj preizkusil (getz, 206, VW polo) in se odločil za cliota 1.4. Od cliota je bil cenejši samo Hyundai getz 1.3, ki mi sploh ni bil všeč (če bi vzel cenejšega cliota, torej s 3 vrati in 1.2 mašino, pa skoraj ne bi bilo razlike v ceni). Zmogljivosti in splošen občutek so me pa najbolj prepričali pri cliu. Bil je od vseh tudi daleč najbolje opremljen in so dali 4 leta garancije - čista zmaga.
Golf je pa klasika že par desetletij. Štirica mi je delovala zelo kvalitetno narejena (vsaj notranjost), ergonomsko sploh super pogruntan in za vozit mi je bil super avto (mi ga je enkrat kolega posodil, 1.6 bencinarja). Čeprav sem bral, da so se tudi golfi relativno dosti kvarili.
Bo pa najbrž držalo, kar so v Autobildu napisali pri vzporednem testu Golfa V in nove Astre: golfa bodo večinoma kupili bolj tradicionalistično in konzervativno naravnani kupci, Astro pa bolj dinamični in odprti za novosti.
Če bi jaz kupoval nov avto tega ranga (če bi si lahko privoščil), bi pa skoraj gotovo kupil astro (preden so jo lansirali, sem bil pa zagledan v megana II). Mi je vsestransko bolj všečna od golfa, pa še cenejša je.
Točno, drugi komentarji niso potrebni