Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: poraba korejcev

Napisal/-a Speedfighter So apr 15, 2006 8:50 pm

Lumpi je napisal/-a:Potem pa svizec zavije čokolado..... :) :) :)
Renault clio porabi cca 5 litrov - od kolega lanos pa 10lit.
Kje je tle MIRNA primerjava.
Pa tudi razlika je ko se vsedeš v francoza al pa korejca.

Clio pa 5 litrov :roll: Pol pa res svizec zavije...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So apr 15, 2006 8:55 pm

lumpi nena govori nekaj kar neves tvoj je ocitno imel tolko in je stoposto bil kripa :D moj ima 120 konjev ves tko da ne nekaj govorit ce pojma nijas masine se dajo navit sedaj sem menjalenz filter pa spucal dize pa misim da pije se mal majn pa ne simfat tega avta, ocitno mu nisi dal kaj nuca ti kr mej svojega francoza :D

Lumpi
Nov uporabnik

Napisal/-a Lumpi So apr 15, 2006 9:09 pm

marko01 je napisal/-a:lumpi nena govori nekaj kar neves tvoj je ocitno imel tolko in je stoposto bil kripa :D moj ima 120 konjev ves tko da ne nekaj govorit ce pojma nijas masine se dajo navit sedaj sem menjalenz filter pa spucal dize pa misim da pije se mal majn pa ne simfat tega avta, ocitno mu nisi dal kaj nuca ti kr mej svojega francoza :D

Poglej.
Imel sem Esperota let 98 in prva reg 99, se pravi zadni model. Imel je servisno knjigo in 115 kkm, od prve lastnice. Avto je bil pa 1.8 CD - originalnih 95 KM in nič več.
Kripa pa ni bil ker je imel dejansko vse: Klima, abs, 4X el.stekla, strešno okno...
Gnil skoraj cel. - Pod vrati, pri blatnikih... - preverjeno nikoli barvan.
Uglavnem - avto je sekret in ni vreden nič - zdaj ga nebi vzel pa če mi ga kdo zastonj da.
Prodajal sem ga 3 mesece( zaradi porabe in ostalih problemov ki so se vrstili) in bil v cca 40 prodajalnah avtov, pa ga niso hoteli vzeti v račun za nobeno ceno - ŠTEKAŠ- Niso ga hoteli imeti - niti pogledal ga ni nihče - tko da roko na srce : ne laži sam sebi , še manj pa tle na forumu, ker ti bo mogoče še kakšen mulček verjel.
Aja jst sm tudi imel športni filter, pa je isti šmorn - avto ne gre nič bolj, u bistvu še slabš, ker vleče prevroč zrak vase in avto gre posaledično slabše. Raje daj gor original.
Boris

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Ne apr 16, 2006 11:08 am

ej daj ko si tko pameten a mislis da se da na msini sam sportni filter menjat :D ce ces se pa lahk dobima pa da vidis kak je pa mi najdi da je kje rjav lahk grema tud na stezo merit konje ce ne vrjames :D sicer pa glavno da mas zaj bolsi avto :D

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK Ne apr 16, 2006 12:40 pm

Moj Accent 1.3 papca mesane voznje 7.2l/100km, ampak trenutno ko se vozim samo nemcija - slovenia je pa poraba 6.3. Zdaj papca manj bencina pa zato vec olja :lol:

Lp MacK
Slika

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Ne apr 16, 2006 12:42 pm

Nimam sicer nad 1.8, mam pa Daewoo Nubira 1.6 16v sx karavan l97pa bi se kar strinjal z lumpijem. Avto je šrot..j***a. Pije 8+ stalno pa tud če ga vozim kot po jajcih. če ga pritisnem, sem takoj brez bencina. Ne da se mi računat, ampak mi je na relaciji 120km popil za 4000sit bencina pri 150-190km/h. Ima klimo, 2x airbag, abs, el.pomik vseh stekel, zraven sem še ponujal radio z ozvočenjem za 500 000sit pa ga nihče pol leta ni hotel (imel je prevoženih 120 000km). Skos se nekaj kvari, klima sploh nikol ni delala, električni pomik stekel crkuje, lučke na armaturi mislijo, da je božič, ročna se je enkrat spročila kar sredi vožnje (ne me vprašat kako je to mogoče ker noben ni znal pojasniti..enostavno so kolesa zablokirala in sem bil ob 2 čisto novi zimski gumi..na srečo samo to). Tisti dan sem si rekel, da se v ta avto ne vsedem več in sem si kupil suzuki swifta gti s katerim sem nadvse zadovoljen :P

Sej Hyundaji so mogoče dobri, samo moje izkušnje z daewojom so pojasnile propad daewoo firme :D
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Ne apr 16, 2006 1:41 pm

hm imam lantro l.96 1.8 16v in poraba je kako bi rekel porazna razen recimo na dolge ture me je pa presenetil avto.samo enkrat mi je kuril malo nad 8l pa se to je bila mah se penzionerska voznja ne saltov sm na 2500rpm,drugace pa konstantno na nad 8,5 raje 9,ko pa sem ga pritisnil pa raje nisem racunal porabe vendar se je vrjetno priblizala 15l :roll: dobr saj je 130km vendar vseeno stalno okrog 9 :roll: na relacijah me je pa potitivno presenetil po AC 120-160 vecino okrog 140 pa poraba 7 :twisted:
kar pa se pokvarljivosti tice je pa problematicen samo izpusni kolektor ki ima resno veselje pokat :roll: ostalo pa vecino le redni stroski aja pa avto ima 130k km ;) za ta denar dobis veliko vendar te poraba ne sme skrbet ker ce isces varcen avto to defenitivno ni to :P
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne apr 16, 2006 6:26 pm

Lumpi je napisal/-a:Pa tudi razlika je ko se vsedeš v francoza al pa korejca.

Ja, v korejcu vsaj malo čutiš kaj dela avto, ne pa samo kako mehke sedeže in podvozje ima :lol:
Slika

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Ne apr 16, 2006 7:06 pm

G-4S je napisal/-a:Moj korejc Hyundai Pony 1.5GS je jedu do 12litrou!!! OK stara mašina in malce teška noga:)

Moj tudi :D Ko sem dal še športni filter gor je tudi 15 :oops:
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

mlamov82
Nov uporabnik

Napisal/-a mlamov82 Po apr 17, 2006 10:42 am

Hyundai Getz 1.3 star slabe pol leta mi rabi med 8,5 in 9 litri na 100km mestne vožnje in z težko nogo z malo širšimi gumami kot pa serijski (195-50-R15).

Lep pozdrav vsem

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Sr apr 19, 2006 8:21 pm

CyberMedo je napisal/-a:Korejci imajo načeloma (razen izjemnih primerov) dokaj povprečno porabo, jo lahko mirno primerjaš z rečmo nemci, francozi... (z japonci že malce težje), sicer pa druzga ni za pričakovat, saj so motorji grajeni praviloma dokaj klasično, in taka je tudi moč ter poraba - pač tipično korejsko: soliden avto, solidna moč, solidna poraba in odlična cena

ma kaj so korejci en klinc solidni. vsi njihovi avti določenega razreda so po občutkih in vsemu za en razred nižje kot evropski avti. hjundaj acent je odznotraj skoraj kot fičo. ne moreš tega primerjat po udobju v vožnji z golfom pežojem, bravotom ali astro.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr apr 19, 2006 9:20 pm

Teta ima Daewo Lanosa 1.5 86KM in ima porabo od 8,5 litra do 9litrov, p vozi umirjeno brez naglega pospeševanja. Če ji rata naredit 500km z enim tankom je že umetnost. Drugače pa je motor drugače vreden pohvale, ker v šestih letih in 130k km ni bilo nič narobe z njim. O kvaliteti notranjosti in končni izdelavi pa ne bi odgovoril, ker je porazna (samo glede na ceno niti ni drugega pričakovati).
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če apr 20, 2006 4:13 pm

viola je napisal/-a:ma kaj so korejci en klinc solidni. vsi njihovi avti določenega razreda so po občutkih in vsemu za en razred nižje kot evropski avti. hjundaj acent je odznotraj skoraj kot fičo.

Fant, si ti že videl sploh kdaj notranjost Hyundai Accenta letnik 94 pa ga naprimer primerjal z notranjostjo Clia istega letnika? Očitno ne ker take neumestne klatiš... :roll:

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Če apr 20, 2006 4:33 pm

Meni se že v Daewoo Lanusu ni zdela notranjost tako grozno slaba, Hyundai pa mislim, da je še malce na višjem nivoju... Seveda pa niti Clio niti Accent nista Mercedes in Mercedes ni Rolls Royce. :lol:
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
lipnik[b]
Novinec

Kraj: Kašarija

Napisal/-a lipnik[b] Če apr 20, 2006 8:30 pm

V primerjavi s tem (Leganza 98 letnik) mi je kkšn clio znotrej prov grd.
Priponke
notri.JPG
Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov