Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi To sep 21, 2004 6:42 am

Vsak bo hvalil svoje,kaj kupiti punto ali clio so ze ble pa je blo priblizno 50:50,samo ce avtomobila ne bos sparal rajsi vzami cliota ker puntota lahko pretrgas.
Zase vem da ti masino od puntota cez 1 mesec v vrecki prnesem ker vec nebi ostalo od nje :D

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] To sep 21, 2004 7:18 am

alesi je napisal/-a:Vsak bo hvalil svoje,kaj kupiti punto ali clio so ze ble pa je blo priblizno 50:50,samo ce avtomobila ne bos sparal rajsi vzami cliota ker puntota lahko pretrgas.
Zase vem da ti masino od puntota cez 1 mesec v vrecki prnesem ker vec nebi ostalo od nje :D

zdej jst sm mu predlago cliota čeprav vozim puntota to pa zato ker mi je samo mk1 model všeč

ka se pa tiče puntotove mašine pr men...mam ga eno leto in nimam nobenih problemov vse ka sm menjo je disk ploščice to je pa potrošn materjal

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] To sep 21, 2004 7:18 am

:roll:
Puntotova mašina je med zdržljivejšemi. Je nizkoturna mašina z dolgimi hodi, ki bo predla še DOOOOLGO časa, sam olje je treba redno gledat in menjavat, k rado mal pušča pri tesnilih.

Mam puntota in nism prav nič nežen z njim. Mašina se sicer ne rada vrti v visoke obrate, ampak da bi mel kadarkol občutek, da jo bo zarad tega razneslo pa daleč od tega. Pa še tiha je :wink:

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg To sep 21, 2004 7:32 am

in na podlagi cesa si prisel do takšega izbora?? samo za ta dva si ze slisal? mislin..cela slovenija je teh malcov.. :wink:
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 21, 2004 8:43 am

(predpostavka: če sta oba avtomobila tehnično brezhibna):
Od tehle dveh na sliki po zunanji obliki definitivno zmaga punto. Mi je všeč tale trivratni, pa še rdeče barve. Če bi rad bil frajer, vzemi puntota. Clioti so lahko na zunaj rahlo dolgočasni, razen nekaterih najnovejših (z meglenkami izgleda zelo kul 8) ), pa še to le nekatere barve (tale '98 v navadni temnomodri je zelo puščoben).

Glede notranjosti za tegale cliota ( '98 ) ne vem, najnovejši clioti mi delujejo v notranjosti veliko bolj kvalitetno kot (tudi najnovejši) punto (predvsem dizajn in ergonomija, tudi kvaliteta plastike).

Jaz imam novega cliota (2004), punca pa punto (2001). Je bilo treba na puntotu že par stvari menda menjat. Saj drugače je kar fajn avto, še kar lušten za vozit.
Skoraj istočasno kot jaz je kupila nov avto tudi od punce prijateljica - izbrala je tanovega puntota. Zadnjič sem ga peljal in je armaturka strahovito cvilila. Pa še nad par podobnimi pomanjkljivostmi se je pritoževala in zadnjič je že moral na servis. Pa šele 3 mesece star avto... No vsaj nadomestno vozilo je dobila (ker pozna enega ki tam dela).

Je pa res, da je bil tudi clio leta 1998 še čisto "frišen" in je menda veliko ljudi imelo težave z njim. No, če je tale zdržal 6 let in še dobro dela (to preveri), bo verjetno OK.

Sicer pa si poglej izkušnje nekaterih drugih lastnikov na www.carsurvey.org
Opazi se dokajšnje razlike v zadovoljstvu med posameznimi leti:
(clio):http://www.carsurvey.org/model_Renault_Clio.html
(punto): http://www.carsurvey.org/model_Fiat_Punto.html

Predvsem pa oba avtomobila pelji na testno vožnjo. Da vidiš v kakšnem stanju sta, pa tudi v katerem se bolje počutiš.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To sep 21, 2004 8:47 am

JSt bi vzel puntota...
Slika

Uporabniški avatar
Pacek
Novinec

Napisal/-a Pacek To sep 21, 2004 9:21 am

Thx za vse informacije mislm da obm kr puntota vzel sporočim kaj bom ubavil morm danes na testno vožnjo :)
Lp

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To sep 21, 2004 9:36 am

Kup puntota... pri tem cliotu še servota nimaš....
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To sep 21, 2004 10:12 am

Pelji se z vsakim, pa boš veliko bližje odločitvi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost