Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Pe sep 24, 2004 4:06 pm

Če bom tole še mal bral bom dobu živčnga. Mularija, pijani, norci, norijo - kaj pa dedeki pa babice k maj 15 dioptrijo pa kr čez rdeče furajo, pa stop znak spregledajo, pa po napačni smeri se vozijo po avtocesti (tak primer je od moje punce dedek, ki je že pokojen - je fural napačno po avtocesti in veste kva je rekel, ko so ga policaji vprašal če mu ni blo nč čudno je rekel: mal pa ja - KO SO VSI PROTI MEN VOZIL. :D :D :D

Tako kot imajo mladi 2 leti uvajanja - tako stari nimajo kej več za volanom sedet. Kok je pa to "star", se je pa treba dogovort.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe sep 24, 2004 4:09 pm

Courage™ je napisal/-a:Poklical jih je z dveh razlogov, da se prepriča kako je kaj z malim in z dedekom ter da prosi če lahko babica podpiše priznanje o prevzemu krivde, ker s tem lahko avto takoj pelje na servis, zdaj pa bo mogel čakat dokler zavarovalnica ne dobi policijskega zapisnika.

Ne vem, kolega ma jeklene živce, ko bi vi čuli ko se 10 omik pa dedekov proti tebi postavi pa ko nisi nič kriv... Jaz bi znorel...

naj ga k magdalencu pelj epopravljat tam poleg jarca tezno. bo samo dva list apodpisal p abo lahko avto odpeljal. pol pa magdalenc uredi z zavarovalnico!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe sep 24, 2004 4:19 pm

Na dan avtoshowa grosuplje me je tudi en starcek z katro nalozo v spredn odbijac.
Nakonc 2k pa roka, jaz srecen on pa tudi.
Skratka hocem samo povedat da starejsi vozniki niso vec pazljivi dovolj pa tut pozabljivi, usevedi itd...
Skratka ce mene uprasate bi take dal na neki obnovitveni tecaj voznje in pa predpisov, da bi usaj malo okrepili znanje (oz. neznanje).

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe sep 24, 2004 4:21 pm

To je bedarija, da bi starim ljudem, pri določeni starosti odvzel izpit...
Nekdo je že pri 50 bolj "bogi" kot nekdo pri 80, isto velja za vožnjo...
Moral bi pa recimo od enga 65 leta naprej vsako leto na zdravniški pregled, ki bi bil seveda čim cenejši recimo...in bi se tam ugotovilo, kdo je sposoben in kdo ne.
Omejitev z leti je nesmiselna :!:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 4:22 pm

MGsax je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Poklical jih je z dveh razlogov, da se prepriča kako je kaj z malim in z dedekom ter da prosi če lahko babica podpiše priznanje o prevzemu krivde, ker s tem lahko avto takoj pelje na servis, zdaj pa bo mogel čakat dokler zavarovalnica ne dobi policijskega zapisnika.

Ne vem, kolega ma jeklene živce, ko bi vi čuli ko se 10 omik pa dedekov proti tebi postavi pa ko nisi nič kriv... Jaz bi znorel...

naj ga k magdalencu pelj epopravljat tam poleg jarca tezno. bo samo dva list apodpisal p abo lahko avto odpeljal. pol pa magdalenc uredi z zavarovalnico!

A to je tam ko si me napotil barvat avto ? Ja tam je super, mu bom prenesel informacijo !

Hvala!

PS. pozabo sem dodat da je seveda babica nosla očala s pol centimetra širokimi lečami
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Pe sep 24, 2004 4:29 pm

Ronin je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:take babice, hčerkice, sploh pa vnukeca pa bi trebalo fajn tepst...

vzet izpit!

ne moreš bit nepripasan v avtu...

Za tega cliota ne vem, ampak nekateri starejsi avti nimajo zadaj varnostnih pasov.
Dejstvo je, da pri starejsih so kmalu daljsi refleksi, marsikej preslisijo,...itd. in kle bi mogla past neka omejitev. Ok, je tud ksna gospa k ma 65 al pa 70 let pa zna vozit zelo dobro....sam takih ne vem ce je 5 %. Starostna omejitev al pa kej podobnga...

Drgac pa...sam da je z vama kul pa to :wink:

ja povrh usega pa še to....če slučajno nima pasov.....tastara je pa trdila da je biu mali prveza.....mislm..... :evil:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe sep 24, 2004 4:42 pm

monster_d je napisal/-a:
Mož čokate postave z brki je napisal/-a:En betežen starček ma po mojem mnenju enake reflekse kot živalsko nažgan 20 letnik.

hehe, najboljs odgovor, pa se resnicen. 8)

Drži, da imata oba približno enake reflekse. Treba pa je priznat, da starček ne bo v takem stanju kot poskušal speljati najbolj nepreglednega ovinka z ročno... :wink:

Mislim, da je to glavni problem živalsko nažganega 20 letnika.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Re: Ko ti babica vzame prednost a.k.a Ali se strinjate z zak

Napisal/-a andrej777 Pe sep 24, 2004 5:10 pm

Courage™ je napisal/-a:No in potem seveda naeknrat naokoli polno ljudi starejših, in kak so vidli da sta se zaletela stara gospa in mlad voznik se je takoj začelo ...

"ja mularija, ne znajo vozit, divjajo pocestah, drogirajo se pa vozijo, zioher je bil pijan, bla bla.."

Ja poznam. Jz sem tut mel karambol z motorjem. Pa še 0,56 sem napihal. Samo me je isto en izsilu in nisem bil nč kriv.

Vsi so pa govorili da sploh ni čudna sej kako sem pa noru pa še pjan sem bil. In pol kao ker mamo privat in dost keša da smo mi to vse z odvetniki zrihtal in podkupil da je bil un vse kriv. Mslm ej trcjalke majo velik preveč časa.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Pe sep 24, 2004 5:37 pm

ja pa pesda k so se te starci ucil avto vozt je bilo 20 avtomobilov od kr. gore do morja, ne pa dons, k jih je 20 na 1 km ceste. sej ne obsojam vse starce sam eni prob mutijo pocest da sm zarad njih ze ene parkrat zivce zgubu, to ni nobenga zivlena u njih vozjo k da so sami, mutijo dajejo zmigavce za vrezveze, pozabjo jih ugasat, s kaksnim meglkenkam se sred jasne noci okol vozjo (tazadno majo tanajraj), poznam eno mamo k avta ni spravla cez 3k obratov pa sam 3 prestave uporabla (avto jim ma 5) in pol muti tle po bledu z tisto gajbco smotano, k jo vidm mi je ze kr slabo, sploh pa polet k je guzva, da se za njo peles je to smrt za moje zivce. najbl na falus mi gre k falijo (turisti so isti al pa se huj vcasih) cesto al pa odcep al pa k ne vejo ke so k mutijo 20 po cesti, ne da bi so oni ustavl pa prasal al pa se mal razgledal okol ne to mutijo prov pocas, pa da jih ja ne mors prehtet, uglavnem groza, hujsi k pjancki na cestah tisti saj konkretno vozjo :D :D :D

kr se pa tvojga kolega tice, dokler ma on priznanje in podpis da je mamca hudo zajebala stvar, pol se nima vec kej sikirat, ce mu koj cel dom ostarelih prpelejo pa zacnejo simfat cez njega jim lohka sam z nasmeskom pomaha 8)
Slika Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe sep 24, 2004 5:55 pm

Courage™ je napisal/-a:
MGsax je napisal/-a:

A to je tam ko si me napotil barvat avto ? Ja tam je super, mu bom prenesel informacijo !

Hvala!

PS. pozabo sem dodat da je seveda babica nosla očala s pol centimetra širokimi lečami

ja to je toti ja! samo od cenilca rabiš oni list pa mu neseš on pogleda č eje vse napisal ti pove kdaj pripelješ p akdaj prideš ponj opdpiišeš pelješ brez da bi kaj plačal on pol zrihta!

P.S.: si šel tja barvat?
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Pe sep 24, 2004 6:27 pm

andrej777 je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:No in potem seveda naeknrat naokoli polno ljudi starejših, in kak so vidli da sta se zaletela stara gospa in mlad voznik se je takoj začelo ...

"ja mularija, ne znajo vozit, divjajo pocestah, drogirajo se pa vozijo, zioher je bil pijan, bla bla.."

Ja poznam. Jz sem tut mel karambol z motorjem. Pa še 0,56 sem napihal. Samo me je isto en izsilu in nisem bil nč kriv.

Vsi so pa govorili da sploh ni čudna sej kako sem pa noru pa še pjan sem bil. In pol kao ker mamo privat in dost keša da smo mi to vse z odvetniki zrihtal in podkupil da je bil un vse kriv. Mslm ej trcjalke majo velik preveč časa.

Ti si mensezdi mel več sreče pri krivdah.
A ni tako, da čim napihaš je konc s tabo, pa magar un prletu z nasprotnega posu?
Men je osebno to debilno.

Ce je oznaka 50 oz STOP imaš da se ustaviš. Če ne pa si kriv ne glede če se je kasnej na križišču zaletu koma pijan voznik.- no v tem primeru je voznik k je spregledal stop znak kriv in se verjetno pijanega voznika ustrezno kaznuje po drugem postopku? ALi ne?

Vglavnem, mel sem ze dost pokalic od zadaj pa se je dal use uredit. Razen ko me je enkrat odfu*al na zadnjo klop (totalka) sm pa sam lučke še vidu.. bluzim.

Ajde

lp
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe sep 24, 2004 8:12 pm

HPFreak je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:

Ti si mensezdi mel več sreče pri krivdah.
A ni tako, da čim napihaš je konc s tabo, pa magar un prletu z nasprotnega posu?
Men je osebno to debilno.

Ce je oznaka 50 oz STOP imaš da se ustaviš. Če ne pa si kriv ne glede če se je kasnej na križišču zaletu koma pijan voznik.- no v tem primeru je voznik k je spregledal stop znak kriv in se verjetno pijanega voznika ustrezno kaznuje po drugem postopku? ALi ne?

Vglavnem, mel sem ze dost pokalic od zadaj pa se je dal use uredit. Razen ko me je enkrat odfu*al na zadnjo klop (totalka) sm pa sam lučke še vidu.. bluzim.

Ajde

lp

ja jz sem dobu kazen za alko. Samo to ni uplivalo na krivdo ker je sodni izvedenec ugotovil da sem jz vozil po pravilih in poizkušal preprečiti nesrečo kar pomeni da sem jz pravilno reagiral.

Blo je baje včasih da je bil tist k je pihni avtomatsko kriv samo že neki časa ni tako. Kdo je kriv določe izvedenec na podlagi zapisnika. Lahko napihaš 3.00 ampak če se boš ti lepo po svojem pasu pelu pa en po tvojm prleti bo un kriv. In to je prou.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe sep 24, 2004 8:28 pm

Mah jst zue neki cajt razmislam d bi mogu skoupi z vozniskim izpitom dubu pogodbo, po keri bi su vsaj enkrat na par let na zdravniski pregled, kjer bi dohtar individualno ocenu a si za vozt al nisi. Ce mas lahko zdravniskega pred zacetkom vozne, ga bos mel lahko pa se pol. Pajst sm ga tut prpravlen placat - vse za to d se znebim starckov k mutijo po cesti. Pa je blo se vse v redu, sm jim marsikero napako odpustu ampak k mi je pa edn na uvozu na avtocesto zabremzu in potem s prvo pa na pol gasa letu direkt na avtocesto, in mi potem kasneje na izvozu z avtoceste na kroznem zabremzu in se mi na konc v kroznem prpelu v nasprotni smeri... To je bil pa visek vseh starih cicotov s klobuki in spegli debeline dna od perovskega kozarca... :shock: :shock: :shock: Zdravniski pregled za vse ( :!: ), ter obnavljanje izpite na 5-10 let. Nemalokrat se mi je zgodl v grosuplju d mi je kksn cico prletu naravsnost pred nos z neprednostne - preprican sam po sebi, d je to se zmeri prednostna, kot je bila pred 25 leti!!! Mislm WTF :ue
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So sep 25, 2004 1:47 am

MGsax je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
MGsax je napisal/-a:

Hvala!

ja to je toti ja! samo od cenilca rabiš oni list pa mu neseš on pogleda č eje vse napisal ti pove kdaj pripelješ p akdaj prideš ponj opdpiišeš pelješ brez da bi kaj plačal on pol zrihta!

Itak, da sem šel tja. Ful je dobro zrihtal, še folijo mi je dal preko da mi kamenčki ne oluščijo barve... Maš pivo v dobrem... Daj povej mi, ker dostikrat po MBju vidim rdeče Leone, keri je tvoj ? Že maš felne ? Temnene šipe ?Oni mi je dober ko ma Titan felne gor .... Aja slike kak mi je pofarbo pa maš v mojem podpisu oziroma v topicu mojem -> STYLING
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 25, 2004 6:46 am

Andrej777 in HPFreak...to kdo napiha nima popolnoma nobene veze s krivdo v nesreči, vinjeni plača samo kazen za vožnjo pod vplivom alkoholo in to je to krivda pa se presodi enako kot če so vsi trezni :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax So sep 25, 2004 10:03 am

Courage™ je napisal/-a:
MGsax je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
MGsax je napisal/-a:

Hvala!

Itak, da sem šel tja. Ful je dobro zrihtal, še folijo mi je dal preko da mi kamenčki ne oluščijo barve... Maš pivo v dobrem... Daj povej mi, ker dostikrat po MBju vidim rdeče Leone, keri je tvoj ? Že maš felne ? Temnene šipe ?Oni mi je dober ko ma Titan felne gor .... Aja slike kak mi je pofarbo pa maš v mojem podpisu oziroma v topicu mojem -> STYLING

maš PM
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty So sep 25, 2004 5:21 pm

IMO pogojni refleks (al kok se že reče) vseh teh dedkov in babic ;)
pač razmišljajo na drugačen način in oni so se vidli v koži le-te ki je povzročila nesrečo.

svaka čast frendu da je ostal miren. Si ne morem predstavljat kaj bi se zgodilo če bi se tale babi počla v shusuglao-ta (http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=18763) in bi se potem še ostali nanjga spravli :P :twisted: :lol:
pa brez zamere shusuglao

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So sep 25, 2004 5:54 pm

Tut jst sm mel podobn problem, ko je 79 let star deda meni nič tebi nič menju vozni pas pred križiščem, me gladko porinil v robnik in mi uniču komplet spredn blatnik.

Se pelem jst po Samovi (zravn stadiona) in pred mano pocasi cjazi rdeč R 19. Nakar zavije na lev pas (brez zmigovca) in js seveda mim nega, ko model kr naenkrat zavije nazaj na desn pas (tokrat je dal zmigovc, istocasno kot je zavil, kar je isti falus kot ce ga sploh nebi dal), kjer sm se seveda znajdu jst.

Deda ni hotu plačilca podpisat, govoru je:
- da mam skodo ze od prej, ceprov so se praske na obeh avtih ujemale na milimeter in sm mel gor njegovo barvo
- da je dal zmigovc, kar mu po njegovem avtomatsko zagotavlja prosto pot)
- in da sm vozu najmanj 80 km/h, ceprov sva vozila vstric in skor ni blo vidt spure od gum (mojih seveda, on ni niti poskusu bremzat)

Potem fosil ni mogu niti alkotesta napihat! Sele 5-ic mu je ratal, potem ko ga je g. policist povabil na odvzem krvi/urina. Kako je potem sploh volan drzu u rokah pa ne vem...
Na konc je mal mankal, da bi laufu za policijsko astro, ker mi je najprej reku, da ne bo porocila izpolnu in da se on ne strinja z nicemer! Kuponcka mi sevede ni dal (beri: cakat morm 1 mesc al pa se vec, da bom dubu povrneno skodo).

Ze po 60. letu bi po moje moral uvest obvezne teste psihomotoričnih sposobnosti za VSE voznike (pa nej se še tko fajn in mladostno počutjo) in to VSAKO LETO, po 80. pa sploh ne bi smeli vec vozit.
Poleg tega je skor vsak 2. clovecek nad 60 poln enih tablet (za zivce, za srce itd., itd.) ki vsekakor vplivajo na njihove sposobnosti - takim bi bilo treba pa takoj odvzet voznisko! Pa nej grejo na avtobus, al pa nej jih drugi okol vozjo (familija, taksiji).
SlikaSlika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So sep 25, 2004 9:51 pm

Neo32 je napisal/-a:pol se nima vec kej sikirat, ce mu koj cel dom ostarelih prpelejo pa zacnejo simfat cez njega jim lohka sam z nasmeskom pomaha 8)

:lol: :lol: :lol:

Slide je napisal/-a:Moral bi pa recimo od enga 65 leta naprej vsako leto na zdravniški pregled, ki bi bil seveda čim cenejši recimo...in bi se tam ugotovilo, kdo je sposoben in kdo ne.

Jah, to j tko, tko. K sm biu jst pr psihologu na psiho testih za C kategoijo, ja bla tut ena mama (cca. 60 let), k je mogla narest teste, da bi podaljšala izpit, pa je mela reflekse, k str konj. Tm je bla ena naprava, k je mela 8x8 tipk, po si meu pa dve lučki, k sta posvetle na vsaki stani ena, ti si mogu pa presečišče poiskat, pa prtistnt tisto tipko. Mama je skos isto tipko prtiskala, pa jamrala, da ne zna, pa ne more, prtiskala je pa tko na silo, da je tipka skor not ostala. Pol si dobu u roko en joystick, pa si mogu prtisnt na gumb, k si zaslišou piskanje. Pisk je biu tko nagravžen, da ti je šou čez ušesa, a mama ga je ugasnla po eni minuti piskanja.
Tip ji je reku, da bo gotov padla (je mogu prevert še teste), ona pa začne jokat, da ji ne sme izpita uzet, zato, k nujno avto rab, k ma vikend v Savudriji, pa da vsak tedn vnučke dol pele, pa da jo pol naujo maral, če jih nau več ... Po ji pa tip reče, nej zuni počaka, da se bosta še zmenla. :roll:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So sep 25, 2004 10:01 pm

Aja, al pa od moje babi brt, k je 73 let str, pa ma eno dedno očesno bolezn, pa še dodatno je slabovidn, tko da ma, ne pretiravam, 2 centa pa pou debele špegle, nč ne vid, pol pa voz. Zravn pa žena: "Pazi, Stanko, tm bo uvink, pa tm se en pele, tuki je pa pešc ..." Nikol ne pele več, k 50, v naselju ne več, k 30. Žena ni nikol vozila in pol pove: "tuki je biu pa un znak, k je k, am, kuko se že reče, joj, ne spounm se, aaaa, aja, tikotnik, pa narobu ubrnen je biu, tko, da je dol gledou ... Tm je pa un znak, k je krava gor narisana ..."

Ene dve leti nazaj sm se s temu človekam pelov. Sm mislu, da bom umru od strahu.
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov