Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Ne sep 26, 2004 1:25 pm

RegY je napisal/-a:ja, jaz bi imel en dober stavek, oz. kar nekaj le-teh

moramo homologirat športne zračne filtre. od kdaj se homologira nadomestni del pri avtu? to je potrošni material, le s to razliko, da je uporaben malo dlje časa, ker se lahko sčisti, listnati zračni filtri (original), pa se samo zamenjajo in odvržejo v smeti. (tudi pripomoremo k malo čistejšemu okolju, ja!)

od kdaj se nadomestne dele-potrošni material homologira? jaz še nisem nikogar videl na lppju... "jaz bi homologiral bremzne pakne, ker sem jih menjal, pa novo olje mam noter, pa še na hitro mi dajte vpisat nove gume, ker sem prej mel savo, zdaj pa je dedek dal nekaj dnarja, pa sem kupil bridgestone (istih dimenzij)" - kdo je še to videl?

ti moraš iti v LJ pa to povedat :twisted:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne sep 26, 2004 2:04 pm

Benq je napisal/-a:-Naj si se kdo pripravi kaksn stavek,izjavo ki meni da bi bila dobra.Ni nujno da jo on pove,naj si jo magari zapise in prinese na listku,se bo ze najdu kdo da bo povedal

Evo nekaj:
Zakaj potem lahko v Intersparu (in še marsikje) prodajajo stopalke, neonke, tank nalepke za avtomobile? Če je nekdo dobil zaradi stopalk kazen (oz. so jih napisali pod nehomologiran del), potemtakem je potrebno homologirat tudi prevleke, tepihe(motijo ravno toliko kot stopalke), , žarnice (praktično isti namen kot neonke)... Skratka vse kar ima TUV. Kar nima pa ne smejo prodajat saj s tem zavajajo stranke.

Naj nekdo tole pove saj mene najverjetneje ne bo. Ampak ma da pridete vsi, ki ste zaradi neumnosti dobili kazen (rezervna guma, stopalke...) in poveste te neumnosti.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne sep 26, 2004 2:14 pm

Po obvestite kdaj bomo lahko gledal :)
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne sep 26, 2004 2:18 pm

Symon je napisal/-a:Naj nekdo tole pove saj mene najverjetneje ne bo. Ampak ma da pridete vsi, ki ste zaradi neumnosti dobili kazen (rezervna guma, stopalke...) in poveste te neumnosti.

predvsem to ja! Se vidimo!
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swoop Ne sep 26, 2004 2:25 pm

Fantje (punce), vedite ,da to delate za prihodnje rodove (beri: za nas...sicer stari dovolj, samo denarja se ni: ))

I support yo all!!!

Upam samo,da nebo tak naval govorov ,ki so padali en cez druzga, kot je bil takrat, ko so snemali Preverjeno.
Lepo v izbranem zargonu (...) prikazite realno situacijo v Slo in real. situacijo v drzavah EU ( D, A, FR...)....no pa sj veste kaj hocm povedat, da nom tuki kr neki pametoval in d ne bo ksn jezn name:)

lp,

andrej

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne sep 26, 2004 3:55 pm

OK...sicer politika ni za na forum, ampak...a je kdo pomislu da bi problem v pisni obliki predstavil vsem strankam....me prav zanima odziv! :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Ne sep 26, 2004 4:12 pm

Fullback je napisal/-a:OK...sicer politika ni za na forum, ampak...a je kdo pomislu da bi problem v pisni obliki predstavil vsem strankam....me prav zanima odziv! :roll:

to bi bla fuuuul dobra ideja, ampak bi blo fino, da bi se to zgodil se sedaj v predvolilnem casu in bi vse stranke povedale svoje mnenje!! mogoce ideja: ko je na televiziji solocenje stank, bi lahko postredovali to vprasanje??!! samo ideja :wink:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne sep 26, 2004 6:01 pm

vesolc je napisal/-a:
Fullback je napisal/-a:OK...sicer politika ni za na forum, ampak...a je kdo pomislu da bi problem v pisni obliki predstavil vsem strankam....me prav zanima odziv! :roll:

to bi bla fuuuul dobra ideja, ampak bi blo fino, da bi se to zgodil se sedaj v predvolilnem casu in bi vse stranke povedale svoje mnenje!! mogoce ideja: ko je na televiziji solocenje stank, bi lahko postredovali to vprasanje??!! samo ideja :wink:

Hm sej so po televizorju ta soočanja. Pa sprašujejo tut kakšna uprašanja ki jih gledavci postavijo. Tako da uprašat bi se splačalo. Bi šel mal jeclal politiki k nebi tazga uperašanja prčakval.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Ne sep 26, 2004 8:40 pm

Been there done that :roll: U tistih petih urah (petek zvečer) so prpelal kr neki avtov (pobiral so jih po celi Lj), s tem da so npr. dal tablce dol avtu k je na istem servisu cca. 3 mesce nazaj naredu prvi tehnični. Tist večer se mi zdi da se je sam en odpelu s tablcami od vseh avtov kar so jih prpelal. Drgač pa je vsaj 15-20 vozil (policijskih in civil - provida, krimiči....) ko majo akcijo. Akcija traja nekje do tretje ure zjutraj.

Gledajo vso dodatno osvetlitev vozila, avto dvignejo in pregledajo platišča ter vzmeti (če platišča niso original znamke je potrebno imeti TÜV ne glede na vpisane dimenzije v homolomo), gledajo hitrostni razred gum, pregledajo motorni predel in notranjost vozila (težijo za volane in stopalke, enmu modelu pa so zatežil za usnjene prevleke), pregledajo vse spojlerje, blende, pragove in podaljške (pazite se astre gsi ker strešni spojler in športno podvozje ni serijska oprema), pregledajo luči, žmigavce, obvezno dodatno opremo, hupo in izpušne pline.

Kazni so padale predvsem po 4 in 5 odstavku 172. člena ter 5 odstavku 200. člena ZVCP se pravi 45 oz. 85.000sit.

Aja...po njihovem bi blo treba tut radio homologirat ker ni originalen del v vozilu. Aja pa še ena cvetka....če je nastavek na auspuhu pršraufan je ok, če pa je privarjen pa je to predelava na auspuhu in je treba homologirat.

LP in srečno
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Ne sep 26, 2004 8:45 pm

ja pa lahko bi bla debata o neresnosti lpp-ja pa čakalni dobi

jst spadam med tiste ki je v četrtem mescu spustil avto in še kr kartonča od nikoder :?

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 26, 2004 8:49 pm

babyM je napisal/-a:Aja...po njihovem bi blo treba tut radio homologirat ker ni originalen del v vozilu. Aja pa še ena cvetka....če je nastavek na auspuhu pršraufan je ok, če pa je privarjen pa je to predelava na auspuhu in je treba homologirat.

LP in srečno

lol!!! le kerga boš prej zgubu :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Ne sep 26, 2004 8:56 pm

dejte mal napisat kdo vse pride v sredo...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 26, 2004 9:03 pm

moi
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 9:12 pm

maky je napisal/-a:
babyM je napisal/-a:Aja...po njihovem bi blo treba tut radio homologirat ker ni originalen del v vozilu. Aja pa še ena cvetka....če je nastavek na auspuhu pršraufan je ok, če pa je privarjen pa je to predelava na auspuhu in je treba homologirat.

LP in srečno

lol!!! le kerga boš prej zgubu :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

pa ne no :cry: a tud na nastavke so se res spravl
EJ6

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne sep 26, 2004 9:16 pm

Če v sredo nebom mel izpita v Portorožu pridem s Cliom,sam prej ga operem.OK?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Ne sep 26, 2004 9:17 pm

babyM je napisal/-a:če platišča niso original znamke je potrebno imeti TÜV ne glede na vpisane dimenzije v homolomo

In kako un cepec tam ve a so original al ne? Kako naj mu jaz dokažem, da so na mojem 17 let starem BMW-ju original felge? Ne morš verjet. Pa še ena cvetka: Kolega je bil tam z BMW-jem. Ima predelano havbo, lexuske in ror. Tukaj vse u redu, pač ni imel homologirano in so mu vzel tablice. Ampak pazi zdaj to! Ima tudi M-Technik opremo (odbijača, pragovi) in mu je cepec reku, da mora homologirat, ker kao ni original. Ja ne kva pa je druzga kokr original, ki ti ga našraufajo direkt v tovarni. Ne Jože iz Fukovcev strokovnjak zaposlen na LPP je reku, da to ni original. Evo kva si jaz mislim ->Slika
SlikaSlikaSlika

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Ne sep 26, 2004 9:19 pm

Ma ne no sej to je pa že preveč kar tukaj berem te dneve. Res upam, da vam bo to srečanje z novinarji uspelo in da boste dosegli izboljšanje na tem področju, ker to kar se sedaj dogaja so res ene velike Butale.

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Ne sep 26, 2004 9:44 pm

zuneking je napisal/-a:
babyM je napisal/-a:če platišča niso original znamke je potrebno imeti TÜV ne glede na vpisane dimenzije v homolomo

In kako un cepec tam ve a so original al ne? Kako naj mu jaz dokažem, da so na mojem 17 let starem BMW-ju original felge? Ne morš verjet. Pa še ena cvetka: Kolega je bil tam z BMW-jem. Ima predelano havbo, lexuske in ror. Tukaj vse u redu, pač ni imel homologirano in so mu vzel tablice. Ampak pazi zdaj to! Ima tudi M-Technik opremo (odbijača, pragovi) in mu je cepec reku, da mora homologirat, ker kao ni original. Ja ne kva pa je druzga kokr original, ki ti ga našraufajo direkt v tovarni. Ne Jože iz Fukovcev strokovnjak zaposlen na LPP je reku, da to ni original. Evo kva si jaz mislim ->Slika

Sej sem dala za primer astro GTI....isto serijska oprema pa so hotl homologacijo :roll:
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne sep 26, 2004 9:48 pm

Jutri bom plave čisto uradno vprašal, kaj ve morš met homologirano (in da mi to podkrepijo z zakonskimi predpisi). Potem pa ...
Bi pa vse, ki so bili kaznovani, prosil da se mi javijo na PM s seznamom tistega, zaradi česar so bili kaznovani (stopalke, blende ...) in členom ter kaznijo. Pa tipom avta po možnosti. Bomo mal resne pizdarije naredil, če najdemo, da so šli preko pooblastil ali mimo zakonov ali pa z neobstoječimi zakoni ...

Uporabniški avatar
S8
Novinec

Napisal/-a S8 Ne sep 26, 2004 9:49 pm

babyM je napisal/-a:
zuneking je napisal/-a:

Sej sem dala za primer astro GTI....isto serijska oprema pa so hotl homologacijo :roll:

zdej pa neki ne razumm, a pol lohk tud nam težijo ker je audi S al kaj, al sm narobe razumeu?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov