Hudobec pravi:
No, moja Astra L98 se ni vidla servisa...
Hmmm, samo, da se ne javlja nekdo, ki je s svojo Astro letnik 98, naredil kakih preslavnih 12.365 km.
To me nekako spominja na debato o Cliotih, ki crkujejo, pa se je javilo nekaj junakov, ki pravijo "sem naredu ze 3500 km, pa mi se nic crknilo". Hmm, jaz bi pa raje vidu junake, ki so nastancali vsaj kakih 120.000 km in nato izpovedo prigode s svojim avtomobilom.
Sam furam vozilo iz polotoka jutranje tisine, in ne bom trdil, da ni nic crknilo. Po 130.000 km je slo k vragu tesnilo glave motorja. Vendar v nasprotju z javno predstavo, da so rezervni deli in servisiranje avtomobilov azijskega porekla dragi, lahko povem, da so mi na POOBLASCENEM servisu za zamenjavo tesnila glave motorja, brusenje glave motorja, preventivno menjavo tesnila pokrova glave motorja, tesnila izpusnega kolektorja, tesnila sesalnega kolektorja in termostat, skupaj z delom zaracunali 42.000 SIT z DDV vred. Seveda avto takrat ni bil vec v garanciji (da se ne bi nasel kak pametnjakovic). Po mojem pri pooblascenem servisu za Opel, ce bi imel isto sranje s kako Astro letnik 96, bi bil olajsan za kakakih 100.000 SIT, ce ne se vec.
Problem pri Opelu je, da tako lepo izgleda, pa se vsi kar povprek trdijo, kako zanesljiv je. Jaz pa poznam prevec ljudi, ki je s to znamko imelo prevelike probleme. Sicer so priceli dajati dvoletno garancijo na nova vozila, ampak se mi zdi, da so to storili itak samo zaradi evropske zakonodaje, ki to minimalno dobo predpisuje. Sicer pa se "j***a od korejske Kie" imajo 3 letno garancijo, oz. do 100.000 km, za motor in menjalnik pa do 6 let, oz. 160.000 km.
Sicer pa, moj naslednji avto bo itak spet iz dezele jutranje tisine, ali pa Toyota.
L.p.
Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.