Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko To okt 05, 2004 8:10 pm

ja, jo bom že dobil :wink: Uporabil pa :?: nikoli 8)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To okt 05, 2004 8:11 pm

iz prve pomoči se financira rdeči križ
če bi mogl delat prvo pomoč na 5 let bi to pomenil tolk tečajeu in izpitov da bi se cene znižale in bi še zmeram zbrali dovolj denarja

situacija:
obnavlanje znanja prve pomoči ni obvezno, sredi noči se nekje bogu za hrbtom zaletiš v nasprotivozeče vozilo
si poškodovan in iz arterije ti teče kri...
drugi voznik je nepoškodovan
v bližini ni nikogar drugega, najbližja bolnišnica je 30 km stran
prvi pomoči sta stari več kot 15 let, polovica stvari manjka, ostalo je neuporabno
ti si v nezavesti
drugi voznik je opravil izpit iz PP pred 30 leti in je vse pozabil

BOŠ PREŽIVEL?????????

nova prva pomoč + tečaj vsakih nekaj let je zagotovo cenejša od vašega življenja ali življenja bližnjega ali pač??
podpis

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko To okt 05, 2004 8:19 pm

Eno je učenje "na pamet" --> tečaji PP , drugo pa dejansko stanje na kraju nesreče... Tam je čist drugačna scena.... (panika,strah,...)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To okt 05, 2004 8:27 pm

medicincko je napisal/-a:Eno je učenje "na pamet" --> tečaji PP , drugo pa dejansko stanje na kraju nesreče... Tam je čist drugačna scena.... (panika,strah,...)

še nekaj drugega je, ko vidiš nesrečo in 1000 folka okrog, si misliš, hja zakaj bi pa jaz mogu ustavit pa mu ravno jaz mogu pomagat? saj jih je tolko tam, naj mu nekdo od tam pomaga :P

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To okt 05, 2004 8:45 pm

zakaj je pa ljudi strah?
ok kri je zih razlog
drug razlog je pa to da nezanjo pomagat in ne vejo kaj narest, zato paničarjo, neznajo poklicat 112, prvo pomoč odpirajo pou ure....
razlog za paniko je neznanje in neizkušenost
med tečajem maš tud prakso kaj narest v primeru krvavitve...
in vsak iz filmou ve da lahko reševalec poškoduje ponesrečenca, ljudi je preprosto strah prtisnt na rano, ker misljo da ga lahk še bol poškodujejo, eni ne vejo kaj morjo nardit in sam gledajo

če bojo ljudje obvladal prvo pomoč in sicer praktični del, ki ga ponovijo na vsakih par let, jih tud ne bo TOLK strah
strah je itq vedno prisoten in je v nekaterih primerih celo dober
ljudi je pač treba prpravt do tega da če vidjo nesrečo, da:
ustavjo auto tko da zavarujejo ponesrečenca (ne da ga povozjo....)
vklopjo žmigovce
poskrbijo za kritične ponesrečence
pokličejo pomoč
podpis

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko To okt 05, 2004 8:53 pm

Ja ne vem kaj bi bilo še poleg krvi...

naj tukaj še drugi povedo....

ja obnavljanje praviš--> pa misliš, da je toliko kadra v SLO (zdravstvenikov,dipl. MS?) še po bolnicah in drugih zdr. ustanovah jih primankuje, kaj šele da bi jih sploh iskali za obnovitev znanja... Eno je lutka, drugo je živ človek

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 06, 2004 10:13 am

Sicer mozno, da sem mal pozabil ali zamenjal .. ampak se mi zdi da so meni pri prvi pomoci rekli, da nekoga ki ima opekline NE pokrivaj. Zato ker se to pole se kej skupi sprime in imajo dohtrji se vec dela in njemu ostanejo bolj vidne trajne brazgotine.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če nov 04, 2004 12:32 pm

OK, takole je (uradno) z novimi paketi za prvo pomoč:
http://www.avto-magazin.si/forum/viewtopic.php?t=87
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če nov 04, 2004 1:04 pm

Ja fakof.
Sm kupu motor letos, pa sm mogu kupt novo prvo pomoč; sm kupu avto, ista zgodba...
A zdej bom pa spet še enkrat tolk keša pa še mal daju, da bom menju.

Ma fu** the system :evil:

Pa še zadnč me škif ustav, hoče vidt opremo in ko sm mu pokazu pp, je vprašu, če je uporabna. Pa mu jst odvrnem, da je nova, še zapakirana, pa me un vpraša, če je vse not, al kej manjka? :roll: :evil: Pa mu pokažem, da ni bila še nikol odprta, pa un gnoj prbije, da bi rad vidu, če mi kej manjka. Ni se mu dal dopovedat, da če je škatla še v original foliji zapakirana in nikoli odprta, da ji nič ne manjka. :roll:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če nov 04, 2004 2:16 pm

Kopirano iz foruma Avto Magazin
Nero je napisal/-a:Slika

Na teh škatlah je znak Rdečega križa, ki po novem pravilniku ne bi smel bit gor.

Uradni list je napisal/-a:V skladu s četrtim poglavjem Zakona o Rdečem križu Slovenije (Uradni list RS, št. 7/93) je na embalaži kompletov za prvo pomoč prepovedana uporaba znaka Rdečega križa.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če nov 04, 2004 3:18 pm

Ni čisto tako. Če si prebereš zakjon o RK, boš videl, da gre za to, da lahko njihov znak uporabiš samo z njihovim soglasjem. Na škatli pa piše Priporoča RK ... Ker RK pač priporoča in se seveda tudi strinja z uporabo znaka. To pa je OK.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če nov 04, 2004 3:19 pm

dejan84 je napisal/-a:Ja fakof.
Sm kupu motor letos, pa sm mogu kupt novo prvo pomoč; sm kupu avto, ista zgodba...

Ej, preber še enkrat. Ne boš rabu nove kupit.
Slika

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Če nov 04, 2004 4:31 pm

dejan84 je napisal/-a:Ja fakof.

Ma fu** the system :evil:

Pa še zadnč me škif ustav, hoče vidt opremo in ko sm mu pokazu pp, je vprašu, če je uporabna. Pa mu jst odvrnem, da je nova, še zapakirana, pa me un vpraša, če je vse not, al kej manjka? :roll: :evil: Pa mu pokažem, da ni bila še nikol odprta, pa un gnoj prbije, da bi rad vidu, če mi kej manjka. Ni se mu dal dopovedat, da če je škatla še v original foliji zapakirana in nikoli odprta, da ji nič ne manjka. :roll:

No no no poba, ne se razburjat, od ene prve pomoči te pa res nau konc! Država pa tut more od nečesa žvet, a ne! Tko de če ne mislš nonstop delat prometnih prekrškov, boš pa prvo pomoč nabavlov! Simple as that! :P
Slika

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Če nov 04, 2004 5:57 pm

konc ne bo nobenega, samo je bedarija, da nekaj menjavamo za prazn falus vsako leto ... moja p.p. je stara eno leto in je se v original pvc vrecki nikoli odprta ... bom mogoce komu bolj lahko pomagal z novim paketom ?

lahko bi zaceli tiskat kaksen rok uporabe na tele skatle , recimo 2 leti, pa bi bilo v zakonu, da se kupijo nove sele ko ti potece rok na stari ...

Uporabniški avatar
AlexS
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a AlexS Če nov 04, 2004 6:07 pm

Pravilnik o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil
/Sprejet predpis/

GOSPODARSKE DEJAVNOSTI
PROMET IN ZVEZE

Naslov: Pravilnik o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil
(Ur.l. RS, št. 106/2004)
/Sprejet predpis/
EVA: 2004-2411-0045
SOP: 2004-01-4476
Organ sprejema: Ministrstvo za promet
Datum sprejema: 15.09.2004
Datum objave: 30.09.2004
Datum začetka veljavnosti: 15.10.2004
Datum začetka uporabe: 01.01.2005

pišuka so idijoti, to se pravi da zakon že velja, a se še ne uporablja. Kaj pol to pomeni!
To pomeni da zdej ta star zakon več ne velja, zato ker je že nov sprejet. Sam nov se pa še tud ne uporablja. To pomeni da smo trenutno brez zakona! Kakšni idijoti so te naši poslanci!

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Če nov 04, 2004 6:11 pm

Pa še Tosama pravi, da bojo do 1.1.2005 lahko zadovoljil samo eno tretjino potreb. LOL! Se prav, da tole ne morejo izvajat tam nekje do maja 2005. Kr neki. Spet bo en fajn zaslužu.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Če nov 04, 2004 6:16 pm

če b kdo kej poslušou, bi vedl da stare škatle ni treba menjat ampak samo , če boš kupo nov avto al pa nov moped.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Če nov 04, 2004 6:20 pm

Zakaj bi mogu menat celo prvo pomoč a nebi blo dost da sam dokupiš določene artikle,
jaz mam ALU folijo že okol pol leta zravn pomoči, ker sem jo enkrat dobu.

LP!
Marko

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če nov 04, 2004 6:50 pm

Jesus dejte mal porocila poslusat!!!

Komplet prve pomoci se v sloveniji prodaja samo edn! In po ta novem zakonu (ki, ja je sprejet!) je treba pocasi iz prodaje odstranit stare skatle in jih nadomestiti z novimi, ki so sedaj predpisane. Prislo je do napacnega tolmacenja zakona. To ne bo stvar ZVCP-ja ce ti ne bos mel v avtu novo predpisane skatle.

Vir: 24ur.com
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če nov 04, 2004 7:48 pm

To bo se en nezivljenski pravilnik! Kot prvo bo to odvečen strošek. Polcaji bi rajs namest da ti dajo pihat k se jim zdi sumljivo da se po ljubljan vozis ob dveh zjutri, raj preverli ce mas prvo pomoc odzadi, bi blo dost bl pametno!
Nova dopolnjena verzija??!! HA. Folk se te ni zna uporablat. Ko vids kri pa jecanje u avtu se tezko skoncentriras ker ferbant mors uzet, s tisto klinco pa se kksno vecjo pizdarijo nardis. Jst bi raj uvedel na vsake 5 let ponovni parurni tecajcek prve pomoci za teh 6 jurjev!!

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov