Debate, ki niso vezane na ostala področja...

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Če okt 07, 2004 7:51 pm

Prvič takoj k sem kupu nov avto, proti morju ko je konc avtoceste, pa je pol neko parkirišče ob cesti, vozu 112 namesto 90 (zmanjšu iz 135 ker so mi blendal - tle sm mel srečo). Pa me po vseh formalnostih praša kje delam, mu povem da sem študent, pa mi je model dal sam 5000sit, v 8 dneh 2500sit.

Drugič za Mercatorjem v Šiški vozu 70, omejitev 50, dobil sem 15000 v 8 dneh 7500.
To je zaenkrat vse glede hitrosti.

So me pa lani policaji dvakrat ustavil v 5 minutah (isti, ampak na dveh različnih krajih).

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe okt 08, 2004 6:37 am

Tud jst sm šow 111 namsto 90 pa sm dubu 5000 polovična 2500 in sm ga samo :shock:
Še prej me je ustavu ker naj bi prečku tračnice ob rdeči luči (on me je kao vidu v ogledalce) sm se pritožu in ni blo nič :P
Enkrat pa sm še pelju okrog 70 v naselju
LP
Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe okt 08, 2004 8:16 am

Prvič sem dobil na rit belo vectro ko sem ga gnal po ravnini iz Šikol proti Ptuju čez gozd. Omejitev je tam 90, jaz 148. Poleg tega sem še prehiteval tri avte naenkrat, sekal ovinek, vozil s premajhno varnostno razdaljo in frajerji so vse lepo snemali. To je blo že 5 let nazaj, takrat še nisem tako pazil na te mobilne radarje. Kazen za vso ostalo kramo je bla 35.000 za prekoračitev še 35.000 = skupaj 70.000. Sem takoj plačal polovičko. Čez tri mesece pa šok - še 50.000 za prekoračitev od sodnika in tri točke.
Sem se pritožu, pa je sodnica rekla, da nimam šans, ker majo posnetek.
Pa pokažem kazen, ki sta mi jo takrat napisala policaja za prekoračitev in sem jo že plačal.
Ona pa je rekla, da bi se moral na tisto pritožit, ker onadva nista pristojna kaznovat za tako hude prekoračitve.
Sem reku, OK, se pa pritožujem na njiju, ona pa meni, da je rok za pisno pritožbo 8 dni, minilo je pa že tri mesece in da tudi nimam šans.

Drugič sem jih fasal na AC Celje - Tepanje s VW Caddyjem z 80 nalepko sem peljal 141 in so me s pištolo zmerli in šli za mano. Najprej sem jim mislu speezdit, ampak policijski golf III karavan je bil premočan za ubogega kadija dizla, čeprav sem ga gnal po hribu navzdol proti cestninski koliko je šlo. Ko ustavim pred cestninsko, pride policaj do šipe:

On: Kolko ste se pa peljali?
Jaz: Ne vem, nisem niti gledal.
(pa sem - števec kazal skoraj 180)
On: Veste, da sma morala it 210 za vami, da sma vas dobila! Kaj niste vidli radarja, ko smo merli?
Jaz: Ne.

V tistem pa že pride drugi in mi slavnostno pomoli pištolo pod nos na kateri je pisalo 141.
Dobil sem sodnika, 70.000 sit in 5 točk.

Ostalih malenkosti (do 15.000) je bilo tudi kr nekaj, potem pa sem se odločil, da bom malo bolj gledal kje so policaji in radarji, drugače bojo morali imet moje ime na maricah, kao sponzor.....

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Pe okt 08, 2004 8:43 am

Prehitevanje polna crta - 10k sit
Rdeca luc (ni bla, pa vseeno) - 40k sit
Mobitel - 10k sit
151 namesto 80 - 10k sit (viadukt Peracica)
205 namesto 60 - 10k sit (AC Karavanke - Vrba)
131 namesto 80 - 10k sit (viadukt Peracica)
63 namesto 50 - 15k sit (Kranj - Planina 3)
+ par poloznic po 10k sit v stilu "Obvestilo Policije - nepravilno parkiranje"

Ce skup sestejem se lahko kar mal zasekiram, :/:o:/

No ja, glede na to da vozim se 7 let pa u bistvu 75k sit tut ni tok zlo velik, cca. 10k na leto :twisted:
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So okt 09, 2004 8:03 am

Ene 3x sem dobil kazen za varnostni pas.
In še, pred leti, ko so bile kazni še zelo mile, sem 2x plačal radar po 2250sit in enkrat rumeno luč 2250sit.
Ko sem se zamislil na tem in ko so kazni postale dražje, sem se nekako navadil voziti po omejitvah, še posebej tam, kjer večkrat merijo. Semaforje pa zelo spoštujem, je predrago, da bi peljal v rumeno, kaj šele v rdečo.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So okt 09, 2004 8:46 am

jurk je napisal/-a:205 namesto 60 - 10k sit (AC Karavanke - Vrba)

tu si jo pa hudičevo dobro odnesel. kako je to možno :?: :!: :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So okt 09, 2004 8:50 am

Neupostevanje znaka... To je zmer 10 jurjev - tud ce gres 250 cez. Tak mamo zakon.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So okt 09, 2004 8:55 am

a joooojjj to pa nisem vedel :D

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ So okt 09, 2004 8:58 am

S4sH je napisal/-a:Vceraj dobil kazen za prekrsek, storjen pred pol leta. 91 km/h v naselju (z upostevanjem tolerance 88km/h). Dobil 45K kazni + 2 K. točk :cry:

Zgleda da bilanco delajo v teh dnevih :lol:

Jst sm tut predvčerajšnjim dobil za 2 prekrška od marca.. :roll:
* 30k za 134 pri omejitvji 90 (so stali p.... na tistem malem počivališču tik preden se spustiš po klancu na črnem kalu, jst sm pa ravno živce zgubu nad kamionarjem k je vozu 60 in ga prehitel).

* Drugi prekršek je bil pa kao varnostni pas, ker je bil policaj faca - sta se za mano peljala s provido po tržaški na viču, posnela prehitevanje na cikcak, prehitevanje v križišču - sem pr zavijanju levo "preskoču" enega k se ni mogu odlučit a bi speljal al ne, pol pa še mal vožnje nad omejitvijo. Ko mi je vse to naštel je reku "tole bo 10.000 ker niste bil privezan" :lol:

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Napisal/-a jurk So okt 09, 2004 10:06 am

Mike_E_ je napisal/-a:Drugi prekršek je bil pa kao varnostni pas, ker je bil policaj faca - sta se za mano peljala s provido po tržaški na viču, posnela prehitevanje na cikcak, prehitevanje v križišču - sem pr zavijanju levo "preskoču" enega k se ni mogu odlučit a bi speljal al ne, pol pa še mal vožnje nad omejitvijo. Ko mi je vse to naštel je reku "tole bo 10.000 ker niste bil privezan" :lol:

Uporabno, jst bi tut kej tacga :D Tole bi mel lahko gladko okol 50 jurckov, ce cikcakas ti nic ne more, samo obvezno uporabljat zmigovce, prehtevanje skozi krizisce :ne, ksnga preskoct ... mja, to jst tut redno prakticiram na Jesenicah ker tko k pa tukej ljudje vozjo je pa za
Slika

Mike_E_ je napisal/-a:tu si jo pa hudičevo dobro odnesel. kako je to možno

Nisem uposteval prometnega znaka, ki omejuje hitrost na 60 km/h :lol: Mal trapast zakon mamo napisan, use it until 1.1.2005 :twisted:

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM So okt 09, 2004 10:11 am

to bi pa lahko dali na sticky ;)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san So okt 09, 2004 10:13 am

Dolenjska cesta: omejitev 50km/h
-izmerjeno:: 108km/h
kazen:52.000 SIT+sodni stroški (se ne spomnim) + 3 kazenske točke

Benq
Nov uporabnik

Napisal/-a Benq So okt 09, 2004 10:19 am

polonak je napisal/-a:Ej vi fantje pa mate srečo s temi policaji!! Jz mam izpit mal več kot 2 leti, pa so me ustavl....hm ene15x!! Ok plačala sm enkrat v naselju sm pač peljala 72kmh pa je blo 30 čukov, no pol je 15 če plačaš v roku enga tedna!! Drugač me pa ustavljajo predvsem ponoč ko gremo punce vn...al pa že dam tko ob ene dveh treh zutri-sj nevem komu se takrat sploh še da delat!!! No ja pa pol me sprašujejo kaj je obvezna oprema!!! Kaj sj mam jo v avtu, sam v teh dveh letih pa v bistvu rabm mal premislt!!! Ja no in pol sm jo mogla pokazat, pol mi pa en mlad policist prbije no pa gumo zameni da vidmo če jo znaš.k drugač je kao kazen 20.000sit!!! Jz se začnem tm smejat, pa kje bom jz tm vsa spedenana gumo šla menat ob treh zutri!!! Pol pa začneta policaja neki pridigat pa kao da mi bosta napisala kazen ker se norčujem iz njiju....ma ja no sj je dobr če si punca pa se lahk kšni kazni izognem, ampak halo kaj nj pa nardim ko me policaj začne jeb... v glavo!!!!! :roll: Jz se smejim, kaj nj pa druzga, tm me bo en mulo zajebavu...Ja no, sj dj mam pa ene par vez ampak sam v domžalah pa okolici, tko da v lj nč ne pomaga!!!
fajn bodte!!
lp

Policist od tebe NE SME zahtevati da ti montiras rezervno gumo ali pa recimo zimske verige.
Ce ti bo katerikoli policist to zahteval,vzami telefon,poklici 113 in zahtevaj da naredijo UZ (uradni zaznamek, uradno prijavo zoper polisicta) ker to je pa dobesedno norčevanje iz državljanov :x

Naslednji dan pa spisi pritozbo in jo naslovi na njegovo enoto in na PU Ljubljana in na MNZ.
Lep dan vsem!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So okt 09, 2004 10:53 am

Pa se moja kariera:

Prvi dan, ko sem mel novi avto na stari cesti proti primorju pelju 119, omejitev 90, rezultat 15k, v osmih dneh 7,5k

Potem dve razlicni kontroli v razmaku 10km in 5minut enkrat ponoc. Noben nic kompliciru.

Se ena kontrola na Železni cesti v Ljubljani. Sm mislu, da bom placu... pa na sreco ni mel radarja.

Enkrat zjutraj 89 na 60, neupostevanje znaka 10k, v osmih dneh 5k.

Na Hrvaskem pelju 120, omejitev 80 na avtomobilski cesti Bosiljevo-Rijeka. Sm mogu it ze skor do sodnika v Karlovac... pa sva se pol zmenila za 100kn :)

In se zadnja: neprilagojena hirost (500kn) + povzrocitev prometne nezgode (*2), ceprov sm samo seb avto razbil :? , pa sodni stroski 100kn. Skupaj 1100kn.

Skupi torej enih 55k v dveh letih in pol. Vecino tega sm pustu hrvatom :x

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM So okt 09, 2004 10:55 am

z mopedom tud velja?
-brez čelade
-brez registracije
-brez izpita
-brez luči

kazen: sodnik za prekrške, dobil samo ukor(mladoletn in prvi prekršek) :twisted:

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So okt 09, 2004 11:13 am

Ene 3x 5k za parkiranje in enkrat 25k, ker avto ni imel polletnega tehničnega. Plaču nism nič. :P Vozim že 7 let.Enkrat so me ustavli na koncu AC, ko je nila še v V.gori(?). Kolk ste se pa vozil? Jah 80km/h. Omejitev je 60 že 300m. Aja? Kam pa greste? V Bosno. Če boste tko vozil vam bojo hrvati vse marke pobral. Jah ne bomo. OK! Srečno pot. 8)
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Napisal/-a jurk So okt 09, 2004 12:06 pm

uporabno :)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM So okt 09, 2004 12:07 pm

jurk je napisal/-a:uporabno :)

ja saj zato pravim da bi dali na STICKY :!: :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So okt 09, 2004 12:09 pm

Uf.. ene par listkov s strani mestnega redarstva + enkrat pajek.

Polcaj sam enkrat ampak tkrt 91 na 50 (sm bil sveto preprican d je ze zdavni konc naselja, pa mi je polcaj razlozu d to pac ni to). Sodnika se cakam. SM mu pa zmeru tkrt k je mene ustavu k sm mu lepo reklu d kar se mene tice sm vozu po omejitvi in d bi lahko to upostevu pa mi vsaj ne sodnika dal pa mi kej mansiga napisu. In tkrt k sm ga lepo fehtu, mim prnorela neka zval od avta vsa glasna, tip na oknu sedu, avto mel samo modre pozicije przgane, muske na ful in sta polcaja gladko pogledala stran k d se ni nc zgodl... :evil: :evil: :evil: Tkrt sm bil pa jezn!
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So okt 09, 2004 12:49 pm

Pugi je napisal/-a:Neupostevanje znaka... To je zmer 10 jurjev - tud ce gres 250 cez. Tak mamo zakon.

sepravi tudi, če dvojno prekoračiš (oz. na polno in počez) ti da sam 10k :?: ja zakaj bi potem sploh dajali kazni za prekoračitev hitrosti npr. pri 20km/h,30km/h ali 60km/h, če si samo spregledal znak :shock: . zakaj potem dobimo kazenske pike :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov