Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Jure#007
Nov uporabnik

Kraj: Trzin

Napisal/-a Jure#007 Sr okt 20, 2004 4:14 pm

killah bee je napisal/-a:mene je 29.07.2004 dobil radar,ki je stal na Letališki cesti u LJ, sploh nism opazu ,sam danes dobim položnico od prometne policije in sliko zraven :shock: ,mamu jim ,sploh ne ustavljajo ampak te sam poškljoca,pol ti pa pošlejo domov slikico avta :?

piše pa tako: dovoljena hitrost 69 km/h za osebna vozila , jaz sem pelu 74 km/h , dobil pa 15k , v osmih dneh 7,5k 8) , sam tale dovoljena hitrost me mal bega ker je tam omejitev 50 km/h :roll:

LP Killah bee

Jest sm pred letom dni naletu na Mino na Letališki. Sm pelu 70 pa sm tut 15k dubu. Sm se prtožu, pa skor en let nč, in zdej dobim odločbo sodišča da sm kriv. Ampak sem šu dalje, prtožu sm se še na sodniško odločitev, ker sem pač najdu v Zakonu za merjenje z radarjem, da so bile narejene strokovne napake pri izmeri moje hitrosti. Zdej čakam, kaj bo.

Tebi pa svetujem, v kolikor se te ne vidi na sliki, se pritoži, da to v avtomobilu nisi ti in pika. Ustavli te niso, podpisal tudi nisi nobenega papirja.... Pa obvezno si poglej:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=40999

LP, Jure
Kamen na kamen palača, tolar na tolar - pa gre plača

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 20, 2004 4:20 pm

Jure#007 je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:mene je 29.07.2004 dobil radar,ki je stal na Letališki cesti u LJ, sploh nism opazu ,sam danes dobim položnico od prometne policije in sliko zraven :shock: ,mamu jim ,sploh ne ustavljajo ampak te sam poškljoca,pol ti pa pošlejo domov slikico avta :?

piše pa tako: dovoljena hitrost 69 km/h za osebna vozila , jaz sem pelu 74 km/h , dobil pa 15k , v osmih dneh 7,5k 8) , sam tale dovoljena hitrost me mal bega ker je tam omejitev 50 km/h :roll:

LP Killah bee

Jest sm pred letom dni naletu na Mino na Letališki. Sm pelu 70 pa sm tut 15k dubu. Sm se prtožu, pa skor en let nč, in zdej dobim odločbo sodišča da sm kriv. Ampak sem šu dalje, prtožu sm se še na sodniško odločitev, ker sem pač najdu v Zakonu za merjenje z radarjem, da so bile narejene strokovne napake pri izmeri moje hitrosti. Zdej čakam, kaj bo.

Tebi pa svetujem, v kolikor se te ne vidi na sliki, se pritoži, da to v avtomobilu nisi ti in pika. Ustavli te niso, podpisal tudi nisi nobenega papirja.... Pa obvezno si poglej:

LP, Jure

Nima veze...je tvoj avto! Če nisi bil ti si dolžan povedat, kdo je bil...če nočeš povedat, storiš prekršek :roll: In si skoraj v začaranem krogu...o tem se je že pisalo, pritožba da je vozil Sulejman Sutazzrdsdgfeafaović ne prime več :wink:
Kakšne strokovne napake si pa našu? A jih lahko deliš z nami? Da ve folk na kaj bit pozoren :wink: Upam da nisi napisu da je blo julija -20 :lol: Mal heca :wink:
Aja, btw...če boš spet spoznan za krivega, boš kokr vem plačal tud stroške sodnika...upaj da zastara.

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Jure#007
Nov uporabnik

Napisal/-a Jure#007 Sr okt 20, 2004 4:35 pm

Vem, sm se pr dveh policajih pozanimu k jih poznam pa sta mi svetovala par reči.

- blo je novembra: tip je sedu na vozniškem sedežu v avtomobilu in me nameru skoz zaprto okensko šipo sovoznikovih vrat - kar je prepovedano.

- tip je biu v avtu vsaj 10m stran od cestišča, pravilnik pa prav, da se ročni merilniki uporabljajo z nadvozev ali OB cestišču ( ne pa z avtomobila, ki pa je od ceste še oddaljen)

- ročen merilnik more bit fiksiran - z pripravo al pa more bit roka nekam naslonjena da je na miru. Ker je biu pa bučman v avtu, sm prepričan, da je ni meu nikjer naslonjene al pa fiksirane, da bi se hitrost izmerla pravilno.

- ko sm dobu zapisnik, sm opazu, da moja EMŠO sploh ni bla prou napisana, prav tako ne moja matična občina, kar sm sklepu, da to nism jest in je biu nalog zame brezpredmeten

En policaj ( ki je zdej v penzjon) mi je še svetoval, nej sodnici pišem, če je sploh dubla moj ugovor, ker naj bi sodišča kar sistematsko odrejala kazni prehitrim voznikom in sploh ne berejo ugovorov. Sodnico sem še vprašal, če je sodišče sploh obravnavalo moj ugovor, glede na to, da so ble notr navedene nepravilnosti v skladu z zakonom. Prou tako še do dons nism dubu odgovora od PP, ki mi je napisala kazen, čeprou bi mi mogl, pa mi je svetoval, nej pišem še na Senat za prekrške, zakaj očitno nihče ne preverja skladnosti delovanja policije z zakonom. No od Senata sem dobil odgovor, da so zadevo predal na Ministrstvo za notranje zadeve.

To je to, zdej pa čakam, da me pridejo v lisice uklent :D

Uporabniški avatar
Cyb3r
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Cyb3r Sr okt 20, 2004 7:10 pm

dejan84 je napisal/-a:Ej, tole že obstaj drgač. Na pošti so letos v vsa vozila vgradili gps in sledilno napravo, tko da se skoz ve, kje si z avtom, kolk časa "počivaš", pol je zravn še mikrofon, k snema kako vozš pa en kup senzorjev, k mer, kako se dela z avtom.
Je bil že problem, ker sm bil preveč grob z avtom :P , v Jesenicah je pa en poštar že takoj ta drug tedn dobil obvestilo, ker je z avtom, ki je registriran do 80, vozil 150 po AC. Tko da - vse vejo.

Mikrofon ne snema kako voziš ampak se uporablja kot mikrofon za prostoročno telefoniranje. Ostalo pa drži... :)
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr okt 20, 2004 7:23 pm

drgač pa je dost da najdete napako že v vaših podatkih, recimo ulica, hišna številka...
pač napišete da očitno ne vejo koga so merl in da to pač nisi ti, tud če majo sliko
napak v postopku....

zarad takih stvari kriminalci ne sedijo za zapahi
podpis

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 20, 2004 7:43 pm

Jure#007...BRAVO...eden redkih kostruktivnih odgovorov, ki jih lahko prebereš na račun pritožb na plačilce...bravo!!!
Ponavadi so v smislu, ni mel kape...pritož se ne boš nič plačal...je vozu malo čez črto...nič plačat, če lahka on prekrške dela jih lahko ti tudi itd, itd...
Tako da...vsa čast, da si se tako poglobil v to in nisi mlatil prazne slame...
Že to da te je meril z laserjem čez zaprto okno, je zadost za pritožbo :wink:

LP, želim ti ugoden razplet!
Tisto nisem jaz vozu je pa bolj kočljivo...jaz se bi probu na vse drug zgovarjat...SLIKA JE HUD DOKAZ... :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr okt 20, 2004 8:03 pm

Prekleta murja :evil: pa da dobim kej po pošti pa kako sliko tut lih popezditis dobim.

Killah bee a ti si šele po dveh mesecih in pol dobu na dom ? :?

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Če okt 21, 2004 7:18 am

Jure#007 je napisal/-a:Pa obvezno si poglej:

Zanimive informacije. Se posebej si je treba prebrat clene od 7-13 8)

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Če okt 21, 2004 7:53 am

Mogoče pa je rešitev za foto radarje na:

http://www.ghostplates.com/

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če okt 21, 2004 8:04 am

STABI je napisal/-a:Mogoče pa je rešitev za foto radarje na:

http://www.ghostplates.com/

če bi to res bilo so useful bi z veseljem imel flaško dve...oz. zalogo za par let :P

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Če okt 21, 2004 8:42 am

dejan84 je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:matr, to je pa res visek!!! se mal pa bo bojo na tehnicnem pregledu v vsak avto dal kaksn cudn "senzor" in pol sevede policajem sploh ne bo treba folka ustavlat ampak bojo sam poloznice domov posiljat !!!

Ej, tole že obstaj drgač. Na pošti so letos v vsa vozila vgradili gps in sledilno napravo, tko da se skoz ve, kje si z avtom, kolk časa "počivaš", pol je zravn še mikrofon, k snema kako vozš pa en kup senzorjev, k mer, kako se dela z avtom.
Je bil že problem, ker sm bil preveč grob z avtom :P , v Jesenicah je pa en poštar že takoj ta drug tedn dobil obvestilo, ker je z avtom, ki je registriran do 80, vozil 150 po AC. Tko da - vse vejo.

Obstaja, ampak v osebna vozila te ne morejo prisilit da to vgradis - krsenje zasebnosti itd. Zato verjetno nikoli ne bo obvezna vgradnja cesa takega.
Sluzbena vozila so druga pesem. So last podjetja in podjetje lahko noter namontira skoraj karkoli (ampak moras biti kot uporabnik obvescen). Treba jih je razumeti, kajti ocitno se na sluzbenih vozilih naredi precej skode, da se jim splaca to ugrajevat in spremljat (nadzor je dolgorocno gotovo drazji od vgradnje).
Trditev "vse vejo" je zato malo presplosna. Vsedi se v svoj avtomobil, pa divjaj z njim in ustavljaj pri vsaki gostilni - pa ne bo tega nihce drug vedel.

ushnuu
Nov uporabnik

Napisal/-a ushnuu Če okt 21, 2004 8:48 am

Slide je napisal/-a:Tisto nisem jaz vozu je pa bolj kočljivo...jaz se bi probu na vse drug zgovarjat...SLIKA JE HUD DOKAZ... :wink:

A ni zanimivo; ko pa ti naprimer posnames kako ti kradejo feltne iz avta,
pa naenkrat obstaja moznost montaze in raznih Photoshopov in ne vem se kaj
in to pol itak ne velja kot dokaz...
Mogoce bi se jih dalo jebat na to temo?

Lp, Ushnuu
MIND OVER MATTER

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če okt 21, 2004 9:02 am

Jaz bi rajši kak motilec. Malo sem skeptičen do takih sprejčkov. Ali pa mogoče kombinacija večih pripomočkov. Vedno je veljalo, da je bolje preprečiti kakor pa lečiti (pisati pritožbe), vsekakor pa je najbolje voziti po predpisih. A zmore kdo? Jaz ne.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če okt 21, 2004 9:36 am

jaz2di je napisal/-a:
dejan84 je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:matr, to je pa res visek!!! se mal pa bo bojo na tehnicnem pregledu v vsak avto dal kaksn cudn "senzor" in pol sevede policajem sploh ne bo treba folka ustavlat ampak bojo sam poloznice domov posiljat !!!

Ej, tole že obstaj drgač. Na pošti so letos v vsa vozila vgradili gps in sledilno napravo, tko da se skoz ve, kje si z avtom, kolk časa "počivaš", pol je zravn še mikrofon, k snema kako vozš pa en kup senzorjev, k mer, kako se dela z avtom.

Obstaja, ampak v osebna vozila te ne morejo prisilit da to vgradis - krsenje zasebnosti itd. Zato verjetno nikoli ne bo obvezna vgradnja cesa takega.
Sluzbena vozila so druga pesem. So last podjetja in podjetje lahko noter namontira skoraj karkoli (ampak moras biti kot uporabnik obvescen). Treba jih je razumeti, kajti ocitno se na sluzbenih vozilih naredi precej skode, da se jim splaca to ugrajevat in spremljat (nadzor je dolgorocno gotovo drazji od vgradnje).
Trditev "vse vejo" je zato malo presplosna. Vsedi se v svoj avtomobil, pa divjaj z njim in ustavljaj pri vsaki gostilni - pa ne bo tega nihce drug vedel.

No jst sm šofer pri pošti...in mam tisto sranje notr. A mislš da je kej drugač k prej? Čist nč. Isto število okvar, karambolov in vsega skupi. Predvsem pa namen tiste pizdarije ni nadzrovanje delavcev ampak čist neki druzga... Naprava naj bi olajšala delo dispečarejem, tko da bojo lahko poslal najbližjega, omogoča pa tudi vezo s centralo in interno vezo med avtomobili (kar zaenkrat še ne dela) in podobno. Je pa res da se da dost stvari spremljat, npr. hitrost vožnje, lokacijo, in smer gibanja, pri nekaterih avtih tut obrate motorja.
Imel sm se priložnost tut mau poigrat z računalnikom in zemljevidom za nadzor. Stvar je daleč od natančnosti (zmoti se tudi za celo ulico), hitrost pa tut niha kr tko mal brez veze. Lepo se pa vidi če držiš konstantno hitrost (po Celovški naprimer he he).
Jst vozim tako kot pred vgradnjo sistema pa mi ni še noben nč reku, razen v hecu: ''Je pa letel tm po Tivolski, a!''
Tko da poštarji nč bat...sej tist k te nadzoruje dobr ve da samo opravljaš svoje delo.
TJUNING PA TO...

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če okt 21, 2004 10:15 am

Ko je že tema "Pazi radar" - zadnjič sem videl v Slivnici (pri MB) kako so plavi naštelali lasersko poštolo na eno trikotno stojalo in zraven fotoaparat. Vse skupaj je stalo ob enem grmu in merilo hitrost vozil, ki so prihajala po eni fajn ravnini v naselje. Policaj je sedel v temno modri astri v katero je bil napeljan kabel iz pištole. Astra iz ceste ni bila vidna iz nobene smeri. Noben ni blendal, noben ni sploh vedel da stoji kje kakšen radar. Zadevo sem si pobližje ogledal, ker sem šel peš mimo. Ko je bila kolona, pištola ni merila (je nekaj piskalo in pisalo E). Ko pa je prišel posamezen avto, mu je zanesljivo zmerilo hitrost. Poškilil sem skozi pištolo z razdalje in se je razločno videla rdeča pika na sredini in avto, ki je pripeljal. Ko se je pika prekrila s sprednjo tablico, je zapiskalo in pokazalo hitrost. Kar zmrazilo me je, ko sem se spomnil, da nihče od voznikov ni imel niti pojma, da jih merijo. Tudi ko so peljali mimo stojala s pištolo, ni noben niti pogledal - sploh niso opazili. Potem pa se bojo čudili, kdaj so jih slikali, če pa ni bilo nikjer nobenega radarja. Tako da sem malo spremenil mnenje, da se mi stacionarnih radarjev ni treba bati, ker jih itak pravočasno opaziš.

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Če okt 21, 2004 10:23 am

zato sm prišli do zaključka..

čim hitreje vozit, da bo čim bl meglena slika na radarju..
8) če bi meu keš bi plačal vsakmu za zbit radar ki je tako ko na sliki postavljen :lol:
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Če okt 21, 2004 4:21 pm

ITA_car_fan je napisal/-a:zato sm prišli do zaključka..

čim hitreje vozit, da bo čim bl meglena slika na radarju..
8) če bi meu keš bi plačal vsakmu za zbit radar ki je tako ko na sliki postavljen :lol:

jaz sem ze razmisljal kolko skode bi naredilo kakemu tovornjaku ce bi cez zapeljal

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če okt 21, 2004 4:30 pm

glede natančnosti poštarskih sledilnikov:
to deluje preko gps satelitov, ti sateliti so vojaški in so namerno moteni, zato lahko lažejo do 50 metrou
vojska pa uporablja drugačne sprejemnike, ki so kodirani in signal ni moten, tm je natančnost 1 m
podpis

Jure#007
Nov uporabnik

Napisal/-a Jure#007 Če okt 21, 2004 9:04 pm

Slide je napisal/-a:Jure#007...BRAVO...eden redkih kostruktivnih odgovorov, ki jih lahko prebereš na račun pritožb na plačilce...bravo!!!
Tako da...vsa čast, da si se tako poglobil v to in nisi mlatil prazne slame...
Že to da te je meril z laserjem čez zaprto okno, je zadost za pritožbo :wink:

LP, želim ti ugoden razplet!

In res sm se poglobu zarad ene stvari: ponavad dokej hitr vozm. To pa se mi je zgodilo nekega novembra ob približno pol 9 zvečer ko ni blo nikjer žive duše, sploh pa ne na Letališki v Lj.. Še sreč, da sm vozu "u izi" le 70km/h. Pa se mi je prou zamal zdel, da me drkajo zarad prehitre vožnje, zato sm si vzel cajt, najdu zakonik, najdu kake napake so kifeljci nardil, povprašu ene 2 policaja, ta dva sta mi svetovala kaj nardit in zdej bom vidu kaj bo. Če bo kej kmal in če ne bom pozabu, obvestim mojo usodo.

PS: Hvala za lepe želje.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če okt 21, 2004 9:30 pm

dva tedna nazaj se pelem iz lublane proti morju.vozim ene 135KM/H.prehiti me :?: :?: BELA :?: :?: Subaru impreza.KP tablce.ok sm si mislu pač nekdo je mel željo pa je dubu belo.in pičim jst naprej in se vstavim na počivališču na LOMU.in kaj vidim????? tam stoji bela impreza in jst nebi bil jst parkiram zravn nje.stopim iz avta......in kaj vidim????? :shock: tip ma not LCD sm si mislu ok pač je še poleg posebnih želj glede bele impreze povrhu vsega še AUDIOFIL in ma pač DVD.mal podrobneje jst to pogledam (čeprav je zgledlo bedasto kaj jst tm okul avta čekiram)in kaj vidim na zicu?????modra mapa in na njej znak MNZ.ok sm si reku srečno naklučje pač stric mu je policaj..........vsedem se v kafič naročim kavo in kaj vidim? :o tip v modri uniformi odklepa subarujčka....vžge.....in se odpelje.jst spijem tisto grenko kavo ki je bla ob videnem še bolj grenka in speljem proti divači.....skratka nevem več kaj naj rečem.na kratko:CEL DAN SM MEL V KURCU :twisted: :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov