Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 21, 2004 6:18 pm

yogo je napisal/-a:a da meglenke ne motijo :roll: hmmmm....a si se ti sploh že z avtom peljal :shock: joke :lol:

ce bo kdo meni prisvetil, bom pac vrnil, kolikor gre...

pa dajte si se na streho neke lampe montirat pol, p***a, tako kot majo ameri na pickupih...pa se meglajtko lahko keremu posodim, da bo z avta svetil :evil:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če okt 21, 2004 6:25 pm

yogo : če so meglenke vredi naštimane ( da svetjo v tla) ne motijo tok -mal že!
če pa so home made al pa slabo montirane, da svetjo tok visok ko navadne luči ali še dlje pol pa zelo motijo!!!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če okt 21, 2004 6:57 pm

Gricko je napisal/-a:yogo : če so meglenke vredi naštimane ( da svetjo v tla) ne motijo tok -mal že!
če pa so home made al pa slabo montirane, da svetjo tok visok ko navadne luči ali še dlje pol pa zelo motijo!!!

Mislim da je problem verjetno v tem da 3/4 folka ne ve kdaj jih mora met vklopljene
me prav zanima kok od vas tu vas ve kdaj morjo bit vklopljene ker zadnje čase opažam da je to pri večini nonstop
Slika

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Če okt 21, 2004 8:28 pm

Uf sem pa povzročil eno malo vojno. Ni bilo to namen (ali pa). V elektroniki sem že mnogo let in z ledicami delm tudi mnogo let. In dejstvo je, da LED oddaja svetlobo, ki je po moči zelo špka, vendar visoko svetilna LED ni ravno zdrava za oko, če direktno sveti. To pa je zaradi ozke pasovne širine, ki je blizu UV svetlobe in prej ko slej nekoga, ki v modro LED ali pa tudi drugo visoko, svetilno moti.

Če kdo misli, da je moje nerganje nad tem slovenska fovšarija, se moti. Lahko jiz kgo ima polno po avtu, sam nja njem v oči sveti.

Je pa res, da si delam motranjo osvetlitev okoli pedalov in po sedeži iz ledic.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 21, 2004 9:41 pm

Lahko jiz kgo ima polno po avtu, sam nja njem v oči sveti.

Ha? :D :D
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
rPoint77
Nov uporabnik

Kraj: Obala

Napisal/-a rPoint77 Pe okt 22, 2004 9:12 am

vsi tisti ki maste občutljive oči in vas moti svetloba vam predlagam da se ne vozite skozi ''nove'' tunele ker tam namreč sedaj montirajo ledice namesto mačjih očes. pejte rajši čez hrib :lol:
mislite da tiste so homologirane?
pa če kdo rabi ledice jih tam najde kolkor hoče pa še v vseh barvah jih majo :lol:
rPoint77-Slovenian Design
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe okt 22, 2004 9:40 am

Te ledice na šobah, v žarometih ipd motijo ful!!!
Pa še kmečko zgledajo :D
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe okt 22, 2004 10:46 am

Kmecko zgleda:

Ledice na sobah
Prizgane meglenke ko ni potrebno (ponoci in v dezju)
Kombinacija prizganih meglenk in pozicij a ugasnjenih zarometov
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe okt 22, 2004 10:50 am

Tiste, ki jih ledice motijo, jih motijo samo zaradi tega, ker hočejo, da jih motijo.
Zdej pa vzemimo primer, da se mimo pripelje avto z navadnimi lučmi brez ledic in glejte direkt v luči 10 s, potem pa se mimo pripelje avto z ugasnjenimi lučmi in prižganimi ledicami in glejte tudi v te 10 s, potem pa se zamislite, katere bi vas bolj motile??? Malo pomislite, katere bi vas reeees motile??????
Navadne luči vas itak ne motijo, ker ne gledate vanje, Bog ne daj, da bi vsi gledali v luči, kot to, da gledate v ledice!!! Malo se zamislite, če je vse to res, kar sem napisal???
No, zdej pa se hitro pizdit nazaj, dejmooo!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 22, 2004 11:00 am

Nekdo je omenjal da bo prisvetil nazaj...... bom jaz kontra butno :P
Slika

P.S. navadne luči so XE-BLUE 90/100W v fokuso se nahaja še modra pozicija ki pa se je začuda ne vidi :?:
"meglenke" pa so vsaki strani 2x50W dva fokusa premera 5cm......
Mi gre nasprot pipeljat ko mam to vse vklopljeno? :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Pe okt 22, 2004 11:02 am

cash mm. Delno se strinjam s tabo. Vendar je ima navadna luč z žarilno nitko drugačno specifikacijo svetlobe. Pri ledici pa ni skoraj nič moči, vendar kot sem že omenil ledica ima osko svetilni pas in to je škodljivo za luči.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe okt 22, 2004 11:13 am

plazydor je napisal/-a:cash mm. Delno se strinjam s tabo. Vendar je ima navadna luč z žarilno nitko drugačno specifikacijo svetlobe. Pri ledici pa ni skoraj nič moči, vendar kot sem že omenil ledica ima osko svetilni pas in to je škodljivo za luči.

Misliš oči....
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Pe okt 22, 2004 11:24 am

Ok kar se tiče ledic na šobah - tudi meni grejo na jetra!!! Dejstvo je da resnično motijo nasproti vozeče. In ja tudi niso dovoljene!!! Preberite si zakon
in boste videli kakšne luči so lahko gor!!!
Kar pa se neonk POD avtom tiče - jih pa zakon ne zajema. Kar pomeni da niso posebej prepovedane. Je pa res, da se lohk capsi tudi v to spustijo.
Sam imam neonko ( modro) pod avtom že od leta 1997 pa so mi samo enkrat ne ki moril. Ko pa sem jim prijazno razložil, da nikjer ne piše, da tega ne smeš imet - so mi dali mir. In do danes mi še nihče ni moril glede neonke...

Tko da na tej točki se ne strinjam s tistimi, ki pravijo, da niso dovoljene oziroma, ki pravijo, da so moteče.

Kar pa me neskončno moti in mi povzroča napade žolča: pa so razni modeli, ki imajoi v dežju prižgane meglenke. Take bi pa najraje žive odrl.

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe okt 22, 2004 11:47 am

najbolj motijo v dežju prižgane meglenke, tam jaz ceste skoro nič ne vidim ker se mi vse blešči... ledice pa me ne motijo tolko, sploh pa ne tiste v žarometih...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov